hrastov žižak wrote:Tomahawk11 wrote:Hajd dobro, sve smo apsolvirali, drugi nemaju konkurenciju u ekipi (nemaju qurac, al hajd), Mirza je u qurcu sto se tice forme, sta ono jos...da, a evo nove situacije: gube sinoc 20 razlike od Bostona, pa ubaci ga, yebem mu, daj mu 10 minuta, ionako ces izgubiti. Ili neces, ali ovoj ekipi Netsa je izgleda strano okrenuti utakmicu koju gube 15 razlike.
To je ono sto se moze zamjeriti Avery-ju, pa koja je korist ubaciti nekoga minutu do kraja (i tako vec 5 puta bar), nema tu niti on sta vidjeti, niti igrac odigrati.
HM, jel govorimo o Europljanima rukijima? Valančiunas došao u ekipu koju boli kurac za plej of, oni tek grade ekipu i odma su ga gurnuli u vatru. Pridžoni (europljanin klupski) dobro iskoristio izostanak Šamperta, nema konkurencije. Šved, pa jebiga, ima neku konkurenciju al se odmah pokazo. Plus što Adelman voli europljane, pogotovo nakon promašaja sa Draženom kojem nije dao šansu. Motijeunas iz Hjustona također ne dobiva priliku, vrlo rijetko. Pogledaj kakvih sve igrača ima da ne dobivaju priliku samo jer se ne uklapaju u trenerov sistem. Ko da gledam da će ovaj jasko-ba čim mirza odigra dobru partiju napisat "đe su sad hejteri" ili nešto slično, ko da sam nešto ružno o čoiku piso.

Sve nabrojano stoji (cinjenice, jel), ali je i cinjenica da su Netsi upali u saht posljednjih 10-15 utakmica, a problem je....ne moze niko nista pogoditi kako se utakmica primice kraju. Pa kad vec pushis 20 razlike, daj covjeku priliku bar 10 minuta, ovo minuta, dvije, do pet, tu kakvu god statistiku imao, to je irelevantno, moze imati i 100% suta, a da je osutao samo jednom. Koliko se meni cini, oni su njega i doveli zbog napadackog dijela igre, da pogodi kad zapne, sad sto nije dosao Howard, pa da on glumi Andersona, nek rijesavaju na drugi nacin, Lopez kao napadacka opcija je varijacija od zalosnog do komicnog (dao je Shaqu materijala na izvoz

). Johnson - ne opravdava ono zbog cega je placen, a ja ne znam ni ko je od njega ocekivao nesto vise, covjek je u silaznoj putanji, ali su ljudi iz Netsa pogresne naocale nosili kad su ga gledali u Atlanti. Deron - jasno je, nije onaj stari, al kad se vec Mirzi spocitava za odbranu, njega svaki bolji play pravi budalom, kako je samo sinoc ispadao kontra Ronda
Ako je ovo Averyjev sistem, nece on skoro vidjeti play off. Mogao bi on uskoro da se ne uklapa u sistem Netsa, jer ih deru svi redom.