Nisam ovisna o njoj,imam svoje pare i svoj zivot ali opet se mjesa.
Imam osjecaj da misli da treba svaki momenat da provodim sa njom,a pogotovo kad se jos porodim
Ako nista ne kazem onda me to pojede iz nutra,ako sta kazem odma se naljuti
Moderator: anex
mjesaj se i ti njojneprilagodjena wrote: ali opet se mjesa.
"Mijesanje" majke u zivot je normalna stvar. Ja to ne vidim kao problem. Vec kao normalno stanje stvari. Fazon je samo da budes iskren i kazes joj odmah(kad ste sami naravno) da ti smeta. Zna se desiti da i ja pretjeram. Zato je tu razgovor.neprilagodjena wrote:Imate li vi problema sa mjesanjem vase majke u vas zivot.
Zivite li zajedno?neprilagodjena wrote:Imam osjecaj da misli da treba svaki momenat da provodim sa njom,a pogotovo kad se jos porodim
.neprilagodjena wrote:Ako nista ne kazem onda me to pojede iz nutra,ako sta kazem odma se naljuti![]()
i ja na kraju kriva za sve.
rumenige_brajtner wrote:mjesaj se i ti njojneprilagodjena wrote: ali opet se mjesa.
neprilagodjena wrote:Ne zivimo mi vec koliko godina zajedno ali zivimo u istom mjestu.
Udata sam,obadvoje imamo posao i svoj stan.
A moj je problem sto sam ja bas otvorena i bojim se da kad mi jednog dana ( u skoroj buducnosti) pukne film da cemo se dobro posvadjati.
Ona ne moze ili nece da shvati da ja imam svoj zivot i da ne mogu/necu da provodim svaki svoj minut sa njom,da mi ne trebaju sa svih strana savjeti.
Sta god da kazem ona se naljuti i ja na kraju ispadnem kriva,imam nekad osjecaj da joj i moje prijateljice/prijatelji ne odgovaraju.
A ja imam jos jednu sestru i brata i nikom nije kao meni.
Njih ne dira,samo sam ja izgleda u centru paznje.
A jel ti majka zadovoljna muzhem?!neprilagodjena wrote:Ma nije mene strah konfrotacije ali znam kako ce ona da reaguje,ispasce na kraju drama.
Cak je i moj muz primjetio,i onda ona se nesto naljuti i pred njim pocne da galami![]()
A shta ti mislish da li je iskrena po tom pitnju?!neprilagodjena wrote:Kaze da jeste
Ne,ja i muz imamo svoj stan.mima wrote:Jel ti zivis sa majkom?
a vidi nas dvoje sto smo psiholozi ovdjeburek_in_space wrote:A shta ti mislish da li je iskrena po tom pitnju?!neprilagodjena wrote:Kaze da jeste
Ne bi bilo prvi put da majka zamjera "losh" odabir,po njenom mishljenju,zhivotnog saputnika ali da to ne zheli otvoreno reci.
neprilagodjena wrote:Ne,ja i muz imamo svoj stan.mima wrote:Jel ti zivis sa majkom?
Imam osjecaj da odkako je tata umro njoj nista vise nije po volji.Htjela bi da joj pomognem ali pomoc njoj ne treba i ne zeli da joj se iko mjesa u zivot ,to mi je i sama rekla.
A moj joj muz nista nije uradio,uvjek je fin i kulturan prema njoj.
Smeta mu kad se svadja samnom i kad galami ali ja necu da se on mjesa u to da ne bi on na kraju ispao crna ovca.