MISLIM!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
TheGame

#1 MISLIM!?

Post by TheGame »

Iz protesta zbog pritvora

Ismet Bajramović Ćelo prestao uzimati neophodnu terapiju

Odbijen zahtjev za putnu ispravu * Traži odlazak na operaciju u Prag * Predsjednica i sekretar Suda u posjeti

Ismet Bajramović Ćelo, koji se na Kardiohirurgiji UKC Koševo nalazi pod paskom policije, od jučer odbija primiti terapiju za oboljelo srce, potvrdio nam je advokat Fahrija Karkin. Na ovaj potez Bajramović se odlučio zbog nemogućnosti da ode na operaciju u Prag.

Razvučena istraga

- Istraga protiv Ismeta Bajramovića se razvukla. Tužilac je imao na raspolaganju šest svjedoka i saslušao ih je prije tri dana. Mi smo tražili putnu ispravu još 5. maja, dok se on nalazio u bolnici, ali je taj zahtjev odbijen jer je u međuvremenu pokrenuta istraga protiv njega.
Bajramović je u teškom stanju i ljekari su nam potvrdili da će mu se zdravlje dodatno iskomplikovati ako nastavi odbijati terapiju - kazao je za "Avaz" advokat Karkin.
Predsjednica Kantonalnog suda Sarajevo Begzada Gavrankapetanović-Salihagić i sekretar Suda Slobodan Nikolić u srijedu su obišli pritvorenog Bajramovića, koji se i ranije obratio tom sudu sa zahtjevom da mu se omogući odlazak u Čehoslovačku.- Bajramović traži da mu se organizuje da ode na operativni zahvat. Ordinirajući ljekar potvrdio nam je da on ima potrebu za ovom operacijom. Činjenica je, što nam je i potvrđeno, da se ova operacija ne radi u Sarajevu - kazao nam je sekretar Suda Nikolić.

Troškovi pratnje

Prema njegovim riječima, Bajramoviću pritvor istječe u nedjelju, 26. juna. Njegov advokat Fahrija Karkin uložio je zahtjev da mu ova mjera bude ukinuta.
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda danas će donijeti odluku o pritvoru. Očekuje se da Sud odluči i o Bajramovićevom zahtjevu za liječenje. Bude li pritvor produžen, Bajramović bi na operaciju trebao ići pod pratnjom policajaca čije bi troškove morao plaćati Kantonalni sud.

Neprincipijelni pritisci

Tužilac Olega Čavke jučer oko 15 sati uputio je Vijeću Kantonalnog suda u Sarajevu zahtjev da Ismetu Bajramoviću i ostalima osumnjičenim za razbojništvo u kasinu "Joker" bude produžena mjera pritvora za naredna dva mjeseca. Osnovni razlog je što do sada nisu provedeni svi dokazi.
- Zdravstveno stanje Ismeta Bajramovića i odlazak na operaciju su stvari o kojima ocjenu daje sud. Svako drugo ponašanje s bilo čije strane shvatit ću neprincipijelnim pritiskom.
Mjeru pritvora predlaže tužilaštvo, a određuju sudovi. Mjera pritvora protiv Bajramovića i ostalih, prema ocjeni tužilaštva, apsolutno je primjerena - kazao je Čavka.

B. C.

ovo je iz AVAZA, pismen neki novinar :roll:
edu

Post by edu »

nisam ni citao sta pise..samo uocih onu cehoslovacku..da ovo nije tekst iz '87..je li imao celo neku operaciju tada? :D :D :D
TheGame

Post by TheGame »

edu wrote:nisam ni citao sta pise..samo uocih onu cehoslovacku..da ovo nije tekst iz '87..je li imao celo neku operaciju tada? :D :D :D
današnje izdanje avaza :-)

ludilo
:)

Post by :) »

dosadni ste sa celom, pustite covjeka da crkne na miru :D
hary

Post by hary »

Izsmetsko Bayramoviczko Cyelo prezstao uzymaty neophodnsko terapiyu
:D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Koliko sam upucen, vrlo kvalitetno operisu srce i u Tuzli. A do tamo jos uvijek ne treba pasos...
Ajnslag-cincilator

Post by Ajnslag-cincilator »

kub lajkan wrote:Koliko sam upucen, vrlo kvalitetno operisu srce i u Tuzli. A do tamo jos uvijek ne treba pasos...
Tuđe slađe!
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

Ma jok bolan....Cuo sam da ima dobrijeH medicinski sestara koje staziraju anamo u Ceha :D :D
hananah

Post by hananah »

Izsmetsko Bayramoviczko Cyelo prezstao uzymaty neophodnsko terapiyu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: looooooood si :D
Post Reply