MISTERIOZNI POZIVI!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

junior_jack

#1 MISTERIOZNI POZIVI!

Post by junior_jack »

Pozz,

Interesuje me da li je neko od vas u posljednje vrijeme dobivao neke cudne pozive?
Npr, ja, neki moji prijatelji, njihovi prijatelji a i osobe koje ne poznajem licno, u posljednje vrijeme dobivaju jako cudne pozive, od ljudi iz imenika, nepostojecih brojeva, do skrivenih brojeva itd.
Ne bi tu nista cudno bilo da ljudi iz imenika npr, garantuju da nisu zvali uopce, a pozivi NE OSTAJU u logovima, propusteni, primljeni. Kad se jave na poziv, nema nikakvog zvuka niti sumova.

Ako je jos neko prosao kroz isto napisite.

Pozz
sema911s

#2 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by sema911s »

junior_jack wrote:Pozz,

Interesuje me da li je neko od vas u posljednje vrijeme dobivao neke cudne pozive?
Npr, ja, neki moji prijatelji, njihovi prijatelji a i osobe koje ne poznajem licno, u posljednje vrijeme dobivaju jako cudne pozive, od ljudi iz imenika, nepostojecih brojeva, do skrivenih brojeva itd.
Ne bi tu nista cudno bilo da ljudi iz imenika npr, garantuju da nisu zvali uopce, a pozivi NE OSTAJU u logovima, propusteni, primljeni. Kad se jave na poziv, nema nikakvog zvuka niti sumova.

Pozz
imas par firmi nesto nude neke prezentacije zivkaju, al bas cesto,.

a to zna da bude do telefunkena zvoni ali nista,.,

pogledaj racun koliko ti je uzelo,.,
dosta uredjaja ima te propuste, zvone al ne zvone,. kada ti se to desi zoves podrsku operatera i oni mogu da vide ko je zvao, odakle i sta
junior_jack

#3 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by junior_jack »

sema911s wrote:
junior_jack wrote:Pozz,

Pozz
imas par firmi nesto nude neke prezentacije zivkaju, al bas cesto,.

a to zna da bude do telefunkena zvoni ali nista,.,

pogledaj racun koliko ti je uzelo,.,
dosta uredjaja ima te propuste, zvone al ne zvone,. kada ti se to desi zoves podrsku operatera i oni mogu da vide ko je zvao, odakle i sta
Zvao telecom. Kazu da ne postoji navedeni poziv prema mom broju. Ostali su takodjer zvali i dobili slican odgovor.
Znaci ne postoji u primljenim i propustenim pozivima uopce.
lajkujMe

#4 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by lajkujMe »

Ja sam maloprije dobio misterioznu poruku gdje pise: Nazovi me Hitno! Broj telefona....

Poruka stigla od nekog Austrijskog broja. Ali tamo nemam nikog tako da sam sumnjiv. Poslao sam poruku natrag s ko si ti. Ali sad me strah da sam pogrijesio i nisam trebao uopste slati poruku.
Jasminak

#5 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by Jasminak »

i ja sam u toku dana dobila istu poruku, al' nisam nista odg.. 100% je neka prevara, jer ni ja nemam nikog u austriji :D ..
Russki

#6 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by Russki »

Ja sam nedavno dobio slican poziv. Piše da je poziv od jednog mog drugara, no lik se zaklinje materom (što inače rijetko kad radi) da me nije zvao jer je radio tada i nije imao vremena ni za šta. Provjerio sam ipak jel radio tada i stvarno je.

Nešto smrdi...
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#7 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by Matijevic_Vlado »

Jasminak wrote:i ja sam u toku dana dobila istu poruku, al' nisam nista odg.. 100% je neka prevara, jer ni ja nemam nikog u austriji :D ..
da si odgovorila mozda bi do sada i imala nekoga u austriji :mrgreen:
FIDELCA

#8 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by FIDELCA »

niste vi dobri :mrgreen: :skoljka:
fino nokiju staru u dzep, pa nek zove ako moze :mrgreen:
VenomousV

#9 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by VenomousV »

lajkujMe wrote:Ja sam maloprije dobio misterioznu poruku gdje pise: Nazovi me Hitno! Broj telefona....

Poruka stigla od nekog Austrijskog broja. Ali tamo nemam nikog tako da sam sumnjiv. Poslao sam poruku natrag s ko si ti. Ali sad me strah da sam pogrijesio i nisam trebao uopste slati poruku.
Nisi trebao nis odgovarat jer se zna dogoditi da skinu kredita, al' ces valjda imati srece kao ja prosli put pa da nista ne skinu =)

I ja sam istu poruku maloprije dobila...
drug_profi

#10 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by drug_profi »

Zovi me hitno !
0043820946035

Naravno nisam. :mrgreen:

A po belaju mi kcer bila na putu i pomislio sam da je ona sa nekog lokalnog broja, nekim cudnim slucajem (da li?) minut poslije dolazi poruka sa njenog broja da je stigla i da je sve u redu.
Ili je neki virus upao na telekom, ili je na androidima.
Ductus Holedocus

#11 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by Ductus Holedocus »

Mom coeku su dolazili propusteni (lazni)pozivi od ljudi koje ima u imeniku.

A i ta poruka "Hitno me nazovi" mu je dosla,prije pola godine.On mislio ja,pa me zvao na Otaj broj :D
drug_profi

#12 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by drug_profi »

wannabe_ultra wrote:
drugi profil wrote:Zovi me hitno !
0043820946035

Naravno nisam. :mrgreen:

A po belaju mi kcer bila na putu i pomislio sam da je ona sa nekog lokalnog broja, nekim cudnim slucajem (da li?) minut poslije dolazi poruka sa njenog broja da je stigla i da je sve u redu.
Ili je neki virus upao na telekom, ili je na androidima.
il' se sta konzumiralo :D
Da prostis, ne shvatam fol.
O'zone
Globalni moderator

#13 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by O'zone »

I meni je došla poruka večeras u 21:13 "Hitno me pozovi" sa Austrijskog broja +43820946033.

Na Googlu kad se ukuca ovaj broj izbaci dosta rezultata i uglavnom ljudi u čitavom svijetu dobijaju različite poruke sa ovog broja od toga da su dobili na lutriji do nekih ostalih gluposti.

Uglavnom ne odgovarati niti pozivati broj
FIDELCA

#14 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by FIDELCA »

al ima taj kredita sta salje poruke :mrgreen:
graue_maus

#15 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by graue_maus »

eto nek sad vas malo uznemiravaju , dosta su nas po dijaspori uznemiravali .......jedna poznanica kad ne dobi infarkt kad je preslusavala sekretaricu na telefonu .......kaze vi ste pobjednik u nasoj igri za milion eura .......zena ko svijeca pala pored telefona ........nije saslusala ostatak poruke , da treba neki broj da nazove i td itd .....
kurty

#16 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by kurty »

O'zone wrote:I meni je došla poruka večeras u 21:13 "Hitno me pozovi" sa Austrijskog broja +43820946033.

Na Googlu kad se ukuca ovaj broj izbaci dosta rezultata i uglavnom ljudi u čitavom svijetu dobijaju različite poruke sa ovog broja od toga da su dobili na lutriji do nekih ostalih gluposti.

isto mi se desilo... Isti broj...
dezurni_ucenik

#17 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by dezurni_ucenik »

O'zone wrote:I meni je došla poruka večeras u 21:13 "Hitno me pozovi" sa Austrijskog broja +43820946033.

I meni je doslo bas kao tebi veceras u to vrijeme ta poruka.
KPNCTNJAH

#18 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by KPNCTNJAH »

E jest nasao kakvu ce poruku slati ljudima u BiH.. :mrgreen: na ovo ne pada niko, da je neka psovka u pitanju, dobio bi odgovor na skoro svaku :mrgreen:
MOSALJOZE

#19 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by MOSALJOZE »

Meni jednom stize poruka,da sam dobio milion,i da se trebam javiti na broj.Saznao sam da je baš velika prevara u pitanju,a da se oni nalaze u Africi.
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#20 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by Yahweh »

.
Last edited by Yahweh on 20/03/2015 23:37, edited 1 time in total.
Del_Boy_Trotter

#21 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by Del_Boy_Trotter »

KPNCTNJAH wrote:E jest nasao kakvu ce poruku slati ljudima u BiH.. :mrgreen: na ovo ne pada niko, da je neka psovka u pitanju, dobio bi odgovor na skoro svaku :mrgreen:
:lol: Baš tako. Neću lahko odgovorit prijateljima a da odgovaram na ove budalaštine :D
Mutivoda

#22 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by Mutivoda »

BH Telecom upozorava korisnike da ne odgovaraju na sms poruke sa nepoznatih brojeva koji počinju sa 0043820946xxx, jer bi pozivanje ili slanje sms poruka moglo prouzrokovati velike troškove. BH Telecom je već poduzeo potrebne aktivnosti na blokiranju ovih poruka.
:zoka:
O'zone
Globalni moderator

#23 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by O'zone »

sheilak

#24 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by sheilak »

ma ove poruke sa austrijskog broja. to vas pirmin levati. dosadno mu. :D
lajkujMe

#25 Re: MISTERIOZNI POZIVI!

Post by lajkujMe »

Hvala bogu :D vidio ovaj clanak na kliksu i usrao se u gace :D pa sam provjerio stanje racuna kad samo 14 kf mi uzeh jesam i ja levat :oops:
Post Reply