Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav raja!
Uskoro dolazim studirati u Sarajevo i imat ću potrebu koristiti javni gradski prijevoz. Razmišljala sam da je najbolja opcija da imam mjesečnu kartu. Ali ne znam ništa o tome.
Pitanja za sve koji imaju/su imali mjesečnu/imaju provjerene i tačne informacije : koliko košta, kako mogu da je izvadim, gdje, kako mogu da je koristim?
MissFloraPink wrote:Pozdrav raja!
Uskoro dolazim studirati u Sarajevo i imat ću potrebu koristiti javni gradski prijevoz. Razmišljala sam da je najbolja opcija da imam mjesečnu kartu. Ali ne znam ništa o tome.
Pitanja za sve koji imaju/su imali mjesečnu/imaju provjerene i tačne informacije : koliko košta, kako mogu da je izvadim, gdje, kako mogu da je koristim?
Hvala unaprijed
sto ce ti karta kad gras i onako malo vozi malo ne vozi...cuvaj pare za pive
reci ti nama gdje planiraš stanovati i gdje studirati
ako ti je stanarina negdje dalje 250
a negdje bliže 300 ne isplati se peglati s grasom
ne znam koliko je studentska ali se iskaznica vadi ako se ne varam na otoci ili gore kod njihovog standa poslije drvenije
5 maruni
potvrda i slika
Odeš na studentsku službu, pitaš da ti daju potvrdu, i ,da, moraš sa interneta skinuti isto neku potvrdu više se ne ne sjećam šta tačno, pitaj u studentskoj, onda ideš na šalter grasa (kod hotela central niže prema obali, imaš žutu nadstrešnicu) i tu to sve predaš i 5 maraka, kroz 2-3 dana dođeš i podigneš iskaznicu i odeš pravo na ćumuriju i tu kupiš kupon od 16 maraka koji je "džaba" jer se možeš vozati sa tim kuponom do mile volje u GRASU a i u centrotransu ali uz pokaz indeksa (u grasu ti ne treba index)
Sto ce ti mjesecna karta. Pametnije je tebi da te pare ostavis za cigara ili drugih stvari. Cim prije shvatis da gras vozi putnike besplatno, lakse ce ti biti.
newlevel wrote:Sto ce ti mjesecna karta. Pametnije je tebi da te pare ostavis za cigara ili drugih stvari. Cim prije shvatis da gras vozi putnike besplatno, lakse ce ti biti.
Ma za sta ce placati ? Da se vozi u prljavoj, smrdljivoj, isaranoj i X broj godina staroj limenci. Ja tu samo kazem, ne hvala. Kad bude to licilo na nesto normalno platit cu vrlo rado, do tad cu besplatno voziti.
Drug nista protiv tebe, ali zalosno je sto je tako.
Slazem se ja sa tobom. Isti sam. Samo kazem da zene znaju imati problema ukoliko ih se uhvati bez karte.
A voznje su podnosljive kada vozila nisu puna. Zato u 7-8 i 16-17.
Jokericious wrote:Slazem se ja sa tobom. Isti sam. Samo kazem da zene znaju imati problema ukoliko ih se uhvati bez karte.
Zavisi to i od revizora i od brojčanog stanja putnica. Ako ih je više još ako mu se đasvi... progleda kroz prste i to vrlo rado. Ako je jedna i ako mu se ne sviđa... e jebiga onda.
Jokericious wrote:Slazem se ja sa tobom. Isti sam. Samo kazem da zene znaju imati problema ukoliko ih se uhvati bez karte.
Zavisi to i od revizora i od brojčanog stanja putnica. Ako ih je više još ako mu se đasvi... progleda kroz prste i to vrlo rado. Ako je jedna i ako mu se ne sviđa... e jebiga onda.
Tako su mene uhvatili samu, zapravo sam imala kartu i samo sto sam usla i probijam se kroz guzvu do aparata da je ponistim a dvojica me docekase. Ja im to govorim ali nece ni da cuju, odmah me izveli i spopali oko mene, prepala sam se kako su se ponijeli agresivno. Trazili su mi da na licu mjesta platim 20 maraka kazne ili ce me zapisati. Nisam htjela platiti i uzeli mi licnu i zapisali me...
man_464 wrote:Odeš na studentsku službu, pitaš da ti daju potvrdu, i ,da, moraš sa interneta skinuti isto neku potvrdu više se ne ne sjećam šta tačno, pitaj u studentskoj, onda ideš na šalter grasa (kod hotela central niže prema obali, imaš žutu nadstrešnicu) i tu to sve predaš i 5 maraka, kroz 2-3 dana dođeš i podigneš iskaznicu i odeš pravo na ćumuriju i tu kupiš kupon od 16 maraka koji je "džaba" jer se možeš vozati sa tim kuponom do mile volje u GRASU a i u centrotransu ali uz pokaz indeksa (u grasu ti ne treba index)
Tako su mene uhvatili samu, zapravo sam imala kartu i samo sto sam usla i probijam se kroz guzvu do aparata da je ponistim a dvojica me docekase. Ja im to govorim ali nece ni da cuju, odmah me izveli i spopali oko mene, prepala sam se kako su se ponijeli agresivno. Trazili su mi da na licu mjesta platim 20 maraka kazne ili ce me zapisati. Nisam htjela platiti i uzeli mi licnu i zapisali me...
I, ima li išta od tog zapisivanja i kazne ili je samo neka formalnost kojom plaše mladu i neiskusnu raju?
MissFloraPink wrote:I, ima li išta od tog zapisivanja i kazne ili je samo neka formalnost kojom plaše mladu i neiskusnu raju?
Nista nije bilo, klasicno da te isprepadaju. Interesantno da nisu povukli za papiric napisati potvrdu dok su mi trazili da im platim 20 KM
Sve za lovu, znam dvije djevojke koje su uhvatili i jedna je otisla mahsuz do bankomata da podigne pare dok su je oni cekali sa drugom na stanici. Nisu htjeli da napisu kaznu a one nisu znale, pocetnice
Je l' da studentska mjesecna vazi samo za redovne studente?
man_464 wrote:Odeš na studentsku službu, pitaš da ti daju potvrdu, i ,da, moraš sa interneta skinuti isto neku potvrdu više se ne ne sjećam šta tačno, pitaj u studentskoj, onda ideš na šalter grasa (kod hotela central niže prema obali, imaš žutu nadstrešnicu) i tu to sve predaš i 5 maraka, kroz 2-3 dana dođeš i podigneš iskaznicu i odeš pravo na ćumuriju i tu kupiš kupon od 16 maraka koji je "džaba" jer se možeš vozati sa tim kuponom do mile volje u GRASU a i u centrotransu ali uz pokaz indeksa (u grasu ti ne treba index)
Da li je provjereno to da se u Centrotransu mogu voziti uz pokaz indeksa i je li to samo one relacije od Ilidze prema okolnim naseljima ili? Nisam za to nikad cula :/