Gledam sinoc na teleringu Ivanica kako odgovara na pitanje o nezavisnosti kosova.
Odgovara on, parafraziram, na pitanje sta misli o nezavisnosti Kosova, u stilu:
Pa vjerujem kada bi vecinu politicara pitali da li ste da Kosovo ostane u Srbiji, a da kosovski Albanci imaju 30% mjesta u Skupstini Srbije i da se 30% budzeta Srbije alocira na Kosovo jer je nerazvijeno, te da Srbija sve odluke moze donijeti ako se i Kosovo slaze, ne vjerujem da bi im takva opcija odgovarala i da bi prije bili za nezavisnost Kosova.
20 godina su srpski nacionalistički politicari prolijevali neduznu krv po balkanu samo iz straha da im neko ne uzme kosovo. I sad nakon svega kad su napokon naucili lekciju iz demokratije da drzava nije samop teritorija i mit vec prava i pomoc, sad mislim da ti isti politicari ne bi htjeli Kosovo ni da im ga dzaba daju, izuzev ako na tome ne bi opet mogli osvojiti vlast.
Usput, Dodik je nedavno prijetio da u slucaju nezavisnosti kosova on trazi odcjepljenje RS, pa nesto mislim sta li su sad njegovi ciljevi u slucaju nezavisnoti Kosova?
I na kraju u svu tu pricu procitah uvodnik Senada Pecanina.
Iako je tema rat vec 10 godina uvijek pristuna svugdje i u svakoj prilici, jutros po prvi put procitah jasan stav o tome ko bi u novom (realno nemogucem) teorijski mogucem ratu izgubla RS. I ja se potpuno slazem.
Mladen Ivanic i licemjerstvo srpskih nacional politicara
- Liberalism
-
lul
mladen ivanić je pravo krme debelo.stalno je u vlasti(kao i haretovi),licemjer,lopov,kad ga vidim smuči mi se.neku noć sa lagumdžijom je bio odvratan prema jurišićki,valjo nebuloze,šuplju prosipo,nacionalista,jednom rječju tuga da je čovjek kao on moj,vaš,naš ministar vanjskih poslova
-
kub lajkan
#3 Re: Mladen Ivanic i licemjerstvo srpskih nacional politicara
Ne pogledah to sinoc... vrlo zanimljivo...Liberalism wrote:Gledam sinoc na teleringu Ivanica kako odgovara na pitanje o nezavisnosti kosova.
Odgovara on, parafraziram, na pitanje sta misli o nezavisnosti Kosova, u stilu:
Pa vjerujem kada bi vecinu politicara pitali da li ste da Kosovo ostane u Srbiji, a da kosovski Albanci imaju 30% mjesta u Skupstini Srbije i da se 30% budzeta Srbije alocira na Kosovo jer je nerazvijeno, te da Srbija sve odluke moze donijeti ako se i Kosovo slaze, ne vjerujem da bi im takva opcija odgovarala i da bi prije bili za nezavisnost Kosova.
20 godina su srpski nacionalistički politicari prolijevali neduznu krv po balkanu samo iz straha da im neko ne uzme kosovo. I sad nakon svega kad su napokon naucili lekciju iz demokratije da drzava nije samop teritorija i mit vec prava i pomoc, sad mislim da ti isti politicari ne bi htjeli Kosovo ni da im ga dzaba daju, izuzev ako na tome ne bi opet mogli osvojiti vlast.
-
Nancy Drew
-
Mujo Cheleby
Sve sto je taj nadmeni nacionalista i sovinista uradio od kako je na vlasti, uradio je protiv interesa drzave Bosne i to - o trosku te drzave koju formalno zastupa, a prikaticki unistava.
On treba da ide u zatvor zbog reketa direktora sumskih gazdinstava kako bi namaknuo pare za svoju prljavu sovinisticku izbornu kampanju.
Krivicna prijava je podnesena, neke njegove pajde su bile onkarj brave.
Sudac Jurcevic je izgubio posao zbog pokusaja obljube, silovanja.
Ovaj Ivanic neprestano siluje i nas i drzavu Bosnu, pa nikom nista.
Dosta ga je, a dosta je onih koji mogu s njim i Dodikom, kao sto su im prethodnici mogli sa Krajisnikom.
Slazem se da doticni gospdin lici na krme
Nedavno sam gledao neki americki show (bice na Fox-u) gdje su pokazali svoje voditelje i njihove cuke. Vjerujte, iste face, covjekovo lice se izlgledom u mnogo crta poistovijeti s psecem, poslije toliko godina druzenja. Tako se i Ivanicevo lice transformiralo u lice krmka koji ruje Bosnom o drzavnom trosku.
(Nadam se da ovom usporedbom nisam uvrijedio - krmka, te da me nece zabraniti ovdje.)
On treba da ide u zatvor zbog reketa direktora sumskih gazdinstava kako bi namaknuo pare za svoju prljavu sovinisticku izbornu kampanju.
Dosta ga je, a dosta je onih koji mogu s njim i Dodikom, kao sto su im prethodnici mogli sa Krajisnikom.
Nedavno sam gledao neki americki show (bice na Fox-u) gdje su pokazali svoje voditelje i njihove cuke. Vjerujte, iste face, covjekovo lice se izlgledom u mnogo crta poistovijeti s psecem, poslije toliko godina druzenja. Tako se i Ivanicevo lice transformiralo u lice krmka koji ruje Bosnom o drzavnom trosku.
(Nadam se da ovom usporedbom nisam uvrijedio - krmka, te da me nece zabraniti ovdje.)
-
Arijanac 0
LOL NEKA SI TI REKAO DA SAM JA....svaka cast.Mozda i jesam mozda se mi nikad necemo opametiti.Kako god.sretno
-
Vingo
Da nije Adamovic?Mujo Cheleby wrote:Sve sto je taj nadmeni nacionalista i sovinista uradio od kako je na vlasti, uradio je protiv interesa drzave Bosne i to - o trosku te drzave koju formalno zastupa, a prikaticki unistava.
-
Mujo Cheleby
Jeste, hvala!Vingo wrote:Da nije Adamovic?Mujo Cheleby wrote:Sve sto je taj nadmeni nacionalista i sovinista uradio od kako je na vlasti, uradio je protiv interesa drzave Bosne i to - o trosku te drzave koju formalno zastupa, a prikaticki unistava.
Lapsus lingue.