Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jasko_ba

#5126 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

SundanceKid wrote:Cuj pa sta, pa nije dobro da dajes nekom prostor za ofanzivni skok i poene zakucavanjem. Kakve veze ima ko je zakucavo preko koga, poenta je da ne dajes nekom priliku za poen svojom greskom. Eto pa sta.
Sram ga bilo, kako je to mogao dopustiti?
:lol: :-)
SundanceKid

#5127 Re: Mirza Teletovic all about

Post by SundanceKid »

It_is_a_Leclerc wrote:Fantastičan Mirza.

Skače, šuta, asistira, nudi lijepe i atraktivne poteze. Definitivno je spasio Netse kataklizme.

Nisam primjetio, jesu li se pojavili pljuvači što su se smijali "jednodimenzionalnosti" Mirze, nakon one utakmice sa Indianom ?
I sto je najbolje za vidjet, pokazuje da ima poteze na postu i fin ulaz, i da nije samo suter.

jasko_ba wrote:
SundanceKid wrote:Cuj pa sta, pa nije dobro da dajes nekom prostor za ofanzivni skok i poene zakucavanjem. Kakve veze ima ko je zakucavo preko koga, poenta je da ne dajes nekom priliku za poen svojom greskom. Eto pa sta.
Sram ga bilo, kako je to mogao dopustiti?
:lol: :-)
Ma to kazem jer nije prvi put da zaboravi box out, na tome treba raditi. Nisam reko da je igro losu utakmicu, daleko od toga, citaj sta sam piso u tom postu.
jasko_ba

#5128 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Znam, al totalno nebitna i nevazna situacija. Odbranu je odigrao fenomenalno kad je trebalo. Lijepo zakucavanje i nista vise, ni prvi ni zadnji u slicnim prilikama.
SundanceKid

#5129 Re: Mirza Teletovic all about

Post by SundanceKid »

Mogu se slozit da je nebitan jedan poen i zakucavanje, ali da je nebitna navika koju cesto ima da ne zagradi skok lijepo, to nikako. Ako gledas defanzivni ucinak, to je jedna od najbitnijih stvari narocito kad ga rotira na cetvorku. Al ajde, ja samo primjetih to u par navrata, a imace mu ko to sugerisat siguran sam...
Dr. Kuca

#5130 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Dr. Kuca »

Realno odigro je odlicno odbranu i na Buzer i na onoj 24orci i na Noahu. Jbga moraju pogodit nekad, al super super.
hrastov žižak

#5131 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

SundanceKid wrote:Mogu se slozit da je nebitan jedan poen i zakucavanje, ali da je nebitna navika koju cesto ima da ne zagradi skok lijepo, to nikako. Ako gledas defanzivni ucinak, to je jedna od najbitnijih stvari narocito kad ga rotira na cetvorku. Al ajde, ja samo primjetih to u par navrata, a imace mu ko to sugerisat siguran sam...
vjerovatno je jedna od najlošijih četvorki u ligi što se tiče skoka. u odbrani opet slabašan, mada zna fino odigrat. al je dobra vijest da u zadnje vrijeme pokazuje napadačku raznovrsnost.
Butmiran

#5132 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Butmiran »

Ja sam oduševljen Mirzinom partijom. Svaka čast majstore. :thumbup:
van Basten

#5134 Re: Mirza Teletovic all about

Post by van Basten »

čitajući ovu temu imao sam donekle predstavu koliko mu je jadna ekipa, ali ovo večeras je prevazišlo sva moja očekivanja... pa on fakat nema s kim igrati, ovi bi se sa Igokeom borili za final 4 ABA lige... a tek trener :lol: :lol: :lol:
al, baš ga briga... neka nastavi sa ovim partijama, i NBA budućnost mu je sigurna, i to u nekoj normalnijoj ekipi
uncas

#5135 Re: Mirza Teletovic all about

Post by uncas »

SundanceKid wrote:
uncas wrote:
SundanceKid wrote: Sretan si sto si izaso :D

Bravo Mirza za napad, a u odbrani bi mogo malo dotegnut skok, odnosno bolje se zagradit da ne daje bezveze priliku da neko zakuca preko njega.
Kucali su i preko ewinga pa sta

Sent from my GT-I9100
:-) :-) :-)

Cuj pa sta, pa nije dobro da dajes nekom prostor za ofanzivni skok i poene zakucavanjem. Kakve veze ima ko je zakucavo preko koga, poenta je da ne dajes nekom priliku za poen svojom greskom. Eto pa sta.
Pa pisaj ga. Nisu zbog tog izgubili. Potpuno nebitno.

Sent from my GT-I9100
jasko_ba

#5136 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Butmiran wrote:Ja sam oduševljen Mirzinom partijom. Svaka čast majstore. :thumbup:
Rasturio veceras. Bez zamjerke
van Basten wrote:čitajući ovu temu imao sam donekle predstavu koliko mu je jadna ekipa, ali ovo večeras je prevazišlo sva moja očekivanja... pa on fakat nema s kim igrati, ovi bi se sa Igokeom borili za final 4 ABA lige... a tek trener :lol: :lol: :lol:
al, baš ga briga... neka nastavi sa ovim partijama, i NBA budućnost mu je sigurna, i to u nekoj normalnijoj ekipi
Ma prejadna ekipa. Nek su se svi mogli uvjeriti
MOSALJOZE

#5137 Re: Mirza Teletovic all about

Post by MOSALJOZE »

Nisam gledao,ali po komentarima vidim da je bilo jako dobro :bih:
alphonse kauders

#5138 Re: Mirza Teletovic all about

Post by alphonse kauders »

napadački odličan, u odbrani je bilo malo toplo/hladno , ali i tu je bio u cjelini među boljima večeras u BN.

Za 19 minuta, više nego dobar učinak, šteta zbog problema sa prekršajima i Kiddove čudne odluke da ga izvede na pola treće četvrtine.
Logovan

#5139 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Logovan »

Svaka čast TELETOVIĆU!!! :bih: Majstor si ti veliki. Kad bi ga onaj trener levat malo više poštovao, Mirza bi bio još bolji.
It_is_a_Leclerc

#5140 Re: Mirza Teletovic all about

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel ima neko kompilaciju poena sa američkim komentatorom ? Ja sam gledao na ESPN i briljirali su. :)
Butmiran

#5141 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Butmiran »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel ima neko kompilaciju poena sa američkim komentatorom ? Ja sam gledao na ESPN i briljirali su. :)
http://stats.nba.com/teamPlayers.html?TeamID=1610612751

Ovdje imaš sve Mirzine poene ove sezone. Samo klikni na ovo što je na slici označeno, večerašnji poeni su dole na dnu liste sa ESPN komentatorima.

Image
spinel_

#5142 Re: Mirza Teletovic all about

Post by spinel_ »

evo ga espn, valjda ce biti i do jutra yes

Nadam se da ce vise uzimati ove trice iz trka, a manje ove s mjesta iz kojih se namjesta a koje u vecini slucajeva promasi
majstor_m

#5143 Re: Mirza Teletovic all about

Post by majstor_m »

hrastov žižak wrote:
SundanceKid wrote:Mogu se slozit da je nebitan jedan poen i zakucavanje, ali da je nebitna navika koju cesto ima da ne zagradi skok lijepo, to nikako. Ako gledas defanzivni ucinak, to je jedna od najbitnijih stvari narocito kad ga rotira na cetvorku. Al ajde, ja samo primjetih to u par navrata, a imace mu ko to sugerisat siguran sam...
vjerovatno je jedna od najlošijih četvorki u ligi što se tiče skoka. u odbrani opet slabašan, mada zna fino odigrat. al je dobra vijest da u zadnje vrijeme pokazuje napadačku raznovrsnost.
strucnjak do strucnjaka
statixx

#5144 Re: Mirza Teletovic all about

Post by statixx »

Nisam gledao utakmicu, ali sudeci prema hajlajcima ovu prednost su napravili kada je Mirza izasao u 3/4, je li tako?
hrastov žižak

#5145 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

majstor_m wrote:
hrastov žižak wrote:
strucnjak do strucnjaka
no sikiriki, naučićeš i ti ponešto :wink:
-danTe-

#5146 Re: Mirza Teletovic all about

Post by -danTe- »

hrastov žižak wrote: vjerovatno je jedna od najlošijih četvorki u ligi što se tiče skoka. u odbrani opet slabašan, mada zna fino odigrat. al je dobra vijest da u zadnje vrijeme pokazuje napadačku raznovrsnost.
Interesuje me jesi li gledao koju utakmicu ove sezone, posebno zadnjih 5-10? Ne kazem ja da je on Rodman u odbrani, al ne mozes reci da je slabasan. Znalo se desavati na utakmicama da ga ne ide sut i da ga njegova odbrana drzi. Sinoc je ispao 2 puta, jednom Boozer, jednom Gibson i ono zakucavanje Gibsona. Ali koliko je puta zagradio Noah-a i uvijek na sutu bio. Ne da da se ugura u reket tek tako kad je na postu i mislim da je sasvim solidan u odrani. Pogotovo ako ovu odbranu poredimo sa proslosezonskom kad je bio blago receno ocajan.
Nebitan32

#5147 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Nebitan32 »

Koliko vidim Mirza ide ka tome da postane lider ove ekipe. :thumbup: Ako sam dobro upratio ostalo je jos 50-tak utakmica do kraja sezone i moze se on pofino naigrati.
-danTe-

#5148 Re: Mirza Teletovic all about

Post by -danTe- »

Nebitan32 wrote:Koliko vidim Mirza ide ka tome da postane lider ove ekipe. :thumbup: Ako sam dobro upratio ostalo je jos 50-tak utakmica do kraja sezone i moze se on pofino naigrati.
Ma nerealno je reci lider, ali da postaje bitan ugrac moze se reci. Nek' on ima prosjek od 25 min. ove sezone(a zbog povrede Brooka mislim da ne bi trealo biti problema s tim) i 10-ak poena po utakmici ja zadovoljan.
jasko_ba

#5149 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Trejd :!:
I nista vise 8)
-danTe-

#5150 Re: Mirza Teletovic all about

Post by -danTe- »

jasko_ba wrote:Trejd :!:
I nista vise 8)
neka ga do kraja sezone :mrgreen:
da ga ti nebi u San Antonio :mrgreen: