Mito i ljekari
-
mali princ
#1 Mito i ljekari
S dobrim/losim ljekarima vidim da se suocavamo svi, no problem je dokazivanja tog problema. znam grupu novinara koji se lome da pronadju tacna imena ljekara drzavne prakse koji uzimaju i traze novac da bi uopce primili pacijenta.
Isto tako pokusavaju naci one doktore koji svoj posao obavljaju savjesno i bez trazenja "mita".
Forumasi, molim vas pomozite-javite imena i jednih i drugih ljekara, primjere koje znate, za koje ste culi kao i ljude koji su bili zrtve korumpiranog zdravstvenog sistema.
Molim vas pomozite da se objelodane ljekari koji to ne zasluzuju biti i da se istaknu oni koji istinski vole svoj posao.
Molim vas dajte mi primjere!!!!!!!!!!!!!
Isto tako pokusavaju naci one doktore koji svoj posao obavljaju savjesno i bez trazenja "mita".
Forumasi, molim vas pomozite-javite imena i jednih i drugih ljekara, primjere koje znate, za koje ste culi kao i ljude koji su bili zrtve korumpiranog zdravstvenog sistema.
Molim vas pomozite da se objelodane ljekari koji to ne zasluzuju biti i da se istaknu oni koji istinski vole svoj posao.
Molim vas dajte mi primjere!!!!!!!!!!!!!
-
margareta
Exelent lista :
GAVRANKAPETANOVICI
G.Sulejmanpashic
Komplet hematologija "Kosheva"
HIROSH MUSTAFA
LACEVIC NADIR
BESHLIC
KULENOVIC F.
DIZDAREVIC.S.
DIZDAREVIC K.
ZUBAN-ARSLANAGIC J.
DIZDAREVIC Z.
Cio "CUM"
Mesihovici ????
Crna lista :
"Drzavna" ili "Opca Klinika"
na celu sa A.Nakashem.
GAVRANKAPETANOVICI
G.Sulejmanpashic
Komplet hematologija "Kosheva"
HIROSH MUSTAFA
LACEVIC NADIR
BESHLIC
KULENOVIC F.
DIZDAREVIC.S.
DIZDAREVIC K.
ZUBAN-ARSLANAGIC J.
DIZDAREVIC Z.
Cio "CUM"
Crna lista :
"Drzavna" ili "Opca Klinika"
na celu sa A.Nakashem.
- manijak1
Može ako ima gengi kao i brat Bošnjak
kolega niste upućeni zato ne prebacujte na drugu teren ispuhalu loptu 
-
livadic
Može ako ima gengi kao i brat Bošnjak kolega niste upućeni zato ne prebacujte na drugu teren ispuhalu loptu
-----------------
i cafir brzo ispuse ...
... kod takvih hecima ...

uvijek mu kazu ...
::
*zdrav si k'o bik ...
... !!!*
... pa ... ako preseli ...
bila je to allahova volja ...
a ako ne preseli ...
... hecim je bio u pravu ...

-----------------
i cafir brzo ispuse ...
... kod takvih hecima ...
uvijek mu kazu ...
*zdrav si k'o bik ...
... pa ... ako preseli ...
bila je to allahova volja ...
a ako ne preseli ...
... hecim je bio u pravu ...
- manijak1
Jer ne bih testirao
-
idic
Svi oni koji operišu, odnosno hirurzi, ucjenjuju pacijente i neće ga ni pogledati ako porodica ne donese odgovarajuću cifru.
Situacija je vrlo komplikovana jer se teško može dokazati, to je obično u četri oka, tvoja izjava protiv njegove, za sud nedovoljno.
Ostali ljekari zbog kolegijalnosti nikada ne svjedoče jadan protiv drugog, mada je smrtni ishod liječenja pacijenta vrlo često greška ljekara.
Situacija je vrlo komplikovana jer se teško može dokazati, to je obično u četri oka, tvoja izjava protiv njegove, za sud nedovoljno.
Ostali ljekari zbog kolegijalnosti nikada ne svjedoče jadan protiv drugog, mada je smrtni ishod liječenja pacijenta vrlo često greška ljekara.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Razocaracu te. Da nije bilo doticnog doktora, i dan danas bih sepao na desnu nogu i isao na terapije.livadic wrote:kod gavrankapetana ...![]()
ni cafirsko uho ...![]()
... nosa ne smije pomoliti ......
Livadicu, cuo si za Avicenu? Malo vise postovanja prema pojmovima islam&medicina, mogu ti samo zacepiti usta
-
margareta
Spekulacije su mi poznate. Medjutim za one koji me nikada ni vidjeli ni culi a primili visokoprofesionalno i prije svega ljudski ne mogu i necu da LAZEM.
Inace Mesihovica mi je pun kufer i njihovoga profesionalizma osobito u svojim privatnim ordinacijama.
Shefica Pedijatrije Mesihovicka ne da je lopina nego daleko je retorikom nadmashila sve politicare u paketu
Nakash A. = korupcija isto kao Mesihovici
Cijela Opca bolnica je STRAVA i UZASH.
Sjeca li se neko medijske afere "Zashto mladi umiru u Sa."?
"Zahvaljujuci" nashim morbidnim strucnjacima 'ljekarima' svih profila.....
bolje da shutim.......jer ako prolajem bilo bi svega .......
Inace Mesihovica mi je pun kufer i njihovoga profesionalizma osobito u svojim privatnim ordinacijama.
Shefica Pedijatrije Mesihovicka ne da je lopina nego daleko je retorikom nadmashila sve politicare u paketu
Nakash A. = korupcija isto kao Mesihovici
Cijela Opca bolnica je STRAVA i UZASH.
Sjeca li se neko medijske afere "Zashto mladi umiru u Sa."?
"Zahvaljujuci" nashim morbidnim strucnjacima 'ljekarima' svih profila.....
bolje da shutim.......jer ako prolajem bilo bi svega .......
-
livadic
Razocaracu te. Da nije bilo doticnog doktora, i dan danas bih sepao na desnu nogu i isao na terapije.
-------------------
rijesio te noge ...
... ???

Livadicu, cuo si za Avicenu? Malo vise postovanja prema pojmovima islam&medicina, mogu ti samo zacepiti usta
--------------
avicena je bio islamski disident ...
... samo da ti zacepim usta ...
... !!!

-------------------
rijesio te noge ...
--------------
avicena je bio islamski disident ...
... samo da ti zacepim usta ...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Mozda za nekoga ko ne poznaje povijest a misli da zna. Da te upoznam sa violentjackom
?
[img]rijesio%20te%20noge%20...%20%20%20%20...%20???[/img]
Ovo je vec neukusno...
[img]rijesio%20te%20noge%20...%20%20%20%20...%20???[/img]
Ovo je vec neukusno...
- manijak1
-
_BaykoNoor_
-
Prenj
Sanko Mesihovic je, po svjedocenjima raje koja su u ta doba studirala medicinu, i anatomiju i patologiju (bilo je toga jos, ovo su samo ekstremni primjeri) polozio iz prve, a da se na obaveznim vjezbama iz tih predmeta NIKADA nije pojavio.margareta wrote:Shefica Pedijatrije Mesihovicka ne da je lopina nego daleko je retorikom nadmashila sve politicare u paketu![]()
Nakash A. = korupcija isto kao Mesihovici![]()
Medicina je i inace bila leglo stele prije rata, a sumnjam da je i sada ista bolje.
-
Prenj
#21 Re: MITO I LJEKARI
Tacna imena doktora koji su primali mito, ne znam, ali imam dugu listu raje za koju znam da su morali da daju mito._BaykoNoor_ wrote: i ti i tvoji novinari ste smijesni jer pokusavate o ovako visokoosjetljivoj temi pricati na ovakav nacin.dokaz toj tvrdnji mozes procitati u postovima ispod svog-prica i komentari koji zasluzuju svaki drugi epitet sem ozbiljnog i validnog.
jadan si i ti i pitanja koja postavljas...
-
_BaykoNoor_
-
margareta
Svaka cast onima koji su izlagali svoje zivote u ratu.
Polozili su vec tada na DEBELOM MORALNO - ETICKOM
ispitu. Nije to niposhto zanemarivo.
Medjutim za Mesihovice se ne SMIJE reci isto niposhto. Bila sam u priv. ord. kod. Rusmira i samo zuc - muc = lova i prica gotova. Moja baba bolje od njega zna.
Njegova rodjena sestra se kao polomi za pacijente a zapravo se polomi za sebe i svoju udobnu fotelju...boreci se kao za 'stolice' jadnih porodilja.
Preko 'stolica' je zapravo samo sebi obezbijedila udobnu fotelju.
Zna koja i kolika nam je stopa nataliteta al' ipak neumorno trazi novu kliniku (koja bi trebala i njeno ime da nosi i total - njenu) !
Naivne porodilje i buduce majke nasjedaju na njenu shuplju retoriku i toboze brigu za druge........
Da ne govorim o greshkama u dijagnostici sa globalnog aspekta.
Savremena tehnologija a stari kadrovi........ne znaju interpretirati kompjutersku obradu dijagnostickih podataka........horor.
Naucit ce se Vlakovo je shiroko i duboko.......
Polozili su vec tada na DEBELOM MORALNO - ETICKOM
ispitu. Nije to niposhto zanemarivo.
Medjutim za Mesihovice se ne SMIJE reci isto niposhto. Bila sam u priv. ord. kod. Rusmira i samo zuc - muc = lova i prica gotova. Moja baba bolje od njega zna.
Njegova rodjena sestra se kao polomi za pacijente a zapravo se polomi za sebe i svoju udobnu fotelju...boreci se kao za 'stolice' jadnih porodilja.
Preko 'stolica' je zapravo samo sebi obezbijedila udobnu fotelju.
Zna koja i kolika nam je stopa nataliteta al' ipak neumorno trazi novu kliniku (koja bi trebala i njeno ime da nosi i total - njenu) !
Naivne porodilje i buduce majke nasjedaju na njenu shuplju retoriku i toboze brigu za druge........
Da ne govorim o greshkama u dijagnostici sa globalnog aspekta.
Savremena tehnologija a stari kadrovi........ne znaju interpretirati kompjutersku obradu dijagnostickih podataka........horor.
Naucit ce se Vlakovo je shiroko i duboko.......