Kako mladi bracni par ( rane dvadesete
p.s. Napomenut cu i da imam rodjake u AU, ali nisu u okviru onog srodstva koje se trazi, nego ( nazalost ) za dlaku dalji.
Citam i cesljam, don't worrylandlord wrote:Opet nisi uradio domaci zadatak..
Sve to imas na onoj stranici sto sam ti napisao. Bolje je za tebe da je procesljas i predjes sve na toj stranici..
Pored ovih stvari koje te zanimaju naci ces i jos dodatnih koje ti sada ne padaju na pamet. Kao sto sam ti napsiao za svako zanimanje imas neku ustanovu koja se bavi tim procesom. I to mozes naci na onoj stranici.
Da, info iz radne knjizice ti zavrsava posao. Sreca pa imas radnu knjizicu, jer znam dosta ljudi koji su imali problema jer su radili na crno. Pa je njima poslodavac pisao preporuke.
Sa faksa ce ti trebati diploma.
A jesi siguran da na IELTSu mozes dobiti sve 7 i preko 7? Jesi radio IELTS?
Kao sto sam ti rekao mislim da mozes sve to online uraditi. Dakle sa scanniranjem dokumenata. Ali ovo provjeri ovo pisem po sjecanju. Dakle na site i citanje..poslije toga pricamo o konkretnijim stvarima..
poz i srecno vam bilo
ti k'o da si novi na forumu pa ne znas kako funkcioniselandlord wrote:Ljudi covjek je pitao kako moze otici.. nema svrhe davati mu ovakve savjete..
Nije trazio misljenje.. o tome treba li ici.. vec je pitao za pomoc kako otici..
poz.
Pa mislim nasao je i mjesto gdje ce pitati kako oticilandlord wrote:Ljudi covjek je pitao kako moze otici.. nema svrhe davati mu ovakve savjete..
Nije trazio misljenje.. o tome treba li ici.. vec je pitao za pomoc kako otici..
poz.
Nije trazio misljenje.. o tome treba li ici..
Kakva je ovo viza? prvi put cujempiupiu wrote:Da dolazis na humanitarnu vizu, onda bi sve to bilo drugacije -- imao bi pravo na sve, kartu, smjestaj, pomoc, i tome slicno.
Bile su dvije -- jedna za izbjeglice (vecina nase raje je isla na tu vizu 90.ih), i jedna za slucajeva tipa 'ugrozen ti je zivot u mjestu boravka' iz razlicitih razloga (ta je tipa 'azil'). Bila je i viza za ujedinjenje s porodicom, ali taj je proces promijenjen, a i nije bitna u ovom slucaju ...Kraljica_Suza wrote:Kakva je ovo viza? prvi put cujempiupiu wrote:Da dolazis na humanitarnu vizu, onda bi sve to bilo drugacije -- imao bi pravo na sve, kartu, smjestaj, pomoc, i tome slicno.
Pozdrav!lord-executioner wrote:Dobro, nema potrebe za ismijavanjem, raspitujem se na svakom mogucem mjestu, uostalom mene zanima necije licno iskustvo u proceduri odlaska, a ne generalni opisi kakvi se daju na sluzbenim stranicama. Pregledao sam i forume drugih drzava, ali bi mi najvise koristilo iskustvo nekoga odavdje, iz ocitih razloga. Sto se tice toga treba li ili ne treba otici, ko smatra da treba ostati, taj neka ostane, a ko ne smatra, neka ide, i landlord je dobro rekao,Nije trazio misljenje.. o tome treba li ici..U svakom slucaju zahvaljujem svima koji daju konstruktivan doprinos.
Pozdrav!test01 wrote:Ima jos jedan nacin ali je taj samo za one koji su spremni i da se malo napate,kojima je bas stalo da napuste BIH.
-Ti imas nekoga u AU ko ti spreman da pomogne i to je odlicno.Taj ti posalje papire i ako budes imao srece da dobijes vizu na bosanski pasos onda u AU zatrazis azil,znaci onshore protection.Ne znam kolike su ti sanse da ga i dobijes ali imas pravo na to.