Energični leptir wrote:Kako ono kaze Dobrica, "Lazemo jer...."...
Daleko od toga da je off topic. A umjesto što neargumentirano vrijeđaš citirajući srpskog fašistu, koji ti je par, daj relevantne izvore i dokaze da sve ovo što sam napisao nije tačno. U pogledu Ninoslavljeve povelje, kao i bilo koje povelje, svako kreiranje današnje politike na temelju vlastodržačkih papirina iz srednjeg vijeka, kada moderne nacionalnosti nisu postojale je suludo a ti si samo produkt jedne takve profašističke i nacionalističke politike, koja traži korijene nacionalnosti (bilo koje), tamo gdje ih nema. Nacionalizam sve hoće brendirati, pa tako i jedan ukras ili stil treba da bude "nacionalni", iako cijelu vječnost ljudi primaju i daju razne tipove odjeće, ukrašavanja, arhitekture... samo korporativni nacionalisti žele sve očistiti, sve sebi prisvojiti, sve ograničiti i skučiti, pa bio to i jedan stilizirani krst, kakvih u evropi ima na hiljade.
Kakve to fraze nabrajas, ili si naucio u Partiji ili su ti CNN, BBC i slicni domaci nadri-mediji isprali mozak?
1. Nacionalnosti nisu postojale, ali poenta je da je Ninosavljeva povelja prepisana.
2. Citiram Dobricu, jer vidim da se furac na istocnjake, pa reko da citiram jednog po tvom cejfu, a ako hoces mogu ja i Mesu citirati, ako si ti neki iskompleksirani kao on, mislim Selimovica, da ne pomislis Bajrica, taj je junak i po
3. Ja sa nacionalitetom nemam problema, niti sa religijom, niti sa vjerama a niti sa ateistima, ali imam problem sa nekim kojima da je biti nesto a ne mogu pa napadaju redom, ali Leptire, onu mitomaniju o Vlasima i price neke, to sam morao prokomentarisati, taj jadni pokusaj ubacivanja dezinformacije
Summa summarum, Vlaska je pokrajina u Rumuniji, na njemackom i eng. npr. Wallachia, postojal ai prije a postoji i danas. Jel ti iskreno mislis da su samo ti ljudi bili cobani i pastiri i stocari

da nisu u ostalim dijelovima svijeta krave i stoka sveti pa da uvozimo Vlahe da ih cuvaju, jer oni jedini imaju ime po zanimanju, stocari
Doduse, ti isti koji kriju taj Vlaski element u svom bicu su dobili ime po stalezu, na latinskom serv, servi, pa ti vidi
O stocarima

moram se nasmijati, otvori topic pa da se makar jos svijeta smije a ne samo ja
slabi ste mitomani, slabi...