mito ljekara

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
šahista

#1 mito ljekara

Post by šahista »

Dali ste ikada podmitili ljekara. Ako jeste, koje je ljekar bio struke i kako se zvao.Kako ste ga podmitili (sa koliko novca).
lolita_xx

#2 Re: mito ljekara

Post by lolita_xx »

zasto te to zanima?

vidi, ja to ne bih nazvala podmicivanjem. nas svijet je jednostavno takav. nije da branim doktore, ali vecina uopste ne trazi novac, ali opet svi nose.
The Nightwatchman

#3 Re: mito ljekara

Post by The Nightwatchman »

ja sam jednom podmitio medicinsku sestru. ustvari, ne znam je li bila prava medicinska sestra, ali mi se svidjao njen outfit. sat vremena, 120 larado.sto ti je medicina!

pa ti studiraj pravo... :roll:
Train to Bombay

#4 Re: mito ljekara

Post by Train to Bombay »

Joj, outfit. :roll: :roll: :roll:
šahista

#5 Re: mito ljekara

Post by šahista »

lolita_xx wrote:zasto te to zanima?

vidi, ja to ne bih nazvala podmicivanjem. nas svijet je jednostavno takav. nije da branim doktore, ali vecina uopste ne trazi novac, ali opet svi nose.
Svjet je jednostavno takav je izgovor koju osoba upucuje sebi kada zna da je uradila nesto lose.Ja ljekare ne napadam nego postavljam pitanje.Mito ljekara je svako davanje novca bez protokolisanja kroz zdravstvenu ustanovu u kojoj radi.
The Nightwatchman

#6 Re: mito ljekara

Post by The Nightwatchman »

šahista wrote:

Svjet je jednostavno takav je izgovor koju osoba upucuje sebi kada zna da je uradila nesto lose.Ja ljekare ne napadam nego postavljam pitanje.Mito ljekara je svako davanje novca bez protokolisanja kroz zdravstvenu ustanovu u kojoj radi.
šahisto, nemoj da te matiram :D
šahista

#7 Re: mito ljekara

Post by šahista »

The Nightwatchman wrote:
šahista wrote:

šahisto, nemoj da te matiram :D
Ne skreci sa teme.
KoKoBilo

#8 Re: mito ljekara

Post by KoKoBilo »

Ama naravno, pa nisu ni oni blesavi (cast pojedincima koji otvoreno traze)
svi su oni "namazani", "prefirgani", "podli" ... da ne povjerujes

Evo jedan primjer, na koji nacin to "odrade"
1. dan
dodjes u bolnicu sa prelomom kosti, mora se operisati i onda te stave na program "odmah ujutro"
2. dan
kad vidi zle srece "pokvario se aparat za sterilizaciju", ah kvragu
3. dan
sutra dodju i kazu ides prvi ujutro
4. dan
Anesteziolog na godisnjem, opet se otkazuje, popodne kazu ujutro ides, naravno prvi, nasli su drugog anesteziologa,
5. i 6. dan
vikend
7. dan
Izvini, nisi prvi, ima ova zena pa ce ona prva, krvari (citaj: ona ceka vec 12 dana, pa su njeni skontali), operacija se zakomplikovala,opet nisi dosao na red
8. dan
Vizita, pa kako je junace, mustuluk ides ujutro prvi, jeeeeaa
9. dan
Hirurg je morao hitno na seminar u Antaliju, to je neodlozno, jer se prica o najnovijim svjetskim dostignucima iz oblasti preloma kostiju (to ide tebi u korist, ali da si kost polomio za nekih 20-ak godina poslije dok to sve dodje kod nas)
10. 11. 12 ..........

je li ti sad i malo jasnije, odmah si trebao pitati nekoga, obicno glavnu sestru, jer je ona posrednik ili neku drugu ku_r_cevitu sestru, jer samo one koje su veoma "bliske" sa doktorima smiju biti ku_r_cevite ....
lolita_xx

#9 Re: mito ljekara

Post by lolita_xx »

šahista wrote:

smijesan si. nisam ljekar, a i ako ikad budem novac ne bih uzimala.
evo prije 15tak dana sam bila na operaciji, nikome nisam dala novac, a mogu samo da pohvalim ljekare i ostalo osoblje. znaci moze i bez novca. i za sve predhodne usluge imam samo pozitivna iskustva. nije istina ovo da se ceka, meni kad su rekli da sam na programu, tada sam i operisana.
a vise puta sam bila svjedok kada za doktorom trce skoro u salu da mu daju kesu i kovertu.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#10 Re: mito ljekara

Post by pape »

Sahista, ... hajde skuliraj malo, ... :oops: Postoji tema koja obradjuje slicnu problematiku, ... ljekarsku (ne)eticnost, ... kuFertice i ostalo, ... :oops:
Ovo ti je vec druga tema, (sa malo smisla i nevjesto koncipirana) koja je veceras zatvorena.
Locked