Mito i ljekari

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prenj

#51 Re: MITO I LJEKARI

Post by Prenj »

_BaykoNoor_ wrote:
Prenj wrote:
_BaykoNoor_ wrote: Sanko je specijalizirao u Velikoj Britaniji jer je kao klinac zavrsio dio osnovne skole u toj zemlji.Dio koji spominjes u vezi sa Slovenijom nie tacan-covjek je imao stipendiju EU i morao je obici nekoliko univerziteta.
Kakve li samo veze Slovenija 94-95 ima sa EU i njihovim stipendijama?
Uostalom ako lazem ja, ne laze Sanko (ima i slika, upamtite dobro lik, moze vas bubrega sutra kostati ako ne pazite):
http://www.gastrosa.net/cv/rusmir.htm
ovako,Sanko je specijalizirao preko stipendije za strucnjake iz bivsih komunistickih zemalja.programi kao sto su u USa Fulbright.zato su kruzili ne samo u Slo vec i u Cesku u Madjarsku.
ja ti nisam njegov advokat tako da ces se morati za ostatak obratiti licno njemu,preporucio bih ti njegovu ordinaciju Kartal bb.
sto se tice bubrega Sanko te ne moze ostaviti bez njih jer se covjek ne bavi time.
toliko o tome koliko si uopce pozvan bio da govoris o ovome.
tema je krenula u jednom pravcu,zavrsila skroz na drugom.ukupna ocjena iznesenih komentara i argumenata nula.
sto najbolje govori o onima koji bi danas sutra uvodili red u ovu drzavu.
bezze skroz....
Pusti ucesnicima da sami ocijene uspjeh ili neuspjeh teme.
Vrlo bitno je da postoji nacin da se o ovome razgovara.

A Sanki bi, da je ovdje drzave, trebalo zabraniti da se bavi medicinom uopste, a kamo li jos da ima svoju ordinaciju, ali sta je tu je.
Lik koji ANATOMIJU poznaje isto kao prosjecan srednjoskolac i jeste pravi profil nadriljekara, koji ce vam sutra lijeciti pogresni organ, jer ga je tome naucilo par kurseva kojima je prisustvovao.
Zapamtite, "doktora" Rusmira (ili za raju Sanko) Mesihovica, ordinacija "KARTAL bb" (kako nam njegov advokat upravo napomenu) zaobilazite u sirokom luku!!!
Osim ako vec niste uspjeli da izbjegnete kletvi "Dabogda te Sanko lijecio!!!"
Vingo

Post by Vingo »

Sve i da hocu da odem u Kartal bb. ne znam kad uhvatiti Sanka (ned'obognikom), ja u kafanu - Sanko u kafani....ja na planinu - Sanko na planincah, kad stize biti i u privatnoj ordinaciji pored casne drzavne sluzbe, kafane, pisanja publikacija, prisustva seminarima, setanja cuke, vodanja sponzorusha...???
_BaykoNoor_

#53 Re: MITO I LJEKARI

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 11/10/2005 01:54, edited 1 time in total.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 11/10/2005 01:55, edited 1 time in total.
bug

Post by bug »

BaykoNoor... nice to see you
margareta

#56 Re: MITO I LJEKARI

Post by margareta »

Prenj wrote:
_BaykoNoor_ wrote:
Prenj wrote: Kakve li samo veze Slovenija 94-95 ima sa EU i njihovim stipendijama?
Uostalom ako lazem ja, ne laze Sanko (ima i slika, upamtite dobro lik, moze vas bubrega sutra kostati ako ne pazite):
http://www.gastrosa.net/cv/rusmir.htm
ovako,Sanko je specijalizirao preko stipendije za strucnjake iz bivsih komunistickih zemalja.programi kao sto su u USa Fulbright.zato su kruzili ne samo u Slo vec i u Cesku u Madjarsku.
ja ti nisam njegov advokat tako da ces se morati za ostatak obratiti licno njemu,preporucio bih ti njegovu ordinaciju Kartal bb.
sto se tice bubrega Sanko te ne moze ostaviti bez njih jer se covjek ne bavi time.
toliko o tome koliko si uopce pozvan bio da govoris o ovome.
tema je krenula u jednom pravcu,zavrsila skroz na drugom.ukupna ocjena iznesenih komentara i argumenata nula.
sto najbolje govori o onima koji bi danas sutra uvodili red u ovu drzavu.
bezze skroz....
Pusti ucesnicima da sami ocijene uspjeh ili neuspjeh teme.
Vrlo bitno je da postoji nacin da se o ovome razgovara.

A Sanki bi, da je ovdje drzave, trebalo zabraniti da se bavi medicinom uopste, a kamo li jos da ima svoju ordinaciju, ali sta je tu je.
Lik koji ANATOMIJU poznaje isto kao prosjecan srednjoskolac i jeste pravi profil nadriljekara, koji ce vam sutra lijeciti pogresni organ, jer ga je tome naucilo par kurseva kojima je prisustvovao.
Zapamtite, "doktora" Rusmira (ili za raju Sanko) Mesihovica, ordinacija "KARTAL bb" (kako nam njegov advokat upravo napomenu) zaobilazite u sirokom luku!!!
Osim ako vec niste uspjeli da izbjegnete kletvi "Dabogda te Sanko lijecio!!!"
Prenj nije Kartal nego Kaptol.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 11/10/2005 01:56, edited 1 time in total.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Obavjestenje:
Sve dotle dok ova tema bude aktivna, Engram ce biti "na sluzbenom putu." :zzzz: :mrgreen:
bug

Post by bug »

ma znas bajko da mene nikad ne upoznas ;) :D
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 11/10/2005 01:59, edited 2 times in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

mene češ upoznat bajkonor!
bug

Post by bug »

mislim da ti mahalac prijeti :D osim ako nije zensko :D
a ako jeste, pa vracas se u stilu :D
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 11/10/2005 01:57, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

Nas narod uvali - utrapi pare, pa onda kuka.

Cudno je da meni NIKO nije trazio novac a bila sam 'dezurna' na klinici sa sinom. Gresaka ima ali ne te vrste.
Na kraju neka autor teme aktivira posebnu email adresu i onda ce dobiti bolje informacije. Meni strahovito "smeta" dijagnostika. Pogresna dijagnoza rezultira fatalno po zivot.
ludacha

Post by ludacha »

pa dobro..kakvi su to novinari koji ovako izvor i "pouzdanu infju" traze??

pihhhh
bug

Post by bug »

_BaykoNoor_ wrote:
bug wrote:mislim da ti mahalac prijeti :D osim ako nije zensko :D
a ako jeste, pa vracas se u stilu :D
ne obracaj paznju na sporedne efekte. :D
povratak nakratko, jos uvijek obaveze zovu :-D :-D :-D :D :-D
tako treba :D nadam se da kad nestanu obaveze :D neces uzimat' mito :D
imas mene za musteriju :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Dobro ipak treba priznati Sanki da se izbirikao u remiju na Jahorini premda je tada trebao spremati ispite! A opet covjek polozi. Genijalac.
Ne vjerujem da je Munirova pozicija imala na to utjecaja, ipak!
:lol:
Big Sister

Post by Big Sister »

Sto se mita tice, prvi mi je na top listi BESHLIC (sa abdominalne, da ne bude zabune). Uzimao je od pacijenata koji su i nadu izgubili, i znam neke sto im je jedina nada bio, a nije nista uradio jer mu nije bilo placeno - i to u ratu.
Njemu samo zelim da umre sto prije i to u najgorim mukama.

Znam i 'vrsnog' radiologa (zaboravih mu lijepo ime) iz Zenice, sto 'lijeci' putem X zraka i na hvala je odgovorio "Ne trebas mi se zahvaljivati, jos su stari Asirci izmislili novac kao nacin izrazavanja zahvalnosti."!

Na GAK-u medicinsko osoblje samo sebi pravi zidne novine sa slikama sretnih pacijentica i clancima iz novina. ISTINA JE da sestre nece pogledati porodilju bez 50km, a doktori uzimaju k'o lopatom. Rade istovremeno na klinici i vode privatno pacijente u svojim 'poliklinikama'. Naravno, pacijenti koji nisu dosli kroz privatnu polikliniku nemaju mogucnost dobijanja normalnog medicinskog tretmana. Sta reci nego 'humanizam' bez granica. Ko ne vjeruje neka ode i vidi ili pita 'zahvalne' majke sto izlaze sa klinike.

Upoznao sam i 10-tak primjera prave ljudskosti i profesionalizma. Oni vrlo dobro znaju ko su i tako rade sigurno ne zato da bi bili na nekom spisku.

Smatram da bi im uprljao casno ime stavljajuci ih na spisak sa gorenavedenim smradovima.
margareta

Post by margareta »

Prije oko 6 god. djevojcici u pubertetu , jedna doktorica uspostavila dijagnozu Hockinsova bolest. Oboljenje nije tipican karcinom ali tok, lijecenje i ishod je dramaticniji nego kod maligniteta. Imala je otecene limfne cvorove, patoloske laboratorijske pretrage krvi i subjektivne tegobe
tezeg oblika. Docentica je saopstila majci da dijete nece zivjeti po njenoj prognozi duze od tri mjeseca ako se odmah ne pristupi lijecenju. Majka i sama uposlenica na istoj klinici odmah smjesti kcerku na kliniku.Ukljuce joj kemo terapiju i zracenje.Djevojcici ne biva nista bolje, osim sto veoma tesko podnosi terapije, opadne joj potpuno kosa. Majka instiktivno bukvalno iz kreveta odvede kcerku kuci bez pitanja doktora.Svi su graknuli kako grijesi u cemu je prednjacila doktorica Drnda koja je majci doslovno rekla da joj malena duguje jos jajnike.Majka je pitala kako to 'duguje', na sto je dr. odgovorila da je sve zracila osim jajnika.Majka joj je odgovorila da nisu njeni jajnici na pijaci i da ne pristaje na to posljednje zracenje. Poslije izlazka sa klinike djevojcica se oporavila potpuno ali ja vise nista nisam znala sta je sa njom do prije oko 2,5 mjeseca. Djevojcica se sretno udala, zivi u Kanadi i rodila je drugu bebu .
Svi su dobro i zdravo. U Kanadi je doktorima rekla od cega se u BiH lijecila te su joj oni ucinili sve pretrage u tom pravcu. Ustvrdili su joj da je dijagnoza bila potpuno pogresna i da je potpuno zdrava, djaba lijecena i prosla sa cijelom porodicom kroz pakao. Naime ustanovili su da je preboljela infektivnu mononukleozu, koja ako se pravovremeno ne dijagnosticira moze ostaviti trajne posljedice na jetru i slezinu.
Da je ostala na klinici u Sa. ne bi mogla podnijeti bespotrebne teske metode lijecenja. Majka ima namjeru tuziti kliniku na kojoj je dijete 'lijeceno'.

U medjuvremenu i moje dijete se razboli ali sa tezom klinickom slikom i subjektivnim teskocama. Odvedem je na kliniku i tamo ista docentica uspostavi jos goru dijagnozu mome djetetu, nego onoj djevojcici. Majka djevojcice nikada mi nije imenima spominjala doktore, nego je samo ih je uspaniceno nazivala doktorima.

Tako se i moje dijete bilo izlozilo maltretiranju sa vadjenjem krvi svakih 15 - 20 dana ali odmah su trazili da bude lezeci pacijent, sto sam ja odbila.
Po 4 epruvete krvi su vadili tako da je bilo i kolapsno stanje jedan puta i od tada sam prestala da dozvoljavam ta maltretiranja.Profaxala sam sve nalaze u Klinicki Centar Ljubljana i dobila odgovor da niposto ne pristajem na klinicko lezanje djeteta ali da se nisu ucinile osnovne pretrage krvi kako bi se mogla preciznije definirati bolest. Kada sam zatrazila na klinici da se urade te pretrage krvi rekli su da nemaju reagense. Javila sam to u Ljubljanu i oni su mi ponudili da dodjem kod njih , da ce mi obezbijediti smjestaj kod doktorice u stanu a dijetetu ce besplatno uciniti sve pretrage.Medjutim pocela je sk. god. pa dijete nije htjelo izostajati iz skole. Nazvala sam nas klinicki laboratorij i predstavila se lazno kao neosigurano lice da zelim da mi se djeteu ucine izvjesne pretrage i da cu platiti.Dama mi je izracunala da tih par reagensa kostaju oko 1.000 KM.
Ja sam pristala ali sam umjesto kod nje otisla kod nadlezne osobe sa teatralno-festivalskim nastupom i odmah su djetetu ucinjene te "skupe" pretrage.
Sve to ne bi bilo tako strasno da slucajno prije 2,5 mjeseca nisam srela majku navedene djevojcice koja mi na upit kako joj je kcerka poce da psuje imenom i prezimenom tu docenticu. Bukvalno sam se sokirala.Ista docentica je i mome djetetu odredila smrtnu dijagnozu. Da zlo bude VECE
docentica je u vrijeme uspostavljanja dijagnoze bila vec pred smrt godinama lijecena kemoterapijom od tumora unutarnjeg organa koji je metastazirao na MOZAK ! Sa takvom dijagnozom i u toj fazi bolesti dozvoljeno joj je bilo da radi sa najsenzibilnijom populacijom. Njena kcerka i moje dijete dijelili su mjesto ucenice generacije , isli i u isti razred. Intuitivno nisam vjerovala nasim doktorima pa sam sama dijete lijecila raznim alternativnim metodama. Ordinirajuca doktorica mi je u tome podrzala kao i jedna veoma poznata klinicka dr. Od uspostavljanja
smrtonosne dijagnoze proslo je u julu 4 godine i ja se jos uvijek veoma plasim za zivot svog djeteta. Po pokojnoj docentici Todorovic Djirlo Jasni moje dijete treba da zivi jos 1 godinu. Nisam zeljela obeshrabriti druge da ne bi izgubili povjerenje u doktore.
Sada , tj.ovih godinu neopisivo pod stresom i zivim u strahu a ne smijem dijete uputiti na pretrage jer se plasim infekcije.
Za 1.000 KM koje mi niko nije trazio, mogla sam ubiti dijete sa "lijecenjem" jer mi je receno da bez lezanja nema nikakvog govora.
Te godine sam citala u jednom mediju naslov "Zasto mladi umiru u Sarajevu"? Casopis "Start". Do danas cuvam originale i kopije tog texta.

Bilo je jos mnogo gorih momenata ali korupcija ima razne nevidjene dimenzije.Da sam pristala morala bih DNEVNO placati 170 KM po dozi SIGURNO. Shvatila sam da doktori rade kao auto ili tv. mehanicari : Sto vise "teskih" pacijenata tezi im djepovi i obratno.
Da li bi mogli zivjeti od ZDRAVOG tj. ne klinicki tesko oboljelog naroda !?
Samo od plate !? Klasicna korupcija i mito manje su zlo od ovoga kad od zdravoga pacijenta nacine tesko oboljelog. Tu su pare.
winetou

Post by winetou »

Stručnjaci :-)
Nije mi jasno šta ljude tjera da završavaju medicinski fakultet na takve načine. :?
Prenj

Post by Prenj »

margareta wrote: ...Da li bi mogli zivjeti od ZDRAVOG tj. ne klinicki tesko oboljelog naroda !?
Samo od plate !? Klasicna korupcija i mito manje su zlo od ovoga kad od zdravoga pacijenta nacine tesko oboljelog. Tu su pare...
Bajkonoor, komentar molim.
debela

Post by debela »

bayko, jesi li ti ljekar? vristis na svakog ucesnika diskusije koji je na bilo koji nacin izlozio nezadovoljstvo nasim ljekarima i pruzenim uslugama i na jedan bezazlen komentar odgovaras ovako:

"sto se tice onoga da su ljudi koji se bave medicinom losi i da misle da su nadljudi, ne znam sto ih i zasto mrzis.no,ja se svejedno nadam da ce ti mnogi od njih zatrebati jer ti iskreno zelim tesku porodicnu i licnu nesrecu cije ces posljedice osjecati do kraja zivota."

jadno!
Fair Life

Post by Fair Life »

winetou wrote:Stručnjaci :-)
Nije mi jasno šta ljude tjera da završavaju medicinski fakultet na takve načine. :?
Pitaj Engrama.
Fair Life

Post by Fair Life »

debela wrote:bayko, jesi li ti ljekar? vristis na svakog ucesnika diskusije koji je na bilo koji nacin izlozio nezadovoljstvo nasim ljekarima i pruzenim uslugama i na jedan bezazlen komentar odgovaras ovako:

"sto se tice onoga da su ljudi koji se bave medicinom losi i da misle da su nadljudi, ne znam sto ih i zasto mrzis.no,ja se svejedno nadam da ce ti mnogi od njih zatrebati jer ti iskreno zelim tesku porodicnu i licnu nesrecu cije ces posljedice osjecati do kraja zivota."

jadno!
Jadno i... sramotno.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Ma ne primaju ljekari mito, shta vam je?

E sad shto negdje osvane koverta, ili paketitj, pa to ljudi zaborave. :D

--
Ne bi li bilo lakshe pokushati natji nekog ljekara koji ne prima mito???
Post Reply