MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Been

#101 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by Been »

Čekajte ljudi ! Ja nisam pripadnik ove stranke, niti sam ikad bio, kad se osnivala autonomija imao sam cca 10 godina, moja porodica se borila na strani Armije BiH, tako da ne znam na osnovu čega ova ostrašćena gospoda među kojom primjećujem i gospodina iz Banovića koji bi, samo kad bi mogao zaključiše da sam "autonomaš" i udariše sipati salve uvreda zbog čega očekujem da mi isti upute svoje isprike. :D :D

Ja Vam govorim iz pravnog aspekta, da vlast opstruira presudu Vrhovnog suda BiH koji je odlučio da su pripadnici ovih postrojbi jednaki pripadnicima HVO-a koji su isto nekad bili u sastavu Armije R BiH, a onda osnovali vlastite borbene korpuse, te da isti polažu pravo na naknade kao i ovi drugi...
osa

#102 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by osa »

Been wrote:Čekajte ljudi ! Ja nisam pripadnik ove stranke, niti sam ikad bio, kad se osnivala autonomija imao sam cca 10 godina, moja porodica se borila na strani Armije BiH, tako da ne znam na osnovu čega ova ostrašćena gospoda među kojom primjećujem i gospodina iz Banovića koji bi, samo kad bi mogao zaključiše da sam "autonomaš" i udariše sipati salve uvreda zbog čega očekujem da mi isti upute svoje isprike. :D :D

Ja Vam govorim iz pravnog aspekta, da vlast opstruira presudu Vrhovnog suda BiH koji je odlučio da su pripadnici ovih postrojbi jednaki pripadnicima HVO-a koji su isto nekad bili u sastavu Armije R BiH, a onda osnovali vlastite borbene korpuse, te da isti polažu pravo na naknade kao i ovi drugi...
ako si onda imao 10 sad nemaš, pa bi već trebao shvatiti, da ovdje sve može biti "naše i vaše", i žrtve i zločinci, i političari i lopovi, tako je to u ovim krajevima ....
chupacabra

#103 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by chupacabra »

Problem ovih ljudi je sto je jedino njihova opcija porazena u ratu, tako da ne mogu ostvariti prava kao bivsi pripadnici VRS-a i HVO-a. Cudno je i nekorektno da mi pripadnike svog naroda iskljucujemo i sataniziramo, a potpuno nam je u redu da nam u drzavnom institucijama jos uvijek rade ljudi koji su ucestvovali u genocidu u Srebrenici i sire.
Neko ce reci pa oni su bili saveznici sa cetnicima u ratu. Jesu, ali sigurno nisu gori od cetnika koji danas uredno crpe drzavni budzet i jos uvijek se ponose svojim ratnim rabotama.
Da vam malo razbijem stereotipove ovih ljudi. Ja poznajem mnogo ljudi iz tog kraja koji su bili na Abdicevoj strani. Nisu ni bolji ni gori Bosnjaci od ostalih. Zasrali su u ratu, to nece otvoreno priznati zbog krajiskog inata, ali znaju. Za Babom su krenuli jer su mu vjerovali, i mislili su da ce ih to spasiti stradanja koje je zadesilo nas ostale. Nije ih interesovala neka visa politika, samo da ih ne zadesi sudbina Srebrenice. Abdic ih je iskoristio jer je uzivao a i dan danas uziva veliko povjerenje kod njih. Ipak, on im je od nista napravio jedan od najrazvijenijih krajeva bivse Juge. Svi su bili zaposleni i svi su dobro zivjeli. Ko ne vjeruje, neka ode u Veliku Kladusu. Ja sam bio. I zadnje selo ima asfaltni put. E on je znao da iskoristi to povjerenje manje obrazovanog naroda. I uradio je to sto je uradio.
Danas oni preko DNZ-a pokusavaju da ostvare svoja prava. Problem im je samo sto im se stranka bazira na kultu lidera. To traje dok je lider ziv, a kada umre doci ce do ubrzanog raspada te stranke. Pogotovu sto je lokalnog karaktera (Velika Kladusa i dijelovi Cazina).
Mogu vam samo reci jednu stvar. Sta god mi mislili o ovoj stranci, na ekonomskom planu dobro rade. Ako odete i uporedite Cazin (SDA vlast) i Veliku Kladusu (DNZ vlast) vidjecete da je Kladusa ekonomski svjetlosne godine ispred Cazina. A bila je srusena i opljackana u ratu i to dvaput od bojovnika naseg Atifa.
Problem DNZ-a je taj ratni teret, zbog kojeg imaju nepovjerenje kod Bosnjaka, sto je razumna stvar. Isto tako, oni se nikada nisu distancirali od Abdiceve politike, a to im ogranicava politicki utjecaj na Veliku Kladusu i par sela oko Cazina.
luckylaka

#104 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by luckylaka »

chupacabra wrote:Problem ovih ljudi je sto je jedino njihova opcija porazena u ratu, tako da ne mogu ostvariti prava kao bivsi pripadnici VRS-a i HVO-a. Cudno je i nekorektno da mi pripadnike svog naroda iskljucujemo i sataniziramo, a potpuno nam je u redu da nam u drzavnom institucijama jos uvijek rade ljudi koji su ucestvovali u genocidu u Srebrenici i sire.
Neko ce reci pa oni su bili saveznici sa cetnicima u ratu. Jesu, ali sigurno nisu gori od cetnika koji danas uredno crpe drzavni budzet i jos uvijek se ponose svojim ratnim rabotama.
Da vam malo razbijem stereotipove ovih ljudi. Ja poznajem mnogo ljudi iz tog kraja koji su bili na Abdicevoj strani. Nisu ni bolji ni gori Bosnjaci od ostalih. Zasrali su u ratu, to nece otvoreno priznati zbog krajiskog inata, ali znaju. Za Babom su krenuli jer su mu vjerovali, i mislili su da ce ih to spasiti stradanja koje je zadesilo nas ostale. Nije ih interesovala neka visa politika, samo da ih ne zadesi sudbina Srebrenice. Abdic ih je iskoristio jer je uzivao a i dan danas uziva veliko povjerenje kod njih. Ipak, on im je od nista napravio jedan od najrazvijenijih krajeva bivse Juge. Svi su bili zaposleni i svi su dobro zivjeli. Ko ne vjeruje, neka ode u Veliku Kladusu. Ja sam bio. I zadnje selo ima asfaltni put. E on je znao da iskoristi to povjerenje manje obrazovanog naroda. I uradio je to sto je uradio.
Danas oni preko DNZ-a pokusavaju da ostvare svoja prava. Problem im je samo sto im se stranka bazira na kultu lidera. To traje dok je lider ziv, a kada umre doci ce do ubrzanog raspada te stranke. Pogotovu sto je lokalnog karaktera (Velika Kladusa i dijelovi Cazina).
Mogu vam samo reci jednu stvar. Sta god mi mislili o ovoj stranci, na ekonomskom planu dobro rade. Ako odete i uporedite Cazin (SDA vlast) i Veliku Kladusu (DNZ vlast) vidjecete da je Kladusa ekonomski svjetlosne godine ispred Cazina. A bila je srusena i opljackana u ratu i to dvaput od bojovnika naseg Atifa.
Problem DNZ-a je taj ratni teret, zbog kojeg imaju nepovjerenje kod Bosnjaka, sto je razumna stvar. Isto tako, oni se nikada nisu distancirali od Abdiceve politike, a to im ogranicava politicki utjecaj na Veliku Kladusu i par sela oko Cazina.
Nisi ti dobar nikako.Od koga su bjezali Fikretovci da ne dozive sudbinu Srebrenice.Jesil ti uopste normalan kad ovo pises.Pa ta Fikretova bagra je napala regularne snage A BiH(i dobili sto su trazili).Drugo.Sto je to sruseno i opljackano od bojovnika generala Atifa Dudakovica.Ili lupas ili si teski pripadnik ovih i dnz.Jedino sto su pripadnici ABiH ,,opljackali,,od autonomasa je oruzje koji su zaplijenili od autonomasa a kojim je Babomislio pokoriti gen.A.Dudakovica.P.S.Ne lupaj vise i tema je ,,jugend dnz,,mozes o njima malo vise,,Iver ne pada daleko od klade,,
1gorstak

#105 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by 1gorstak »

chupacabra wrote:Danas oni preko DNZ-a pokusavaju da ostvare svoja prava.
To je kljucni problem. Preslo bi se preko njihove izdaje drzave da su oni spremni okrenuti ledja Fikretu Abdicu. Ali, velicati kvislinga i ratnog zlocinca a ocekivati dobru volju Sarajeva je maloumno.
kiky

#106 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by kiky »

kad se babo kuči vrati ...
:wink:
chupacabra

#107 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by chupacabra »

Smiri strasti. Znamo svi dobro sta je bilo u ratu. Ja ti opisujem te ljude iz licnih utisaka jer poznajem neke od njih. Ti ocito nisi imao priliku da ih upoznas pa ti se diskusija ogranicava na etiketiranje i optuzivanje mene koji samo dajem komentar na to sve. Ja nemam ni stete ni koristi od toga, jer niti zivim u tom kraju niti pripadam toj politickoj opciji. Samo navodim da neke stvari nemaju logike, kao naprimjer da su nam bivsi cetnicki oficiri sada komandanti u Oruzanim snagama BiH a mi se opterecujemo sacicom Abdicevih pripadnika. Ili da Srbi pocine genocid i otvoreno ga negiraju kao Dodik sada i jos nam se smiju u lice dok uzimaju platu od drzave BiH. Oni nam ne smetaju, ali su nam problem tamo neki autonomasi koje smo jos uzgred i porazili u ratu. Cetnike nismo pa su oni sada OK (Tihiceva politika kompromisa).
Tvoj komentar je ogranicen na ono sto si cuo u medijima, a mnogo toga nije ispricano. Niko ne negira pravo Armije BiH da uspostavi kontrolu nad svojom teritorijom sto je i uradjeno u Velikoj Kladusi. I da, mozda nisi znao da su pored oruzja pripadnici 5-korpusa onako usput pljackali i palili kuce, stale, ubijali civile. Kao i svaka druga vojska koje udje u neki grad. Ali to nije sad vazno.
Ovo ti je dio teme jer mladi DNZ-a su dio politicke pozadine o kojoj mi ovdje diskutujemo, svidjalo se to nama ili ne.
chupacabra

#108 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by chupacabra »

Evo ti jedno poredjenje. Srbi i danas velicaju Ratka Mladica i Radovana Karadjica i nagradjeni su sa pola drzave i pravom negiranja genocida koji su isti pocinili i pravom blokiranja drzavnih institucija na svakom koraku. Njihovi poslanici u drzavnom parlamentu otvoreno velicaju cetnike i blokiraju zakon o zabrani fasistickih organizacija. Oni imaju odlicnu volju Sarajeva kroz Tihicevu politiku "kompromisa" (citaj popustanja pred fasizmom).
hadžialagić

#109 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by hadžialagić »

zlajci wrote:
slucajno vidjeh temu na naslovnoj pa rekoh da vidim jer sam gledo nekog mladog politicara ispred ove stranke na prvoj debati BHT-a.
Kako god, replika na boldirano...ne postoji stranka (bar ne od ovih vecih) koja nema clanova koji nisu "trijebili" (strasno mucar izraz) nekoga od ostalih.

Hocu reci, na mladosti ostaje ova drzava...da se pitam u politici bi mogli djelovati samo osobe rodjene 1980.god i mladje

Over & out ;-)
Onda bi bilo logično, ako su mladi, pametni i samostalni da nastupaju u ime svojih ideja i parola, da to ponude i budu prepoznati kao svoji i sa ličnim stavom, a ne pozivajući se na one koji su prepoznati kao zločinci sa pravom. Ovako odmah skapiraš da nisu ni svoji, a niti su obrazovani.
Bosanski_kralj

#110 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by Bosanski_kralj »

chupacabra wrote:Smiri strasti. Znamo svi dobro sta je bilo u ratu. Ja ti opisujem te ljude iz licnih utisaka jer poznajem neke od njih. Ti ocito nisi imao priliku da ih upoznas pa ti se diskusija ogranicava na etiketiranje i optuzivanje mene koji samo dajem komentar na to sve. Ja nemam ni stete ni koristi od toga, jer niti zivim u tom kraju niti pripadam toj politickoj opciji. Samo navodim da neke stvari nemaju logike, kao naprimjer da su nam bivsi cetnicki oficiri sada komandanti u Oruzanim snagama BiH a mi se opterecujemo sacicom Abdicevih pripadnika. Ili da Srbi pocine genocid i otvoreno ga negiraju kao Dodik sada i jos nam se smiju u lice dok uzimaju platu od drzave BiH. Oni nam ne smetaju, ali su nam problem tamo neki autonomasi koje smo jos uzgred i porazili u ratu. Cetnike nismo pa su oni sada OK (Tihiceva politika kompromisa).
Tvoj komentar je ogranicen na ono sto si cuo u medijima, a mnogo toga nije ispricano. Niko ne negira pravo Armije BiH da uspostavi kontrolu nad svojom teritorijom sto je i uradjeno u Velikoj Kladusi. I da, mozda nisi znao da su pored oruzja pripadnici 5-korpusa onako usput pljackali i palili kuce, stale, ubijali civile. Kao i svaka druga vojska koje udje u neki grad. Ali to nije sad vazno.
Ovo ti je dio teme jer mladi DNZ-a su dio politicke pozadine o kojoj mi ovdje diskutujemo, svidjalo se to nama ili ne.
Ne treba Fikrtovim izdajicama dati prava, da bi bili izjednačeni sa ostalim agresorima, već treba ta prava ukinuti i pripadnicima VRS i HVO-a.

"...ubijali civile..."
Ko, kad, gdje?
Been

#111 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by Been »

chupacabra wrote:Problem ovih ljudi je sto je jedino njihova opcija porazena u ratu, tako da ne mogu ostvariti prava kao bivsi pripadnici VRS-a i HVO-a. Cudno je i nekorektno da mi pripadnike svog naroda iskljucujemo i sataniziramo, a potpuno nam je u redu da nam u drzavnom institucijama jos uvijek rade ljudi koji su ucestvovali u genocidu u Srebrenici i sire.
U pravu si... Kladuša je dosta ekonomski naprednija od Cazina, pa studenti iz Cazina se prijavljuju u Kladušu za stanovanje jer tamo svi studenti dobivaju stipendije....

Uz malu ispravku u Cazinu je na vlasti A-SDA :)
luckylaka

#112 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by luckylaka »

chupacabra wrote:Smiri strasti. Znamo svi dobro sta je bilo u ratu. Ja ti opisujem te ljude iz licnih utisaka jer poznajem neke od njih. Ti ocito nisi imao priliku da ih upoznas pa ti se diskusija ogranicava na etiketiranje i optuzivanje mene koji samo dajem komentar na to sve. Ja nemam ni stete ni koristi od toga, jer niti zivim u tom kraju niti pripadam toj politickoj opciji. Samo navodim da neke stvari nemaju logike, kao naprimjer da su nam bivsi cetnicki oficiri sada komandanti u Oruzanim snagama BiH a mi se opterecujemo sacicom Abdicevih pripadnika. Ili da Srbi pocine genocid i otvoreno ga negiraju kao Dodik sada i jos nam se smiju u lice dok uzimaju platu od drzave BiH. Oni nam ne smetaju, ali su nam problem tamo neki autonomasi koje smo jos uzgred i porazili u ratu. Cetnike nismo pa su oni sada OK (Tihiceva politika kompromisa).
Bjezi bolan dosadan si sa tim glupim istupanjima.Zlocinac ostaje zlocinac.Dakle.Fikret i njegova zlocinacka paravojska napale su reg.snage ABiH.Ovi ih dotukli do kraja.Babo tamo gdje mu je mjesto.Gen.Dudakovic. :thumbup: :bih: KRAJ.
delightful

#113 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by delightful »

luckylaka, malo pristojnosti u dijalogu. hvala.
saibaba

#114 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by saibaba »

Babo i onakvi kao on mogu uspjeti samo u siromasnoj i ne pismenoj sredini ... Das im po sto maraka obecas kule i gradove i za njih si babo ... kako smo samom glupi i nakon toliko godina ... hapsit sve...
Karajic10

#115 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by Karajic10 »

Bosanski_kralj wrote:
BSn wrote:i hitler jugend su bili mladi, znaci li to da su bili i progresivni... hm, kad pocnu suplje o nadi u omladinu... :-)
Da, jer su željeli sve najbolje sebi i svojoj (budućoj) djeci. :oops: :D

Ja im izdaju nikad oprostiti neću. Sad nisam u poziciji da im otežam živote, kao što su oni meni i onako teško djetinjstvo još gadnijim učinili, ali kad budem u mogućnosti to ću učiniti.
de mi samo reci sta i kako ces ti to uciniti?
udrch

#116 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by udrch »

chupacabra wrote:Evo ti jedno poredjenje. Srbi i danas velicaju Ratka Mladica i Radovana Karadjica i nagradjeni su sa pola drzave i pravom negiranja genocida koji su isti pocinili i pravom blokiranja drzavnih institucija na svakom koraku. Njihovi poslanici u drzavnom parlamentu otvoreno velicaju cetnike i blokiraju zakon o zabrani fasistickih organizacija. Oni imaju odlicnu volju Sarajeva kroz Tihicevu politiku "kompromisa" (citaj popustanja pred fasizmom).
Doći će vrijeme kad će se branioci ove zemlje obračunati i sa tom bagrom, polahko, sve po redu..
Bosanski_kralj

#117 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by Bosanski_kralj »

Karajic10 wrote:
Bosanski_kralj wrote:
BSn wrote:i hitler jugend su bili mladi, znaci li to da su bili i progresivni... hm, kad pocnu suplje o nadi u omladinu... :-)
Da, jer su željeli sve najbolje sebi i svojoj (budućoj) djeci. :oops: :D

Ja im izdaju nikad oprostiti neću. Sad nisam u poziciji da im otežam živote, kao što su oni meni i onako teško djetinjstvo još gadnijim učinili, ali kad budem u mogućnosti to ću učiniti.
de mi samo reci sta i kako ces ti to uciniti?
Ima dosta toga za učiniti i kad budem u mogućnosti to ću i učiniti. Ne brini, sve će biti po zakonu
chupacabra

#118 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by chupacabra »

@luckylaka: Etiketiranje bez argumentiranja najvise govori o onome ko etiketira. Ako cemo na ovaj nacin komunicirati, onda polemika nema svrhe. Kultura dijaloga je prvi korak pa onda sve ostalo.

Potpuno se slazem da bi trebali vaziti isti kriteriji i za VRS i HVO. Imamo jedan problem. Reformom vojske smo utopili ove dvije paravojske u legalne oruzane snage BiH. Sada su bivsi cetnicki oficiri u ustaski bojovnici regularni pripadnici OSBiH i to im pravo nikad niko ne moze ukinuti. Osim ako se OSBiH ne raspadne, a znamo cemu to vodi.
U cemu je poenta ovdje koji nece neki da shvate. Mi nismo dobili rat osim protiv autonomasa i oni su sad jedini nad kojima kao mozemo da treniramo svoju imaginarnu snagu. A Dodik nam kolo vodi u drzavi i vuce nas za nos.
Sve to stoji: dezerterstvo, nepismen narod itd. Ali mi danas u drzavnim institucijama uredno primamo ljude sa otvorenim fasistickim stavovima a dajemo sebi za pravo da se izivljavamo nad nasim narodom koji je igrom slucaja otisao na Abdicevu stranu. Neki dobrovoljno, a dobar dio i na silu. A njihov broj nije mali, negdje oko 30000. Gdje vodi to sataniziranje i segregacija? Mislite da vodi izvinjenju, pomirenju i njihovoj ljubavi prema Sarajevu. Kalabic i Slavuj su nam drzavni poslanici (otvoreni cetnici) i imaju plate po 3000 maraka, a mi kao tjeramo principe i moral. Tihic se slomi ponavljajuci kako RS nije upitna a kad Dodik sere po drzavi BiH, on se sakrije u misiju rupu i suti. Takvi su nam u redu i za njih glasamo. Da nije smijesno bilo bi zalosno.
Hodidid

#119 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by Hodidid »

Biracko tijelo DNZ je uglavnom ruralnog karaktera.Stranka nikad nije i nikad nece izaci iz lokalnih okvira. Jednostavno breme ratne proslosti, nedostatak intelektualnog kapaciteta i nesposobnost priznavanja vlastitih greski ukljucujuci i odmak od politike koju je vodio F.Abdic onemogucavaju DNZ da bude ili da postane ozbiljan politicki faktor na nasim prostorima. U Bosanskoj Otoci, B.Krupi, Buzimu, Bihacu i najvecem dijelu Cazina DNZ i babine ne mogu da smisle. U Prijedoru, Bos.Novom a i u nekim drugim gradovima BiH koji se nalaze u RS entitetu na kandidatskim listama DNZ 75 % u tim gradovima cine srbi jer ne stranka ne moze naci dovoljno bosnjaka koji su spremni kaljati svoj obraz. Glasova dobiju na izborima tek toliko da mogu jedan Centrotransov autobus napuniti da odu babi na rodjendan u Pulu.Sana, Kljuc tamo je DNZ samo misaona imenica.

Fikret Abdic je oreol mucenika bio stekao kroz aferu Agrokomerc i obracun Udbe i Beograda sa Hamdijom Pozdercom 1987 godine. Njegova popularnost kod bosnjaka je tad bila na vrhuncu. Ipak Udba je pogresno procijenila raspolozenje bosnjackoga naroda misleci da ce se bosnjaci povesti za babom na koju god on stranu okrenuo. Kod bosnjaka nikad nije postojao niti ce postojati kult licnosti kao sto je to slucaj sa srbima. Politicki lideri dolaze i prolaze a Bosna i Hercegovina je vjecna!
chupacabra

#120 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by chupacabra »

Hodidid wrote:Biracko tijelo DNZ je uglavnom ruralnog karaktera.Stranka nikad nije i nikad nece izaci iz lokalnih okvira. Jednostavno breme ratne proslosti, nedostatak intelektualnog kapaciteta i nesposobnost priznavanja vlastitih greski ukljucujuci i odmak od politike koju je vodio F.Abdic onemogucavaju DNZ da bude ili da postane ozbiljan politicki faktor na nasim prostorima. U Bosanskoj Otoci, B.Krupi, Buzimu, Bihacu i najvecem dijelu Cazina DNZ i babine ne mogu da smisle. U Prijedoru, Bos.Novom a i u nekim drugim gradovima BiH koji se nalaze u RS entitetu na kandidatskim listama DNZ 75 % u tim gradovima cine srbi jer ne stranka ne moze naci dovoljno bosnjaka koji su spremni kaljati svoj obraz. Glasova dobiju na izborima tek toliko da mogu jedan Centrotransov autobus napuniti da odu babi na rodjendan u Pulu.Sana, Kljuc tamo je DNZ samo misaona imenica.

Fikret Abdic je oreol mucenika bio stekao kroz aferu Agrokomerc i obracun Udbe i Beograda sa Hamdijom Pozdercom 1987 godine. Njegova popularnost kod bosnjaka je tad bila na vrhuncu. Ipak Udba je pogresno procijenila raspolozenje bosnjackoga naroda misleci da ce se bosnjaci povesti za babom na koju god on stranu okrenuo. Kod bosnjaka nikad nije postojao niti ce postojati kult licnosti kao sto je to slucaj sa srbima. Politicki lideri dolaze i prolaze a Bosna i Hercegovina je vjecna!
Slazem se. Nedistanciranje od politike propalog lidera i kulta istog tu stranku ne moze izvuci izvan Velike Kladuse i nekih sela oko Cazina. Isto tako znamo kako zavrsavaju stranke ili polticke opcije koje se baziraju na kultu lidera. Tito u komunizmu, Abdic u DNZ-u, isto ce se desiti i sa Dodikom i SNSD-om dok srpski narod provali folusku. Samo ce proci vremena.
Pozderac je imao najvece zasluge za uspon Abdica jer se on izborio da se omoguci privredni razvoj tog kraja. Kad su vec kod velicanja licnosti, Pozderac je ovdje puno bolji kandidat od Fikreta. Ali to je vec druga tema.
Mi isto tako imamo problem manjka komunikacije. Jer, nasi politicari nisu skoro nista uradili niti bar pokusali da otvore dijalog sa tim stanovnistvom. Mozda je i prepreka da je dobar dio njih manje obrazovan i zatvoren sto otezava stvari. Uglavnom, Fikret i poslije rata pa i do dan danas politicki manipulise i iskoristava te ljude, dajuci im nadu da ce sve ici na bolje kad on izadje iz zatvora. I sto je jos cudnije, oni to vjeruju i cekaju ga.
Ja sam ovdje isto naveo neke duple standarde koje nasa politika zastupa, i to samo zato sto smo jedne vojno porazili a sa drugima igrali nerijeseno. A ovi drugi (RS) su puno opasniji po drzavu jer direktno uticu na njene institucije.
luckylaka

#121 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by luckylaka »

Dovoljno je reci F.Abdic-ratni zlocinac.Jel treba jos nesto
luckylaka

#122 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by luckylaka »

delightful wrote:luckylaka, malo pristojnosti u dijalogu. hvala.
Sad vidim :thumbup:
Karajic10

#123 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by Karajic10 »

quote]Ima dosta toga za učiniti i kad budem u mogućnosti to ću i učiniti. Ne brini, sve će biti po zakonu[/quote]

zbog takvih kao ti kladuscani ce se i dalje udaljivati od sarajeva i priblizivati se zagrebu. pa radje i beogradu nego sarajevu zbog takvih kao ti.
Karajic10

#124 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by Karajic10 »

[quote="chupacabra"][quote="Hodidid"]Mozda je i prepreka da je dobar dio njih manje obrazovan i zatvoren sto otezava stvari.quote]

da, kladuscani su manje obrazovani i zatvoreni... haj uglavnom nek su tvoji obrazovani i otvoreni...
hadžialagić

#125 Re: MLADI KANDIDATI DNZ BIH!

Post by hadžialagić »

Tako bih volio da razumijem potrebu identifikacije sa pojedinim ljudima. Šta će biti kad on umre? 71 mu je godina sad... Čak i da je sav svoj i da nije pravio to što jeste... Naslijediće ga kćerka? Moderno idolopoklonstvo. :run:
Post Reply