Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BosnianHardcore

#426 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by BosnianHardcore »

sto Mirza ne igra ?
Tkd

#427 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tkd »

Štedi najboljeg igrača za regularnu sezonu. :)
OBOJENA PTICA

#428 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by OBOJENA PTICA »

Tkd wrote:Štedi najboljeg igrača za regularnu sezonu. :)
Ne znam što je išao u Ameriku kad mu je i u Španiji bilo dobro.
Tomahawk11
Globalni moderator

#429 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tomahawk11 »

OBOJENA PTICA wrote:
Jah :zzzz: cuj sto je isao?! :shock: Nije morao, mogao bi se vratiti, Bosni bi dobro doslo pojacanje, a dobro bi mu isto bilo, blizu bi bio rodnog kraja....
Comrad

#430 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Comrad »

Ajde sta ste odmah krenuli sa negativom...boze dragi. U svemu ovako.

Jbt sutra nek zabije 20+ poena bice mirza najbolji, clanci po portalima, ovo, ono...sljedecu tekmu da 5 poena nidje nista, propast ce, nek se vrati u evropu...

Opustite se ba...U pitanju su pripremne utakmice. I ne znam sta ocekujete od Mirze, 30 pts u prosjeku? Neka covjek igra i zabavlja se. :bih: :thumbup:
Logovan

#431 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Logovan »

OBOJENA PTICA wrote:
Hajde ptico ne laprdaj.
Tkd

#432 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tkd »

Ko ne bi išao u NBA ako ima prilike. Bodiroga možda.

Izazov , eto što. Razviti će se Mirza žestoko aBd u samo 1 sezoni. ;-)
Tkd

#433 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tkd »

Rezime.

Mirza odigrao do sada za Netse 6 utakmica u predsezoni gdje bilježi 6.0 poena, 1.8 skoka, 0.2 asistencije te 1.2 izgubljene lopte za 17.7 minuta.

Ima ukupan šut 12-43 što je mizernih 27.9%. Za tri poena 8-31 što iznosi 25.8%. 4\5 slobodna bacanja ili ti ga 80%.

Trenutnu su mu brojke užasne, no ovo je predsezona :)
Mr.Fundamental

#434 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Mr.Fundamental »

Comrad wrote:Ajde sta ste odmah krenuli sa negativom...boze dragi. U svemu ovako.

Jbt sutra nek zabije 20+ poena bice mirza najbolji, clanci po portalima, ovo, ono...sljedecu tekmu da 5 poena nidje nista, propast ce, nek se vrati u evropu...

Opustite se ba...U pitanju su pripremne utakmice. I ne znam sta ocekujete od Mirze, 30 pts u prosjeku? Neka covjek igra i zabavlja se. :bih: :thumbup:
Tako ti je kod nas u svakom sportu - kad je neko dobar onda ga kujemo u zvijezde, ako zakaže, onda je kloc na kvadrat :) Narednu tekmu opet dobro odigra i opet je najveći bosanski sin.
Kao što reče, tek su pripremne utakmice, Mirza se još uvijek privikava na novi tim i novi stil igre. Malo je onih koji su došli iz Evrope i u prvoj NBA sezoni zablistali (ako je takvih uopšte bilo). Ono što je dobro jeste da se Mirza ne libi maznut šut, još kad ga krene to će onda sve leći na svoje.
Max Bunker

#435 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Max Bunker »

Ovako, znam da smo Hrvatsku redovno derali u kosarci ali ako neko moze da napise medjusobni omjer, molim vas.
4stringsonly

#436 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by 4stringsonly »

zlo87 wrote:
4stringsonly wrote:Večeras BROOKLYN NETS - NY KINGS. u pola 2. Let's go, Mirza!
:lol: :lol:
Izvini jarane al' nasmijao si me pravo. :mrgreen: :lol:
Hahahah! Pa otkud mi Kingsi,mati draga.....Sam se sebi smijem. :-)
Greška neoprostiva. Propade 25 godina praćenja NBA.:-)
xXBl0odXx

#437 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by xXBl0odXx »

Jbo tekmu, drzimo fige da mirza dobro prodje u ovom uraganu :shock: Cuj kraj rijeke zivi, haj bar nije uz okean. :D
helloteletovic

#439 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by helloteletovic »

Kaze na pocetku ovaj, da ga je krenuo šut. Napkon, bilo je i vrijeme samo da tako bude i na tekmi. I sam Mirza kaze da se navikao na sistem igranja, tj. shvaća gdje, kuda, kako.
Tkd

#441 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tkd »

http://atdhe.so/watch.php?id=481945

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Najavio je i Mirzu ! :D

Onaj Blatche isti Balotteli po ponašanju :lol:
miki.ba

#442 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by miki.ba »

Nije ni ulazio :(
Arminovski

#443 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Arminovski »

miki.ba wrote:Nije ni ulazio :(
Mogu biti pesimista? Nisam gledao utakmicu ali ni ocekivao da udje. Prva utakmica ali nekako mentalno vazna. Ni jedan od prvacica nije usao. Kad se sve sabere, mora da poradi na par segmenata igre, valjda je odbrana najkriticnija. U predsezoni zatajio, ponestalo municije i tamo gdje je trebalo imati tj. na trojkama a tu ce izgleda da parkira u napadu.

Mislim da ce grijati klupu vise nego sto se nama svidja. Uce na pocetku polako u lakse tekme, onako do 5 minuta, ako bude islo porasce minutaza do kraja sezone na oko 10 i to je to. Ovo se meni ovako cini ali uzeti sa dozom rezervacije jer ne pratim u detalj vec onako od oka trabunjam. :mrgreen:

Nadam se jedino da nece biti ko sa Drazenom u Portlandu...

Dabogda ja pogresio...
Tkd

#444 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tkd »

Mirza katastrofalan šut, 3 poena 1 skok i 1 asistencija. Igrao je mislim 16 minuta. Heat ih je razmontirao.
shake69

#445 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by shake69 »

Arminovski wrote:
miki.ba wrote:Nije ni ulazio :(
Mogu biti pesimista? Nisam gledao utakmicu ali ni ocekivao da udje. Prva utakmica ali nekako mentalno vazna. Ni jedan od prvacica nije usao. Kad se sve sabere, mora da poradi na par segmenata igre, valjda je odbrana najkriticnija. U predsezoni zatajio, ponestalo municije i tamo gdje je trebalo imati tj. na trojkama a tu ce izgleda da parkira u napadu.

Mislim da ce grijati klupu vise nego sto se nama svidja. Uce na pocetku polako u lakse tekme, onako do 5 minuta, ako bude islo porasce minutaza do kraja sezone na oko 10 i to je to. Ovo se meni ovako cini ali uzeti sa dozom rezervacije jer ne pratim u detalj vec onako od oka trabunjam. :mrgreen:

Nadam se jedino da nece biti ko sa Drazenom u Portlandu...

Dabogda ja pogresio...
Upravo je Drazenov primjer potvrda kako je tesko uci u NBA prvih sezonu- dvije a veci je bio igrac od Mirze.Mene vise brine ekipa Nets-a koja po ovome , dok se uigra proci ce pola sezone tako da ne vjerujem da ce dobaciti do play off-a. Mozda dogodine nesto naprave, ali nekako sam skeptik kako su se patili protiv Minnesote. Sinoc je sve bilo ocekivano. Prevelika razlika.
duplanula

#446 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by duplanula »

Tkd wrote:Mirza katastrofalan šut, 3 poena 1 skok i 1 asistencija. Igrao je mislim 16 minuta. Heat ih je razmontirao.

Ne bih se pretjerano obazirao sto ih heat razmontirao (Heat je ekipa koja trenutno ima 3 igraca sa proejskekom preko 20 poena po tekmi), koliko treba da se brinu oko odbrane, napadackg ucinka i sl. Onaj Johnson nista, karina najobicnija, a toliko ga para platili... A jbg MIrza se trudi haos, ponekad izgleda izgubljeno i sl., ali valjda tranziciji, zelja da se nabaci treneru i sl. Veliki je to pritisak i strasna tranzicija u pristupu kod europe i usa. U svakom slucaju nadamo se boljem ucinku vec u slijedecoj utakmici.
Mustang1

#447 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Mustang1 »

4-5 poena na kraju regularnog dijela po utakmici kad bi imao ja bi se napio da proslavim :D Prva je sezona jebiga ..Sljedece nek ima 10 odlicno :D
sadmire

#448 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by sadmire »

mene cudi da je toliko vremena proveo u igri, kad ga vec nije islo. Ovako mu trener samo rusi samopouzdanje, iako mu je motiv sigurno bio da postedi glavne igrace te demontaze.
Ali ipak, proslu utakmicu mu covjek nakon sedam sekundi postize tricu i na kraju mu da samo cetiri minute, a sada ga ostavi na parketu.
Tkd

#449 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tkd »

Trener mu ne ruši samopouzdanje. Takav ti je NBA. Dao mu je 16 minuta i Mirza je fulao 6 ili 7 trojki. Baš onako opušteno je mogao postići ugodnih 10-tak poena a ne 3 i sve bi ljepše izgledalo. 2 utakmice i prosjek šuta mu je 22%, a kao deadly shooter. :)
Comrad

#450 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Comrad »

Gledao sam bas dok je Mirza igrao, nadam se da ce se uspjeti snaci. Sigurno mu je malo neobicno, ali mozda bi ipak trebao da poradi i na ulazu, malo blizim sutevima, malo vise 1 na 1, pa nije ni on junior. Nece moci do kraja sezone stajati na 7m i cekati.

Prve su utakmice, ali ni u pripremnim nije bas briljirao sa tricama. U nekim tekmama gdje budu u egalu, sumnjam da ce mu trener dati da se ispucava.

Sve u svemu, samo neka igra, dok se navikne bice to dobro. :bih:
Post Reply