Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Moderator: anex
-
TransporterZG
#1 Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Eto takva je situacija , uskoro cu ici poslovno put Bosne, ostat cu neko vrijeme, a kroz to vrijeme cu trebati hrvatske kune.Zanima me gdje je najpovoljniji tecaj za promjeniti iz konvertabilnih maraka u kune , vidim da postoje banke, mjenjacnica zacudo imate jako malo ? a + cuo sam i da se mjenja na crno.
Tog kod nas bas i nema..tko to mjenja na crno, dal je to sigurno, zasto onito uopce rade ako se moze mjenjati u bankama?
sto se lokacije tice , najvise cu biti oko velike kladuse
I drugo pitanje, dali ima neki limit koliko se novaca moze unijeti u vasu zemlju, treba prijaviti to, kako ?
Tog kod nas bas i nema..tko to mjenja na crno, dal je to sigurno, zasto onito uopce rade ako se moze mjenjati u bankama?
I drugo pitanje, dali ima neki limit koliko se novaca moze unijeti u vasu zemlju, treba prijaviti to, kako ?
-
lajkujMe
#2 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Limit je 10.000 km kao i u svakog drugoj zemlji. Iznad toga ce te oderati na porezima i taxamaTransporterZG wrote:Eto takva je situacija , uskoro cu ici poslovno put Bosne, ostat cu neko vrijeme, a kroz to vrijeme cu trebati hrvatske kune.Zanima me gdje je najpovoljniji tecaj za promjeniti iz konvertabilnih maraka u kune , vidim da postoje banke, mjenjacnica zacudo imate jako malo ? a + cuo sam i da se mjenja na crno.
Mjenjati kune je manje vise isto bilo gdje, minimalne su provizije za mijenjanje kuna.
To nna mijenjanje na crno nisam cuo za to a zaobilazi to u sirokom luku.
I paša prije 12 mjeseci nije bilo niti jedne mjenjacnice u Sarajevu zato suti i ovo sto sad imamo je super
- Altsa
#3 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
sto se tice mijenjaja, ja u sarajevu uvijek promijenim BAM-ove u kune a ne vidim razlog zasto ne bi mogao i kune u BAM-ove...normalno sve to radim u bankama gdje je tecaj kada se pretvara BAM u kunu povoljniji nego da to radim u hrvatskoj...e sad kakva je situacija u krajini to ne znam
-
iamia
#4 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
mozes ponijeti i vrecu para. ne prijavljuj nista. samo reci idem u posjetu.
nema vise na crno.. mjenjati lovu. to si dezinformisan.
pazi se. navuci ce te neki levat i opljackat.
nema vise na crno.. mjenjati lovu. to si dezinformisan.
pazi se. navuci ce te neki levat i opljackat.
-
blue033
#5 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Za razmjenu na crno se raspitaj gdje budeš u BiH za 1 KM možeš dobiti 4 kune.
- drndalo
#6 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
@Transporter
Jedini realan problem kojeg mozes imati u BAM -> HRK konverziji je da u banci u kojoj to budes htio raditi, nemaju vise ofd npr. 500-1000-2000 HRK trenutno na stanju u gotovini... Mislim, vecina su poslovnice, a trezore obicno imaju ili u centralama ili u vecim podrucnim jedinicama... Meni se i ljeti zna desiti da mi nema dati pred put na more > 400 HRK u tom momentu na salteru...
Jedini realan problem kojeg mozes imati u BAM -> HRK konverziji je da u banci u kojoj to budes htio raditi, nemaju vise ofd npr. 500-1000-2000 HRK trenutno na stanju u gotovini... Mislim, vecina su poslovnice, a trezore obicno imaju ili u centralama ili u vecim podrucnim jedinicama... Meni se i ljeti zna desiti da mi nema dati pred put na more > 400 HRK u tom momentu na salteru...
- Alfons Kauders
#7 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Ma vazda se nadje, samo im mrsko ici do trezora.drndalo wrote:@Transporter
Varijante na crno su bile po Hercegovini i Posavini - solidan kurs, ali samo na malim iznosima (npr. neko ti na benzinskoj ili u kafani da 3.9 ili 4, ali zato ima svega nekoliko stotina kuna u steku)
-
Ugljesa_
#8 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Benziske u hercegovinii malo vise gore, recimo do gornjeg vakufa-uskoplja il jajca. 1:4
-
TransporterZG
#9 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Za ovo sam cuo - dal takav tecaj daju u mjenjacnicama bas?prosufro sam vase banke , tecajevi su vise manje slicni, slican spread imaju sve banke.blue033 wrote:Za razmjenu na crno se raspitaj gdje budeš u BiH za 1 KM možeš dobiti 4 kune.
Dali mjenjacnice daju 4kn za 1 marku?
kakvu ovi kaj to mjenjaju na crno mogu dati 4 kn , ak je sluzbeni tecaj nekih 3,84 ?
-
lajkujMe
#10 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
TransporterZG wrote:Za ovo sam cuo - dal takav tecaj daju u mjenjacnicama bas?prosufro sam vase banke , tecajevi su vise manje slicni, slican spread imaju sve banke.blue033 wrote:Za razmjenu na crno se raspitaj gdje budeš u BiH za 1 KM možeš dobiti 4 kune.
kakvu ovi kaj to mjenjaju na crno mogu dati 4 kn , ak je sluzbeni tecaj nekih 3,84 ?
Mozda fejk novcanice
- mayab
#11 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Ako imas Visa electron karticu Zagrebacke banke, fino podignes na bankomatu Unicredit banki u BiH maraka koliko hoces, bez provizije i po najboljem mogucem tecaju!
Ja tako radim u HR, imam pomenutu karticu Unicredit banke i dizem kune kod zagrebacke banke
Ja tako radim u HR, imam pomenutu karticu Unicredit banke i dizem kune kod zagrebacke banke
-
Jadničak
#12 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Nisam pročitao ostale postove,ali ako budes ''normalno'' mijenjao,nemoj direktno HRK u BAM mijenjati,više se isplati promijeniti u eure u HR i onda njih u BAM ovdje mijenjati...pozdrav
-
_ado_
#13 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Vidis kako smo mi napredna zemlja. Cak i na ulici mozes zamjeniti HRK u BAM. A ja u Dubrovniku nisam uspio ni u postanskoj banci zamjeniti BAM u HRK. Na kraju sam to obavio u nekoj mjenjacnici, koja je vise suvenir shop nego mjenjacnica. A usput sam i suncanicu zaradioTransporterZG wrote:Eto takva je situacija , uskoro cu ici poslovno put Bosne, ostat cu neko vrijeme, a kroz to vrijeme cu trebati hrvatske kune.Zanima me gdje je najpovoljniji tecaj za promjeniti iz konvertabilnih maraka u kune , vidim da postoje banke, mjenjacnica zacudo imate jako malo ? a + cuo sam i da se mjenja na crno.
- Alfons Kauders
#14 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Drug, mozes naletit na 4 na benzinskim, pijacama i sl... Ali tu se radi o malim iznosima - raja naplati robu u kunama i ostane im par stoja, jer im se ne isplati mijenjat. Ako hoces da mijenjas nekoliko hiljada, male su sanse da ces naci takav kurs (jer bi se ljudima vise isplatilo da odu do banke).TransporterZG wrote:Za ovo sam cuo - dal takav tecaj daju u mjenjacnicama bas?prosufro sam vase banke , tecajevi su vise manje slicni, slican spread imaju sve banke.blue033 wrote:Za razmjenu na crno se raspitaj gdje budeš u BiH za 1 KM možeš dobiti 4 kune.
Ja samo ljeti pratim tecaj, cini mi se da sam proljetos mijenjao za oko 3.8 u dvije banke... A par mjeseci kasnije u Hrvatskoj bi dobio 3.6-3.65... Dakle na vecim iznosima se svakako isplati mijenjati u BiH, pogotovo za vrijeme turisticke sezone (npr. ja na 1000 maraka redovno budem dobar oko 50, nekad i vise. Na par milja nije zanemariva lova).
U ovo doba godine nisam 100% siguran, proguglaj malo kakav je tecaj i izracunaj koliko ti se isplati. I jos jedna stvar - primjetio sam da najlosiji kurs imaju upravo poslovnice hrvatskih banaka u BiH, stoga ti je mozda bolje prvo pogledati austrijske ili italijanske.
-
akcija007
#15 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
TransporterZG, ako imas od ZABA-e lepeza paket mozes s Maestro karicom dizate lovu bez provizije na bankomatima UniCredit banke u BiH, ili s inspire Visa electron karticom PBZ-a, mozes dizate lovu na bankomatima IntesAsANPOALO Bnke ili s debitnim karticama Erste banke na bankomatima Sparkasse Banke u BiH bez provizije. Nisam siguran ima li Hypo ovu uslugu.
aKO IMAS JEDNU OD OVIH OPCIJA DEFINITIVNO JE NAJbolji kurs ovako da ides, ako ne onda eure ili kune u dzep pa u mjenjacnicu banaka.
@mayab ne moze s Visa electron karticom Zagrebacke podizati, to je kartica deviznog racuna i naplatit ce mu proviziju, moze samo s Maestro tekucim ako imas jedan od paketa Lepeza.
Ako si u Sarajevu, onda definitivno najpovoljnije u BOR Banci mijenjati na Drveniji kune u KM-ove adresa je Obala kulina bana 18.
aKO IMAS JEDNU OD OVIH OPCIJA DEFINITIVNO JE NAJbolji kurs ovako da ides, ako ne onda eure ili kune u dzep pa u mjenjacnicu banaka.
@mayab ne moze s Visa electron karticom Zagrebacke podizati, to je kartica deviznog racuna i naplatit ce mu proviziju, moze samo s Maestro tekucim ako imas jedan od paketa Lepeza.
Ako si u Sarajevu, onda definitivno najpovoljnije u BOR Banci mijenjati na Drveniji kune u KM-ove adresa je Obala kulina bana 18.
- mayab
#16 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Pa kako ja dizem kune u HR, upravo sa Visa electron karticom, sve je to Unicredit grupacija , i time se i hvale da mozes bez provizije i troskova konverzije dizati pare na svakom bankomatu svake banke iz te grupacijeakcija007 wrote:TransporterZG, ako imas od ZABA-e lepeza paket mozes s Maestro karicom dizate lovu bez provizije na bankomatima UniCredit banke u BiH, ili s inspire Visa electron karticom PBZ-a, mozes dizate lovu na bankomatima IntesAsANPOALO Bnke ili s debitnim karticama Erste banke na bankomatima Sparkasse Banke u BiH bez provizije. Nisam siguran ima li Hypo ovu uslugu.
-
akcija007
#17 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
@mayab, moze se na svim bankomatima UniCredit grupe u Evropi dizati s Maestro karticom koju je izdala Zagrebacka banka kunskog tekuceg racuna koji je u okviru paketa Lepeza lova bez provizije .
-
Ugljesa_
#18 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
i dva puta placati provizijuJadničak wrote:Nisam pročitao ostale postove,ali ako budes ''normalno'' mijenjao,nemoj direktno HRK u BAM mijenjati,više se isplati promijeniti u eure u HR i onda njih u BAM ovdje mijenjati...pozdrav
- zambaklija
#19 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
a što nosiš pare?karticu brato i bankomat i fertig
sa visa karticom svugdje....
jenom ja cijeli odmor tako...došao nazad u njemačku,izvučem izvještaj a ono ništa
tek nakon nekih 6 mjeseci povukli pare

-
TransporterZG
#20 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Dobro jel zna netko tocno, imam i visu i maestro.
Na visi su mi kune.
Kolko bi mi kuna uzelo za 1 marku na bankomatu neke banke , konkretno kartica je od intesa sanpaolo grupacije (PBZ se banka zove kod nas..) ?
Na visi su mi kune.
Kolko bi mi kuna uzelo za 1 marku na bankomatu neke banke , konkretno kartica je od intesa sanpaolo grupacije (PBZ se banka zove kod nas..) ?
- mayab
#21 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Prvo se ti raspitaj u svojoj banci kakva su pravila kod njih sto se tice podizanja gotovine u inozemstvu, bez obzira sto se radi o istoj bankovnoj grupaciji (PBZ u Hr i Intensa sanpaolo u BiH), npr. koliko ja znam Raiffeisen uredno naplacuje ljudima provizije, dok Unicredit NE-to znam sigurno jer koristim unicreditTransporterZG wrote:Dobro jel zna netko tocno, imam i visu i maestro.
Na visi su mi kune.
-
vanjki
#22 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
da osvjezim malu ovu staru temu:)...gdje mjenjate KM u cune kada idete u Hrvatsku ,mislim gdje je povoljnije
- muminovic
#23 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Pokusaj u banci 
Tecaj je isti u svim bankama +- 0.001% oscilacija
Tecaj je isti u svim bankama +- 0.001% oscilacija
-
Astrix
#24 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Rano ujutro idem na put i nisam stigao nista razmjeniti, jel se moze gdje u Hr nekom manje mjestu razmjeniti u kune bar da mogu autoput platiti. Frka mi je a nisam siguran da li to rade...?
-
akcija007
#25 Re: Mjenjanje BAM u HRK u BiH
Autoput u HR mozes I karticom platiti I eurima. A ako bas hoces da bam mijenjas u kune u hrvatskoj neke privatne mjenjacnice mijenjaju a od banaka mijenja zagrebacka otp splitska erste vaba banka . Banke ti rade od 8 h