Mjesečna karta - GRAS

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MissFloraPink

#1 Mjesečna karta - GRAS

Post by MissFloraPink »

Pozdrav raja!
Uskoro dolazim studirati u Sarajevo i imat ću potrebu koristiti javni gradski prijevoz. Razmišljala sam da je najbolja opcija da imam mjesečnu kartu. Ali ne znam ništa o tome.
Pitanja za sve koji imaju/su imali mjesečnu/imaju provjerene i tačne informacije : koliko košta, kako mogu da je izvadim, gdje, kako mogu da je koristim?

Hvala unaprijed :trepp:
starii

#2 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by starii »

MissFloraPink wrote:Pozdrav raja!
Uskoro dolazim studirati u Sarajevo i imat ću potrebu koristiti javni gradski prijevoz. Razmišljala sam da je najbolja opcija da imam mjesečnu kartu. Ali ne znam ništa o tome.
Pitanja za sve koji imaju/su imali mjesečnu/imaju provjerene i tačne informacije : koliko košta, kako mogu da je izvadim, gdje, kako mogu da je koristim?

Hvala unaprijed :trepp:
sto ce ti karta kad gras i onako malo vozi malo ne vozi...cuvaj pare za pive :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by Truba »

reci ti nama gdje planiraš stanovati i gdje studirati
ako ti je stanarina negdje dalje 250
a negdje bliže 300 ne isplati se peglati s grasom
ne znam koliko je studentska :D ali se iskaznica vadi ako se ne varam na otoci ili gore kod njihovog standa poslije drvenije
5 maruni
potvrda i slika :D
man_464

#4 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by man_464 »

Odeš na studentsku službu, pitaš da ti daju potvrdu, i ,da, moraš sa interneta skinuti isto neku potvrdu više se ne ne sjećam šta tačno, pitaj u studentskoj, onda ideš na šalter grasa (kod hotela central niže prema obali, imaš žutu nadstrešnicu) i tu to sve predaš i 5 maraka, kroz 2-3 dana dođeš i podigneš iskaznicu i odeš pravo na ćumuriju i tu kupiš kupon od 16 maraka koji je "džaba" jer se možeš vozati sa tim kuponom do mile volje u GRASU a i u centrotransu ali uz pokaz indeksa (u grasu ti ne treba index) :)
newlevel

#5 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by newlevel »

Sto ce ti mjesecna karta. Pametnije je tebi da te pare ostavis za cigara ili drugih stvari. Cim prije shvatis da gras vozi putnike besplatno, lakse ce ti biti.

Sent from my Nokia 3310
Jokericious

#6 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by Jokericious »

newlevel wrote:Sto ce ti mjesecna karta. Pametnije je tebi da te pare ostavis za cigara ili drugih stvari. Cim prije shvatis da gras vozi putnike besplatno, lakse ce ti biti.

Sent from my Nokia 3310
Muskarci i zene tu bas i nisu ravnopravni.
newlevel

#7 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by newlevel »

Ma za sta ce placati ? Da se vozi u prljavoj, smrdljivoj, isaranoj i X broj godina staroj limenci. Ja tu samo kazem, ne hvala. Kad bude to licilo na nesto normalno platit cu vrlo rado, do tad cu besplatno voziti.
Drug nista protiv tebe, ali zalosno je sto je tako.

Sent from my Nokia 3310
Jokericious

#8 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by Jokericious »

Slazem se ja sa tobom. Isti sam. Samo kazem da zene znaju imati problema ukoliko ih se uhvati bez karte.
A voznje su podnosljive kada vozila nisu puna. Zato u 7-8 i 16-17. :-)
bull21

#9 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by bull21 »

Jokericious wrote:Slazem se ja sa tobom. Isti sam. Samo kazem da zene znaju imati problema ukoliko ih se uhvati bez karte.
Zavisi to i od revizora i od brojčanog stanja putnica. Ako ih je više još ako mu se đasvi... progleda kroz prste i to vrlo rado. Ako je jedna i ako mu se ne sviđa... e jebiga onda.
Digla_da_kreci

#10 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by Digla_da_kreci »

bull21 wrote:
Jokericious wrote:Slazem se ja sa tobom. Isti sam. Samo kazem da zene znaju imati problema ukoliko ih se uhvati bez karte.
Zavisi to i od revizora i od brojčanog stanja putnica. Ako ih je više još ako mu se đasvi... progleda kroz prste i to vrlo rado. Ako je jedna i ako mu se ne sviđa... e jebiga onda.
Tako su mene uhvatili samu, zapravo sam imala kartu i samo sto sam usla i probijam se kroz guzvu do aparata da je ponistim a dvojica me docekase. Ja im to govorim ali nece ni da cuju, odmah me izveli i spopali oko mene, prepala sam se kako su se ponijeli agresivno. :sad: Trazili su mi da na licu mjesta platim 20 maraka kazne ili ce me zapisati. Nisam htjela platiti i uzeli mi licnu i zapisali me...
Hemera

#11 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by Hemera »

još kad sad navale pisati prekršajne naloge po 50 kermi :roll:
newlevel

#12 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by newlevel »

Dzubrad su to velika, treba im kurac dat mjesto licne karte.

Sent from my Nokia 3310
Hemera

#13 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by Hemera »

ti njima kurac,a i oni tebi kroz neko vrijeme,isto ga dođe
newlevel wrote:Dzubrad su to velika, treba im kurac dat mjesto licne karte.

Sent from my Nokia 3310
MissFloraPink

#14 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by MissFloraPink »

man_464 wrote:Odeš na studentsku službu, pitaš da ti daju potvrdu, i ,da, moraš sa interneta skinuti isto neku potvrdu više se ne ne sjećam šta tačno, pitaj u studentskoj, onda ideš na šalter grasa (kod hotela central niže prema obali, imaš žutu nadstrešnicu) i tu to sve predaš i 5 maraka, kroz 2-3 dana dođeš i podigneš iskaznicu i odeš pravo na ćumuriju i tu kupiš kupon od 16 maraka koji je "džaba" jer se možeš vozati sa tim kuponom do mile volje u GRASU a i u centrotransu ali uz pokaz indeksa (u grasu ti ne treba index) :)
Sve si objasnio/la. Zahvaljujem! :)
MissFloraPink

#15 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by MissFloraPink »

joooj wrote:Kupis sad mjesecnu jer ti je prvi put i onda do kraja skolske godine pokazujes taj kupon od oktobra :D
Zanimljiv prijedlog. Prolazi li to kod revizora i ako da, kojom tehnikom? :P
MissFloraPink

#16 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by MissFloraPink »

Digla_da_kreci wrote:
bull21 wrote:
Tako su mene uhvatili samu, zapravo sam imala kartu i samo sto sam usla i probijam se kroz guzvu do aparata da je ponistim a dvojica me docekase. Ja im to govorim ali nece ni da cuju, odmah me izveli i spopali oko mene, prepala sam se kako su se ponijeli agresivno. :sad: Trazili su mi da na licu mjesta platim 20 maraka kazne ili ce me zapisati. Nisam htjela platiti i uzeli mi licnu i zapisali me...
I, ima li išta od tog zapisivanja i kazne ili je samo neka formalnost kojom plaše mladu i neiskusnu raju?
Jokericious

#17 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by Jokericious »

MissFloraPink wrote: I, ima li išta od tog zapisivanja i kazne ili je samo neka formalnost kojom plaše mladu i neiskusnu raju?
Nekom dodje na adresu, nekome ne. Mene su kad sam tek krenuo u srednju bio zapisali, ali nikad nista nije doslo.
Digla_da_kreci

#18 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by Digla_da_kreci »

MissFloraPink wrote:I, ima li išta od tog zapisivanja i kazne ili je samo neka formalnost kojom plaše mladu i neiskusnu raju?
Nista nije bilo, klasicno da te isprepadaju. Interesantno da nisu povukli za papiric napisati potvrdu dok su mi trazili da im platim 20 KM :D
Rijeka_snova

#19 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by Rijeka_snova »

Digla_da_kreci wrote:
MissFloraPink wrote:I, ima li išta od tog zapisivanja i kazne ili je samo neka formalnost kojom plaše mladu i neiskusnu raju?
Nista nije bilo, klasicno da te isprepadaju. Interesantno da nisu povukli za papiric napisati potvrdu dok su mi trazili da im platim 20 KM :D
Sve za lovu, znam dvije djevojke koje su uhvatili i jedna je otisla mahsuz do bankomata da podigne pare dok su je oni cekali sa drugom na stanici. :-) Nisu htjeli da napisu kaznu a one nisu znale, pocetnice :D

Je l' da studentska mjesecna vazi samo za redovne studente?
man_464

#20 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by man_464 »

Za redovne i redovne-samofinasirajuće.
NoaLada

#21 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by NoaLada »

man_464 wrote:Odeš na studentsku službu, pitaš da ti daju potvrdu, i ,da, moraš sa interneta skinuti isto neku potvrdu više se ne ne sjećam šta tačno, pitaj u studentskoj, onda ideš na šalter grasa (kod hotela central niže prema obali, imaš žutu nadstrešnicu) i tu to sve predaš i 5 maraka, kroz 2-3 dana dođeš i podigneš iskaznicu i odeš pravo na ćumuriju i tu kupiš kupon od 16 maraka koji je "džaba" jer se možeš vozati sa tim kuponom do mile volje u GRASU a i u centrotransu ali uz pokaz indeksa (u grasu ti ne treba index) :)
Da li je provjereno to da se u Centrotransu mogu voziti uz pokaz indeksa i je li to samo one relacije od Ilidze prema okolnim naseljima ili? Nisam za to nikad cula :/
man_464

#22 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by man_464 »

Može, ja sam se vozio, npr za Vogošću i na liniji Otoka-Briješće sa studentskim kuponom uz pokaz indeksa.
NoaLada

#23 Re: Mjesečna karta - GRAS

Post by NoaLada »

man_464 wrote:Može, ja sam se vozio, npr za Vogošću i na liniji Otoka-Briješće sa studentskim kuponom uz pokaz indeksa.
Hvala puno za ovu informaciju!
Post Reply