mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

goran5

#1 mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by goran5 »

Citajuci ovaj forum a i inace ovde po sarajevu svaka tema se poslije kraceg vremena okrene na sprdacinu i parodiju

jesmo li nesposobni da o necem razgovaramo ozbiljno bez pokusaja da se ispadne duhovit i koliko nas kosta banaliziranje ozbiljnih tema?
cini li vam se isto i sta vi mislite o tome?
pita

#2 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by pita »

goran5 wrote:Citajuci ovaj forum a i inace ovde po sarajevu svaka tema se poslije kraceg vremena okrene na sprdacinu i parodiju

jesmo li nesposobni da o necem razgovaramo ozbiljno bez pokusaja da se ispadne duhovit i koliko nas kosta banaliziranje ozbiljnih tema?
Pa tak nije samo ovaj forum...tako izgleda cijela BiH...nazalost :(
The Nightwatchman

#3 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by The Nightwatchman »

ne nisu u stanju. infantilno društvo.
_tulumba_

#4 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by _tulumba_ »

haha jel ti ovo ozbiljno? :lol: :lol:

ok sad bez zeze, bas sto kazes vrlo cesto nakon kraceg ozbiljnog diskutovanja sve predje na zezanciju, ko zna sta je uzrok tome? mozda smo stvarno koma narod, ili nam je potrebno vise smjeha pa ne znamo kako pa pocnemo jedni druge provaljivati... :D :bih:
pita

#5 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by pita »

The Nightwatchman wrote:ne nisu u stanju. infantilno društvo.
nekako kao makedonci, srbi ili albanci---
shalaedin

#6 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by shalaedin »

goran5 wrote:Citajuci ovaj forum a i inace ovde po sarajevu svaka tema se poslije kraceg vremena okrene na sprdacinu i parodiju

Ne prevrcemo mi stvari na sprdacinu i parodiju, to nam je nacin da prevazidjemo sve negativne stvari koje nam se desavaju...
I to je bolje nego da ti ljudi poput The Nightwatchman i drugih slicnih popravljaju pravopisne greske, ko da smo ovdje knjige da pisemo, a ne na najbrzi moguci nacin s nekim prodiskutujemo i koju pametnu razmjenimo.
Bolje da banaliziramo stvari nego da ih analiziramo i onda poslje detaljne analize nikakav pametan zakljucak da ne izvedemo.

:bih:
Prozor

#7 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by Prozor »

Upotpunosti si u pravu, mislim da propustamo veliku sansu u pravljenju komicnih serija zvanih sitcoms.
pita

#8 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by pita »

shalaedin wrote:

Ne prevrcemo mi stvari na sprdacinu i parodiju, to nam je nacin da prevazidjemo sve negativne stvari koje nam se desavaju...
I to je bolje nego da ti ljudi poput The Nightwatchman i drugih slicnih popravljaju pravopisne greske, ko da smo ovdje knjige da pisemo, a ne na najbrzi moguci nacin s nekim prodiskutujemo i koju pametnu razmjenimo.
Bolje da banaliziramo stvari nego da ih analiziramo i onda poslje detaljne analize nikakav pametan zakljucak da ne izvedemo.

:roll: ..svasta
sffovac

#9 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by sffovac »

glupost, red alert

pa svaka tema na svakom forumu na poslijetku ide ka tom pravcu, bilo ko da ucestvuje
nema to veze sa granicama, nego sa covjekovim bjegom od realnosti
zanzibar

#10 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by zanzibar »

Mislim da bosanci, a valjda i hercegovci, imaju pogrešnu percepciju stvari, pa pod ozbiljno odmah stavljaju pametovanje, a oni baš to i ne vole da im se radi...To je uistinu stvar mentaliteta...
krivorijek

Post by krivorijek »

Mislite li vi da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno?

Ma mensecini da bi bilo umjesnije postaviti pitanje za umovanje ovako: 'Mislite li vi da Bosanci umiju da shvate stvari neozbiljno?'

UMIJUUUUUU!!!!

Puno i lakse i jasnije :D
metal_rules_cura

#12 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by metal_rules_cura »

Ne mislim vise nista o ovim temama.
Mogly

#13 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by Mogly »

Pi hi hi i ha ha ha je sindrom koji mi često ode na živce. Neko reče da je to zato jer nam je "lakše" tako. Valjda nemamo potrebe da mislimo jer je to predviđeno za druge, ili se bojimo sopstvenog neznanja da se ne provalimo, pa hajmo se zajebavat. Jer u ozbiljnoj priči postoji velika mogućnost da te raja provali da nešto ne znaš i onda te meze pola godine. A zašto te raja čeka na zicer, e to je posebna priča. Mada mi se čini da se stvari generalno popravljaju.
metal_rules_cura

#14 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Ali ako odes u drugu stranu i pricas ozbiljne price onda vrlo lako mozes biti i dosadan... :-)
Mogly

#15 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by Mogly »

metal_rules_cura wrote:Ali ako odes u drugu stranu i pricas ozbiljne price onda vrlo lako mozes biti i dosadan... :-)
Tačno, svaka krajnost je krajnost.
Niko u današnje vreme neće da kaže koje je vreme. Ja uopšte više ne odgovaram na pitanja. Kad me neko pita koliko je sati, ja odgovaram sa Čuće se. Da me isprovocira...Te drug Radovan rekao minut do dvanaest, te krajnje je vreme...Jok :run:
metal_rules_cura

#16 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Mogly wrote:
metal_rules_cura wrote:Ali ako odes u drugu stranu i pricas ozbiljne price onda vrlo lako mozes biti i dosadan... :-)
Tačno, svaka krajnost je krajnost
Tacno!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by pici »

vrlo jednostavan odgovor je da poslije tema i tema tj"presipanja iz supljeg u prazno" nekakvih nebuloznih zlonamjernih provociranja i komentara,covjek shvati(makar to mi u rajvosa tako) da ne vrijedi se preknadat i sekirikat vec prebaciti na zajebanciju.Provokatori i zlonamjernici to shvate ko kontra efekat i svaka dalja diskusija je neka normala.
in33sa

#18 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by in33sa »

Poskupila struja i grijanje, hahahaha joj sege, a vidi onih protestanata, koja rulja, hahaha hehehe hihihihi misle ba da ce nesto promijeniti, ma sta ce se mijenjat, meni dobro kova, ja tebi ti meni, imt relacije, sha fali ba, sabur, polako, jo Hamo vidi mu glave... i tako to, klasika.

Ja se sjecam, JNA roka po Jarcedolima i mic po mic prelaze na cijelu memli stranu, ja se zadesio na Bajramu na Bistriku i ostao gore dva dana, silazim u grad u utorak 7. aprila, a raja po gradu sa osmjehom na usnama "ma jok ba, nece nas, to je tamo... negdje".
The Nightwatchman

#19 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by The Nightwatchman »

shalaedin wrote:

:roll: :roll:

pa covjece, jesi li ti svjestan svoje teme koju si postavio, a u kojoj sam ti ja ispravljao pravopisne greske?? temu si postavio o jeziku, toliko teska, neiscrpna, komplikovana tema, i ti dodjes napravis se pametan, postavljas svoje aksiome i to sve nepismeno, cineci pravopisne greske radi kojih se ne bi mogao zavrsiti 4. razred osnovne skole. pa kako mi ne bi zasmetalo to? i zelis da te neko ozbiljno shvati? ma daj... get a life :oops: :oops:
milivoje

#20 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by milivoje »

pici wrote: vrlo jednostavan odgovor je da poslije tema i tema tj"presipanja iz supljeg u prazno" nekakvih nebuloznih zlonamjernih provociranja i komentara,covjek shvati(makar to mi u rajvosa tako) da ne vrijedi se preknadat i sekirikat vec prebaciti na zajebanciju.Provokatori i zlonamjernici to shvate ko kontra efekat i svaka dalja diskusija je neka normala.
:thumbup:
turban

#21 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by turban »

Pokretac ove teme zeli nesto sasvim drugo reci.

P.S
Zna li pokretac ove teme u kojem procentu Bosanci koriste internet????Jako cudno da se moze formirati neko generalno stajaliste o Bosancima sa, manje od 1% populacije koja posjecuje forum/e... :?
pita

#22 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by pita »

turban wrote:Pokretac ove teme zeli nesto sasvim drugo reci.

P.S
Zna li pokretac ove teme u kojem procentu Bosanci koriste internet????Jako cudno da se moze formirati neko generalno stajaliste o Bosancima sa, manje od 1% populacije koja posjecuje forum/e... :?
statistika kaze je ta procenat koristnika neta 25% - 30%
metal_rules_cura

#23 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Obicno statistike lazu. I ako ima 25% onda 24% provjerava samo mail. :-)
milivoje

#24 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by milivoje »

metal_rules_cura wrote:Obicno statistike lazu. I ako ima 25% onda 24% provjerava samo mail. :-)
Statistika je zbir netačnih podataka. :lol: :lol:
goran5

#25 Re: mislite li da Bosanci umiju da shvate stvari ozbiljno

Post by goran5 »

milivoje wrote:
metal_rules_cura wrote:Obicno statistike lazu. I ako ima 25% onda 24% provjerava samo mail. :-)
Statistika je zbir netačnih podataka. :lol: :lol:
to je zbir tacnih podataka ako statisticari znaju svoj posao , ne radi se samo o deskriptivnoj statistici gdje se sabira i dijeli
Post Reply