Pozdrav raji!
Molim Vas da mi date svoje cijenjeno misljenje koje auto kupiti do nekih 5000/6000 KM ali da je automatik?Ako neko ima iskustva i svoje impresije volio bih cuti iste.Sto se mene tice meni treba bibi koji ce me prevesti sa mjesta na mjesto i nikakva posebna sminka.Imam ludu ideju,bar mi zvuci ludo a ona je R5 automatik.Nisam jos u Sarajevo vidio takvog niti sam cuo da ih ima u prodaji ali bih ozbiljno razmotrio tu varijantu,naravno ako autic ista vrijedi.Meni bi bio sasvim dovoljan.
Veliki pozdrav ekipi
MISLJENJE....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
whow
Pozdrav letecem konju . Automatic za BiH specificno Sarajeva nije . Specijalno ako hoces potrostiti nekih 5-6 tisuca. Ako hoces da imas automatika koji ce biti adekvatan za BiH terene onda treba da uzmes vozilo od bar nekih 170 konja. Onda koda je u pitanju brdoviti teren onda je torque ( vuca) to sto se racuna a ne toliko KS mada obicno jedno ide sa drugim vise KS vise torque. Znaci moje poanta je ako neces voziti van BiH te ako si odlucio da uzmes automatica uzmi dizela . Neces biti najbrzi u ulici ali se neces morati zalijetati da predes brdo. Ja sam jucer isao u planinu ( Jasper) sa automaticom od 175 ks i mogu ti reci da nijedan automatic osim ako nije V8 SUV ne voli brdo te pocinje da guta previse. Eto pa sa srecom.
-
The_Flyer2002
pa mozda osoba nezna ili nevoli da salta.
mozes naci dobrih auta za te pare jer u BiH 90% raje nevole i neznaju sta je automatik.
sto se tice automobila mislim da tu nema problema ali samo je piatnje kako ces naci tog automatika jer ih ima malo.
pripazi kakva mu je transmisija kad ga bude uzimo jer su skupe za popravku. ako hoces vise infa na testiranje automatika samo reci.
mozes naci dobrih auta za te pare jer u BiH 90% raje nevole i neznaju sta je automatik.
sto se tice automobila mislim da tu nema problema ali samo je piatnje kako ces naci tog automatika jer ih ima malo.
pripazi kakva mu je transmisija kad ga bude uzimo jer su skupe za popravku. ako hoces vise infa na testiranje automatika samo reci.
- phil manzanera
Jedna stvar je sigurna: automatik je prava stvar ! No, automatik sa malom snagom i malom kubikazom je najveci moguci zajeb. Znaci, ako imas lovu, kupi automatika sa barem 130 KS, a ako imas samo 5000/6000 KM, ne sali se da kupujes automatik, kupi neku frezu i biti ces sretan.
-
alek
#6 Re: MISLJENJE....
misljenja sam da si sretanpegaz wrote:5000/6000 KM
-
mexx25
možda čovjek može samo da vozi automatik maybe invalidwhow wrote:Pozdrav letecem konju . Automatic za BiH specificno Sarajeva nije . Specijalno ako hoces potrostiti nekih 5-6 tisuca. Ako hoces da imas automatika koji ce biti adekvatan za BiH terene onda treba da uzmes vozilo od bar nekih 170 konja. Onda koda je u pitanju brdoviti teren onda je torque ( vuca) to sto se racuna a ne toliko KS mada obicno jedno ide sa drugim vise KS vise torque. Znaci moje poanta je ako neces voziti van BiH te ako si odlucio da uzmes automatica uzmi dizela . Neces biti najbrzi u ulici ali se neces morati zalijetati da predes brdo. Ja sam jucer isao u planinu ( Jasper) sa automaticom od 175 ks i mogu ti reci da nijedan automatic osim ako nije V8 SUV ne voli brdo te pocinje da guta previse. Eto pa sa srecom.
-
whow
Nazalost mnogo ljudi sirom BiH su ostali invalidi kao sto to svi znamo te nisu vise u mogucnosti da rade sve ono sto su nekada mogli . Ako je to tvoj slucaj Pegaz onda je automatic mozda dobar izbor. Naravno sve ono sto sam ranije naveo i dalje stoji. Traba ti auto sa dobrim odnosom snage naspram tezine. Mnogi ljudi misle kako to da moje auto ima 130 ili 150 ks a slabo vuce ili ima ubrzanje 14 sec do sto kilometara a pri tome ne racunaju da isto auto tezi 2 tone i slicno. Dakle sto se tice automica neznam kakav je izbor u Sarajevu ali ja sam uradio zadacu i napraio komparaciju malih izdrzljivih autmatika koji bi bili podesni za BiH. Moj bi ti savjet bio bar sto se tice marke probaj Nissan Sentra godiste d 93-96. Neznam kako je za djelove u Europi ali auto je extra , prava mazga. Ja kada sam bio u Mexiku pricao sam sa taxistima koji svi odreda voze Sentre i zaklinju se u ovo auto . Inace Mexicki putevi su brutalni a klima je tropska (Puerto Vallarta) tako da sa siguran da bi ovo ato bilo pogodno za BiH. Znam da ceme mnogi sada napasti ali moj drugi prijedlog bi bio Golf III TD , naznam da moze da se nade za te pare ali bi bio ok. Onda Naravno Opelova auta . Opel je GM i kada se radi o automatic transmisiji GM pravi pouzdane , kvalitetne i ne preskupe aute. I jos jedna stvar izbjegavaj visoko turazne masine i trazi nesto sto daje maximalan torque na nizem broju obrtaja jer to je ono sto se trazi u normalnoj voznji . Znaci Max torque izmedu 1700 i 3500 obrtaja . Sa srecom.mexx25 wrote:možda čovjek može samo da vozi automatik maybe invalidwhow wrote:Pozdrav letecem konju . Automatic za BiH specificno Sarajeva nije . Specijalno ako hoces potrostiti nekih 5-6 tisuca. Ako hoces da imas automatika koji ce biti adekvatan za BiH terene onda treba da uzmes vozilo od bar nekih 170 konja. Onda koda je u pitanju brdoviti teren onda je torque ( vuca) to sto se racuna a ne toliko KS mada obicno jedno ide sa drugim vise KS vise torque. Znaci moje poanta je ako neces voziti van BiH te ako si odlucio da uzmes automatica uzmi dizela . Neces biti najbrzi u ulici ali se neces morati zalijetati da predes brdo. Ja sam jucer isao u planinu ( Jasper) sa automaticom od 175 ks i mogu ti reci da nijedan automatic osim ako nije V8 SUV ne voli brdo te pocinje da guta previse. Eto pa sa srecom.
-
The_Flyer2002
jao ljudi pa vi izmisljate toplu vodu. cuj automatik nevalja? da nevalja onda ga proizvodjaci nebi pravili sa mnjim motorima od 150 ks. zasto onda ima automatika sa 6x KS?
ma ja proizvodjaci su glupi kad stave automatika u auto.
ja sam imo automatika sa 106KS iso je ko lud, bolje vec manualac. danasnji automatici postizu manju potrosnju vec manualci na otvorenom putu dok u gradskoj voznji potrosnja je ista. ako mi nevjerujes pogledaj spec od recimo civic, corolle, scion tC, accord itd itd. njihovi automatici manje trose vec manualci.
ma ja proizvodjaci su glupi kad stave automatika u auto.
ja sam imo automatika sa 106KS iso je ko lud, bolje vec manualac. danasnji automatici postizu manju potrosnju vec manualci na otvorenom putu dok u gradskoj voznji potrosnja je ista. ako mi nevjerujes pogledaj spec od recimo civic, corolle, scion tC, accord itd itd. njihovi automatici manje trose vec manualci.