Isti sam problem imao prije desetak dana bukvalno!

Zajebana situacija. Ja nisam ni primijetio šta je u pitanju dok jedno jutro nisam mogao pokrenuti auto na plin. Na benzin upali bez problema ali na plin neće! Otvorim haubu, kad imam šta vidjeti. Mišonja baš kao i kod tebe stoji gore na poklopcu motora i žvaće kablove od elektronike plina!

Ista stvar mi se dešavala, čim podignem haubu on se zavuče negdje kod bloka motora i nema šanse ga izvući.
Pokušavao sam svašta, polivao motor vodom pod pritiskom, pokušao ga istjerati kompresorom za vazduh, ali ništa nije pomoglo. Na kraju sam imao sreće i očito je sam izašao, jer se nije pojavio više, a već sam se pripremio da kupim mišomora i stavim u motor. I da, meni je još napravio rupu na onoj izolaciji haube sa unutrašnje strane i tu se ugnijezdio!
Rješavaj to što prije, jer miš može haos napraviti unutra. Može ti pokvariti elektroniku ili izgristi gumena crijeva. Ako još uđe u kabinu, bolje da ne govorim šta možeš očekivati.
Moj savjet, kupi mišomora i stavi negdje u motor preko noći jer teško da ćeš ga na drugi način istjerati (ako sam ne ode)!