Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
- Arteta
#826 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Ne znam sta tebi nije jasno. Kad kazem prirodnim putem to znaci da bi bilo zamijenjeno boljim. Komunizam je propao jer je sve u njemu kataalstrofalno i beskorisno, a ne zato sto je zamijenjeno boljim.
- nosara
#827 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Arteta wrote:Ne znam sta tebi nije jasno. Kad kazem prirodnim putem to znaci da bi bilo zamijenjeno boljim. Komunizam je propao jer je sve u njemu kataalstrofalno i beskorisno, a ne zato sto je zamijenjeno boljim.
De pokusaj ponovo...
- Jaha TZ
#828 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
koje retardirano poređenjeTo je isto kao kad bi napisao: "Da je Bosnjacki narod ista valjao ne bi nestao sa teritorije RS-a."
To je ta logika. Ne mogu drugacije pojasniti, a da ciljana grupa shvati sta se zeli reci.
ali na tovju jebenu žalost i svih tvojih 4ss-eovaca oni i jesu opstali, s obzirom da uoči samog dejtona na području tadašnje samozvane republike četničke nije bilo ni 1000 Bošnjaka, danas ih ipak ima 150.000-200.000
ponavljam, na jebenu žalost 4ss-ovaca opstali su, preživjeli i ako bogda nadživitće pravoslavne vlahe koji IZUMIRU !!!

- JBT
#829 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Arteta wrote:Ne znam sta tebi nije jasno. Kad kazem prirodnim putem to znaci da bi bilo zamijenjeno boljim. Komunizam je propao jer je sve u njemu kataalstrofalno i beskorisno, a ne zato sto je zamijenjeno boljim.
Sta je konkretno katastrofalno i beskorisno u tom tvom "komunizmu"?
- Arteta
#830 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Jug evrope i kapitalizam. Kina i komunizam. Sve si rekao o sebi.
- JohnnyS
#831 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Ovaj mi je argument prežestok: "komunizam nije nikad nigdje ni postojao". Po tom razmišljanju nikad nijedna ideologija ili ideja nije postojala u praksi, jer se uvijek puno toga izmijeni od ideje do provedbe. Nijedna država na svijetu onda nije nikad bila kršćanska niti je kršćanstvo zapravo ikad postojalo, a i kršćana je jako malo, s obzirom da kako se "kršćani" ponašaju u praksi nema veze s Isusovim naukom.
- nosara
#832 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Izvini, zaboravio sam na vase selektivno shvatanje zivota... Kapitalizam je samo tamo gdje je med i mlijeko...Arteta wrote:Jug evrope i kapitalizam. Kina i komunizam. Sve si rekao o sebi.
- Arteta
#833 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Od tolikih firmi koje se nisu mogle takmiciti ti hoces da ti nabrajam?JBT wrote:Arteta wrote:Ne znam sta tebi nije jasno. Kad kazem prirodnim putem to znaci da bi bilo zamijenjeno boljim. Komunizam je propao jer je sve u njemu kataalstrofalno i beskorisno, a ne zato sto je zamijenjeno boljim.
- JThomas
#834 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
da je glupost, glupost je, ali vrlo jasna i precizna glupost.Da je u tom komunizmu ista valjalo ono bi opstalo
- nosara
#835 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
JohnnyS wrote:Ovaj mi je argument prežestok: "komunizam nije nikad nigdje ni postojao". Po tom razmišljanju nikad nijedna ideologija ili ideja nije postojala u praksi, jer se uvijek puno toga izmijeni od ideje do provedbe. Nijedna država na svijetu onda nije nikad bila kršćanska niti je kršćanstvo zapravo ikad postojalo, a i kršćana je jako malo, s obzirom da kako se "kršćani" ponašaju u praksi nema veze s Isusovim naukom.
Kakvo poredjenje...
Upisi kakve vecernje skole, kompletiraj tu osnovnu, isplatit ce ti se...
- JBT
#836 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Jaha TZ wrote:koje retardirano poređenjeTo je isto kao kad bi napisao: "Da je Bosnjacki narod ista valjao ne bi nestao sa teritorije RS-a."
To je ta logika. Ne mogu drugacije pojasniti, a da ciljana grupa shvati sta se zeli reci.
ali na tovju jebenu žalost i svih tvojih 4ss-eovaca oni i jesu opstali, s obzirom da uoči samog dejtona na području tadašnje samozvane republike četničke nije bilo ni 1000 Bošnjaka, danas ih ipak ima 150.000-200.000
ponavljam, na jebenu žalost 4ss-ovaca opstali su, preživjeli i ako bogda nadživitće pravoslavne vlahe koji IZUMIRU !!!
Nisi ti dobar da Bog kaze.
Poredjenje je toliko retardirano koliko i ono sa cim se poredi. Upravo da bi se pokazalo na kojem retardiranom nivou je bila pra tvrdnja.
Tebe vidim kao covjeka koji je pun mrznje i njome je zaslijepljen. Kod tebe vrijedi ona "nek` crkne moja krava, ali neka samo crkne i komsijina".
Prijatelju, na teritoriji RS-a je izvrseno etnicko ciscenje i u jednom momentu Bosnjaka tamo nije bilo nikako. Da li je razlog tome bilo divljanje cetnickih hordi ili to sto Bosnjacki narod nije valjao pa je nestao sa tih prostora?
Ako i dalje nastavis ispadati budala necu to vidjeti kao glumu.
- Jaha TZ
#837 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
glupsti ti valjaš non-stopJThomas wrote:da je glupost, glupost je, ali vrlo jasna i precizna glupost.Da je u tom komunizmu ista valjalo ono bi opstalo
pa opstalo je na Kubi i u Sjevernoj Koreji
hoš selit tamo u komunistički raj
- JBT
#838 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Arteta wrote:Od tolikih firmi koje se nisu mogle takmiciti ti hoces da ti nabrajam?JBT wrote:Arteta wrote:Ne znam sta tebi nije jasno. Kad kazem prirodnim putem to znaci da bi bilo zamijenjeno boljim. Komunizam je propao jer je sve u njemu kataalstrofalno i beskorisno, a ne zato sto je zamijenjeno boljim.
Vrati se malo unazad pa procitaj komentare. Vec apsolvirano.
- JohnnyS
#839 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
nosara wrote:JohnnyS wrote:Ovaj mi je argument prežestok: "komunizam nije nikad nigdje ni postojao". Po tom razmišljanju nikad nijedna ideologija ili ideja nije postojala u praksi, jer se uvijek puno toga izmijeni od ideje do provedbe. Nijedna država na svijetu onda nije nikad bila kršćanska niti je kršćanstvo zapravo ikad postojalo, a i kršćana je jako malo, s obzirom da kako se "kršćani" ponašaju u praksi nema veze s Isusovim naukom.![]()
Kakvo poredjenje...![]()
De mi reci gdje sam pogriješio.
Svaka čast tebi koji se ponosiš Staljinovim, Pol Potovim i inim zločinima komunističkih vladara, cijenim dosljednost, ali većina forumskih "komunista" kad im se tako nabace brojke počnu s izvlakušom "komunizam nije nigdje postojao". Eto sasvim slučajno su se zvale sve te silne zločinačke partije "komunističke"
- nosara
#840 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Energoinvest, koji je bio najveći izvoznik, koji je godišnje izvozio 800 miliona dolara vlastitih roba i usluga, koji je imao jedanaest istraživačkih centara koji su gradili njegovu konkurentnost, taj Energoinvest sa ukupnom prodajom od dvije milijarde dolara godišnje bio je malo preduzeće u odnosu, na recimo, SIEMENS, koji je imao 136 milijardi dolara ukupan prihod. Ali, ono što smo radili bilo je konkurentno sposobno i operiralo se u 34 strane zemlje. To nisu bile samo nesvrstane i nerazvijene zemlje. Izvozilo se u SAD, Rusiju, Francusku, Njemačku.Arteta wrote:Od tolikih firmi koje se nisu mogle takmiciti ti hoces da ti nabrajam?JBT wrote:Arteta wrote:Ne znam sta tebi nije jasno. Kad kazem prirodnim putem to znaci da bi bilo zamijenjeno boljim. Komunizam je propao jer je sve u njemu kataalstrofalno i beskorisno, a ne zato sto je zamijenjeno boljim.
Posebno su se na Dalekom istoku gradili objekti koje smo mi dobijali u konkurenciji sa Japanom. Recimo, reference Energoinvesta u elektroenergetskoj opremi - predratni Irak u kome su radili i Nijemci i Amerikanci, u svom energetskom sistemu sadrži 42 posto onog što je izgradio Energoinvest. U Maleziji 22 posto, u ogromnoj Indoneziji sa preko 100 miliona stanovnika imamo preko 20 posto učešća u njihovom energetskom sistemu. Gradili smo u Arizoni i Kanadi. To su stvarali razvojno-istraživački centri. Sada vlasti ne prepoznaju da nema drugog načina ozdravljenja ekonomije nego da se u proizvode i tehnlogije što više ugrade noviteti, inovacije, itd.
- Jaha TZ
#841 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
budala samo ispadaš tiJBT wrote:Jaha TZ wrote:koje retardirano poređenjeTo je isto kao kad bi napisao: "Da je Bosnjacki narod ista valjao ne bi nestao sa teritorije RS-a."
Nisi ti dobar da Bog kaze.
Poredjenje je toliko retardirano koliko i ono sa cim se poredi. Upravo da bi se pokazalo na kojem retardiranom nivou je bila pra tvrdnja.
Tebe vidim kao covjeka koji je pun mrznje i njome je zaslijepljen. Kod tebe vrijedi ona "nek` crkne moja krava, ali neka samo crkne i komsijina".
Prijatelju, na teritoriji RS-a je izvrseno etnicko ciscenje i u jednom momentu Bosnjaka tamo nije bilo nikako. Da li je razlog tome bilo divljanje cetnickih hordi ili to sto Bosnjacki narod nije valjao pa je nestao sa tih prostora?
Ako i dalje nastavis ispadati budala necu to vidjeti kao glumu.
onako kako si napisao i koncipiro svoje retardirane rečenice ispada to što se samo kaže u njima
nagađat šta je pisac eventualno htio da kaže, prepuštam drugom, nit hoću nit imam vremena da se zamaram takvim glupostima
inače samo poređenje ekonomskog uređenja sa činom etničkog čišćenja i genocida uopšte je toliko retardirano da se ne može ni napisat, a autor tog djela-poređenja si ti
- JBT
#842 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Ja sve kontam da ljudi pishu na ovako niskom nivou jer se ocajnicki bore za opravdavanje svoje destruktivne politike, ali izgleda da to nije nista drugo nego nivo nepismenog covjeka koji zna pisati, ali ne zna citati.nosara wrote:JohnnyS wrote:Ovaj mi je argument prežestok: "komunizam nije nikad nigdje ni postojao". Po tom razmišljanju nikad nijedna ideologija ili ideja nije postojala u praksi, jer se uvijek puno toga izmijeni od ideje do provedbe. Nijedna država na svijetu onda nije nikad bila kršćanska niti je kršćanstvo zapravo ikad postojalo, a i kršćana je jako malo, s obzirom da kako se "kršćani" ponašaju u praksi nema veze s Isusovim naukom.![]()
Kakvo poredjenje...![]()
- Jaha TZ
#843 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
navedi slovom i brojem šta i kolko je izvozio konkretno u kapitalistički najrazvijenije zemljenosara wrote: Energoinvest, koji je bio najveći izvoznik, koji je godišnje izvozio 800 miliona dolara vlastitih roba i usluga,........To nisu bile samo nesvrstane i nerazvijene zemlje. Izvozilo se u SAD....... Francusku, Njemačku.[/b]
.
- JohnnyS
#844 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
JBT wrote: Ja sve kontam da ljudi pishu na ovako niskom nivou jer se ocajnicki bore za opravdavanje svoje destruktivne politike, ali izgleda da to nije nista drugo nego nivo nepismenog covjeka koji zna pisati, ali ne zna citati.
Pa, daj ti meni pismeni čovječe reci kako je recimo Papinska država koja je vodila križarske ratove bila kršćanska, a Staljinov SSSR nije bio komunistički?
- reis1
#845 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
A ono socijalizam jest bio bolji od kapitalizma, sve dok se nije raspao... 
- nosara
#846 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Kakva izvlakusa, to je cinjenica... U komunizmu odumire drzava... Gdje je to bilo do sad, na kom kontinentu...?JohnnyS wrote:nosara wrote:JohnnyS wrote:Ovaj mi je argument prežestok: "komunizam nije nikad nigdje ni postojao". Po tom razmišljanju nikad nijedna ideologija ili ideja nije postojala u praksi, jer se uvijek puno toga izmijeni od ideje do provedbe. Nijedna država na svijetu onda nije nikad bila kršćanska niti je kršćanstvo zapravo ikad postojalo, a i kršćana je jako malo, s obzirom da kako se "kršćani" ponašaju u praksi nema veze s Isusovim naukom.![]()
Kakvo poredjenje...![]()
De mi reci gdje sam pogriješio.
Svaka čast tebi koji se ponosiš Staljinovim, Pol Potovim i inim zločinima komunističkih vladara, cijenim dosljednost, ali većina forumskih "komunista" kad im se tako nabace brojke počnu s izvlakušom "komunizam nije nigdje postojao". Eto sasvim slučajno su se zvale sve te silne zločinačke partije "komunističke"
Kakve ja veze imam s pobrojanim, gdje sam ja hvalio bilo koga ili davao misljenje o bilo kome izuzev Broza...? Ono, izmedju Staljina i pavelica nemam dilemu, ali to nije tema...
- JBT
#847 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
JohnnyS wrote:JBT wrote: Ja sve kontam da ljudi pishu na ovako niskom nivou jer se ocajnicki bore za opravdavanje svoje destruktivne politike, ali izgleda da to nije nista drugo nego nivo nepismenog covjeka koji zna pisati, ali ne zna citati.
Pa, daj ti meni pismeni čovječe reci kako je recimo Papinska država koja je vodila križarske ratove bila kršćanska, a Staljinov SSSR nije bio komunistički?
Postoji li krscanstvo?
Postoji li komunizam i je li ikad postojao?
- JohnnyS
#848 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Odgovarati pitanjem je jako "pismeno".JBT wrote:JohnnyS wrote:JBT wrote: Ja sve kontam da ljudi pishu na ovako niskom nivou jer se ocajnicki bore za opravdavanje svoje destruktivne politike, ali izgleda da to nije nista drugo nego nivo nepismenog covjeka koji zna pisati, ali ne zna citati.
Postoji li krscanstvo?
Postoji li komunizam i je li ikad postojao?
- reis1
#849 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Nije ni broz valjao.
Njegova drzava/sistem je izdrzala 4 dekade, doduse duplo vise od Acine 2 dekade, ali opet smijesna drzava/sistem.
Njegova drzava/sistem je izdrzala 4 dekade, doduse duplo vise od Acine 2 dekade, ali opet smijesna drzava/sistem.
Last edited by reis1 on 31/05/2015 11:49, edited 1 time in total.
- JThomas
#850 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Jaha TZ wrote: glupsti ti valjaš non-stop
pa opstalo je na Kubi i u Sjevernoj Koreji![]()
![]()
hoš selit tamo u komunistički raj![]()
dokle si sa prelaskom sa foruma na djela?ima sasvim dovoljno firmi, privatnih, koje već funkcionišu po pravom sistemu vrijednosti, ima ih i sa njemačkim i austrijskim vlasnicima. već u ponedjeljak možeš okušati svoju sreću u pravom sistemu - uključujući i samo traženje posla na slobodnom tržištu. ali nećeš, već ostaješ u onome što smatraš reliktom propalog sistema i prosvjetljuješ narod na internetu o užasima socijalizma i blagodatima slobodnog tržišta.
narodski se to kaže mlaćenje gloginja tuđim kurcem.