Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post Reply
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#776 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

JBT wrote:
Opet ponavljam, mi smo konstantno bili pod sankcijama od strane zapada. Nisu nam dozvoljavali da sudjelujemo na slobodnom trzistu jer bi znali da bi ih savladali po kratkom postupku. Nasha roba i usluge bi bile i kvalitetnije i jeftinije u slucaju slobodne konkurencije i priliva ZARADJENIH sredstava iz tih zapadnih drzava. Imali smo i strucnjake (pogledaj kvalitet nashih radova po zemljama koje sam nabrojao), a imali smo jeftiniju radnu snagu u odnosu na zapad jer nismo imali kapitalistu iznad glave da nas dere i glodje.
:thumbup:

I ne samo mi, nego i mnogo drugih drzava iz istih razloga, kako onda tako i danas.
JThomas

#777 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JThomas »

komunizma nema frtalj vijeka, a ovdje je i dalje cilj svakog političkog organizovanja da se što manje radi a da plata ide. to je temelj političkog djelovanja ovih što su upalili svjetlo, način kako dolaze i kako ostaju na vlasti. sve što je u komunizmu valjalo vi ste za deceniju sveli u ravan. a onoga što ne valja se i dalje čvrsto držite. e ko je kriv?
Jaha TZ

#778 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

nosara wrote:
Jaha TZ wrote: ja jebem mater Gavrilu megateroristi, seljačiću iz Bos.Grahova mater svaki dan, što nas odvoji od Austrrje, zapada i civilizacije
samo nas je Austrijanac mogao ustrojit
Mozes mu samo popusit... Decko je bio ljudina, karakter, a ti si slina... :skoljka:

Od tebe i takvih NIKAD civilizacija... Znas vec, zato i pizdis... :D
zabio ti on a ti njemu, slina ti tata što te tako vaspita
sad sam načisto da si srbin
nema se puno s takvim šta raspravljat, jednostavno imate svoj mentalni sklop čobana kojima ovdje još turci sa sabljama mašu...stoga što se mene tiče od mene si VOLJNO na dalje
i skini te balje, stavi 4S, ne foliraj se, znamo vas dobro
Last edited by Jaha TZ on 30/05/2015 20:00, edited 1 time in total.
Jaha TZ

#779 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

JThomas wrote:komunizma nema frtalj vijeka, a ovdje je i dalje cilj svakog političkog organizovanja da se što manje radi a da plata ide. to je temelj političkog djelovanja ovih što su upalili svjetlo, način kako dolaze i kako ostaju na vlasti. sve što je u komunizmu valjalo vi ste za deceniju sveli u ravan. a onoga što ne valja se i dalje čvrsto držite. e ko je kriv?
eto tvoje komunjare koje se smatraju nasljednicima one partije i sistema za 4 godine prethodne koje su jahali na vlasti, nije napravila nijedan jedini korak da bilo šta promjeni u smjeru kurčeva socijalizma i ispravljanja tog stanja koje su "oni zasrali"
i ne da su bili isti, nego i gori, te zato i popušili na izborima i po mom mišljenju za sva vremena, postat će marginalni poput stranke za BH i Harisa Silajdžića, odnosno takvu sudbinu će doživit crvendaći i Zlaja im kreten
Last edited by Jaha TZ on 30/05/2015 20:01, edited 1 time in total.
JThomas

#780 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JThomas »

ti si živi dokaz onoga o čemu pričam. što ne daš otkaz u toj državnoj firmi i ne počneš živjeti to o čemu pišeš? podrivaš mrske relikte socijalizma iznutra?
Jaha TZ

#781 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

ja da dam otkaz a toliki kreteni 100 puta gori od mene neće
tipični primjer ti je onaj koji je uhljebljen i mrtvi zagovornik tog sistema
kako vidiš ja to pljujem i molim boga da doživim kad će bit privatizovano i kad ću vidjet da će mnogi dobit nogu u guzicu, nekad kažem makar i ja bio taj, bit će mi satisfakcija da mnogi majmuni više neće moći da rade
Fudo387

#782 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Fudo387 »

VjecitiStudent wrote:
Fudo387 wrote:
VjecitiStudent wrote: Pošten narod se danas za svoje pare liječi i mimo privatnih klinika #PlavaKovertaUPraveRuke
Komunisticka zaostavstina.
Dobro neko rece, trebace 100 godina da se nas svijet kutarise tih gluposti.
Slažem se da je zdravstveno osiguranje za sve jedna potpuno nepotrebna komunistička tekovina.
Sad je to puno bolje riješeno, bogati imaju pare i svoje privatne klinike, kako je Bakir samo lako skoknuo do Zagreba da oko liječi, dok su Sulju očas avionom prebacili u Njemačku.
Siromašni svaku bolest lako izliječe sa "akobogda", a ako im baš zagusti ima i Torabi.
Lijep pokusaj spina, al' ne pije ti to vode.
Plavakovertauprave ruke je navika ostala od partizanskih doktora.
Drugovi jesu napravili zdravstveno osiguranje za sve koje je funkcionisalo na principu, ako nemas za koverte ili poznanstva-halali se jarane.
JThomas

#783 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JThomas »

Jaha TZ wrote:ja da dam otkaz a toliki kreteni 100 puta gori od mene neće
kako vidiš ja to pljujem i molim boga da doživim kad će bit privatizovano i kad ću vidjet da će mnogi dobit nogu u guzicu, nekad kažem makar i ja bio taj, bit će mi satisfakcija da mnogi majmuni više neće moći da rade
iliti u jednoj rečenici - na forumu hvali slobodno tržište, a guzove drži u administrativnom socijalizmu.
Jaha TZ

#784 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

JThomas wrote:
Jaha TZ wrote:ja da dam otkaz a toliki kreteni 100 puta gori od mene neće
iliti u jednoj rečenici - na forumu hvali slobodno tržište, a guzove drži u administrativnom socijalizmu.
odustajem...ne vrijedi slijepcu pomagat da progleda

eto trebo bi ja dat otkaz, jel ?
nije tebi dobro,
kažem ti jadan ne bio, ne bi imo ništa protiv SUTRA da se privatizuje
ali neda banda na vlasti, jer kako će dovoditi amidžiće, tečiće, pičiće, snahe, zetove... koji samo osvanu jedno jutro kraj tebe na radnom mjestu, a ionako vas viška...ali samo donesu sto i kažu ovo je novi kolega/nica...i onda taj sjedi džaba
JThomas

#785 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JThomas »

što bi ti čekao privatizaciju, kad možeš odmah u ponedjeljak dati otkaz i početi primjenjivati u praksi to u šta nas ubjeđuješ?
Jaha TZ

#786 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

da, hoću da čekam privatizaciju svih tih javnih kuća/preduzeća, da vidim kako će mnogi dobit nogu u guzicu
i kažem ti jadan nebio, nemam ništa protiv ODMAH SUTRA da se napravi
a sad pitaj ove jugosocio nostalgičare i ostale džabaljebare po javnim kućama i državnoj adminsraciji da li su za privatizaciju
nađi ijednog da kaže da jeste
nosara

#787 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by nosara »

JThomas wrote:što bi ti čekao privatizaciju, kad možeš odmah u ponedjeljak dati otkaz i početi primjenjivati u praksi to u šta nas ubjeđuješ?
Kako moze coban dat otkaz...? :?
Fudo387 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Fudo387 wrote:
Komunisticka zaostavstina.
Dobro neko rece, trebace 100 godina da se nas svijet kutarise tih gluposti.
Slažem se da je zdravstveno osiguranje za sve jedna potpuno nepotrebna komunistička tekovina.
Sad je to puno bolje riješeno, bogati imaju pare i svoje privatne klinike, kako je Bakir samo lako skoknuo do Zagreba da oko liječi, dok su Sulju očas avionom prebacili u Njemačku.
Siromašni svaku bolest lako izliječe sa "akobogda", a ako im baš zagusti ima i Torabi.
Lijep pokusaj spina, al' ne pije ti to vode.
Plavakovertauprave ruke je navika ostala od partizanskih doktora.
Drugovi jesu napravili zdravstveno osiguranje za sve koje je funkcionisalo na principu, ako nemas za koverte ili poznanstva-halali se jarane.
Bogu fala, sad smo na zelenoj grani, ne moraju se pare pakovat u plavu kovertu, dapace, dobijes i racun... Ako nemas, dzaba ti poznanstvo, halali se jarane jer doktor nije vidio platu tri mjeseca, ne zna ni brata rodjenog... :D
nosara

#788 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by nosara »

Jaha TZ wrote:da, hoću da čekam privatizaciju svih tih javnih kuća/preduzeća, da vidim kako će mnogi dobit nogu u guzicu
i kažem ti jadan nebio, nemam ništa protiv ODMAH SUTRA da se napravi
a sad pitaj ove jugosocio nostalgičare i ostale džabaljebare po javnim kućama i državnoj adminsraciji da li su za privatizaciju
nađi ijednog da kaže da jeste
Ti radis u javnoj kuci...? Haj' fino... :izet:
JThomas

#789 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JThomas »

kakve to veze ima s činjenicom da pričaš jedno, a radiš drugo?

šta ćeš ti tu ako je socijalizam baš toliko zlo? hajd' eto, jugonostalgičari i jesu za to pa ostaju, ali šta će jedan prorok slobodnog tržišta i dalje to?
Last edited by JThomas on 30/05/2015 20:49, edited 2 times in total.
Fudo387

#790 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Fudo387 »

nosara wrote:Bogu fala, sad smo na zelenoj grani, ne moraju se pare pakovat u plavu kovertu, dapace, dobijes i racun... Ako nemas, dzaba ti poznanstvo, halali se jarane jer doktor nije vidio platu tri mjeseca, ne zna ni brata rodjenog...
Da, neke navike je jako tesko mijenjati.
:D
nosara

#791 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by nosara »

Fudo387 wrote:
nosara wrote:Bogu fala, sad smo na zelenoj grani, ne moraju se pare pakovat u plavu kovertu, dapace, dobijes i racun... Ako nemas, dzaba ti poznanstvo, halali se jarane jer doktor nije vidio platu tri mjeseca, ne zna ni brata rodjenog...
Sto je nekada bilo stvar navike, sad je mandatorno... Ogromna razlika...
Jaha TZ

#792 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

JThomas wrote:kakve to veze ima s činjenicom da pričaš jedno, a radiš drugo?

šta ćeš ti tu ako je socijalizam baš toliko zlo? hajd' eto, jugonostalgičari i jesu za to pa ostaju, ali šta će jedan prorok slobodnog tržišta i dalje to?
čekam privatizaciju, jadniče
Fudo387

#793 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Fudo387 »

nosara wrote:
Fudo387 wrote:
U cemu je razlika?
Boja koverte? :lol:
JThomas

#794 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JThomas »

zašto čekati privatizaciju firme, kad svoju egzistenciju možeš privatizovati već u ponedjeljak?

a pametan, sposoban, načitan, moderan, šta fali otisnuti se na slobodno tržište, kad je već tako dobro i u njemu jedini spas, kad je novi sistem toliko superioran? zašto gubiti vrijeme i pametan u reliktu propalog sistema?
nosara

#795 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by nosara »

Fudo387 wrote:
nosara wrote:
Fudo387 wrote: Da, neke navike je jako tesko mijenjati.
U cemu je razlika?
Boja koverte? :lol:
Kako u cemu, pa nije bilo cjenovnika... Daj sta das, ako imas... Naletis i na one koji nece, gadljive... Ipak je to bilo mito, korupcija...

Sad ti pokaze cjenovnik s pecatom porezne, ne bi on da te odere, al' ga "drzava" natjerala... Nema kud covjek...
Jaha TZ

#796 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

JThomas wrote:zašto čekati privatizaciju firme, kad svoju egzistenciju možeš privatizovati već u ponedjeljak?

a pametan, sposoban, načitan, moderan, šta fali otisnuti se na slobodno tržište, kad je već tako dobro i u njemu jedini spas, kad je novi sistem toliko superioran? zašto gubiti vrijeme i pametan u reliktu propalog sistema?
neću...hoću tu da ostanem da vidim kad dođe privatnik koga će oćerat i šutnut ga u guzicu, a ko će ostat
da vidim vrijedim li ja u pravom sistemu vrijednosti, iako je vrlo važno i ko će privatizovat, neko domaće govno istog mentaliteta ili austrijanac, njemac, slovenac na koje tipujem, pa AKO ME ON OTPUSTI...aferim

i ja sam da se to sutra uradi, ali nije do mene, nego do govnara u vlasti koji nedaju javne kuće jer kako bi i gdje bi zapošljavali svoje kretene nespsobne
JThomas

#797 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JThomas »

ima sasvim dovoljno firmi, privatnih, koje već funkcionišu po pravom sistemu vrijednosti, ima ih i sa njemačkim i austrijskim vlasnicima. već u ponedjeljak možeš okušati svoju sreću u pravom sistemu - uključujući i samo traženje posla na slobodnom tržištu. ali nećeš, već ostaješ u onome što smatraš reliktom propalog sistema i prosvjetljuješ narod na internetu o užasima socijalizma i blagodatima slobodnog tržišta.

narodski se to kaže mlaćenje gloginja tuđim kurcem.
VjecitiStudent

#798 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by VjecitiStudent »

Jaha TZ wrote:
JThomas wrote:zašto čekati privatizaciju firme, kad svoju egzistenciju možeš privatizovati već u ponedjeljak?

neću...hoću tu da ostanem da vidim kad dođe privatnik koga će oćerat i šutnut ga u guzicu, a ko će ostat
da vidim vrijedim li ja u pravom sistemu vrijednosti, iako je vrlo važno i ko će privatizovat, neko domaće govno istog mentaliteta ili austrijanac, njemac, slovenac na koje tipujem, pa AKO ME ON OTPUSTI...aferim

i ja sam da se to sutra uradi, ali nije do mene, nego do govnara u vlasti koji nedaju javne kuće jer kako bi i gdje bi zapošljavali svoje kretene nespsobne
BH Telekom :D
VjecitiStudent

#799 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:ima sasvim dovoljno firmi, privatnih, koje već funkcionišu po pravom sistemu vrijednosti, ima ih i sa njemačkim i austrijskim vlasnicima. već u ponedjeljak možeš okušati svoju sreću u pravom sistemu - uključujući i samo traženje posla na slobodnom tržištu. ali nećeš, već ostaješ u onome što smatraš reliktom propalog sistema i prosvjetljuješ narod na internetu o užasima socijalizma i blagodatima slobodnog tržišta.

Ili drugim riječima, neka "bude sexy na tržištu rada" :D
nosara

#800 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
JThomas wrote:ima sasvim dovoljno firmi, privatnih, koje već funkcionišu po pravom sistemu vrijednosti, ima ih i sa njemačkim i austrijskim vlasnicima. već u ponedjeljak možeš okušati svoju sreću u pravom sistemu - uključujući i samo traženje posla na slobodnom tržištu. ali nećeš, već ostaješ u onome što smatraš reliktom propalog sistema i prosvjetljuješ narod na internetu o užasima socijalizma i blagodatima slobodnog tržišta.

Ili drugim riječima, neka "bude sexy na tržištu rada" :D
:lol:
Post Reply