Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima

Locked
Opetja033

#526 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Opetja033 »

Dozer wrote:
Opetja033 wrote: Dakle sasvim je ispravno reci bosnjacka/hrvatska/srpska nacionalnost u BiH.
Dok je negdje to regulisano Ustavima, kod nas - nije. Samim tim nije ni ispravno to tako reci. Ako cemo vec mak na konac...
Sve dok Ustav ne regulise drugacije - nije ni pogresno. Pitanje je naucne definicije, a obzirom da ne postoji jedinstvena i opceprihvacena definicija - ne mozes onu koja tebi odgovara furati kao jedinu.. Problem je sto vi (ti i jos par forumasa) konstantno furate pricu kao da je vasa definicija jedina ispravna sto je daleko, daleko od istine. To sam ti dokazao.
Samim tim nije pogresno reci da je neko srpske, hrvatske ili bosnjacke nacionalnosti.

Pusti bolan djecu na miru.

Ulazis u nesto sto je vrlo intimno, tj osjecaj nacionalne pripadnosti.

Strahota je ovo citati. Znam da to radis nesvjesno ali iskoristavas djecu gore nego Rajko Vasic, cak sta vise - svojim si komentarom oko nacionalnosti djece upravo potvrdio sve sto je on blebetao ovih dana. + jos sto sam ubjedjen da se ni sama djeca ne bi slozila sa tobom i tvojim nametanjem. Hajde jebo trolove, ali mi je potpuno neshvatljivo kako vi stariji i pametniji forumasi ne vidite sta radite svojim komentarima.
GeeTnT

#527 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by GeeTnT »

hrasno38 wrote:
GeeTnT wrote:hrasno38...tanak si ti sa znanjem o ratu. Mislim cak da sve sto znas naucio sa neta... Sumnjam da postoji i jedna osoba koja bi izjednacavala strane u ratu na nacin na koji ti to radis...
Trazio si ljiljane sa macevima medju 50k posjetilaca i nasao jedanu zastavu - aferim... Haj sad prebroji koliko oficijenih zastava je bilo...cisto da znamo, a i da malo odmorimo od tvoje logike.
Tebi mogu ispricati bezbroj prica prije spavanja ciju vjerodostojnost mozes provjeriti u ministarstvi odbrane BiH....kuci pa prosipaj te price nekom drugom. Medjutim da bi shvatio sta sam napisao moras malo i ukljuciti mozak......
Veze ti nemas... To sto ti propagiras se ne moze nazvati ni -podumaska...
zenit dozic

#528 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by zenit dozic »

Naslovnica wrote: Ja i ne govorim o tome cime ti mases ali izgleda je nekima lakse metar u dupe nego centimetar u glavu a podosta ih ovdje koliko vidim ima....pa Bosnjaci se kurce pricom o cjelovitoj, multi ovakoj multi onakoj zemlji, Srbi je preziru a Hrvati mudro plesu i umjesto upravo da se jaca ta nekakva drzavnost izmedju ostalog i kroz drzavna obiljezja radimo potpuno sito sto rade i Srbi i Hrvati....masemo svojim zastavama a ko fol cilj je cjelovita BiH. Ta prica vise ne pali ni u obdanistu jer i slijepci vide sta Bakir hoce sta hoce Dodik i sta hoce Covic a to je da svakio ima svoje 100% parce BiH.....e takvi kao ti im i trebaju pa ti masi do mile volje zaboli me cuna.

Ma zaboli me dupe za svakog političara, pod ljiljanima se branila ova država i ima da se maše ljiljanima, a kome smeta široka mu zemlja, dok je ljiljana biće i Bosne Image
HAVANA

#529 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by HAVANA »

Intermeco

HAVANA

#530 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by HAVANA »

Image
NataliDizdar

#531 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by NataliDizdar »

Mislim da temu treba zakljucati...
Opetja033

#532 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Opetja033 »

HAVANA wrote:Intermeco

Ovaj video treba da Srbima i Hrvatima pojasni opasnosti nacionalizma. Po definiciji pojedinih forumasa mi Bosnjaci ne mozemo nikako biti nacionalisti jer nismo ni nacija. :mrgreen: :mrgreen:
Bosnjaci su operisani od nacionalizma :mrgreen:
Gojeni H

#533 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Gojeni H »

HAVANA wrote:Intermeco

Zlobnici bi rekli da je "Smrt popa MIla Jovovica" bila eho beogradskih pjesama i filmova koje su pripremale srpski zivalj na nove bitke i pobjede.
joint union

#534 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by joint union »

Djeci svaka cast. I da dodam, sreca njihova da jos ne mogu glasati. Mozda su zbog toga ovakvi kakvi su, nezatrovani i velicanstveni.
Dozer

#535 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Dozer »

Nazalost, mnogi ovdje uopste ne razumiju sta @hrasno govori... :(

Evo ,enak Hrasno nema pojm o ratu... Imam li ja? Imam, i to sigurno neuporedivo vise od 90% ucesnika ove teme.
Nije poenta u ljiljanima kao takvima, nego u tome sto se drugima i trecima spocitava sve i svasta, ukljucujuci i U i Č zastave, ali se svoje ne vidi. Identicno kao i kod U i Č.

A poenta je u razumijevanju drugih, a onda i uvazavanju.
Evo, hajde, @geeTnT - gdje si ti ratovao?
Opetja033 wrote: Pusti bolan djecu na miru.

Strahota je ovo citati. Znam da to radis nesvjesno ali iskoristavas djecu gore nego Rajko Vasic, cak sta vise - svojim si komentarom oko nacionalnosti djece upravo potvrdio sve sto je on blebetao ovih dana. + jos sto sam ubjedjen da se ni sama djeca ne bi slozila sa tobom i tvojim nametanjem. Hajde jebo trolove, ali mi je potpuno neshvatljivo kako vi stariji i pametniji forumasi ne vidite sta radite svojim komentarima.
Strasno grijesis...
Osjecaj nacionalnosti nije intimna stvar... :roll:
To uopste nije OSJECAJ, na prvom mjestu, nego formalno-pravna kategorija. Etnicka pripadnost i religija su stvari osjecaja i izbora, nacionalnost nije. I mislim da sam to dokazao 1000 puta na prakticnim primjerima.
Mozes li se izjasniti kao nacionalni Kinez? Mozes, naravno. Ali to je sve. Do problema dolazis kada to treba i da dokazes, a to dokazujes samo, jedino i iskljucivo validnim dokumentom, tj. pasosem i/ili potvrdom o drzavljanstvu.

I nisam ja taj koji djecu na bilo koji nacin skrece s puta, nego ste to upravo vi koji k'o Svabo tra-la-la ponavljate potpuno nakaradnu varijantu da je nacionalnost stvar licnog izbora. Shvatite konacno da to nije tacno.
Teorije su jedno, praska nesto sasvim drugo. I tu bi trebalo da je kraj price...ali...

U pravu si kada kazes da Bosnjaci ne mogu biti nacionalisti. I ne mogu. Kao sto je to neispravno i netacno i za BH Srbe i Hrvate. Svi ovi sa BH predznakom mogu biti samo etno-nacionalisti. Pravim nacionalistima u BiH se mogu nazvati oni kao ja, koji se izjasnjavam kao Bosanac.
Last edited by Dozer on 19/08/2015 14:06, edited 3 times in total.
It_is_a_Leclerc

#536 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by It_is_a_Leclerc »

Mislim da naslov treba promijeniti u "Mladi košarkaši udaraju šamarčinu nazadnim građanima BiH".

Iz ove rasprave je jasno da većina diskutanata u glavi proživljava 97. godinu u kojoj ova djeca i nisu bila rođena. Tužno je vidjeti u kojoj mjeri neki Bošnjaci nisu svjesni da, nazor guranjem starih i odbačenih ideja, i sami učestvuju u defacto podjeli BiH na tri dijela - jedan sa ljiljanima, drugi sa šahovnicom i treći sa trobojkom.

Volio bih da su ova djeca, rođena 1999., u stanju to da odbace, i da stanu pod državnu zastavu.
trcicu trceci

#537 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by trcicu trceci »

chmoljo, kljucaj temu ba
burger_pasa

#538 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by burger_pasa »

Vucic prica o pomirenju... pa sto ne izadje i pohvali ovu repku koja je pokazala kako se lagano moze postat prvak Evrope, ako postoji respekt i postovanje... Zasto se ne oglasi zaduli clan predsjednistva Ivanic, pa ne podrzi ove momke... Gdje je sada Bosic koji govori o strateskom partnerstvu Srba i Bosnjaka? Pa zar ovo nije primjer dobrog partnerstva... A gdje je Dodik taj "vrli poznavaoc kosarke"... Guta knedle sigurno... a gdje je i njegov pajdo Dragan Covic, taj bi potrcao da cestita Hrvatskoj...
a vi dragi Bosnjaci, razmislite i nikad ne halalite... ni ovakve stvari... a nedaj boze ni one vece koje su nas bile zadesile... ima jos gladnih nase krvi i zeljnih nase zemlje :bih: :bih: :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#539 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da naslov treba promijeniti u "Mladi košarkaši udaraju šamarčinu nazadnim građanima BiH".

Iz ove rasprave je jasno da većina diskutanata u glavi proživljava 97. godinu u kojoj ova djeca i nisu bila rođena. Tužno je vidjeti u kojoj mjeri neki Bošnjaci nisu svjesni da, nazor guranjem starih i odbačenih ideja, i sami učestvuju u defacto podjeli BiH na tri dijela - jedan sa ljiljanima, drugi sa šahovnicom i treći sa trobojkom.

Volio bih da su ova djeca, rođena 1999., u stanju to da odbace, i da stanu pod državnu zastavu.
Svaka cast...ko ima mozga razumjet ce sta pisem!!!!! :thumbup:
Dozer

#540 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Dozer »

Tacno tako. Chmoljo, nemoj da te ganjam po PP :D

I, u pravu li Leclerc... mijenjam naslov :thumbup:
zenit dozic

#541 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by zenit dozic »

burger_pasa wrote:Vucic prica o pomirenju... pa sto ne izadje i pohvali ovu repku koja je pokazala kako se lagano moze postat prvak Evrope, ako postoji respekt i postovanje... Zasto se ne oglasi zaduli clan predsjednistva Ivanic, pa ne podrzi ove momke... Gdje je sada Bosic koji govori o strateskom partnerstvu Srba i Bosnjaka? Pa zar ovo nije primjer dobrog partnerstva... A gdje je Dodik taj "vrli poznavaoc kosarke"... Guta knedle sigurno... a gdje je i njegov pajdo Dragan Covic, taj bi potrcao da cestita Hrvatskoj...
a vi dragi Bosnjaci, razmislite i nikad ne halalite... ni ovakve stvari... a nedaj boze ni one vece koje su nas bile zadesile... ima jos gladnih nase krvi i zeljnih nase zemlje :bih: :bih: :bih:
ma neće da čestitaju zbog ljiljana :zzzz:
A da ne govorim da ova titula tjera vodu na njihov mlin :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#542 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by hrasno38 »

burger_pasa wrote:Vucic prica o pomirenju... pa sto ne izadje i pohvali ovu repku koja je pokazala kako se lagano moze postat prvak Evrope, ako postoji respekt i postovanje... Zasto se ne oglasi zaduli clan predsjednistva Ivanic, pa ne podrzi ove momke... Gdje je sada Bosic koji govori o strateskom partnerstvu Srba i Bosnjaka? Pa zar ovo nije primjer dobrog partnerstva... A gdje je Dodik taj "vrli poznavaoc kosarke"... Guta knedle sigurno... a gdje je i njegov pajdo Dragan Covic, taj bi potrcao da cestita Hrvatskoj...
Pa tako je na tome i pociva podjela BiH na tri interesne sfere i sve jebeno puta 3. Kad vec spominjes Ivanica nesto ne vidjeh da ih je i Bakir primio i rekao koju lijepu rijec......to je ta jebena bosnaska iskljucivost u kojoj niko ne valja a samo smo mi dobri i pravedni.
Opetja033

#543 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Opetja033 »

Dozer wrote:Nazalost, mnogi ovdje uopste ne razumiju sta @hrasno govori... :(

Evo ,enak Hrasno nema pojm o ratu... Imam li ja? Imam, i to sigurno neuporedivo vise od 90% ucesnika ove teme.
Nije poenta u ljiljanima kao takvima, nego u tome sto se drugima i trecima spocitava sve i svasta, ukljucujuci i U i Č zastave, ali se svoje ne vidi. Identicno kao i kod U i Č.

A poenta je u razumijevanju drugih, a onda i uvazavanju.
Evo, hajde, @geeTnT - gdje si ti ratovao?
Opetja033 wrote: Pusti bolan djecu na miru.

Strasno grijesis...
Osjecaj nacionalnosti nije intimna stvar... :roll:
To uopste nije OSJECAJ, na prvom mjestu, nego formalno-pravna kategorija. Etnicka pripadnost i religija su stvari osjecaja i izbora, nacionalnost nije. I mislim da sam to dokazao 1000 puta na prakticnim primjerima.
Mozes li se izjasniti kao nacionalni Kinez? Mozes, naravno. Ali to je sve. Do problema dolazis kada to treba i da dokazes, a to dokazujes samo, jedino i iskljucivo validnim dokumentom, tj. pasosem i/ili potvrdom o drzavljanstvu.

I nisam ja taj koji djecu na bilo koji nacin skrece s puta, nego ste to upravo vi koji k'o Svabo tra-la-la ponavljate potpuno nakaradnu varijantu da je nacionalnost stvar licnog izbora. Shvatite konacno da to nije tacno.
Teorije su jedno, praska nesto sasvim drugo. I tu bi trebalo da je kraj price...ali...
I opet ti ponavljam da grijesis: nije istina da nacionalnost dokazujes validnim dokumentom (pasosem ili potvrdom o drzavljanstvu). Pa maloprije sam ti dokazao da nije tako.
Pripadnici "First Nations" imaju kanadski pasos i drzavljanstvo, a vidi cuda - imaju i nacionalnost mimo kanadske. Baski i Katalonci imaju samo spanske pasose a priznate su nacije.
Dakle opet ti teorija pada u vodu. Nisi ni blizu istine. Hoces jos primjera?

Sta cemo sa terminom "nacionalne manjine"? Ne "etnicke" ili "narodne" nego nacionalne? Termin koji se koristi u zemljama sirom Europe. Dakle i tu ti termin pada u vodu.

Sta cemo sa terminom "nacionalizam"? Po tebi, Baski, Katalonci i Bosnjaci ne mogu biti nacionalisti.

Praksa te i jebe, o tome se radi. Naveo sam ti konkretne stvari iz zemalja koje nemaju veze sa Balkanom i BiH. Mogu ti navesti jos desetine primjera.

To kada shvatis moze biti kraj price.
HAVANA

#544 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima

Post by HAVANA »

Nemoj da ih iko prima.Koji ce im kurac.Osugace se.
Gojeni H

#545 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Gojeni H »

@ Dozer

Je li tebi kakve familije onaj forumas @Kikibombona? :D
U zadnje vrijeme, teme na tom nivou. Nemoj se ljutit', znas da je postovanje tu.

Djeci svaka cast za uspjeh. Novinari idioti, umjesto da pricaju o sportu, pricaju o nacionalnosti igraca i stavljaju djecu u tesku poziciju, jer oni nakon parade pijanstva i kica u Sarajevu, ipak sutra moraju zivjeti na Palama.
Naravno da se djeca dok igraju zabavljaju i uzivaju u pobjedama. Naravno da to znacajno moze uticati na njihove karijere.

Ali, sport nije zivot. Neka TV je prije par godina napravila prilicno dobru pricu o (ne)prijateljstvu Divca i Drazena Petrovica.
Bosna i oni zivotni problemi su za neke druge price a ne o uspjehu mladih kosarkasa.
Banksy

#546 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da naslov treba promijeniti u "Mladi košarkaši udaraju šamarčinu nazadnim građanima BiH".

To je poenta, uz podsjećanje da ih ima puno, i na forumu, a kamoli na terenu, i ''navijača'' i novinara i forumaša, koji to rade po zadatku, ciljano i planski.
Uspjeh ove djece ne odgovara nijednoj od strana, dosad nam je to trebalo biti jasno.
burger_pasa

#547 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by burger_pasa »

hrasno38 wrote:
Pa tako je na tome i pociva podjela BiH na tri interesne sfere i sve jebeno puta 3. Kad vec spominjes Ivanica nesto ne vidjeh da ih je i Bakir primio i rekao koju lijepu rijec......to je ta jebena bosnaska iskljucivost u kojoj niko ne valja a samo smo mi dobri i pravedni.
E pa ti da znas razlucit dobro od loseg ne bi spominjao Bakira u ovom kontekstu... Bakir je primao, prima i primat ce sve one koji doprinose uspjehu BiH. To bi trebao bit amin, za sve buduce predstavnike Bosnjaka u predsjednistvu. Bakir je primio i Amela Tuku i Adnana Catica i judiste itd... a primit ce i kosarkase.... ipak treba dat sansu i zadulom Ivanicu i kriminal croati Covicu, da barem istrce pred rudu :bih:
piupiu

#548 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by piupiu »

statixx wrote:Niko ne osjeca potrebu da prica o Pandzi, najmladjem treneru koji je osvojio ovo takmicenje. Njegove zasluge su ogromne buduci da su ono ipak klinci koje drma pubertet, za koje je sam kazao da su u pocetku bili nesdisciplinovani, te da su imali problema sa medjuljudskim odnosima u reprezetaciji. Dok je strucnjacima potreban beskonacan broj tema u kojima pokusavaju otkriti formulu uspjeha - putokaz buducim generacijama, covjek je to uspio sazeti u jednoj recenici, ali eto, bice da je i on balavc koji se jos uvijek nije upoznao sa surovoscu nase stvarnosti.
Je l' to bio neki intervju? Može link?
Opetja033

#549 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Opetja033 »

Dozer wrote:U pravu si kada kazes da Bosnjaci ne mogu biti nacionalisti. I ne mogu. Kao sto je to neispravno i netacno i za BH Srbe i Hrvate. Svi ovi sa BH predznakom mogu biti samo etno-nacionalisti. Pravim nacionalistima u BiH se mogu nazvati oni kao ja, koji se izjasnjavam kao Bosanac.
Sada se pravis pametnijim od ostatka svijeta, samo da bi dokazao nesto sto nikako ne moze biti.

Ukucaj termine "Basque nationalism", "Catalan nationalism".

Ispade ti pametniji od Harvarda i Oxforda gdje ima na desetine djela napisanih na tu temu.

Meni je ovo smijesno iz razloga sto si daleko od glupe ili ogranicene osobe, naprotiv. Da je tako davno bih prestao o ovome da raspravljam sa tobom. Ali jednostavno si toliko tvrdoglav da ne zelis priznati da si u krivu.
Mister Yes

#550 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Mister Yes »

insomnia78 wrote:Od jucer smo "dokazali" da je ARBiH pobila citavu familiju Sikiras
Tražio sam po internetu o tome i evo šta sam našao:

-Kao prvo ne može se uopšte govoriti o Armiji BiH u tom trenutku jer TO RBiH je preimenovana u Armiju RBiH tek 23.juna 1992-ge a navodni zločin se desio početkom juna.

-Dakle, sve navodno počinje početkom maja kada izvjesni Željko Vladušić (ranije ratovao u Vukovaru) iz Grahovišta snajperom ubija izvjesnog Kenana Demirovića iz Kobilje Glave koji je imao svega 18 godina. Zatim ovi iz Kobilje Glave napadaju Grahovište i zauzimaju ga. Tom prilikom zarobljavaju 11 četnika od čega dvojicu puštaju a devetoricu muče i ubijaju među kojima i tog Željka Vladušića ali i dvojicu Sikiraša.

-Početkom juna tokom bitke za Žuč pripadnici TO navodno ubijaju preostale Srbe koji su ostali u Grahovištu (desetak staraca) među kojima i tri žene Sikiraš i spaljuju ih u kući jednog od Sikiraša dok šesti Sikiraš (Neđo) vrši samoubistvo da ne bi pao našima u šake.

Da li se ovo zaista desilo? Ne znam. Sve je moguće. Moguće i da se nije desilo. Ali Sikiraši sigurno vjeruju da jeste. Izvjesni Goran Sikiraš je navodno i u Hagu svjedočio o ovome. Dakle, za vjerovati je da je mali Njegoš odrastao slušajući ovu priču. I opet je zaigrao za BiH i to onako borbeno i sa onom požrtvovanošću. Dječaku zaista svaka čast. Momak bi na svom ličnom primjeru mogao pokazati da je moguće zaboraviti prošlost i oprostiti. Mi ovdje imamo potencijalnu priču za ujedinjenje zemlje i za prestanak mržnje. Ovo je HUGE
Last edited by Mister Yes on 19/08/2015 14:34, edited 1 time in total.
Locked