Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ragnoti
#1 Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
Ovako: imam pitanje ima li neko iskustva sa ovim autom? Postoji opcija da dam Stilo, i još nešto para.
Mene konkretno zanima Lancer sportback 2.0 DI-D 2009. Motor je VW 2.0 TDI neznam sada jel BKD ili BWC, uglavnom ima 103 KW.
Znam da je u Golfovima i Passatima bilo problema sa ovim motorima, pa me zanima šta je sa Mitsubishijem, isti problemi, ili se motor za njega radi u Mitshubishiju pa problema nema?
Mene konkretno zanima Lancer sportback 2.0 DI-D 2009. Motor je VW 2.0 TDI neznam sada jel BKD ili BWC, uglavnom ima 103 KW.
Znam da je u Golfovima i Passatima bilo problema sa ovim motorima, pa me zanima šta je sa Mitsubishijem, isti problemi, ili se motor za njega radi u Mitshubishiju pa problema nema?
- sema911s
#2 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
koliko me sjecanje sluzi motor i mjenjac su isti.,.
samo pregledajte dobro taj avto,., teglio je prikolicu 79%,.,
samo pregledajte dobro taj avto,., teglio je prikolicu 79%,.,
- ragnoti
#3 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
ovaj nije vukao sigurno, auto je od mog druga trenutno je u Holandiji, njegovo osobno auto.
- Bakir1
#4 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
osim poznatih problema sa simens diznama i plivajucim zamajcem taj auto nije imao nekih posebnih anomalija, sto se tice odrzavanja motora, prenosa i postroja to nije neka nauka, za limariju malo teze, ali ces barem imati unikatan auto na nasim prostorima
- johntra
#5 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
Ma tu su Bosch dizne, nisu Siemens...
- Bakir1
#6 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
po godini jesu nisam ni gledao
- 2AK-47
#7 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
bez ljutnje: moj ti je savjet da se okaniš tog auta taman da je pozlačen. zamisli da te neko udari, gdje bi šta našao. ako si već zapeo, traži 1.8 DID 110 KW original Mitsubishi motor, razvod gonjen lancom. Ako ti je stalo baš da budeš unikat na cesti uzmi istog 2.0 Ralliart.
Ovaj motor je teško smetlje, ima problem i sa uljnom pumpom, čak sam se iznenadio da je jedna firma kao Mitsubishi ugradila takvo sr...nje
Ovaj motor je teško smetlje, ima problem i sa uljnom pumpom, čak sam se iznenadio da je jedna firma kao Mitsubishi ugradila takvo sr...nje
- Bakir1
#8 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
pa u pitanju je vw motor, isti kao u golfu i slicnim automobila nema nikakvih specificnosti da bi se okarakterisao kao smece 
- 2AK-47
#9 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
pisao sam već jednom negdje davno o problemima koje sam imao sa Passatom 2.0 TDI, mislim da nepostoji auto na zemaljskoj kugli sa više problema krenuvši od EGR ventila, injectora, uljne pumpe, remenice radilice koja ode prije nego kod drugih, turba koji rikne prije nego kod drugih. razočarao me je totalno.
- Bakir1
#10 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
ne znam, imaju problema ti motori ali nista specijalno, po ljudima koji imaju taj auto, lancer sa dizel motorom od vw nije imao nekih problema sem dizni i zamajca.
- johntra
#11 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
Pa jesi imao i to stoji...vjerovatno prve verzije tog motora, koje su smeće inače, što zbog uljne pumpe, što zbog dizni, što zbog problema sa bregastim...ipak, mislim da je kasnije VW masu stvari tu ispravio, pogotovo ovi motori sa BKD oznakom...dizne i bregasta su riješene, ne znam samo kako je sa uljnom pumpom...
- 2AK-47
#12 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
mene je izbio iz cipela, tako da VW neću više nikada pogledati, istina da su ga vozila dva čovjeka u firmi, nisu nikakvi trkaći, obadvojica su knjigovodže, i to auto nije vuklo ništa teže od kišobrana i uplatnica, ali najviše me jede to da Fiat Punto Van JTD sa 63 KW, na kojeg sam ja i drvlje i kamenje kada sam ga kupovao, koji se i dan danas tovari, lomi i nežali fercera bez problema.
- ragnoti
#13 Re: Mitsubishi Lancer ALL ABOUT
Saznao sam da je motor BWC, samo je motor VW, ostali sklopovi su Mitsubishi.
Nebrinem uopšte da li će me neko udariti, mogu bešto limarije nabaviti u Hr. Bitno mi je da dobijem informaciju o motoru.
Nije mi prvi Mitsubishi sa stranim motorom, imao sam Carismu sa 1,9 Td Renault motorom, i mogu ti reći da sam je gazio do 520 000 KM, nije nikada kvara imala.
Imao sam i ja probleme sa pojedinim autima, pa sam zahvaljujući njima počeo raditi. Ja sam imao problem sa BMW 525 Tds, to me je auto natjeralo da šarafim mnogo što šta, pa opet ne kažem da je BMW njesra
Nebrinem uopšte da li će me neko udariti, mogu bešto limarije nabaviti u Hr. Bitno mi je da dobijem informaciju o motoru.
Nije mi prvi Mitsubishi sa stranim motorom, imao sam Carismu sa 1,9 Td Renault motorom, i mogu ti reći da sam je gazio do 520 000 KM, nije nikada kvara imala.
2AK-47 wrote:bez ljutnje: moj ti je savjet da se okaniš tog auta taman da je pozlačen. zamisli da te neko udari, gdje bi šta našao. ako si već zapeo, traži 1.8 DID 110 KW original Mitsubishi motor, razvod gonjen lancom. Ako ti je stalo baš da budeš unikat na cesti uzmi istog 2.0 Ralliart.
Imao sam i ja probleme sa pojedinim autima, pa sam zahvaljujući njima počeo raditi. Ja sam imao problem sa BMW 525 Tds, to me je auto natjeralo da šarafim mnogo što šta, pa opet ne kažem da je BMW njesra