Prop'o transfer, zaboravih razlog a sinoc sam chitao o tome.kakavdanakneiskustvu wrote:
priča se da će u bolonju
Mirza Teletovic all about
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- burek_in_space
#201 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
- Kardelj01
- hrastov žižak
#203 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Šteta što Dvajt Hauard nije potpisao za Netse, mislim da bi Mirza puno profitirao igrajući uz njega. Negdje su Teletovića nazvali mogućim bosanskim Rajanom Andersonom koji je također fenomenalan trojkaš, nešto bolji skakač i odbrambeni od Mirze. Svi znamo kako je njemu odgovaralo da igra uz Dvajta i da lakše dolazi u priliku za šut jer Hauard lako skuplja protivnički reket. Osim toga mogao bi čuvati leđa Teletoviću u odbrani, pa bi se ta mana dala zamaskirati. Mislim da šuterski u NBA neće imati problema, samo bi ga moglo koštati to što neće imati veliku slobodu u igri, a on ne voli igrati pod kontrolom, a i zavisi od većeg broja šuteva. Primjetno je da je postao dobar razigravač, očito se naučio lijepo oslobađati lopte kada ga protivnici udvajaju. Brook Lopez nije kompatibilan sa Teletovićem, obojica su slabi u odbrani i to nije dobro po Teletovića. E sad, pitanje je koliko će njih dvojica skupa provoditi na parketu.
Uglavnom nestrpljivo čekam početak predsezone u ligi, a i prvu utakmicu Netsa 13. oktobra.
Uglavnom nestrpljivo čekam početak predsezone u ligi, a i prvu utakmicu Netsa 13. oktobra.
- Tkd
#204 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Da, podsjeća na Ryana, ali meni nekako i na Kleizu. I Ryan je uzimao veliki broj šuteva u Orlandu. No u Netsima i Joe i Deron vole da se raspucavaju. 
- just principe
#205 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
hrastov zizak wrote:Šteta što Dvajt Hauard nije potpisao za Netse, mislim da bi Mirza puno profitirao igrajući uz njega. Negdje su Teletovića nazvali mogućim bosanskim Rajanom Andersonom koji je također fenomenalan trojkaš, nešto bolji skakač i odbrambeni od Mirze. Svi znamo kako je njemu odgovaralo da igra uz Dvajta i da lakše dolazi u priliku za šut jer Hauard lako skuplja protivnički reket. Osim toga mogao bi čuvati leđa Teletoviću u odbrani, pa bi se ta mana dala zamaskirati. Mislim da šuterski u NBA neće imati problema, samo bi ga moglo koštati to što neće imati veliku slobodu u igri, a on ne voli igrati pod kontrolom, a i zavisi od većeg broja šuteva. Primjetno je da je postao dobar razigravač, očito se naučio lijepo oslobađati lopte kada ga protivnici udvajaju. Brook Lopez nije kompatibilan sa Teletovićem, obojica su slabi u odbrani i to nije dobro po Teletovića. E sad, pitanje je koliko će njih dvojica skupa provoditi na parketu.
Teletovic - evropska verzija Love-a. Ne treba mu odbrana, dok je na terenu zaduzen je za koseve, nek drugi rijesavaju pitanje odbrane tipa R.Evans
- hrastov žižak
#206 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
daleko, daleko, daleko 
-
Mr. Brightside
#207 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Mirza u NBA igra na trici 
- Tkd
#208 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Ljubav ne skoči 2cm u zrak a ima 5034850395 skokova po utakmici. 
- hrastov žižak
#209 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
gluho biloMr. Brightside wrote:Mirza u NBA igra na trici
-
Mr. Brightside
#210 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
budimo realni, ni u svom klubu nije igrao baš onu klasičnu četvorkuhrastov zizak wrote:gluho biloMr. Brightside wrote:Mirza u NBA igra na trici
- just principe
#211 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Ma naravno da je bolji skakac, ali koliko me sjecanje sluzi Love nijednom nije izabran u najbolju defanzivnu petorku lige, ni u prvom ni u drugom sastavu. A s druge strane zavrsio je kao 4 scorer lige sa 26ppg. Dakle, nedostatak koji Teletovic ima u odbrani lahko moze nadoknaditi poenima u napadu i zasto ne ofanzivnim skokovima
- hrastov žižak
#212 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
naravno, igra više stretch četvorku, ali na trojku ne može ni pod razno.Mr. Brightside wrote:budimo realni, ni u svom klubu nije igrao baš onu klasičnu četvorkuhrastov zizak wrote:gluho biloMr. Brightside wrote:Mirza u NBA igra na trici
- hrastov žižak
#213 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
a daj čovječe, odvadi malo.just principe wrote:Ma naravno da je bolji skakac, ali koliko me sjecanje sluzi Love nijednom nije izabran u najbolju defanzivnu petorku lige, ni u prvom ni u drugom sastavu. A s druge strane zavrsio je kao 4 scorer lige sa 26ppg. Dakle, nedostatak koji Teletovic ima u odbrani lahko moze nadoknaditi poenima u napadu i zasto ne ofanzivnim skokovima
-
Mr. Brightside
#214 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
ok, možemo tu poziciju i tako definisati, poenta ista, predobar je šuter da ga se limitira na 4hrastov zizak wrote: naravno, igra više stretch četvorku, ali na trojku ne može ni pod razno.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- just principe
#216 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
hrastov zizak wrote: a daj čovječe, odvadi malo.
ja uopste ne dizem Teletovica, jer jos nije odigrao utakmicu u NBA pa da dajem sud. Ali po meni on je veoma slican igrac 'Ljubavi'. Kome se ne svidja sta cu mu ja
-
Jokericious
#217 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Jest bijelci su i kratko osisani.just principe wrote:hrastov zizak wrote: a daj čovječe, odvadi malo.
ja uopste ne dizem Teletovica, jer jos nije odigrao utakmicu u NBA pa da dajem sud. Ali po meni on je veoma slican igrac 'Ljubavi'. Kome se ne svidja sta cu mu ja
- JThomas
#218 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
nije sličan ni 1%.
mirza = ersan ilyasova u NBA.
- Tkd
#219 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Mene oni baš ne podsjećaju . Ersan mršaviji, više skokova, odličan šut a u odbrani dosta bolji.JThomas wrote:nije sličan ni 1%.
Mirza = Mirza = JR Smith po šutevima kako ih uzima.
-
Jokericious
#220 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Napisao je vec neko. Najslicniji je Andersonu iz Orlanda.Tkd wrote:Mene oni baš ne podsjećaju . Ersan mršaviji, više skokova, odličan šut a u odbrani dosta bolji.JThomas wrote:nije sličan ni 1%.
Mirza = Mirza = JR Smith po šutevima kako ih uzima.
- JThomas
#221 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
neće ih moći uzimati u NBA kao kod ace. ersan 1/1, živi bili pa vidjeli.
-
Mr. Brightside
#222 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Mirzine i Dirkove fizičke predispozicije na tu poziciju nisu iste

-
Mr. Brightside
#223 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
zar jeste
vidiš, nikakvog razloga da i Mirza ne igra na trojci pođahkad
vidiš, nikakvog razloga da i Mirza ne igra na trojci pođahkad
- Tkd
#224 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Joj, nemojte počinjati kao oni sa indexa pa od Mirze praviti Jordana, sve u granicama. Dirk ima šut koji je nezaustavljiv kada skoči u nazad. To se ne blokira.
Svi mi volimo Mirzu, a odlazak u NBA može od njega samo učiniti još boljeg igrača plus respekt kod sudija. Vidjeli smo to jučer na primjeru Pachulie
Svi mi volimo Mirzu, a odlazak u NBA može od njega samo učiniti još boljeg igrača plus respekt kod sudija. Vidjeli smo to jučer na primjeru Pachulie
-
Jokericious
#225 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
De sto raspravljas sa navijacima Lakersa? Veze oni nemaju, dokazano bezbroj puta. A vidim i neno se utisao nakon dobrih partija Teletovica.