Misterija Monaca

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Eto ga na :D :D ........netu :D odgonetka dobrog , poštenog i poduzetnog Monaca :oops: :D
kriticarka_nikova

#2 Re: Misterija Monaca

Post by kriticarka_nikova »

stochar wrote:Rješenje misterije 12 bodova na Eurosongu od Monaca lezhi u sljedecoj chinjenici: Kosovo!

Bio ja pretprosle godine na Kosovu, i dodje mi rachun za mobitel gdje pishe da sam bio u roamingu u Monacu. Odem u Telecom i pitam otkud mi Monacio, i chiko kazhe:

- Obzirom da se nisu mogli dogovoriti koju mrezhu da postave, postigli su kompromis i na Kosovo postavili mrezhu Monaco Telecoma. Tamo svi imaju mobitele sa potpuno istim pozivnim brojem kao i Monaco.

Znachi, ogromna je mogucnost da su ljudi s Kosova (Albanija nam je takodjer dala 12 bodova), glasali za BiH. Zanimljivo...
heheh i ja sam za ovo cula :D :-)
vedderedi

Post by vedderedi »

A ja mislio imamo veliku dijasporu u Monacu. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

moja je verzija da je neka naša ekskurzija išla u španiju i slučajno se zatekla u monaku

zamislite 2 dvospratna busa imaju više rezidenata od čitavog monaka

svi po poziva i to je to

:D:D:D
mileS

Post by mileS »

Za vasu informaciju.

U Monaku je bodove dodijelio ziri i nije bilo telefonskog glasanja! :-)

:shock:
mr2

Post by mr2 »

tokom prenosa na holandskoj tv je receno da je monaco jedina zemlja sa zirijem..od 2 osobe :D :D tako da teorija o glasovima sa kosova pada :lol: :lol: :lol: :lol:
vedderedi

Post by vedderedi »

KOSOVO REPUBLIKA! :D
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

mileS wrote:Za vasu informaciju.

U Monaku je bodove dodijelio ziri i nije bilo telefonskog glasanja! :-)

:shock:
U Monaku je bilo telefonsko glasanje to ti mogu 100%potvrditi! Plus danas zovu ljudi s Kosova i kažu da ko ludi zvali za našu pjesmu! (na TV im je bio prikazan broj za srpsku i monako tj. njihovu mrežu)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Nema to veze sa dogovorom, nego sa profitom i nekim dionicama koje je prvi i njemu bliski ljudi predstavnik medjunarodne zajednice na Kosovu, nakon sto je ista 1999.godine, u septembru dosla na Kosovo.

Nesto slicno je bilo i sa prvim centralama poslije rata u BiH, ko zna zasto su bile Ericsson-ove :D:D
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Knezevina Kosovo :-D
spongebob

Post by spongebob »

Ovo za Monako je patka, ljudi su imali ZIRI. Fazon je bio, kad se Monako prvi put pojavio u polufinalu, da je EBU (nesto kao FIFA u fudbalu) odlucio da tu ostane ziri jer je bilo negdje oko stotinjak poziva ukupno i bilo im ofirno na osnovu sto poziva dijeliti poene. A Monako nam je bio naklonjen vazda s bodovima, jednom smo od njih dobili 10 ...

Sto neko rece, kako ovo neko moze uzet ozbiljno, ma ovo je igra isto kao i fudbal, al ovo je barem jednom godisnje i ne tusi sve sedmice i svugdje.

Inace je kvota gledanosti ovdje u Njemackoj iznosila skoro 50%, znaci svaki drugi gledatelj Njemacke je okrenuo na Evroviziju, pa vi sad kontajte sta to znaci za jednu zemlju kad pobijedi...sedam dana besplatnog reklamiranja po cijelom svijetu

PS. Zato je steta sto nismo pobijedili, ali barem se o nama pricalo. Al slijedece godine je Kosovo Republjik a CG nezavisna. mozda upali :D
Post Reply