Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pošto nisam našao sličnu temu evo da postavim ovdje a ako joj nije ovdje mjesto neka moderatori prebace.
U zadnje vrijeme imam problema sa miševima u prizemlju koje nije opremljeno. Već sam jednom uhvatio 7-8 miševa uz pomoć ljepila ali opet su se vratili, ima li neko neku ideju kako se rješiti ovih štetočina?
Razmišljao sam čak i da uzmem neku mačku kao ljubimca ali nezz da li je baš to dobra ideja jer nemam pojma o mačkama
ja ih skupljam ali ovdje se sve lose protumaci pa bi onda svaki savjet za uklanjanje mnogi protumacili "mucis ih" ili "treba ih sve pohvatiti pa pustiti nekom drugom u kucu".. cudi me sto te na ovo sa mackom jos uvijek nisu napali
passiv wrote:Pošto nisam našao sličnu temu evo da postavim ovdje a ako joj nije ovdje mjesto neka moderatori prebace.
U zadnje vrijeme imam problema sa miševima u prizemlju koje nije opremljeno. Već sam jednom uhvatio 7-8 miševa uz pomoć ljepila ali opet su se vratili, ima li neko neku ideju kako se rješiti ovih štetočina?
Razmišljao sam čak i da uzmem neku mačku kao ljubimca ali nezz da li je baš to dobra ideja jer nemam pojma o mačkama
riješenje: opremi prizemlje .... šala, ja bih pokušala sa mačkama, ili nekim otrovom za miševe (ne oboje u isto vrijeme )...ako ne uspije zovi stručnjake da to istijebe..ili ti ne gine selidba (to bih ja uradila)
ako ih ne ugrozis nece ni oni tebi nista
ali nema tu hajra, bolji su psi.. zar ne vidis da je u BiH usvojen Zakon o zastiti zivotinja/Zakon o zastiti pasa.. ostalih kao da i nema..
Friesian wrote: ja ih skupljam ali ovdje se sve lose protumaci pa bi onda svaki savjet za uklanjanje mnogi protumacili "mucis ih" ili "treba ih sve pohvatiti pa pustiti nekom drugom u kucu".. cudi me sto te na ovo sa mackom jos uvijek nisu napali
Najekonomičnije rješenje (a i da ugodim svima) je da navucem mačke da potamane ovo, a onda ću se brinuti za lokalne pse lutalice koji će otjerat mačke, opremiti prostor i izdat ga kinezima. (šala.......nemam para da opremim)
passiv wrote:Najekonomičnije rješenje je da navucem mačke da potamane ovo, a onda ću se brinuti za lokalne pse lutalice koji će otjerat mačke, opremiti prostor i izdat ga kinezima. (šala.......nemam para da opremim)
nes ti od danasnje macke vidjeti hajra. one mogu samo uhvatiti kolut salame. a opet postavlja se moralno pitanje sa kojim pravom iskoristavas macke, nije li to zloupotreba macki?
pišam se na takav moral
oduvijek mačke ganjaju miševe što radi igre, nerijetko kao pljen i sad ih neko zloupotrebljava