Mislite li da ... ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fair Life

#1 Mislite li da ... ?

Post by Fair Life »

Mislite li da oni koji tvrde da se zlocin moze dogoditi u vatri borbe, pa da tako biva opravdan, svjesno lazu ?

Ja mislim da zlocinac cini zlocin samo kada ocijeni da je licno siguran, a sasvim podivlja tek kada ga nadredjeni potapse po ramenu i iskaze mu zbog pocinjenog zlocina simpatiju i uvazavanje.
Zlocinci su po pravilu kukavice, bolesni tipovi, kojih u pravoj "narodnoj" vojsci nije smjelo biti. Cak sta vise spreman sam zakljuciti da u osobama koje na neki nacin simpatiziraju zlocince i stavljaju se na njihovu stranu trazeci opravdanja za pocinjene zlocine "cuci" pritajeni potencijalni zlocinac.

Mozda u nekom slijedecem ratu, koji bi se mogao dogoditi na nasim prostorima, njihov "cuceci talenat" dodje do punog izrazaja.
sport billy

Post by sport billy »

Fair Life wrote:Mislite li da oni koji tvrde da se zlocin moze dogoditi u vatri borbe, pa da tako biva opravdan, svjesno lazu ?

Ja mislim da zlocinac cini zlocin samo kada ocijeni da je licno siguran, a sasvim podivlja tek kada ga nadredjeni potapse po ramenu i iskaze mu zbog pocinjenog zlocina simpatiju i uvazavanje.
Zlocinci su po pravilu kukavice, bolesni tipovi, kojih u pravoj "narodnoj" vojsci nije smjelo biti. Cak sta vise spreman sam zakljuciti da u osobama koje na neki nacin simpatiziraju zlocince i stavljaju se na njihovu stranu trazeci opravdanja za pocinjene zlocine "cuci" pritajeni potencijalni zlocinac.

Mozda u nekom slijedecem ratu, koji bi se mogao dogoditi na nasim prostorima, njihov "cuceci talenat" dodje do punog izrazaja.
Ne vjerujem, da je zlocinac (ako ga definisemo kao osobu koja je u stanju bez griznje savjesti usmrtiti osobu) u startu losa osoba. Dobar ili zao su relativni pojmovi, tako da sumnjam, da su svi zlocinci kaljeni od iste rude. Prije ce biti da se radi o ljudima koji imaju poremecen odnos spram autoriteta. Tipican profil jednog prosjecnog zlocinca mogao bi izgledati ovako (ne prejudiciram nista, tek samo moje licno misljenje):

1. nesretno djetinjstvo

Ovo zvuci mozda kao izlizana floskula, ali za pretpostaviti je da su takve osobe u djetinjstvu bile u najboljem slucaju zanemarene, nije im se pridavala velika paznja, kljukani su pricom o tradiciji, pripadanju sopstvenoj naciji i iz tog proizilazece posebnosti, nemaju dobar odnos sa ocem, a u gorim slucajevima su bili seksualno zlostavljani.

2. seksualna frustriranost

ovdje se radi o grupi onih koji su usljed neredovnog upraznjavanja i neispunjenog libida liseni svake sumnje, da ijedno ljudsko bice moze imati normalan seksualni zivot. Tako da svoj nakaradni i poremeceni odnos prema seksu projiciraju na ostale i nisu sposobni da naprave razliku.

3. nezadovoljstvo sopstvenim zivotom (neispunjenost)

od porodice su iz kolijevke ponijeli matricu uspjeha za sretan zivot. kada su odrasli, ozenili se, dobili djecu, primjetili su da su nesretni a nisu imali pojma zasto.

na to dodas prosjecnu (manipulitavnu) inteligenciju, idiote koji obecavaju bolji zivot (nada zadnja umire), besperspektivnost kao status quo, zatvorenost etc...

Oni koji s tim zlocinima simpatisu su samo suigraci, oni koji nemaju vremena da razmisle o takvim stvarima i pustaju VELIKE da razmisljaju za njih. Svakako da treba spomenuti da ta masa nema politicki ni svaki drugi stav, bitno je prezivit od danas do sutra, o bitnim stvarima odlucuju ionako VELIKI
Post Reply