i dobro u poenti cijele priče da li bi se desilo da jedno KAPITALISTČKO preduzeće tipa VW-a ili Fiata kupilo jedno usrano socijalistčko preduzeće koje se raspalo, što ne odgovara vašim pesmicama da će Amreika i Engleska postat zemlja proleterska, jer viđu belaja, propale nesposbne soc.ustanove kupuje mrski, zli kapitalistaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ti ne razumiješ osnove, evo da pojasnim. Znam da je Zastava kupljena od Fiata ali da je YU opstala to bi se desilo ranije a vjerujem da bi danas umjesto Škoda vozili taj neki surogat. Mnoge firme propadaju pa je tako i Volvo promjenio X vlasnika, RR i mnogo drugih brandova jer je to cijena globalizacije. Ja sam Zastavu pomenuo u kontekstu vaših gluposti da se YU raspala jer Zastava nije mogla prodavati svoje aute što je glupost.Jaha TZ wrote: pa ti stvarno veze nemaš
da nije VW kupio Škodu i bila bi kaput, jednako kao i da Dacija nije kupljena od strane Renoa
jednako kao što niko nije htio kupit Vartburga, Trabanta, Zaporošca, Moskviča, Volgu, Tatru pa danas i ne postoje
osim toga eto kupljena je Zastava od strane Fiata jadan ne bio, i proizvodi Fiat 500
Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
- Jaha TZ
#1051 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
- nosara
#1052 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu, a ne rasturat sve da bi se pojelo govno... Ono, malo je blesavo... "Danas ovo nista ne valja, ali nema to veze, ono prije je krivo iako je bilo bolje"...reis1 wrote: Socijalizam se nije raspao zato sto su to gradjani Juge tako odlucili izborima 90-tih. On je vec bio raspadnut, i nije mogao prezivjeti, kako nije mogao prezivjeti ni u DDR-u, SSSR-u, i ostalim socijalistickim zemljama. To sto smo se mi pohvatali za vratove, to je dodatna nesreca...
Ustvari, ko te stvari ne moze shvatiti kada mu se ovako precizno predoce, nema ni smisla sa njime raspravljati. To su ustvari komi-vehabije, tito-fundamentalisti.
- Jaha TZ
#1053 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
očigledno ne razlikuješ privatno preduzeće sa vlasnikom jednog ili više lica i dioničara, sa nekim kurčevim organizacijama i državnim ustanovama koje su bliže socijalsitčkim ustanovama, čitaj uhljebimaDrvosjeca iz Dejcica wrote:E jebi ga. Vama svaka propala država, organizacija i firma socijalistička.Jaha TZ wrote:ne poredi nekakve kurčeve organizacije koji su maltene slične socijalističkim preduzećima sa PRIVATNIM KAPITALISTIČKIM preduzećemDrvosjeca iz Dejcica wrote: Hm...ako je tako zašto onda pohapsiše neki dan one u FIFI, a kažu da su krali? Ne znam da li se to još uvijek zove lopovi ili samo "sposobni"?:mrgreen: Zašto su u socijalizmu zatvori bili puni privrdnih prestupnika a danas u 99% slučajeva optuženi za nesavjestan koruptivan rad bude oslobođen optužbili ili ga unaprijede.Nešto u tvom tom sistemu i poretku debelo smrdi.
Što je propalo ili promjenilo vlasnike X firmi, Volvo, Mini, Rolls-Royce, hiljda i hiljade firmi, nije moguće a su sve te firme u kapitalizmu bile socijalističke firme.
D Da se ne foliramo više.
dakle, Volvo, Mini, Rols-Rojs... su čista privatna kapitalistička preduzće koja kao i hiljade drugih u turbulentnom nemilosrdnom kap.svijetu svakodnevno propadaju i nestaju, ali i nastaju, sve po pravilima ko je konkurentan opstaje, ko nije kaput, jarane i tako vijekovima bilo i bit će
-
Fudo387
#1054 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Modificirati, u sta?nosara wrote:Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu
- nosara
#1055 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Ne, tupane... Eno ti slika gore, sve drzavne firme u kompi s nesposobnim kapitalistickim sljamom...Jaha TZ wrote:i dobro u poenti cijele priče da li bi se desilo da jedno KAPITALISTČKO preduzeće tipa VW-a ili Fiata kupilo jedno usrano socijalistčko preduzeće koje se raspalo, što ne odgovara vašim pesmicama da će Amreika i Engleska postat zemlja proleterska, jer viđu belaja, propale nesposbne soc.ustanove kupuje mrski, zli kapitalistaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ti ne razumiješ osnove, evo da pojasnim. Znam da je Zastava kupljena od Fiata ali da je YU opstala to bi se desilo ranije a vjerujem da bi danas umjesto Škoda vozili taj neki surogat. Mnoge firme propadaju pa je tako i Volvo promjenio X vlasnika, RR i mnogo drugih brandova jer je to cijena globalizacije. Ja sam Zastavu pomenuo u kontekstu vaših gluposti da se YU raspala jer Zastava nije mogla prodavati svoje aute što je glupost.Jaha TZ wrote: pa ti stvarno veze nemaš
da nije VW kupio Škodu i bila bi kaput, jednako kao i da Dacija nije kupljena od strane Renoa
jednako kao što niko nije htio kupit Vartburga, Trabanta, Zaporošca, Moskviča, Volgu, Tatru pa danas i ne postoje
osim toga eto kupljena je Zastava od strane Fiata jadan ne bio, i proizvodi Fiat 500
- Jaha TZ
#1056 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
a tebe jebe pametnosara wrote:Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu, a ne rasturat sve da bi se pojelo govno... Ono, malo je blesavo... "Danas ovo nista ne valja, ali nema to veze, ono prije je krivo iako je bilo bolje"...reis1 wrote: Socijalizam se nije raspao zato sto su to gradjani Juge tako odlucili izborima 90-tih. On je vec bio raspadnut, i nije mogao prezivjeti, kako nije mogao prezivjeti ni u DDR-u, SSSR-u, i ostalim socijalistickim zemljama. To sto smo se mi pohvatali za vratove, to je dodatna nesreca...
Ustvari, ko te stvari ne moze shvatiti kada mu se ovako precizno predoce, nema ni smisla sa njime raspravljati. To su ustvari komi-vehabije, tito-fundamentalisti.
ko je sjebo i opstruisao REFORMATORA Markovića
da li baš komunjare, u prvom redu srpske na čelu sa krmkom Miloševićem, koji je čista komunjara
koji je kreno u rasturanje...najprije postojećeg političko sistema SFRJ, a onda i svega ostalog
Last edited by Jaha TZ on 31/05/2015 15:48, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1057 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
reis1 wrote:
A kako to vi mislite prodati:
- stojadina koji kosta 30% iznad svog kvaliteta (jer se moraju u tu cijenu ugraditi i svi oni radnici i neradnici, humanizam, cunga-lunga, ovo-ono)
- licencnog golfa koji kosta 30% iznad onog sada slovackog (jer sada slovaci su jeftinija radna snaga, a i jos su blize Njemciji pa je transport jeftiniji)
Kako to vi mislite komunisti, da cujem tu vasu ekonomsku logiku?![]()
Socijalizam se nije raspao zato sto su to gradjani Juge tako odlucili izborima 90-tih. On je vec bio raspadnut, i nije mogao prezivjeti, kako nije mogao prezivjeti ni u DDR-u, SSSR-u, i ostalim socijalistickim zemljama. To sto smo se mi pohvatali za vratove, to je dodatna nesreca...
Poslušaj se samo....
Dakle pordiš neuporedivo. Da je VW ostao u Vogošći, opet otišao zbog rata, VW ne bi pokretao proizvodnju u Slovačkoj ili gdje već. Kontaš?licencnog golfa koji kosta 30% iznad onog sada slovackog
Zastava proizvodila vozilo koje je za ono doba, ne ovo sada Reis, bilo kurentno za domaće tržište. Da je ono tržište ostalo i proizvodnja bi se prilagodila novim okolnostima i potrebama. Vrlo jednostavno kada razmisliš, samo treba razmisliti.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1058 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Narod, narod moj Jaha. Narod glasao tako u svim republikama. Konkretno u BiH koalicija SDA, SDS i HDZ. Ja pamtim malo duže.Jaha TZ wrote:a tebe jebe pametnosara wrote:Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu, a ne rasturat sve da bi se pojelo govno... Ono, malo je blesavo... "Danas ovo nista ne valja, ali nema to veze, ono prije je krivo iako je bilo bolje"...reis1 wrote: Socijalizam se nije raspao zato sto su to gradjani Juge tako odlucili izborima 90-tih. On je vec bio raspadnut, i nije mogao prezivjeti, kako nije mogao prezivjeti ni u DDR-u, SSSR-u, i ostalim socijalistickim zemljama. To sto smo se mi pohvatali za vratove, to je dodatna nesreca...
da li baš komunjare, u prvom redu srpske na čelu sa krmkom Miloševićem, koji je čista komunjara
koji je kreno u rasturanje...najprije postojećeg političko sistema SFRJ, a onda i svega ostalog
- nosara
#1059 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Ne znam da li znas da je krajem osamdesetih pocela privatizacija, ali ne na vas nacin, nego tako sto bi vlasnici preduzeca postali radnici... Eto ti trzisni socijalizam...Fudo387 wrote:Modificirati, u sta?nosara wrote:Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu
U teritorijalnom smislu Juga je morala ostat zajedno, bilo koji model...
- Jaha TZ
#1060 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
glupan ti tatko, što te takvog skleponosara wrote:Ne, tupane... Eno ti slika gore, sve drzavne firme u kompi s nesposobnim kapitalistickim sljamom...Jaha TZ wrote:i dobro u poenti cijele priče da li bi se desilo da jedno KAPITALISTČKO preduzeće tipa VW-a ili Fiata kupilo jedno usrano socijalistčko preduzeće koje se raspalo, što ne odgovara vašim pesmicama da će Amreika i Engleska postat zemlja proleterska, jer viđu belaja, propale nesposbne soc.ustanove kupuje mrski, zli kapitalistaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ti ne razumiješ osnove, evo da pojasnim. Znam da je Zastava kupljena od Fiata ali da je YU opstala to bi se desilo ranije a vjerujem da bi danas umjesto Škoda vozili taj neki surogat. Mnoge firme propadaju pa je tako i Volvo promjenio X vlasnika, RR i mnogo drugih brandova jer je to cijena globalizacije. Ja sam Zastavu pomenuo u kontekstu vaših gluposti da se YU raspala jer Zastava nije mogla prodavati svoje aute što je glupost.
te gluposti su već postavljane i jasno je pitano šta je od toga ostalo kada su nestala međeđa vremena zaštite međeđe države, a postavljam isto pitanej i tebi tupane, šta je od toga OSTALO do danas kada je izloženo zdravoj konkurenciji u slobodnoj tržišnoj utakmici a pride i odgovor i na retardiranu sliku od prije je ovo

- nosara
#1061 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Sjebali ga izbori...Jaha TZ wrote:a tebe jebe pametnosara wrote:Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu, a ne rasturat sve da bi se pojelo govno... Ono, malo je blesavo... "Danas ovo nista ne valja, ali nema to veze, ono prije je krivo iako je bilo bolje"...reis1 wrote: Socijalizam se nije raspao zato sto su to gradjani Juge tako odlucili izborima 90-tih. On je vec bio raspadnut, i nije mogao prezivjeti, kako nije mogao prezivjeti ni u DDR-u, SSSR-u, i ostalim socijalistickim zemljama. To sto smo se mi pohvatali za vratove, to je dodatna nesreca...
-
Fudo387
#1062 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Trzisni socijalizam?nosara wrote:Ne znam da li znas da je krajem osamdesetih pocela privatizacija, ali ne na vas nacin, nego tako sto bi vlasnici preduzeca postali radnici... Eto ti trzisni socijalizam...Fudo387 wrote:Modificirati, u sta?nosara wrote:Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu
U teritorijalnom smislu Juga je morala ostat zajedno, bilo koji model...
Interesantno.
Znaci, privatizacija, slobodno trziste itd.
Meni to smrdi na kapitalizam.
Al' dobro, a sto bi ti modificirao sistem za koji tvrdis da je bio dobar?
- Drvosjeca iz Dejcica
#1063 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Jaha TZ wrote: očigledno ne razlikuješ privatno preduzeće sa vlasnikom jednog ili više lica i dioničara, sa nekim kurčevim organizacijama i državnim ustanovama koje su bliže socijalsitčkim ustanovama, čitaj uhljebima
dakle, Volvo, Mini, Rols-Rojs... su čista privatna kapitalistička preduzće koja kao i hiljade drugih u turbulentnom nemilosrdnom kap.svijetu svakodnevno propadaju i nestaju, ali i nastaju, sve po pravilima ko je konkurentan opstaje, ko nije kaput, jarane i tako vijekovima bilo i bit će
- Jaha TZ
#1064 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Marković je dobro kreno, počeo je upis dionica, neka vrsta privatizacije je otpočelaFudo387 wrote:Modificirati, u sta?nosara wrote:Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu
međutim, krme Milošević, ortodoksna komunjara koji je idol ovog duduka sa grbom SFRJ, je sve opstruirao i na kraju sjebo
te krenuo u rat, a sve upravo zarad "zaštite" socijalizma pred naletom "mrskog, zlog" kapitalizma, valjka koji je sve povaljao preko Poljske, Mađarske, Češke....
- reis1
#1065 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Drvosjeca iz Dejcica wrote:reis1 wrote:
A kako to vi mislite prodati:
- stojadina koji kosta 30% iznad svog kvaliteta (jer se moraju u tu cijenu ugraditi i svi oni radnici i neradnici, humanizam, cunga-lunga, ovo-ono)
- licencnog golfa koji kosta 30% iznad onog sada slovackog (jer sada slovaci su jeftinija radna snaga, a i jos su blize Njemciji pa je transport jeftiniji)
Kako to vi mislite komunisti, da cujem tu vasu ekonomsku logiku?![]()
Socijalizam se nije raspao zato sto su to gradjani Juge tako odlucili izborima 90-tih. On je vec bio raspadnut, i nije mogao prezivjeti, kako nije mogao prezivjeti ni u DDR-u, SSSR-u, i ostalim socijalistickim zemljama. To sto smo se mi pohvatali za vratove, to je dodatna nesreca...
Poslušaj se samo....
Dakle pordiš neuporedivo. Da je VW ostao u Vogošći, opet otišao zbog rata, VW ne bi pokretao proizvodnju u Slovačkoj ili gdje već. Kontaš?licencnog golfa koji kosta 30% iznad onog sada slovackog
Zastava proizvodila vozilo koje je za ono doba, ne ovo sada Reis, bilo kurentno za domaće tržište. Da je ono tržište ostalo i proizvodnja bi se prilagodila novim okolnostima i potrebama. Vrlo jednostavno kada razmisliš, samo treba razmisliti.
Jok ne bi...
Ono Svabo je glup, pa bi istog radnika Bosancerosa placao 1000,00EM ko u Jugi, umjesto za istom masinom Ceha 500,00DEM. Jos mu blize Njemackoj... Pa u tom kontekstu, VW u Vogosci bi mogao prezivjeti jedino sada da si jeftiniji od Ceha, da umjesto za 1000,00DEM koliko si mogao cejfiti za vrijeme SFRJ i zeljezne zavjese, radis za 400,00DEM.
To je jednostavna racunica... koju dijete iz osnovne moze razumiti. No, radi VW/Prevent i danas, i ovo sto je danas, to su ustvari nase stvarne mogucnosti na svjeckom trzistu, bez socijalisticke uravnilovke.
- Jaha TZ
#1066 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
ko ti je slago da su te kineske firme DRŽAVNE ??Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jaha TZ wrote: očigledno ne razlikuješ privatno preduzeće sa vlasnikom jednog ili više lica i dioničara, sa nekim kurčevim organizacijama i državnim ustanovama koje su bliže socijalsitčkim ustanovama, čitaj uhljebima
dakle, Volvo, Mini, Rols-Rojs... su čista privatna kapitalistička preduzće koja kao i hiljade drugih u turbulentnom nemilosrdnom kap.svijetu svakodnevno propadaju i nestaju, ali i nastaju, sve po pravilima ko je konkurentan opstaje, ko nije kaput, jarane i tako vijekovima bilo i bit će![]()
![]()
Ti si meni legenda. Pa kako je recimo Lenovo (kineski državna firma) kupilo IBM, ili recimo Geely (jopet kineska državna firma) kupila Volvo, takvih primejra imaš na stotine moj Jaha samo si ti dezavuisan. Dakle vidiš kada su ljudi savjesni i pošteni da jedna socijalistička/komunistička firma može biti uspješna i kupiti jednu manje uspješnu gubitašku kapitalističku.
Savjet, odmori malo, popij kafu pa ćemo nastaviti Jaha a i ostali.
- nosara
#1067 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Pa nije Juga bila zatvorena... Dje si ti rast'o...?Fudo387 wrote:
Trzisni socijalizam?
Interesantno.
Meni to smrdi na kapitalizam.![]()
Sistem je bio dobar, osnove su bile okrenute ka nasem covjeku i njegovom interesu, a ne nekom vani, kao danas... Uz male prilagodbe, sitne liberalizacije, moglo se plovit...
Dosla demokratija, jaha i reis izasli iz rupe i sve ode u kurac...
Last edited by nosara on 31/05/2015 15:59, edited 1 time in total.
- reis1
#1068 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Jaha TZ wrote:a tebe jebe pametnosara wrote:Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu, a ne rasturat sve da bi se pojelo govno... Ono, malo je blesavo... "Danas ovo nista ne valja, ali nema to veze, ono prije je krivo iako je bilo bolje"...reis1 wrote: Socijalizam se nije raspao zato sto su to gradjani Juge tako odlucili izborima 90-tih. On je vec bio raspadnut, i nije mogao prezivjeti, kako nije mogao prezivjeti ni u DDR-u, SSSR-u, i ostalim socijalistickim zemljama. To sto smo se mi pohvatali za vratove, to je dodatna nesreca...
- Drvosjeca iz Dejcica
#1069 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Iz mrske komunističke države.Jaha TZ wrote:ko ti je slago da su te kineske firme DRŽAVNE ??Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jaha TZ wrote: očigledno ne razlikuješ privatno preduzeće sa vlasnikom jednog ili više lica i dioničara, sa nekim kurčevim organizacijama i državnim ustanovama koje su bliže socijalsitčkim ustanovama, čitaj uhljebima
dakle, Volvo, Mini, Rols-Rojs... su čista privatna kapitalistička preduzće koja kao i hiljade drugih u turbulentnom nemilosrdnom kap.svijetu svakodnevno propadaju i nestaju, ali i nastaju, sve po pravilima ko je konkurentan opstaje, ko nije kaput, jarane i tako vijekovima bilo i bit će![]()
![]()
Ti si meni legenda. Pa kako je recimo Lenovo (kineski državna firma) kupilo IBM, ili recimo Geely (jopet kineska državna firma) kupila Volvo, takvih primejra imaš na stotine moj Jaha samo si ti dezavuisan. Dakle vidiš kada su ljudi savjesni i pošteni da jedna socijalistička/komunistička firma može biti uspješna i kupiti jednu manje uspješnu gubitašku kapitalističku.
-
Fudo387
#1070 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Ok, sistem je tvrdis bio dobar ali je trebalo malo liberalizacije da bi mogao ploviti.nosara wrote:Pa nije Juga bila zatvorena... Dje si ti rast'o...?Fudo387 wrote:
Trzisni socijalizam?
Interesantno.
Meni to smrdi na kapitalizam.![]()
Sistem je bio dobar, osnove su bile okrenute ka nasem covjeku i njegovom interesu, a ne nekom vani, kao danas... Uz male prilagodbe, sitne liberalizacije, moglo se plovit...
Dosla demokratija, jaha izasao iz rupe i sve ode u kurac...
Pa ako je dobar valjda vec plovi?
Cemi liberalizacija?
- Jaha TZ
#1071 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
na vlast u ostalim državam su došli prozapadni igrači koji su podržavali Antu, ili bar sličnog, na ovaj ili onaj način nisu imali ništa protiv daljih reformi ka kapitalizmu, što je najvažnije u cjeloj pričinosara wrote:Sjebali ga izbori...Jaha TZ wrote:a tebe jebe pametnosara wrote:
Demantuje te hronologija, a posebno Markovicev period... Trebalo je modificirat sistem i drzavu, a ne rasturat sve da bi se pojelo govno... Ono, malo je blesavo... "Danas ovo nista ne valja, ali nema to veze, ono prije je krivo iako je bilo bolje"...
ali nije komunjara srpsko krme, jer je u srbiji i dalje jedino ostala komunjarska vlast
dakle, došla je očigledno još gora dijametralno suprotna situacija, na jednoj strani srbija sa komunjarama starom gardom, na drugoj svi ostali sa novom vlašću prozapadno orijentisanom
- Warashii
#1072 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Boli nas čuna danas izvozimo najsofisticiraniju opremu potrebnu NASA-i za njihov svemirski program.
- Jaha TZ
#1073 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
pa dorro, za tebe je komunistička država, ne čudi za takve mentalne čipove ta definicija KineDrvosjeca iz Dejcica wrote:Iz mrske komunističke države.Jaha TZ wrote:ko ti je slago da su te kineske firme DRŽAVNE ??Drvosjeca iz Dejcica wrote:
![]()
![]()
ali te jebe jedna prosta činjenica, da li su firme koje si spomenuo DRŽAVNE ili privatno kapitalističke
- reis1
#1074 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
To ustvari moze na duze staze samo ovako:
Njemacka:

Kina:

Ovo sto ovi ex-jugo-fundamentalisti misle da to moze nekakvim svojim izborom, poliKitcKim mjerama, samo se sramote vodjeka pokazujuci svoje neznanje!
Njemacka:

Kina:

Ovo sto ovi ex-jugo-fundamentalisti misle da to moze nekakvim svojim izborom, poliKitcKim mjerama, samo se sramote vodjeka pokazujuci svoje neznanje!
- Warashii
#1075 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas
Samo kenjajte a 80% vas i dalje radi u Titinim firmama.