Ineteresuje me šta vi očekujete od jednog kvalitetnog gradskog prevoza, jesu li tu fancy tramvaji, trole i autobusi, ili je to ljubaznost osoblja Grasa, ili pak mir i tišina dok idete ujutro na posao ili nešto savim drugo.
ocekujem normalne tramvaje i autobuse u kojim mi tokom voznje u ljetnim mjesecima nece pozliti zbog neprovjetrenosti, ocekujem tramvaje koji nece proizvoditi previse buke i skripati u toku voznje
sto se tice osoblja, ocekujem visi stepen ljubaznosti revizora, ipak su se i previse osilili i vecina ih ne pokazuje nikakvo postovanje prema putnicima
od osoblja Grasa ocekujem i da zabrane ulazak raznoraznim prosjacima od cijeg se mirisa ne moze citav dan doci do sebe nakon udisanja,
od osoblja Grasa da se malo redovnije kupaju i mjenjaju radne uniforme, cesto zaudaraju i sami kao i pomenuti prosjaci,a cesto se osjete i na alkohol
Da li plačate kartu i ako je plačate, šta očekujete zauzvrat? Ako ne plačate kartu, da pojasnite zašto?
plaćam kartu, očekujem zauzvrat redovnije autobuske linije, a ne rasporede vožnje prema kojim autobus treba da bude svakih 7-10 minuta, a on se pojavi svakih 25-35 minuta
Šta bi ste vi uradili da prevoz poboljšate?
ne postoji nista efikasno dok lopovluk vlada kako u grasu tako i u ostalim drzavnim poduzecima
Kako bi ste spričeli vandalizam?
pa zaduzio bih revizore da te vandale ,sto unistavaju i onako jadna prevozna sredstva, izbacuju, a da zauzvrat prestanu maltretirati posten svijet koji nema novac da kupi kartu koja je za uslove prevoza preskupa
Jesu li po vašem mišljenju dovoljno čisti, ispravni, pouzdani, autobusi, tramvaji i trole?
pouzdanost je upitna, ipak autobusi su im uglavnom stariji od mene
sto se tice cistoce, ne daj Boze sta sam svega vidio u tramvajima, deratizacija se izgleda obavlja jednom u 10g, najbogatiji izbor razlicitih vrsta insekata od zohara do pauka razlicitih oblika i velicina, kad dodjem kuci barem 10 minuta perem ruke
Da li su prema vama revizori, vozači ili neko drugi od Grasovih uposlenika, bili ljubazni ili neljubazni?
uglavnom jako neljubazni, i kad imas mjesecnu kartu gledaju te ko zadnjeg kriminalca i nerijetko provjeravaju ispravnost iste, i to ne diskretno nego da svi putnici u tramvaju(autobusu) cuju kako vas maltretiraju sa satro seljackim fazonima
Da li ste ikada platili kaznu za "švercanje", ukoliko ste naravno uhvaćeni prilikom iste radnje.
nisam jer kupujem kupon svakog mjeseca
Ukoliko ste platili kaznu, da li ste dobili račun ili neku potvrdu za istu?
moji poznanici su plaćali kazne i za to su dobili racun,