Mišljenje, sugestija, štogod ...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
floki

#1 Mišljenje, sugestija, štogod ...

Post by floki »

Pozdrav auditoriju. Kao što naslov kaže potrebno mi je mišljenje o slijedećem. Moja bratična stara 10 mjeseci, već dva mjeseca ima temperaturu 37,4. Nalazi napravljeni nad krvlju, urin, raznorazni brisevi - sve je sterilno. Vrlo živahna, jede, pije, spava, sasvim uobičajeno ponašanje. Dva od tri pedijatra su rekli da je to viroza koju organizam mora sam izboriti u periodu 7-30 dana :roll: ( do tog perioda imala je normalnu tjelesnu temp. od 36,5 ).Također kupljena četiri različita toplomjera i svi identično pokazuju.Treći pedijatar kaže da joj je to možda normalna temperatura tijela :? . Manje bitno da živi Australiji ( zbog mišljenja doktora ), a kome god ovde u Sarajevu izložim problematiku , kažu da neko ˝žarište˝postoji. Ja zaista ne znam koji još nalaz da traže da se uradi djetetu. Ima li neko sličnog iskustva ? Hvala
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2 Re: Mišljenje, sugestija, štogod ...

Post by plain vanilla »

floki wrote:Pozdrav auditoriju. Kao što naslov kaže potrebno mi je mišljenje o slijedećem. Moja bratična stara 10 mjeseci, već dva mjeseca ima temperaturu 37,4. Nalazi napravljeni nad krvlju, urin, raznorazni brisevi - sve je sterilno. Vrlo živahna, jede, pije, spava, sasvim uobičajeno ponašanje. Dva od tri pedijatra su rekli da je to viroza koju organizam mora sam izboriti u periodu 7-30 dana :roll: ( do tog perioda imala je normalnu tjelesnu temp. od 36,5 ).Također kupljena četiri različita toplomjera i svi identično pokazuju.Treći pedijatar kaže da joj je to možda normalna temperatura tijela :? . Manje bitno da živi Australiji ( zbog mišljenja doktora ), a kome god ovde u Sarajevu izložim problematiku , kažu da neko ˝žarište˝postoji. Ja zaista ne znam koji još nalaz da traže da se uradi djetetu. Ima li neko sličnog iskustva ? Hvala
Mozda se javi neko strucan, probaj malo guglati..samo sam se javila da kazem da moja mama ima "normalnu" tjelesnu temperaturu 35,5
Kad ima 36,5 vec gori od visoke temperature, tako da su valjda moguca i odstupanja od ove "normalne" temperature :-)
floki

#3 Re: Mišljenje, sugestija, štogod ...

Post by floki »

plain vanilla wrote: "normalnu" tjelesnu temperaturu 35,5
Hvala mnogo na javljanju, ma malo mi čudno da odjednom ima normalnu tep. 37,4 , nekako laički gledano, onda bi se trebala roditi te temperature ili se temperatura vremenom mijenja ?
Filter

#4 Re: Mišljenje, sugestija, štogod ...

Post by Filter »

floki wrote:Pozdrav auditoriju. Kao što naslov kaže potrebno mi je mišljenje o slijedećem. Moja bratična stara 10 mjeseci, već dva mjeseca ima temperaturu 37,4. Nalazi napravljeni nad krvlju, urin, raznorazni brisevi - sve je sterilno. Vrlo živahna, jede, pije, spava, sasvim uobičajeno ponašanje. Dva od tri pedijatra su rekli da je to viroza koju organizam mora sam izboriti u periodu 7-30 dana :roll: ( do tog perioda imala je normalnu tjelesnu temp. od 36,5 ).Također kupljena četiri različita toplomjera i svi identično pokazuju.Treći pedijatar kaže da joj je to možda normalna temperatura tijela :? . Manje bitno da živi Australiji ( zbog mišljenja doktora ), a kome god ovde u Sarajevu izložim problematiku , kažu da neko ˝žarište˝postoji. Ja zaista ne znam koji još nalaz da traže da se uradi djetetu. Ima li neko sličnog iskustva ? Hvala

ako sumnjate na nesto, ponovite laboratorijske pretrage, potrazite starijeg pedijatra... batalite lijecenje na daljinu...
Filter

#5 Re: Mišljenje, sugestija, štogod ...

Post by Filter »

plain vanilla wrote: Mozda se javi neko strucan, probaj malo guglati..samo sam se javila da kazem da moja mama ima "normalnu" tjelesnu temperaturu 35,5
Kad ima 36,5 vec gori od visoke temperature, tako da su valjda moguca i odstupanja od ove "normalne" temperature :-)
i kod mene je normalna 35,5 kod zene je 36,9 (grije ko grijalica :lol: ) dok mala ima 36,5 ... meni npr. ne predstavlja problem malo povisena temperatura, do nekih 38 -38,2 dok se zena prevrne na 37,5 ... :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6 Re: Mišljenje, sugestija, štogod ...

Post by plain vanilla »

Filter wrote:
plain vanilla wrote: Mozda se javi neko strucan, probaj malo guglati..samo sam se javila da kazem da moja mama ima "normalnu" tjelesnu temperaturu 35,5
i kod mene je normalna 35,5 kod zene je 36,9 (grije ko grijalica :lol: ) dok mala ima 36,5 ... meni npr. ne predstavlja problem malo povisena temperatura, do nekih 38 -38,2 dok se zena prevrne na 37,5 ... :-)
pa i na toplomjeru je normalna temperatura 36.5 , a ocito ima i drugacijih ljudi..

mozda maloj stvarno nije nista, ako je vec uradila sve pretrage..ali ko ce vjerovati kad je tako malo bice u pitanju

evo jedan link, pa pogledaj malo http://bosancionline.com/visoka-tjelesn ... i-odrasli/
floki

#7 Re: Mišljenje, sugestija, štogod ...

Post by floki »

Filter wrote: ako sumnjate na nesto, ponovite laboratorijske pretrage, potrazite starijeg pedijatra... batalite lijecenje na daljinu...
Ma evo čekamo još tih par dana, pa će najvjerovatnije ponoviti nalaze, mislim nije da bih nešto kao sugerisala uzmite ovo ili ono pa dajte djetetu, nego čisto onako pitam da li neko ima neku ideju. Imam dvoje djece i uvijek mi nalaz krvi i urina pokaže neku reakciju ( leukociti, bakterije itd ) ako dijete ima povišenu temperaturu. Ali mi je ovde čudno jer je sve OK. U svakom slučaju hvala vam svima veliko, ipak možebit da je i normalna tjelesna ...
Post Reply