Miš

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vješalica

#51 Re: Miš

Post by vješalica »

Boskero wrote:Mali poljski miš nam je uletio u špajz, cura je to vidjela, pošto nemamo pragova ona je improvizovala neki prag sa hoklicom i ramom od slika i zatvorila je taj otvor ispod vrata, napisala na vrata "NE OTVARAJ MIŠ JE UNUTRA", pita me kako ga se riješiti, kažem joj postavit cu ljepilo staviti suhog mesa i uloviti ga na taj nacin. Veli ona meni ni slucajno to nije humano znas kakav masakr je bio kad smo prošlog miša uhvatili, a fakat prosle godine stavio sam ljepilo, miš se zalijepio i bio je preko noci zaljepljen izgrizao je sebi nogu krv na sve strane, ona kad je vidjela to, šest mjeseci sam joj morao ugađati ne bi li došla sebi.

Uglavnom, pitanje je kako uloviti miša na bezbolan nacin po njega i po nju. Razmisljao sam da komadic suhog mesa ili sudžuka nekako fiksiram za neku plastiku i da udrobim tabletu za spavanje i namažem to meso, ako ostavim onako komadic mesa a da nije fiksiran odnjet ce ga negdje ko ce ga naci poslije. Da li bi to funkcionisalo ima li neko drugo rijesenje?
nije ni humano razmišljati o tome kako ga se riješiti ako razmišljamo njenim mišjim mozgom
te takve razdjetinjene trebe nikakve koristi od njih
izvini ali tako je
ako misliš da ti ne ostavlja brabonjke i ne buši sve u špajzu ako je uopće unutra jer mogu se provući i kroz najsitniju rupicu
stavi mesa i okruži ga ljepilom za miševe na jačem kartonu i kad se ulijepi baci u kontejner
Boskero

#52 Re: Miš

Post by Boskero »

vješalica wrote:
Boskero wrote:Mali poljski miš nam je uletio u špajz, cura je to vidjela, pošto nemamo pragova ona je improvizovala neki prag sa hoklicom i ramom od slika i zatvorila je taj otvor ispod vrata, napisala na vrata "NE OTVARAJ MIŠ JE UNUTRA", pita me kako ga se riješiti, kažem joj postavit cu ljepilo staviti suhog mesa i uloviti ga na taj nacin. Veli ona meni ni slucajno to nije humano znas kakav masakr je bio kad smo prošlog miša uhvatili, a fakat prosle godine stavio sam ljepilo, miš se zalijepio i bio je preko noci zaljepljen izgrizao je sebi nogu krv na sve strane, ona kad je vidjela to, šest mjeseci sam joj morao ugađati ne bi li došla sebi.

Uglavnom, pitanje je kako uloviti miša na bezbolan nacin po njega i po nju. Razmisljao sam da komadic suhog mesa ili sudžuka nekako fiksiram za neku plastiku i da udrobim tabletu za spavanje i namažem to meso, ako ostavim onako komadic mesa a da nije fiksiran odnjet ce ga negdje ko ce ga naci poslije. Da li bi to funkcionisalo ima li neko drugo rijesenje?
nije ni humano razmišljati o tome kako ga se riješiti ako razmišljamo njenim mišjim mozgom
te takve razdjetinjene trebe nikakve koristi od njih
izvini ali tako je
ako misliš da ti ne ostavlja brabonjke i ne buši sve u špajzu ako je uopće unutra jer mogu se provući i kroz najsitniju rupicu
stavi mesa i okruži ga ljepilom za miševe na jačem kartonu i kad se ulijepi baci u kontejner
:-)
Opal_89

#53 Re: Miš

Post by Opal_89 »

Da se ne jave ovi za zaštitu životinja? :skoljka: Ima to nešto čime se namami da pojede pa traži vode i na taj način bi trebao otići, a šta će dalje sa njim biti... Ono što mu je suđeno :mrgreen: Ili to probaj ili ono sa kavezom. Vidi u Agricomu ili sl. imaju li oni te kaveze, mi smo takav koristili za tavan, doduše mi smo puha hvatali :roll: I samo ga pustiš negdje. A dok ne skontaš šta ćeš moli se da ti to u špajzu nije mišica, pa da ne praviš babine uskoro.
Boskero

#54 Re: Miš

Post by Boskero »

Opal_89 wrote:Da se ne jave ovi za zaštitu životinja? :skoljka: Ima to nešto čime se namami da pojede pa traži vode i na taj način bi trebao otići, a šta će dalje sa njim biti... Ono što mu je suđeno :mrgreen: Ili to probaj ili ono sa kavezom. Vidi u Agricomu ili sl. imaju li oni te kaveze, mi smo takav koristili za tavan, doduše mi smo puha hvatali :roll: I samo ga pustiš negdje. A dok ne skontaš šta ćeš moli se da ti to u špajzu nije mišica, pa da ne praviš babine uskoro.
Miš je davno izbacen, vjerovatno nisi procitao. Tegla i orah efikasno rijesenje
Opal_89

#55 Re: Miš

Post by Opal_89 »

Nisam vidjela. Drago mi je :thumbup:
Post Reply