misterija

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

The Nightwatchman

#1 misterija

Post by The Nightwatchman »

ne znam kako bih poceo, samo znam da sam na prvu odlucio u koji podforum cu smjesititi ono sto zelim da razjasnim :D , a to je umjetnost zivljenja.
zelio bih jednom za svagda razjasniti misteriju koja mi, svaki put kad vidim tu pojavu, cupa zivce i potrosi sate i sate kontanja :)

naime, radi se o misteriji pustanja nokta na malom prstu lijeve ruke kod muskaraca. danas sam upravo naletio na jednog takvog muskarca, i ja JEDNOSTAVNO NE KONTAM U CEMU JE STVAR!

zelio bih da se na ovaj topic jave ljudi koji pustaju mali nokat i da mi pojasne svoje razloge i razmisljanja u vezi svega toga.

iako znam da je tema ubila se za svakojake šprdačine od kojih ne bih ni sam prezao :D , molim barem tri suvisla posta (bez zezanja) koja ce mi otkriti u cemu je fazon :?
piupiu

#2 Re: misterija

Post by piupiu »

Nemam odgovor, ali svesrdno podrzavam tvoju plemenitu misiju! :D
kurty

#3 Re: misterija

Post by kurty »

Odgovor ne znam, ali sam se isto to dugo vremena pitao....
Ja poznajem par ljudi koji pustaju taj nokat, ali me bilo stid pitati zasto to rade...
Ali svi imaju nesta zajednicko (ovi sto ih ja poznajem), a to je da su jako tihi i mirni ljudi, da su poprilicno smotani u nekih poslovima i da minimalno 10 godina pokusavaju da nauce svirati gitaru....
I nekad sam mislio da se to upravo pusta zbog gitare, ali nisam siguran...
zalizani

#4 Re: misterija

Post by zalizani »

to zove narkomanski nokat, to imaju dileri, znači ili nož ili taj mali dugi prst za probavanje kokaina...
ja iskreno imam več duge nokate nekih 7 godina na obje strane s vremenom mi puknu ali ok opet izrastu ! Ne služi mi za kopanje nosa i ušiju (to je odvratno).Bavim se elektronikom i svako dnevno mi treba nemogu svugdje doč s prstima ipak je nokat tanak i u večini slučajeva može u svake male kuteve u koje s prstom ne mogu !
Image
Da Ja sam svojevremeno nosio duzi nokat na malom prstu. Zasto, nemam pojma, tad je to valjda izgledalo COOL.
:lol: :lol: :lol:

Iskustva i misljenja drugih. :mrgreen:
tamara*

#5 Re: misterija

Post by tamara* »

To je da seoski đilkoš zavodi cure. Ne znam da se to još nosi, ali prije je išlo u setu sa zulufima i strašnom kragnom.
A u gradsku varijantu je išla i pederica.
alica.k

#6 Re: misterija

Post by alica.k »

to su ti oni zavodnici. davno sam negdje citala o tome. al ne sjecam se bas. ugl, ima na internetu o tome, google je zakon.
smajkan

#7 Re: misterija

Post by smajkan »

To sad levati koriste kao "fashion statement" a prije se koristilo za smrkanje koke. Googliraj "Coke Nail."
jutarnja_rosa

#8 Re: misterija

Post by jutarnja_rosa »

kurty wrote:Odgovor ne znam, ali sam se isto to dugo vremena pitao....
Ja poznajem par ljudi koji pustaju taj nokat, ali me bilo stid pitati zasto to rade...
Ali svi imaju nesta zajednicko (ovi sto ih ja poznajem), a to je da su jako tihi i mirni ljudi, da su poprilicno smotani u nekih poslovima i da minimalno 10 godina pokusavaju da nauce svirati gitaru....
Moj nastavnik iz osnovne skole je isto imao na obje ruke duge nokte na malim prstima. pod opis kurty-ja tih ljudi i on spada a najvise ovo da je tih i miran.
mada je on taj nokat koristio tad za otvaranje dnevnika-je li ga jos za to koristi ne znam,davno je to bilo :). imao je svoje kad udje u ucionicu dodje s desne strane stolice, spusti dnevnik na sto i onda sjedne i otvori ga s jednim od njegovih dugih nokata. i svaki put je isto radio. a da li su ti nokti imali jos neku svoju funkciju to ne znam :):)
neprilagodjena

#9 Re: misterija

Post by neprilagodjena »

Da mogu lakse da kopaju nos i uho.
pustopoljina

#10 Re: misterija

Post by pustopoljina »

cula sam od nekog -za kokain...ali nemam nikog takvog u blizini da priupitam.
venus doom

#11 Re: misterija

Post by venus doom »

neprilagodjena wrote:Da mogu lakse da kopaju nos i uho.
i ja sam ovo cula :-)
tatjanamster

#12 Re: misterija

Post by tatjanamster »

zalizani wrote:
to zove narkomanski nokat, to imaju dileri, znači ili nož ili taj mali dugi prst za probavanje kokaina...
ja iskreno imam več duge nokate nekih 7 godina na obje strane s vremenom mi puknu ali ok opet izrastu ! Ne služi mi za kopanje nosa i ušiju (to je odvratno).Bavim se elektronikom i svako dnevno mi treba nemogu svugdje doč s prstima ipak je nokat tanak i u večini slučajeva može u svake male kuteve u koje s prstom ne mogu !
Image
Da Ja sam svojevremeno nosio duzi nokat na malom prstu. Zasto, nemam pojma, tad je to valjda izgledalo COOL.
:lol: :lol: :lol:

Iskustva i misljenja drugih. :mrgreen:
Hm...
ovaj se nokat ovako ne pušta :?
Koliko se sjećam, taj noktić su puštali momci koji su imali dooobre ruke :D bar u moje vrijeme :zzzz:
A sad....gdje ćeš ovako pustiti nokat :lol: Em debele ruke, em ružni prsti, am nokte nakaradno sjeku.... :run:
neprilagodjena

#13 Re: misterija

Post by neprilagodjena »

I sta bi sa misterijom :lol: :lol:
Skyfox

#14 Re: misterija

Post by Skyfox »

pustopoljina wrote:cula sam od nekog -za kokain...ali nemam nikog takvog u blizini da priupitam.
"sminkeri" nosili u 80-tim, a ima i to za cackanje uha istine... :D
Ajatolah_

#15 Re: misterija

Post by Ajatolah_ »

Evo nađoh ovo na gogletu. Spominje se tu i gitara.
neprilagodjena

#16 Re: misterija

Post by neprilagodjena »

Cuj stolari :-) :-)

Ja se drzim kopanja nosa i uha :lol: :lol:
jazzer

#17 Re: misterija

Post by jazzer »

A sta mislite da nas nekoliko, a u svrhu rjesenja ove nevjerovatne misterije, pusti taj nokat i ako mu u dogledno vrijeme pronadjemo svrhu,
objavimo rezultate na ovoj temi?? :lol: :lol:

Ima li dobrovoljaca? :-D
sheilak

#18 Re: misterija

Post by sheilak »

Samo muski ili mogu i zeMske ?
Jerbo ja vec imam duge nokte, ali nije problem, mogu skratiti ovih devet i ostaviti samo mali na desnoj ruci :D

A posto je ovo istrazivanje u domenu nauke - hoce li se stagod plate za to dobit'? :-D
jazzer

#19 Re: misterija

Post by jazzer »

sheilak wrote:Samo muski ili mogu i zeMske ?
Jerbo ja vec imam duge nokte, ali nije problem, mogu skratiti ovih devet i ostaviti samo mali na desnoj ruci :D

A posto je ovo istrazivanje u domenu nauke - hoce li se stagod plate za to dobit'? :-D
Za placanje ne znam, to pitaj pokretaca teme. A mislim da svi mozemo dati svoj doprinos,
nema veze je l' musko ili zeMsko, ne pita nauka kojeg si spola :-D .
Op3r4t0r

#20 Re: misterija

Post by Op3r4t0r »

jutarnja_rosa wrote:
kurty wrote:Odgovor ne znam, ali sam se isto to dugo vremena pitao....
Moj nastavnik iz osnovne skole je isto imao na obje ruke duge nokte na malim prstima. pod opis kurty-ja tih ljudi i on spada a najvise ovo da je tih i miran.
mada je on taj nokat koristio tad za otvaranje dnevnika-je li ga jos za to koristi ne znam,davno je to bilo :). imao je svoje kad udje u ucionicu dodje s desne strane stolice, spusti dnevnik na sto i onda sjedne i otvori ga s jednim od njegovih dugih nokata. i svaki put je isto radio. a da li su ti nokti imali jos neku svoju funkciju to ne znam :):)
Jel se nastavnik mozda zove Aziz ? :)
suncica24

#21 Re: misterija

Post by suncica24 »

ja bih doprinjela temi s pitanjem koja je svrha,estetska i funkcionalna dovraga, onog ostavljenog pramena :-) kod kratko osisane kose "u" muskaraca, koji jos uvijek uzgajaju pojedini pripadnici "tezeg" spola?
a) za pundze?
b) za cetke?
c) vizuelni nadomjestak za manjak... negdje?
Dendrlix

#22 Re: misterija

Post by Dendrlix »

Meni je jedan lik to objasnio, al' mene sramota napisati! :D
neprilagodjena

#23 Re: misterija

Post by neprilagodjena »

Pa nije valjda za cesanje po guzici :lol: :lol:
Dendrlix

#24 Re: misterija

Post by Dendrlix »

neprilagodjena wrote:Pa nije valjda za cesanje po guzici :lol: :lol:
Jest' za ceskanje, al' nije za guzicu! :-)
alijadzigibau

#25 Re: misterija

Post by alijadzigibau »

hahahaha :lol: ...to vam je ko neka vrsta mangupluka bila kod starijih (puno starijih) generacija :D
Post Reply