Jos jednom - moji su se u partizanima vidili kao Srbi i Hrvati. Sta ti nije jasno?!jeza u ledja wrote:Koji je moj mlin? Ja nemam nikakav mlin niti licne interese da nesto dokazem ovdje. Meni moje porodicno stablo i familijarne price koje su identicne kao tvoje ne formira racionalan stav o faktima koje je tesko opovrgnuti.salik79 wrote:
Mozes ti navlaciti vodu na svoj mlin koliko ti je volja, ali s tim nista neces promijeniti. Zasto, onda, ne citiras podatke i tabele iz Cohenovog "Srpskog rajnog rata"?!
Ma, bravo, neka si se uvjerio da te nisam lagao za KNOJ i iskaznice (koje nikada na internetu nisam vidio)!I, sta, ako je pisala vjeroispovijest? Ljudima bilo uskraceno osnovno ljudsko pravo da se izjasnjavaju onako kako se osjecao, a ti bi to banalizirao dp unedogled. Sta mislis kako su moje razvrstali, po vjeroispovijesti, ili nacionalnosti?
I, da, meni su dovoljno velik uzorak. I da meni je Tuzla mjerodavna. Usput, zasto zaboravljas na djeda Duvnjaka?! On tada nije bio u Tuzli.
Naravno da je osnovno ljudsko pravo da se izjasnjavas kako zelis i naravno da je to pravo bilo uskraceno bosanskim muslimanima. No ne pricamo o uskracivanju ljudskih prava vec o zastupljenosti Bosnjaka u NOB-u protiv fasista, za koje ti ne zelis da priznas da je bilo vrlo slabo, valjda jer ne zelis srusiti sebi balon o porijeklu indetiteta s kojim se asociras.
Znaci, nista od Cohena i tabela (statistickih podataka) navedenih u njegovoj knjizi?! Zao mi je sto sam tu knjigu posudio na citanje i nikada natrag nisam dobio. Da malo uslikam, pa da vidim sta imas na to reci.