Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
deer_hunter

#776 Re: Mirza Teletovic all about

Post by deer_hunter »

do njega je, s ovim prosjekom šuta(30% ukupno,25% za tricu) nema šta tražiti u NBA. to mu je faktički bila jedina prednost u odnosu na suigrače. zabrinjava to što ni u predsezoni kad je igrao skoro 20 minuta u prosjeku nije imao ništa bolji šut,28% što je žalosno...
Herr Flick

#777 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Herr Flick »

Tomahawk11 wrote:
Herr Flick wrote:Mogo je makar ubacit 2-3 poena,ne ovako sut 0/3,0/2 al hajd ima i gorih :-) :-)
Vidi, fino je krenuo, dobro se kretao u odbrani, zalijepio onog, i hajd sto fula prva dva suta, al treci sut za tri poena ga je poslao na klupu. Tezak promasaj :-)
Ma dobro ali ipak je on dosao sa reputacijom jednog od najboljih suetra u Evropi ako ne i najbolji :roll: :roll:
Herr Flick

#778 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Herr Flick »

deer_hunter wrote:do njega je, s ovim prosjekom šuta(30% ukupno,25% za tricu) nema šta tražiti u NBA. to mu je faktički bila jedina prednost u odnosu na suigrače. zabrinjava to što ni u predsezoni kad je igrao skoro 20 minuta u prosjeku nije imao ništa bolji šut,28% što je žalosno...
Ni prvi ni zadnji koji se nije snasao u NBA,nek se vrati u europu,moze birat klub u kojem ce igrati :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#779 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Herr Flick wrote:
deer_hunter wrote:do njega je, s ovim prosjekom šuta(30% ukupno,25% za tricu) nema šta tražiti u NBA. to mu je faktički bila jedina prednost u odnosu na suigrače. zabrinjava to što ni u predsezoni kad je igrao skoro 20 minuta u prosjeku nije imao ništa bolji šut,28% što je žalosno...
Ni prvi ni zadnji koji se nije snasao u NBA,nek se vrati u europu,moze birat klub u kojem ce igrati :D :D
Povucite malo rucnu. Kad krene shut, onda ne igra. Pogodi tricu sa zvukom sirene na poluvremenu, pogodi tricu na kraju utakmice, al ne pije to vode kod Averyja. I onda normalno, dobije 5 minuta, promasis 3 suta i klupa. A sto one krampe mogu imati 20-30 % suta, to nista. Minutaza zagarantovana.
Ako vec trpi slumpaze pojedinaca, trebalo bi malo i Mirza da se istrpi. Yebo te 5 minuta ko se dokazao tako. Pa onda sljedecu ni minute. I tako u krug. :-)
ultima_palabra

#780 Re: Mirza Teletovic all about

Post by ultima_palabra »

Mancini, jebem li ti sve na kamaru :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#781 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Mancini, jebem li ti sve na kamaru :mrgreen:
Sve neke mr.Rotacije :mrgreen:
I svaka ekipa ima svog Ballotelija (Kardashiana) :lol:
Da nisu sta Avery i on u rodu kakvom? :-) Avery - Balin tetak :mrgreen: sure
Last edited by Tomahawk11 on 13/12/2012 09:32, edited 1 time in total.
wolfie

#782 Re: Mirza Teletovic all about

Post by wolfie »

Svugdje se nadje jedan. :lol:
ultima_palabra

#783 Re: Mirza Teletovic all about

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
Sve neke mr.Rotacije :mrgreen:
I svaka ekipa ima svog Ballotelija (Kardashiana) :lol:
Da nisu sta Avery i on u rodu kakvom? :-) Avery - Balin tetak :mrgreen: sure
Treba i Averyja fotošopirati kako janje okreće :-D
It_is_a_Leclerc

#784 Re: Mirza Teletovic all about

Post by It_is_a_Leclerc »

Teletović je naš najbolji sportista trenutno, i na tome mu čestitam.

Kao i svi veliki evropski igrači, po odlasku u NBA, treba polusezonu, pa čak i čitavu sezonu da se privikne na drastično promijenjen stil igre u toj ligi. Ali, kod Bošnje, ako ne ubacuje 30 komada u utakmici, odmah "ne valja", "treba se vratiti u Turbinu", "do njega je" i slične ludorije.
deer_hunter

#785 Re: Mirza Teletovic all about

Post by deer_hunter »

Tomahawk11 wrote:
Povucite malo rucnu. Kad krene shut, onda ne igra. Pogodi tricu sa zvukom sirene na poluvremenu, pogodi tricu na kraju utakmice, al ne pije to vode kod Averyja. I onda normalno, dobije 5 minuta, promasis 3 suta i klupa. A sto one krampe mogu imati 20-30 % suta, to nista. Minutaza zagarantovana.
Ako vec trpi slumpaze pojedinaca, trebalo bi malo i Mirza da se istrpi. Yebo te 5 minuta ko se dokazao tako. Pa onda sljedecu ni minute. I tako u krug. :-)
koje krampe u Netsima osim Childressa imaju lošiji šut od Mirze? ovi što mu uzimaju poziciju imaju bolji šut od Mirze (Blatche 49%,Kardashian 47%,Wallace 44%,Evans 62%)gledaj čitavu sezonu,pa i predsezonu,a ne samo jednu utakmicu. minutaža nema veze s tim što Mirza loše šuta. već sam ti dao primjer da je imao lošiji šut u predsezoni kad je igrao,ne znam tačno, ali blizu 20 minuta po utakmici nego sada kad igra 7,8.po tebi bi trebalo biti obrnuto.šut zbog male minutaže gube samo psihički nestabilni igrači.pogledaj ovog Brooksa,50% za 3,57% ukupno šuta, a igra 11 minuta u prosjeku,18 minuta manje nego prošle sezone...znači trener mu radi isto kao i Mirzi, vadi ga iz igre, igra malo vremena, ali čovjek radi ,ima dobar šut i polako uvjerava trenera da zasluzuje vise da igra.tako i Mirza treba, raditi,pogađati 40-50% onog što mu dođe 5,6 utakmica u nizu i minutaža će mu se povećavati.sve dok gađa 25% za tricu neće igrati više od 10 minuta,jer nije igrač tipa Kirilenka da loš šut u utakmici nadoknadi za 10 skokova ,7 asistencija,3,4 ukradene lopte,3 blokade,itd...
jasko_ba

#786 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

svaki put me iznenadi kad pocnu stavljati statistike (ovaj jos uvijek vadi podatke iz predsezone) :-)
Lik igra max 5 minuta, i sad on treba imati za to vrijeme sut 3/3, 5 skokova ,2 asistencije. Pa vecina igraca u bruklinu igra preslabo i procenat suta im je jedva 30 posto, al makar dobiju priliku po 25 minuta. Da mirza ima toliku minutazu i nek sut bude tipa 6/14, to je oko 15-18 poena, a znam da to on moze ostvariti, al definitvno nece za 5 minuta. Mogu samo misliti pod kojim je on pritiskom trenutno, sjedi napet ko puska i onda ovom kad se nadigne, ubaci ga u igru da uradi sve odjednom.
Mancini jede govna i ne znam sta pokusava. Znam da ima jos uvijek puno utakmica do kraja, al s obzirom da ce se bruklin do kraja boriti za ulazak u plejof, mislim da ce status mirze i dalje ostati ovakav. :x
jasko_ba

#787 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

deer_hunter wrote:
Tomahawk11 wrote:
koje krampe u Netsima osim Childressa imaju lošiji šut od Mirze? ovi što mu uzimaju poziciju imaju bolji šut od Mirze (Blatche 49%,Kardashian 47%,Wallace 44%,Evans 62%)gledaj čitavu sezonu,pa i predsezonu,a ne samo jednu utakmicu. minutaža nema veze s tim što Mirza loše šuta. već sam ti dao primjer da je imao lošiji šut u predsezoni kad je igrao,ne znam tačno, ali blizu 20 minuta po utakmici nego sada kad igra 7,8.po tebi bi trebalo biti obrnuto.šut zbog male minutaže gube samo psihički nestabilni igrači.pogledaj ovog Brooksa,50% za 3,57% ukupno šuta, a igra 11 minuta u prosjeku,18 minuta manje nego prošle sezone...znači trener mu radi isto kao i Mirzi, vadi ga iz igre, igra malo vremena, ali čovjek radi ,ima dobar šut i polako uvjerava trenera da zasluzuje vise da igra.tako i Mirza treba, raditi,pogađati 40-50% onog što mu dođe 5,6 utakmica u nizu i minutaža će mu se povećavati.sve dok gađa 25% za tricu neće igrati više od 10 minuta,jer nije igrač tipa Kirilenka da loš šut u utakmici nadoknadi za 10 skokova ,7 asistencija,3,4 ukradene lopte,3 blokade,itd...
Gdje mirza igra 10 minuta? Ove gore statistike drugih igraca ostvarene u 3 utakmice protiv orlanda, i par protiv sakramento i toronta? :lol:
Trener ga ne zna koristiti i tu je kraj price, u bilo kojem drugom timu bi odmah uspio , tu sam siguran
Logovan

#788 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Logovan »

Image
MIRZA ČESTITAM TI!! :thumbup:
deer_hunter

#789 Re: Mirza Teletovic all about

Post by deer_hunter »

jasko_ba wrote:svaki put me iznenadi kad pocnu stavljati statistike (ovaj jos uvijek vadi podatke iz predsezone) :-)
Lik igra max 5 minuta, i sad on treba imati za to vrijeme sut 3/3, 5 skokova ,2 asistencije. Pa vecina igraca u bruklinu igra preslabo i procenat suta im je jedva 30 posto, al makar dobiju priliku po 25 minuta. Da mirza ima toliku minutazu i nek sut bude tipa 6/14, to je oko 15-18 poena, a znam da to on moze ostvariti, al definitvno nece za 5 minuta. Mogu samo misliti pod kojim je on pritiskom trenutno, sjedi napet ko puska i onda ovom kad se nadigne, ubaci ga u igru da uradi sve odjednom.
Mancini jede govna i ne znam sta pokusava. Znam da ima jos uvijek puno utakmica do kraja, al s obzirom da ce se bruklin do kraja boriti za ulazak u plejof, mislim da ce status mirze i dalje ostati ovakav. :x
statistika je ono što se gleda, ostalo su prazne priče(nešto slično kao što u Džekinom slučaju izvlačite statistiku,prosjek golova po minutama igre u odnosu na Aguera i Balotellija,pa dokazujete kako treba igrati više od njih dvojice).ne očekuje niko da zabije 20 poena za 5 minuta,ali u tih 5 minuta mora imati puno bolji šut nego sada ako misli povećati minutažu. napet kao puška?? jbg,to ti je NBA,4 utakmice sedmično,putovanja svaki dan,itd...
sadmire

#790 Re: Mirza Teletovic all about

Post by sadmire »

ni meni nije bas najajsnije zasto barem u jednoj utakmici ne dobije vecu minutazu. Ako si doveo jednog takvog igraca, sa takom reputacijom, onda mozes brate zrtvovati jednu od 82 utakmice, ne bi trebalo od nje zavisiti a ne zna se unaprijed ni kakav ce joj biti ishod, i reci, slusaj Mirza, igrat ces 30 minuta u sljedecoj utakmici, imas slobodu u igri, pokazi sta znas, da imi vidimo mozemol s tobom racunati. I onda bi svi mogli imati jasniju sliku o njegovim sposobnostima i o tome da li ima kvalitet za NBA ili ne.
Ovako je patnja svima a niko nista ne dobija, pet minuta ti nekad nije dovoljno ni da se zagrijes, a kamoli da pokazes svoje umijece, pogotovo ako fulas prvi sut ili malo losije udjes u utakmicu.
jasko_ba

#791 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Statistika svetinja? :lol:
Par puta je usao u igru i odmah pogodio trojku. Sta da je ostalo samo na tome, da namjerno vise nije sutirao?
4-5 utakmica tako isto, kolika mu je onda statistika? :-)
deer_hunter

#792 Re: Mirza Teletovic all about

Post by deer_hunter »

jasko_ba wrote: Gdje mirza igra 10 minuta? Ove gore statistike drugih igraca ostvarene u 3 utakmice protiv orlanda, i par protiv sakramento i toronta? :lol:
Trener ga ne zna koristiti i tu je kraj price, u bilo kojem drugom timu bi odmah uspio , tu sam siguran
sad se već blamiraš, dovoljno je da odeš na stranicu NBA i skontaš da to što si ti napisao jednostavno nema veze s istinom
i gdje sam napisao da Mirza igra 10 minuta?? :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#793 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

jasko_ba wrote:
deer_hunter wrote:
Tomahawk11 wrote:
Gdje mirza igra 10 minuta? Ove gore statistike drugih igraca ostvarene u 3 utakmice protiv orlanda, i par protiv sakramento i toronta? :lol:
Upravo to. Mirza nema minuta da bi njegova statistika bila objektivna.
Navedena gospoda u posljednjih 10 utakmica varira od ocajnog do katastrofalnog. Slobodno ukljuci Derona i Joea u taj krug ocajnika. E onda je Mirza los :-)
Mirza je kompletniji igrac od, recimo, tog Kardashiana. Samo da dobije priliku da to pokaze.
Artest

#794 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Artest »

tesko se nositi s pritiskom koji mirza ima...jer zna da ga dva-tri promasena suta, salju na poziciju neaktivnog igraca sljedecih nekoliko meceve. i hajd ti to ne imaju u svojoj podsvjesti, sto se posljedicno odrazi da zadrhti ruka...
avery nema povjerenja u cekanje da mirzu ochepi....kao da nikad nije gledao utakmice nase reprezentacije :D gdje mirza fuli 5 suteva, pa veze 3 trojke...sramota za skauting gospodina Rotacije (hoce li ta montaza s janjetom?)

ako je stvar unistenog sampouzdanja, onda je stvar bila...da se na na vrijeme trejduje kod trenera koji igra run & gun, za kos vise; ili u ekipu ciglatora, tipa washington :D ... mozda bi bilo spasa...ima toliko ekipa koje nemaju nikakvog sutera...pa ni da sutira 25% za 3
Tomahawk11
Globalni moderator

#795 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Ehhh, da su ti Netsi bar u nekoj suterskoj formi, pa bi covjek nekako i presao preko toga. Ali, to je manje vise ocaj.
Johnson nije ni sjena onog iz Atlante, Walace je bio bolji u Blazersima, trio klada, ne znam, Blatche ko zna nesto i pogoditi, ova dvojica su tu da skacu i razmecu se ko je jaci :mrgreen:
Zna li neko kako je Evans dosao do svoje skakacke premoci? Trenirao je u situaciji kad ih 15 igra na terenu, a onaj ko ima loptu, igra sam protiv svih :lol: Mislim da je bilo mrtvih kad je Evans bio u posjedu :-)
Deron - haman da je krenulo nizvodno. Gledam ga kako igra, sve je to nekako na divlje, nije to to.
I onda, slag na tortu, dovedu najboljeg strijelca Eurolige, daju mu po 5 minuta svaku trecu utakmicu....i hoce rezultate? Ne moze. Pocetak sezone je i nekako stimalo, sad nikako. Stotku ne mogu prebaciti ni sa Rocketsima.
KPNCTNJAH

#796 Re: Mirza Teletovic all about

Post by KPNCTNJAH »

Mancini ga hebe, ali mi je i Mirza cudan pravo... razumijem da je veliki pritisak u pitanju, ali brate ponasa se kao novo dijete u drustvu... dobije loptu i ne smije da je spusti na zemlju, nego po nekoliko sekundi ceka da mu neko pridje da je moze predati (zna se kakvi igraci to rade) ... svaki sut mu kratak :-? u Europi je sutao trice preko dva igraca i pogadjao, a ovdje cesto ostane sam na sutu i posalje kratku loptu, ono jedva na prvi obruc... nek' puca trice od tablu :D klupa mu je kako god, pa bolje da se malo opusti, da ide pod kos cesce, ovako ispade da su mu trice jedino oruzje, a i to mu je nazalost zakazalo kad je bilo najpotrebnije za njega da uspije...
Tomahawk11
Globalni moderator

#797 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

KPNCTNJAH wrote:Mancini ga hebe, ali mi je i Mirza cudan pravo... razumijem da je veliki pritisak u pitanju, ali brate ponasa se kao novo dijete u drustvu... dobije loptu i ne smije da je spusti na zemlju, nego po nekoliko sekundi ceka da mu neko pridje da je moze predati (zna se kakvi igraci to rade) ... svaki sut mu kratak :-? u Europi je sutao trice preko dva igraca i pogadjao, a ovdje cesto ostane sam na sutu i posalje kratku loptu, ono jedva na prvi obruc... nek' puca trice od tablu :D klupa mu je kako god, pa bolje da se malo opusti, da ide pod kos cesce, ovako ispade da su mu trice jedino oruzje, a i to mu je nazalost zakazalo kad je bilo najpotrebnije za njega da uspije...
To ti je ovo sto govore, pritisak cini svoje. U Caji nema pritiska, u reprezentaciji odrijesene ruke. Ovdje nema greske, dok se okrenes, klupa. I onda je to pocelo djelovati na njega, a to nije dobro. To nije onaj Mirza.
Gledam sinoc, sve je dobro bilo dok nije poceo sutati. Prva fula, druga....onda pokusaj za tri poena (isforsirano, ali ne onako kako on suta u tim prilikama). Ostatak ekipe nema osjecaj da je i on na terenu, nego ako sta sam uradi - uradio je. To govorim za napadacki segment. Odbrana solidna ono vremena malo sto je dobio.
Bar s raspalim Raptorsima je mogao dobiti vise minuta. Sta ces kad Avery nema vremena za Mirzu, gubi od ekipe koja je jedna od najgorih i jos uz to desetikovana povredama.
Isto tako, nije mi ni njegov status jasan. Jednu igra 5 minuta, drugu nikako, pa tako bi i James izgubio samopouzdanje.
Arminovski

#798 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Arminovski »

alphonse kauders

#799 Re: Mirza Teletovic all about

Post by alphonse kauders »

Let's not forget that Mirza Teletovic really wanted to play for the Brooklyn Nets. He paid out $2 million of his own money to buy out his Spanish contract. Then, after the Nets offered him the full $5 million MLE over three years, they realized that doing so would put them in hard cap hell, no signings, no use of any exceptions, nothing. So they asked him to take a pay cut, $2 million a year over three years. He agreed.

The Nets thought they had a steal. He led the Euroleague regular season in scoring, then finished second in the FIBA Europe qualifying round this summer. His nickname in his homeland: "King of Bosnia."

Now, he's stuck on the bench. He bulked up too much during the summer, anticipating that was something he needed to do for the more physical NBA game. It was a mistake. It hurt his bread-and-butter: his long-range shot. Now, he and strength and conditioning coach Jeremy Bettle are working on a regime to reverse that. And he's working on the rest of his game, particularly his defense while he waits the call.

"I've been working hard, like everyday," Teletovic tells Rod Boone, "trying to stay in shape and once my name gets called, be ready and to start playing. Sometimes it's tough. Most of the time not playing and then getting in the game . . . you can do whatever you want, but game shape is a different thing. It takes a little bit of time to get into it."

His teammates have confidence in him. Said Deron Williams, "We know what he is capable of doing. We see it in practice, how he can shoot the ball. It's just a matter of gaining his confidence and how he plays on the defensive end."
"It's been tough on him," Deron Williams said. "He's been a pro for a while and he's used to being the guy on the team that plays 35 minutes a game and gets the majority of their shots, to go to a team where now he's thrown out there for two minutes. He's not used to coming off the bench and has to take shots. It's a transition, so everybody is patient with him.
LINK LINK 2
Artest

#800 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Artest »

promasis tri lopte, nema te tri utakmice...kao sto sam i najavio

mirza se bas usrecio s klubom....jedan nando de colo i shved igraju znacajne role, a njega s visestruko boljom reputacijom, nema ni na mapi...

ovo neigranje i nepovjerenje trenera , svakako da ne pomaze sampouzdanju.

prije trejda, nema mu spasa...onaj gnom gaji filozofiju larry browna
Post Reply