Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote:Tih 1.2T sa 120 ks je cista obmana. Tj. tacno je da u nekom uskom rasponu i velikom broju okretaja isti ima 120ks, ali u 80% opsega to je 1.2 motor sa obrtnim momentom bube.
nije obmana, jer većina ovih turbobenzinaca ima veće obrtne momente od 1,6 ili 1,8 atmosferaca..
madner wrote:Tih 1.2T sa 120 ks je cista obmana. Tj. tacno je da u nekom uskom rasponu i velikom broju okretaja isti ima 120ks, ali u 80% opsega to je 1.2 motor sa obrtnim momentom bube.
nije obmana, jer većina ovih turbobenzinaca ima veće obrtne momente od 1,6 ili 1,8 atmosferaca..
Opet, na koliko % obrtaja?
sličan je raspon snage kao i kod atmosferaca, možda najveća razlika oko 1.000 obrtaja...
Imam jedno pitanje ,molio bi vlasnike bivse sadasnje ili one koji imaju dodira iskustva sa ovim autom ML 350 iz 2004g da malo opisu to auto kakvo je potrosnja odrzavanje,na sto treba obratiti paznju prilikom kupovine!
Hvala !
Vec je neko gore naveo da je do te 2004 godine ML rjesio sve djecije bolesti (a bilo ih je i previse) pa su se fakat potrudili da vrate svoje kupce nazad. I dalje imaju kozmetickih problema i elektronika im nije bas jaca strana. Radio, navigacija, sve je cini mi se isto kao i na proslim modelima. Najveca mana mu je sto trosi kao da ti rezervar negdje curi, stvarno previse. Isto tako, guma neces moci nakupovati-jednostavno ih jede. Meni se na njima ne svidjaju ni kocnice ali valjda je to stvar navike. Jednostavno je pretezak, moras drzati razdaljinu i vise nego sto bi s drugim autom, treba mu vremena da stane. Sigurnost, snaga, udobnost-to ne fali sigurno.
bmw x5 facelift 2005 4.4..manje trosi od merca a bolje ide i bolje ja auto generalno..ako se mozes protegnut jos nekih par milja super..a ako uzmas amera mla bolje nemoj..
emko1234 wrote:bmw x5 facelift 2005 4.4..manje trosi od merca a bolje ide i bolje ja auto generalno..ako se mozes protegnut jos nekih par milja super..a ako uzmas amera mla bolje nemoj..
manje trosi
budimo realni, uzimas auto tesko 2,1 Tone, V8 masina, 4.4l, otpor zraka ko cigla na tockovima ... zar mozes misliti na potrosnju?
Tako isto i za Ml.a. Kazem ti bolje je ne uzimaj niti jedno auto ove klase i tipa, ako ces brinuti za potrosnju i cijene odrzavanja...steta auta ako ga voza takav vlasnik
Hvala svima koji su se potrudili da napisu nesto pa nebitno vezano ili nevezano za temu.
Posebno hvala onima koji su na pisali nesto o autu !
Razlog sto sam pitao za potrosnju,je sledeci cuo sam price da se na tim modelima potrosnja preko 22l na sto kilometara a to mi nije ni potrebano a niti mi odgovara,ali ako trosi 15l u nekvim normalnim uslovima to mi vec pase !
Mercedesova vozila mi nisu nepoznanica u dizel verzijama, ali nikad do sad nisam bio vlasnik mercedesa u benzinu !
Zato sam naj vise pokrenuo ovu temu da cujem komentare ljudi koji ih posjeduju ili su ih posjedovali !
emko1234 wrote:bmw x5 facelift 2005 4.4..manje trosi od merca a bolje ide i bolje ja auto generalno..ako se mozes protegnut jos nekih par milja super..a ako uzmas amera mla bolje nemoj..
manje trosi
budimo realni, uzimas auto tesko 2,1 Tone, V8 masina, 4.4l, otpor zraka ko cigla na tockovima ... zar mozes misliti na potrosnju?
Tako isto i za Ml.a. Kazem ti bolje je ne uzimaj niti jedno auto ove klase i tipa, ako ces brinuti za potrosnju i cijene odrzavanja...steta auta ako ga voza takav vlasnik
iskreno glupo ti je razmisljanje..90% ljudi koji uzimaju takva auta uzimaju sve u obzir..jer da nije tako onda bi se pravila auto od 1600kubika za normalne ljude i auta od 5000 kubika za te hadzije iz tvoje price..svima je puno kad auto trosi 20..mene bi iskreno nerviralo to sto moram na pumpu 2put sedmicn ne znam koliko para da imam..kazem ti da taj x manje trosi jer poznajem licno momka koji ga vozi..facelift ima 4,4 masinu s 320 ks al normalne voznje to auto nece popit vise od 14..i taj osmak ko masina je bolji od tog sestaka u mercu..
manje trosi
iskreno glupo ti je razmisljanje..90% ljudi koji uzimaju takva auta uzimaju sve u obzir..jer da nije tako onda bi se pravila auto od 1600kubika za normalne ljude i auta od 5000 kubika za te hadzije iz tvoje price..svima je puno kad auto trosi 20..mene bi iskreno nerviralo to sto moram na pumpu 2put sedmicn ne znam koliko para da imam..kazem ti da taj x manje trosi jer poznajem licno momka koji ga vozi..facelift ima 4,4 masinu s 320 ks al normalne voznje to auto nece popit vise od 14..i taj osmak ko masina je bolji od tog sestaka u mercu..
Ne znam sad da ce 4.4 potrositi manje od 14, jer sam ga vozio, ali da je masina bolja od mercove, to definitivno da.
corsa wrote:Ma nije bezveze ona: Na plin se kuha, na naftu se ore, a na benzin vozi! Ali sta je tu je, moramo se prilagodjavati dzepu. I ja vozim dizela, ali mi se, iskreno to nikako ne svidja.
Svaki ML ti je amer prijatelju, jer se ML proizvodi u Americi, a sto se potrosnje tice, nema sanse da 4.4 V8 trosi manje od 3.7 V6. Ne kazem da je ogromna razlika, ali 4.4 trosi bar 2 litra vise. Imao sam priliku voziti X5 3.0i sa 218 KS i trosio je 17 litara po gradu i tada sam cuo da 4.4 trosi samo dva litra vise od njega a pruza mnogo vise.
emko1234 wrote:iskreno glupo ti je razmisljanje..90% ljudi koji uzimaju takva auta uzimaju sve u obzir..jer da nije tako onda bi se pravila auto od 1600kubika za normalne ljude i auta od 5000 kubika za te hadzije iz tvoje price..svima je puno kad auto trosi 20..mene bi iskreno nerviralo to sto moram na pumpu 2put sedmicn ne znam koliko para da imam..kazem ti da taj x manje trosi jer poznajem licno momka koji ga vozi..facelift ima 4,4 masinu s 320 ks al normalne voznje to auto nece popit vise od 14..i taj osmak ko masina je bolji od tog sestaka u mercu..
iskreno glupo tebi razmisljanje zadnje na sta misli kupac tih automobila a da nema nekih psihickih problema ili kompleks neki onda je to potrosnja
i da trosi 8 litara ovdje bi lljudi isli na benzinsku 3 puta sedmicno jer naspu za cenera
razmisljanje ti je pravo balkansko u ovom slucaju
hocu da budem hadzo a da ne potrosim vise od cenera
Sva vozila ove veličine, težine i namjene troše puno. Isto je i sa održavanjem. Samo je pitanje psihologije kako ko šta bolje podnosi. Iz prve ruke znam da Hyundai Galoper 2.5 dizel troši 15 l po gradu. Nekome je psihički lakše podnijeti da potroši toliko dizela, a ne benzina.
@emko, na nekom od prošlih postova si priznao da ti audi može i 15 potrošiti po gradu, a da je prosjek oko 10. Govorimo o sedanu sa 3.0 tdi motorom. Šta očekivati od ovih vozila koja su najmanje 20% teža, viša i manje aerodinamična od audija + nisu dizeli? Eh, da, još prije toga si se bunio da ti je Grand Cherokee trošio ko lud, a ispravan GC 4.0 troši max 17 po gradu. Kažem, sve je stvar psihologije.
Stvarno, razmisljati o kupovini jednog takvog auta koje je uz sve jos i statusni simbol , i da me more brige o troskovima odrzavanja , a pogotovo goriva je u najmanju ruku neozbiljno.
Sto se tiče potrosnje, samo za usporedbu, jučer, po onom silnom snijegu i -6 stepeni temperaturi, gradska voznja Oktavije 1.9 tdi 90ks, na kraju dana na bord kompjuteru pisalo 10,1 l/100km.(Napomena-ne jurcam pa onda kocim, vozim zaista umjereno!)
mayab wrote:Stvarno, razmisljati o kupovini jednog takvog auta koje je uz sve jos i statusni simbol , i da me more brige o troskovima odrzavanja , a pogotovo goriva je u najmanju ruku neozbiljno.
Sto se tiče potrosnje, samo za usporedbu, jučer, po onom silnom snijegu i -6 stepeni temperaturi, gradska voznja Oktavije 1.9 tdi 90ks, na kraju dana na bord kompjuteru pisalo 10,1 l/100km.(Napomena-ne jurcam pa onda kocim, vozim zaista umjereno!)