joj ljudi cime se vi bavite...
mjesto da idete stagod citat, ucit, vi ovdje vrijeme gubite
Mještani se potukli s vehabijama vol.2
-
zlatan01
PotpisAhmmed wrote:Jer je islamski poštivati i uvažavati sve ono drugo i drugačije, dok to " drugo i drugačije" poštuje islam i njegove vrijednosti....
I ja ću reći, ko zna koji put na ovom forumu,vehabijski nauk, dobrano je zastranio od islama....Islama koji je svojim primjerom , pokazivao i prakticirao Muhammed a.s.Ovo što neki od njih rade, u islamu
se naziva fitna, smutnja, unošenje nereda...Islam me obavezuje da se tome suprotstavim..srcem, riječju, djelima. To je moja obaveza, islamska obaveza.
- Liberalism
Jel vehabije ne postuju islam ili ne postuju Islamsku vjersku zajednicu u BiH?
Sto dovodi do identicnog pitanja za islamsku vjersku zajednicu? Sta ona postuje?
Bas me interesuje stav onih koji bolje poznaju islam: Kazu vehabije na vijestima da je Dzamija Bozija kuca i da ona nije nicija i da niko ne moze zabraniti boravak u njoj?
Na kakav nacin je Muhamed a.s. praktikovao u pogledu rada dzamija? jesu li zakljucavane ili su bile otvorene za svakoga? Jeli on govorio da je dzamija njegova i njegove skupine (IVZ) ili je to za njega bila bozija kuca?
Ja kad vidim ove iz IVZ da na vijestima govore o Vehabijama pomislim da se prikazuje neki zabranjeni dokumentarni film iz 50 godina
Sto dovodi do identicnog pitanja za islamsku vjersku zajednicu? Sta ona postuje?
Bas me interesuje stav onih koji bolje poznaju islam: Kazu vehabije na vijestima da je Dzamija Bozija kuca i da ona nije nicija i da niko ne moze zabraniti boravak u njoj?
Na kakav nacin je Muhamed a.s. praktikovao u pogledu rada dzamija? jesu li zakljucavane ili su bile otvorene za svakoga? Jeli on govorio da je dzamija njegova i njegove skupine (IVZ) ili je to za njega bila bozija kuca?
Ja kad vidim ove iz IVZ da na vijestima govore o Vehabijama pomislim da se prikazuje neki zabranjeni dokumentarni film iz 50 godina
-
onakoBezveze
Ono u principu bi vehabijicama trebalo dopustiti da praktikuju svoju vjeru kako god hoce. Problem je u tome da oni ne dopustaju nikome drugome da praktikuju vjeru na bilo koji drugi nacin osim njihovog. Sam princip vehabizma je da oni praktikuju "cistu vjeru", prema tome niko drugi nije u pravu i njihov je "duznost" da svakome "ukazu" na te nedostatke ... A svi znamo njihove metode.
Po meni najlaksi bi nacin da se ovaj problem rijesi da se kolege iz poreske uprave malo pozabave njihovim prihodima, tj "odakle ti lova frajeru". Vec smo vidjeli da im glavni hadzo voza auto sa austrijskim tablama bez ikakvih papira.
Sve se to moze jako fino i pismeno srediti ...
Po meni najlaksi bi nacin da se ovaj problem rijesi da se kolege iz poreske uprave malo pozabave njihovim prihodima, tj "odakle ti lova frajeru". Vec smo vidjeli da im glavni hadzo voza auto sa austrijskim tablama bez ikakvih papira.
-
melb26sa
Zar "glavni hadzo" niije ostao bez auta jer je 1. bilo neregistrovano i 2. vozio ga bez polozene vozacke dozvole
Trebao bi se on pjeske gdje uputiti kad vec ne vjeruje u semafore, dozvole i sl.
Trebao bi se on pjeske gdje uputiti kad vec ne vjeruje u semafore, dozvole i sl.
onakoBezveze wrote:Ono u principu bi vehabijicama trebalo dopustiti da praktikuju svoju vjeru kako god hoce. Problem je u tome da oni ne dopustaju nikome drugome da praktikuju vjeru na bilo koji drugi nacin osim njihovog. Sam princip vehabizma je da oni praktikuju "cistu vjeru", prema tome niko drugi nije u pravu i njihov je "duznost" da svakome "ukazu" na te nedostatke ... A svi znamo njihove metode.
-
onakoBezveze
Ne kontam - pa ja sam to isto reko jaranemelb26sa wrote:Zar "glavni hadzo" niije ostao bez auta jer je 1. bilo neregistrovano i 2. vozio ga bez polozene vozacke dozvole![]()
onakoBezveze wrote: Vec smo vidjeli da im glavni hadzo voza auto sa austrijskim tablama bez ikakvih papira.
Nesto sam sad malo google-ovo tipa. Kazu zivio u Medini, zavrsio fax od 4 godine itd itd .. Helem, nejse. Onda reko da vidim malo sta prica (ima youtube pun, thanx islammostar!). Covjece nebuloza ... O cemu ovaj tip prica?
Ja mislim da mu je glavni fol da toliko ljude zbuni da kontaju "hebote, jes' ovaj pametan" ...
Ako iko ima i trunku sumnje da je ovaj tip totalni kreten, nek proba zivjeti par dana u Al Mamlaka Saudia Arabia, ali ne na faxu ili to , nego kao normalna svakodnevna osoba.
Garantovana alergija na vehabijice!