"Mitropolit Nikolaj poziva na linč novinara iz FBiH"

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#51 Re: "Mitropolit Nikolaj poziva na linč novinara iz FBiH"

Post by Pera Trta »

Ako se neko predstavlja kao vjerski portal, medij, glasnogovornik, whatever...onda je normalno da svojim glupostima sramoti vjeru ili narod u čije ime govori.
Kao što i neko ko svaku diskusiju svede na ad hominem napade i vrijeđanje više govori o sebi, nego o onome koga napada.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#52 Re: "Mitropolit Nikolaj poziva na linč novinara iz FBiH"

Post by Pera Trta »

Chisum wrote:Ma dobar je, ba, mitropolit. Bori se za pravdu od malih nogu. Ubija ga, kazu, nepravda i zlo, pa po kome ce ako nece po stranicama bosnjaci.net i ljubusaci.com, jer, aman, gdje je vise zla i mraka na ovom Balkanu nego na te dvije web stranice. Zar se ne sjeca niko devedesetih, patnji, stradanja, klanja, zbjegova, osakacenih, spaljenih, na kolac nabijanih i svega ostalog sto su nam te web stranice uradile?

Covjek, kao sto Pera Trta rece, nema dlake na jeziku... Ne da pardona zlu i nepravdi.

Mora da je greska u nama levatima.
"Nemati dlake na jeziku" ne znači govoriti istinu, nego govoriti ono što misliš, sviđalo se to nekome ili ne. Nigdje nisam rekao da se slažem sa mitropolitovim stavovima, samo kažem da on ima pravo da govori kao i svi mi, sve dok nikoga ne vrijeđa. Što mnogima ovdje, očito, teško polazi za rukom.
Chisum

#53 Re: "Mitropolit Nikolaj poziva na linč novinara iz FBiH"

Post by Chisum »

Nemati dlake na jeziku, naravno, ne znaci govoriti istinu, ali, slavljenje toboznje "slobode govora" na prostoru gdje se svakodnevno, eto I NA DJECI, vrse eksperimenti mrznje, dijeljenja, torova, lazi i iskrivljenih istorija, a glavni lik ove teme je upravo jedan od onih koji na tome bjesomucno radi svih ovih godina, te, u kontekstu u kojem jedna takva licnost rasipa svoju hipokriziju na sve strane, zapoceti neku pricu o slobodi misljenja, a ne sagledavati sustinu i ono sto ostaje nakon njegovih i rijeci inih slicnih njemu, meni je smijesno!

Ti ne da nisi prisao sustini teme, nego si je zaobisao u sirokom luku.

Ovdje se ne radi o tome ko ima muda reci sta misli, nego sta iza tih rijeci ostaje, sta ce ostajati u buducnosti.

Tebi izgleda ozbiljnije zvuce neke skrabotine maloljetnih poluidiota po tramvajima, nego rijeci ljudi koji su krvnike gladili po potiljku.
Last edited by Chisum on 07/01/2010 01:19, edited 1 time in total.
stochar

#54 Re: "Mitropolit Nikolaj poziva na linč novinara iz FBiH"

Post by stochar »

Pera Trta wrote:
Chisum wrote:Ma dobar je, ba, mitropolit. Bori se za pravdu od malih nogu. Ubija ga, kazu, nepravda i zlo, pa po kome ce ako nece po stranicama bosnjaci.net i ljubusaci.com, jer, aman, gdje je vise zla i mraka na ovom Balkanu nego na te dvije web stranice. Zar se ne sjeca niko devedesetih, patnji, stradanja, klanja, zbjegova, osakacenih, spaljenih, na kolac nabijanih i svega ostalog sto su nam te web stranice uradile?

Covjek, kao sto Pera Trta rece, nema dlake na jeziku... Ne da pardona zlu i nepravdi.

Mora da je greska u nama levatima.
"Nemati dlake na jeziku" ne znači govoriti istinu, nego govoriti ono što misliš, sviđalo se to nekome ili ne. Nigdje nisam rekao da se slažem sa mitropolitovim stavovima, samo kažem da on ima pravo da govori kao i svi mi, sve dok nikoga ne vrijeđa. Što mnogima ovdje, očito, teško polazi za rukom.
on ne vrijedja, on stvara armosferu u kojoj ce se sutra kad neka TV ekipa iz sarajeva ode snimat' nesto na Sokolac ili Pale naci neka budala koja ce se dici i rec' "jesu to oni sto nam vrijedjaju vjeru i Pavla?!" a ovi nece imati vremena da objasne da to nisu bili oni vec site Bosnajci.net... nemoj zezat', ako imas imalo pameti, a imash, onda ti falat mora biti jasno da neke recjenice koje izgovori vjerski autoritet i to uochi najveceg vjerskog praznika mogu izazvati potpuno pogresne reakcije od onih kakve ti mislish da mogu izazvati.

ti ochito razmishljash logichki, i 'preevropski' za ovu sredinu. to umnogome stoji sto ti prichash, ali ovo je zemlja u koju logika josh nije doshla, i za koju ce joj trebati viza josh dugo, dugo vremena... pogledaj malo reakcije po medijima u RS i Srbiji, vidjeces da nigdje ne spominju portal koji je tekst objavio, i da nigdje ne pise da je on irelevantan. ne moras daleko ici, na prethodne dvije stranice sam ih u nekoliko navrata citirao. ovdje je chinjenica da je mitropolit NIkolaj kazao da su "oni iz Sarajeva" mitropolita nazvali Sotonom. naravno da ima pravo braniti dostojanstvo svoje crkve i Pavla, ali ne brani se to tako sto ces neselektivno opseti po svima "onima", vec tako sto ces imenovati krivca, i ako imash elemenata tuzhiti ga.

ali, jebi ga, da nije generalizovao, mozda bi neko rekao "sta ima veze, jedan portal, ko su oni?", ovako, nece ici tako glatko vec su u pricu svi upetljani, pa se kolektivni bijes usmjerava ne samo na one koji su direktno uvrijedili Pavla, vec i na one koji zive u istom gradu, entitetu, i dijele istu vjeru ili narodnost kao i autor. ja niti sam biosnjak, niti sam vjernik, niti sam pisao tekst na bosnjaci.net, a zbog Nikolajevih izjava mogu sutra negdje dobit 'po picci' samo zato sto sam iz sarajeva i "PRIPADAM ONIMA" koji vrijeđaju Pavla... razmisli malo, stavi stvari u realni kontekst, nije sve u pravu i logici, prejebena smo mi zemlja za takva dva civilizacijska dostignuca...
Last edited by stochar on 07/01/2010 01:20, edited 1 time in total.
Pera Trta

#55 Re: "Mitropolit Nikolaj poziva na linč novinara iz FBiH"

Post by Pera Trta »

Chisum wrote:Nemati dlake na jeziku, naravno, ne znaci govoriti istinu, ali, slavljenje toboznje "slobode govora" na prostoru gdje se svakodnevno, eto I NA DJECI, vrse eksperimenti mrznje, dijeljenja, torova, lazi i iskrivljenih istorija, a glavni lik ove teme je upravo jedan od onih koji na tome bjesomucno radi svih ovih godina, meni je smijesno!

Ah, svako vrijeme nosi svoje. Do juče se eksperimentisalo na idolopoklonstvu, bratstvu-jedinstvu, traženju neprijatelja koji nikada ne spava i izopćavanju njega i njegovih najbližih iz društva, proskribiranju crkve i vjere kao nečeg zlog i nazadnog (i sve to takođe na DJECI, pionirima malenima)...danas na nečemu drugom i tako ukrug.
Chisum

#56 Re: "Mitropolit Nikolaj poziva na linč novinara iz FBiH"

Post by Chisum »

Pera Trta wrote:
Chisum wrote:Nemati dlake na jeziku, naravno, ne znaci govoriti istinu, ali, slavljenje toboznje "slobode govora" na prostoru gdje se svakodnevno, eto I NA DJECI, vrse eksperimenti mrznje, dijeljenja, torova, lazi i iskrivljenih istorija, a glavni lik ove teme je upravo jedan od onih koji na tome bjesomucno radi svih ovih godina, meni je smijesno!

Ah, svako vrijeme nosi svoje. Do juče se eksperimentisalo na idolopoklonstvu, bratstvu-jedinstvu, traženju neprijatelja koji nikada ne spava i izopćavanju njega i njegovih najbližih iz društva, proskribiranju crkve i vjere kao nečeg zlog i nazadnog (i sve to takođe na DJECI, pionirima malenima)...danas na nečemu drugom i tako ukrug.

Uz bezbroj razlika koje ti, takav i sa takvim razmisljanjem ne vidis, ili neces da vidis.

Malo mi ovo izgleda kao udaranje u bukvu, jer i pored sto sam te upitao, DA LI VIDIS sustinu, da li ti je jasno o kome, o kojem konceptu, kakvim ljudima, sa kakvim istorijama i sa kakvim snovima govorimo ovdje, ti mi i dalje u fokus ubacujes pionire, i dalje se vrtis negdje daleko od onoga o cemu mi ovdje govorimo.

Ja ne znam ko si ti, odakle si, gdje si bio i sta si radio svih ovih godina, ali sto se mene tice, mislim da sam dobro naucio lekciju zvanu rijec, sta ona nosi... i kako lako postaje oruzje. A od oruzja se na Balkanu gine.
Pera Trta

#57 Re: "Mitropolit Nikolaj poziva na linč novinara iz FBiH"

Post by Pera Trta »

Znam ja dobro šta je SPC, šta pričaju ne 20 već 200 godina, zato me ništa i ne čudi, ali u ovom konkretnom slčaju mislim da se samo ovakvim reakcijama bez potrebe daje značaj nekoj izjavi koja bi koliko sutra bila zaboravljena i od pastve kojoj je upućena.
JosipBrozInExile

#58 Re: "Mitropolit Nikolaj poziva na linč novinara iz FBiH"

Post by JosipBrozInExile »

Jugoslavija je puna sotona na svim stranama.Kriticarima su odavno mozgovi isparani tako da ne mogu ni objektinvo analizirati kritike a komentari na facebook grupi su nemam rijeci.Ja mislim da u normalnim drzavama djeca od 7 godina imaju veci IQ.

Trazili ste gledajte
Post Reply