Mislite li da ima previše automobila u Sarajevu?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
neutralac
Svi ste se nekako fokusirali na smanjenje broja vozila na razne nacine.Sto je sa potrosnjom goriva i svim porezima koji ulaze u cijenu kostanja?Mnogi tu uzimaju lavovski dio i za to im nije u interesu imati manje nego vise vozila na drumovima.Naftni lobby je najjaci u svijetu.
-
PiLe3D
Neko je predlozio da firme trebaju organizirati prevoz radnika ukoliko im je radno mjesto u Starom Gradu ili Centru... slazem se sa tim!
Ja sam jedan od onih "novokomponovanih" vozaca i izlazak petkom ili subotom je NEZAMISLIV bez auta, takodjer je nezamisliv odlazak do videoteke ili granapa bez auta.
Jos sam blize gradu od onog lika sa Marin Dvora... udaljen sam svega 10-ak minuta pjehe od Carsije... ali djabe... kad ti se jednom u guzicu uvuce miris benzina, ne mozes ga izbaciti!
Po svemu sudeci je da ce se jednog dana ovaj grad, odnosno centar grada, zatvoriti za auta, gdje ce samo GRAS i TAXISTI imati pravo prolaziti tuda.
Do tada, chadite, slajdrajte i na svaki nacin pakostite ovom gradu i njegovim gradjanima!
Ja sam jedan od onih "novokomponovanih" vozaca i izlazak petkom ili subotom je NEZAMISLIV bez auta, takodjer je nezamisliv odlazak do videoteke ili granapa bez auta.
Jos sam blize gradu od onog lika sa Marin Dvora... udaljen sam svega 10-ak minuta pjehe od Carsije... ali djabe... kad ti se jednom u guzicu uvuce miris benzina, ne mozes ga izbaciti!
Po svemu sudeci je da ce se jednog dana ovaj grad, odnosno centar grada, zatvoriti za auta, gdje ce samo GRAS i TAXISTI imati pravo prolaziti tuda.
Do tada, chadite, slajdrajte i na svaki nacin pakostite ovom gradu i njegovim gradjanima!
-
JD
Seit wrote:Bas sad citam na nekoj njemackoj stranici o Sarajevu nesto...![]()
Oni kazu da je Sarajevo grad pjesaka a to se kod njih puno cijeni...
Ne znam...
Kakvih ba pjesaka? Nisu oni bili u Sarajevu u zadnjih 5-6 godina. Koliko ljudi, toliko auta.
- Pooll
stadjecaznajuozavicajunistalicnosamoonakokonstatacijaovimputempozdravljamdrugamanijakaiostaleforumasekojimasedaJD wrote:Seit wrote:Bas sad citam na nekoj njemackoj stranici o Sarajevu nesto...![]()
Oni kazu da je Sarajevo grad pjesaka a to se kod njih puno cijeni...
Ne znam...
Kakvih ba pjesaka? Nisu oni bili u Sarajevu u zadnjih 5-6 godina. Koliko ljudi, toliko auta.
dacitajuovemmojespojeneredkehehehehajduzdravljevidimoseheheheuhstaradiumor
- bpsang
NeKi_LiK wrote:![]()
![]()
Kame bi od Sarajeva napravio peking od prije 10-tak godina.
Te zabrane o kojima govoriš je nemoguće postići.
A za smanjenje granice uvoza na auta stara 5 ili 3godine stvarno nema nikakve potrebe. 7 godina starosti od slijedece godine ce biti automobili starosne dobi u rangu četvrte generacije golfa, a 99% automobila te generacije zadovoljava sve standarde i ne predstavljaju ništa štetno za naše ceste.
To su neki pokusali 1992 pa se Usrali
-
digger
Da je kakvog viska love, ja sam uvijek kontao da bi se u gradu sve rijesilo kada bi mi lijepo zatvorili Miljacku. Mislim, neka tece ali ispod ceste. Tu bi se mogla napraviti i parkiralista, a zamisli sibas 120 km/h od Vijecnice do Alipasina z 5-10 minuta!
Btw, ko god prihvati ideju, trazim samo 1%.
Btw, ko god prihvati ideju, trazim samo 1%.
-
The_Flyer2002
nisi ti ni luddigger wrote: Btw, ko god prihvati ideju, trazim samo 1%.
mogo si ipak 1.5%
matematike radi.