Mirza Teletovic all about
Moderators: Tomahawk11, Charuga
- fitis
Mirza Teletovic all about
Mislim da je Mirza Teletovic zasluzio epitet da je trenutno najbolji kosarkas Bosne i Hercegovine u Evropi a i spada u ovom momentu medju najboljim sportistima ove nase drzave a nigdje ga nema u bilo kakvim kategorijama za nagrade najbolji sportista. Vec dugo vrijeme vlada pod kosevima a i van linije 6.25, igra u klubu koji je u top 5 najboljih klubova Evrope a to je Tau Ceramica. Prosle je sezone vec bio medju glavnim igracima svog kluba a ove godine je jos bolji i njegova kruna u dosadasnjoj karijeri jeste osvajanje MVP finala kupa kralja odigranog veceras u Madridu gdje je njegov Tau salvio sa 100 - 98 protiv Unikahe iz Malage. Ovo priznanje da dobije jedan BiH kosarkas u najjacoj ligi svjeta poslije NBA jeste uspjeh i za cjelu nasu drzavu, a idalje pruza sjane partije u Euroligi. Ja nepamtim trenutno da i jedan igrac od samostalne drzave BiH igrao tako dobro u jednoj tako jakoj ligi kao sto je ACB liga. Bilo je dobrih igri Kenana Bajramovica u Ukraniji, u Lietuvus Rytas iz Lituanije, Damira Mrsica u svojoj dugogodisnoj karijeri po Turskim klubovima, posebno u Fenerbahce i dosta ostali igraca da sada ne nabrajam ali vakav nivo igre u svim natjecajima kojima igra Tau je fantasticno da imamo veliku ulogu igraca iz nase drzave. Ovo moze biti mali znak da ipak uprkos svim problemima sto se desava u bilo kojem sportu u ovoj drzavi ipak ima uvijek nade da makar sa mladim igracima se moze raditi i nadati za neki uspjeh.
- Neelix
Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!
neki dan sam citao jedan clanak o nba ligi, u kojem se Teletovic spominje kao najbolji suter Evrope
sad koliko Ameri znaju o evropskoj kosarci... 

-
Svaka čast Mirzi. Milina ga je gledati dok igra i ponosan sam dok ga gledam sto sam Bosanac. Uklapaju se sad i nai fudbaleri po Evropi, pa i drugi košarkaši, ali MIrza je definitivno najbolji i SVAKA ČAST za otvorenu temu
Čovjek ima nevjerovatno pravilan šut, a ubada kad je najvažnije. Također, jedan od najboljih skakača španske lige
A Boga mi i zakucavanjima zna dići publiku na noge. Mislim da je i na ALL STAR tekmi španske lige bio učesnik takmičenja u zakucavanju. Ima najveću minutažu u TAU-u i mislim da odbranu igra perfektno. Koliki treba biti kloc od selektora, kao što je Menso, pa da mu ovaj čovjek ima minutažu po 10 i malo više minuta.
Inače mislim da imamo nikad bolje košarkaše po Evropi. Teletović, Mršić, Bajramović, Domercant (MVP finala talijanskog kupa večeras
) i ostali, da ne izostavim nekoga. U svakom slučaju, samo na mjesto selektora postaviti dobrog čovjeka.
Mirzu za par godina sigurno vidim u NBA ligi jer konstitucijom se vidi da može.
http://www.youtube.com/watch?v=pWe4dCdO ... re=related
Svako zakucavanje priča za sebe
Uživam dok ga gledam. Igračina.

Inače mislim da imamo nikad bolje košarkaše po Evropi. Teletović, Mršić, Bajramović, Domercant (MVP finala talijanskog kupa večeras

Mirzu za par godina sigurno vidim u NBA ligi jer konstitucijom se vidi da može.
http://www.youtube.com/watch?v=pWe4dCdO ... re=related
Svako zakucavanje priča za sebe

-
Koliki treba biti kloc od selektora, kao što je Menso, pa da mu ovaj čovjek ima minutažu po 10 i malo više minuta.
[/quote]
sinoc na finalu kupa kralja u spaniji, tamo gdje je bilo barem 20 vrhunskih svjetskih kosarkasa, mirza je proglasen za igraca utakmice. spasio je tau poraza svojim tricama i uhvacenom loptom na kraju regularnog dijela utakmice. izuzetan igrac, za sve, osim strucnjaka memse, kod koga igra na kasikicu. zbog memsinog odnosa prema teletovicu o kome su mnogi na sax pisali jos u kvalifikacijama, ja mislim da memso zasluzuje smjenu. ali, sta covjek da kaze. mirza ce igrati u vrhunskim ekipama i osvajati titule, a memso ce dogurati do sirije i event. do trenera u libiji. ali ksbih drzi takve ljude na poziciji. koliko je trebalo kk bosni godina da shvate da im treba dobar trener, pa su doveli vukoicica. i sad je to sasvim druga prica. a igracki kadar nije bolji nego ranijih godina ...
[/quote]
sinoc na finalu kupa kralja u spaniji, tamo gdje je bilo barem 20 vrhunskih svjetskih kosarkasa, mirza je proglasen za igraca utakmice. spasio je tau poraza svojim tricama i uhvacenom loptom na kraju regularnog dijela utakmice. izuzetan igrac, za sve, osim strucnjaka memse, kod koga igra na kasikicu. zbog memsinog odnosa prema teletovicu o kome su mnogi na sax pisali jos u kvalifikacijama, ja mislim da memso zasluzuje smjenu. ali, sta covjek da kaze. mirza ce igrati u vrhunskim ekipama i osvajati titule, a memso ce dogurati do sirije i event. do trenera u libiji. ali ksbih drzi takve ljude na poziciji. koliko je trebalo kk bosni godina da shvate da im treba dobar trener, pa su doveli vukoicica. i sad je to sasvim druga prica. a igracki kadar nije bolji nego ranijih godina ...
-
gledao sam ga sinoc u finalu kupa kralja bio je uz Michaela najbolji igrac Tau zasluzio je nagradu MVP
- -danTe-
- rado_vidjen
sinoc je fantasticno odigrao. trice ko ray allen
...mi nemamo ni blizu pandan njemu u fudbalu...
o mensi je sve davno receno. unistio nas je! sirija je njegov nivo. ja ne znam zasto bi bio presedan sad ga skinut i imenovat vukoicica???
ovaj nihad imamovic vodi neku merhametli-jaransku politiku koje mi je vec pun k. ( 2-3 puta vracanje kloca tomovica, uhljbeljenje parezanina, imenovanje markovica i td.) ...i zato rezultat ispasta...
mirza bi mogo biti draftovan, i to u prvoj rundi

o mensi je sve davno receno. unistio nas je! sirija je njegov nivo. ja ne znam zasto bi bio presedan sad ga skinut i imenovat vukoicica???

mirza bi mogo biti draftovan, i to u prvoj rundi
- Epitop
Sve bolji i bolji iako mislim da ovo nije ni blizu što bi mogao samo da je malo bezobrazniji kao igrač. Polako se oslobađa one navike da samo šuta sa 3-ce, valjda je shvatio da može više i u drugim segmentima igre. Sječam se iz teretane u Mejdanu kada je benchu dizao 40 kg bilo nam malo smiješno iako to za košarkaše nije ni bitno, ali opet nisam nikada pomislio da će izrasti u ovakvog igrača. 

- Distortion
Sve je to uredu, Mirza je dobar, igrao sam nekad davno protiv njega jos u juniorima dok sam trenirao kosarku i tad se vidjelo da ce bit dobar igrac i drago mi je da se momak snasao a Tau je ipak veliki tim i konstantno dobro igraju i u vrhu su Eurolige. Mislim da mu nedostaje ta igra pod kosem, igranje ledjima 1x1. Kad bi napredovao u tom segmentu igre bio bi strasan igrac. Nadam se da ce momak napredovat i da ce pruzat jos bolje partije kako u klubu tako i u dresu sa drzavnim grbom!
- LSD
radeljas wrote:Koliki treba biti kloc od selektora, kao što je Menso, pa da mu ovaj čovjek ima minutažu po 10 i malo više minuta.
sinoc na finalu kupa kralja u spaniji, tamo gdje je bilo barem 20 vrhunskih svjetskih kosarkasa, mirza je proglasen za igraca utakmice. spasio je tau poraza svojim tricama i uhvacenom loptom na kraju regularnog dijela utakmice. izuzetan igrac, za sve, osim strucnjaka memse, kod koga igra na kasikicu. zbog memsinog odnosa prema teletovicu o kome su mnogi na sax pisali jos u kvalifikacijama, ja mislim da memso zasluzuje smjenu. ali, sta covjek da kaze. mirza ce igrati u vrhunskim ekipama i osvajati titule, a memso ce dogurati do sirije i event. do trenera u libiji. ali ksbih drzi takve ljude na poziciji. koliko je trebalo kk bosni godina da shvate da im treba dobar trener, pa su doveli vukoicica. i sad je to sasvim druga prica. a igracki kadar nije bolji nego ranijih godina ...[/quote]
Slažem se u potpunosti

Samo,koliko ce trebati KS BiH da shvate da nam je potreban dobar selektor...na celu KK Bosne je isti covjek koji je i na celu KS...razlika je u tome što mu je KK Bosna biznis i donosi neku lovu,pa se zato i brine ko ce voditi tim sa klupe...dok ga za repku boli neka stvar...Mensu je otjerao iz Bosne,ali ga nije otjerao iz repezentacije...nidje veze logika.
Ustvari,sve je to logicno pošto živimo u zemlji karijesa.
-
Svaka čast. Mirza, hvala ti!!!
-
fitis wrote:Mislim da je Mirza Teletovic zasluzio epitet da je trenutno najbolji kosarkas Bosne i Hercegovine u Evropi a i spada u ovom momentu medju najboljim sportistima ove nase drzave a nigdje ga nema u bilo kakvim kategorijama za nagrade najbolji sportista. Vec dugo vrijeme vlada pod kosevima a i van linije 6.25, igra u klubu koji je u top 5 najboljih klubova Evrope a to je Tau Ceramica. Prosle je sezone vec bio medju glavnim igracima svog kluba a ove godine je jos bolji i njegova kruna u dosadasnjoj karijeri jeste osvajanje MVP finala kupa kralja odigranog veceras u Madridu gdje je njegov Tau salvio sa 100 - 98 protiv Unikahe iz Malage. Ovo priznanje da dobije jedan BiH kosarkas u najjacoj ligi svjeta poslije NBA jeste uspjeh i za cjelu nasu drzavu, a idalje pruza sjane partije u Euroligi. Ja nepamtim trenutno da i jedan igrac od samostalne drzave BiH igrao tako dobro u jednoj tako jakoj ligi kao sto je ACB liga. Bilo je dobrih igri Kenana Bajramovica u Ukraniji, u Lietuvus Rytas iz Lituanije, Damira Mrsica u svojoj dugogodisnoj karijeri po Turskim klubovima, posebno u Fenerbahce i dosta ostali igraca da sada ne nabrajam ali vakav nivo igre u svim natjecajima kojima igra Tau je fantasticno da imamo veliku ulogu igraca iz nase drzave. Ovo moze biti mali znak da ipak uprkos svim problemima sto se desava u bilo kojem sportu u ovoj drzavi ipak ima uvijek nade da makar sa mladim igracima se moze raditi i nadati za neki uspjeh.
potpisujem

Hvala Mirzi što BiH promoviše na najbolji mogući način te "krči" put u Evropi za neke nove klince koji će tek doći..
-
Mirza je sinoć spasio Caja Laboral od poraza..njegovih 6 poena na kraju ih je dovelo u situaciju da u zadnjem napadu izjednače ili sa tri poena pobjede..ispade na kraju pobjeda, 2 koša plus slobodno bacanje..
Čestitke Mirzi na tituli protiv super jake Barselone..
A ono što me posebno dojmilo je zastava sa Ljiljanima

A ono što me posebno dojmilo je zastava sa Ljiljanima

- motachjointa
imas li sliku kad slavi sa ljiljanimaudrch wrote:Mirza je sinoć spasio Caja Laboral od poraza..njegovih 6 poena na kraju ih je dovelo u situaciju da u zadnjem napadu izjednače ili sa tri poena pobjede..ispade na kraju pobjeda, 2 koša plus slobodno bacanje..
A ono što me posebno dojmilo je zastava sa Ljiljanima![]()
![]()

- Tomahawk11
- Globalni moderator
Pjanic Reala, Teletovic Barcu 

- ultima_palabra
Mirza imaš pivu od mene 

- law2
motachjointa wrote:imas li sliku kad slavi sa ljiljanimaudrch wrote:Mirza je sinoć spasio Caja Laboral od poraza..njegovih 6 poena na kraju ih je dovelo u situaciju da u zadnjem napadu izjednače ili sa tri poena pobjede..ispade na kraju pobjeda, 2 koša plus slobodno bacanje..
A ono što me posebno dojmilo je zastava sa Ljiljanima![]()
![]()
Evo vidio proslave titule :
Code: Select all
http://acbtv.acb.com/video/3023
Na 1:21 se vidi zastava
- law2
-
- motachjointa
sa ovim me kupio za sva vremena 

-
motachjointa wrote:sa ovim me kupio za sva vremena
Mene pogotovo..pratio sam čitav play off..iz utakmice u utakmicu je igrao sve manje i manje..u ovoj zadnjoj je ušao tek na kraju, i kad se već činilo da Barsa dobija jer niko iz Caje ne može da da koš već par minuta, Rubio gađa trojku i Barsa ide na plus pet..ulazi Mirza i prvi napad vraća tricu..Barsa daje koš i ide na plus 4, a on opet vraća na 2 poena..u sljedećem napadu se Caja odbrani 7 sekundi prije kraja, San Emeterio ulazi pod koš pogađa i dobija dodatno bacanje i pogađa za pobjedu..
Žao mi što ga ovi naši ublehaši prozivaju, vidi sa de nema više snage i da ga nešta sputava..u prvim utakmica doigravanja je skako ko lud, ali ga je povreda sustigla do kraja..
Teško je razumjeti da nam najbolji igrač ne igra u kvalifikacijama, ali mislim da momak ima debeli razlog..košarkaši su stvarno prebukirani, dvije lige istovremeno igraju, pa ako si u kakom jakom klubu kao Mirza kraj sezone dočekaš slomljen i fizički i psihički, a onda se od tebe očekuje da odradiš pripreme i igraš osam utakmica u kvalifikacijama, a odmah poslije toga prvestvo i evropska liga..
Jebajiga..
- USAblues
Neelix wrote:neki dan sam citao jedan clanak o nba ligi, u kojem se Teletovic spominje kao najbolji suter Evropesad koliko Ameri znaju o evropskoj kosarci...
Cudi me to Nellix ti kao dobar poznavalac i ljubitelj NBA lige ne bi treabao da pitas za to!! Znaju Ameri vrlo dobro koje ko u evropskoj kosarci i ti znas da vecina NBA skauta u Evropi su bas Evropljani!
- Aphex_
udrch wrote:motachjointa wrote:sa ovim me kupio za sva vremena
Mene pogotovo..pratio sam čitav play off..iz utakmice u utakmicu je igrao sve manje i manje..u ovoj zadnjoj je ušao tek na kraju, i kad se već činilo da Barsa dobija jer niko iz Caje ne može da da koš već par minuta, Rubio gađa trojku i Barsa ide na plus pet..ulazi Mirza i prvi napad vraća tricu..Barsa daje koš i ide na plus 4, a on opet vraća na 2 poena..u sljedećem napadu se Caja odbrani 7 sekundi prije kraja, San Emeterio ulazi pod koš pogađa i dobija dodatno bacanje i pogađa za pobjedu..
Žao mi što ga ovi naši ublehaši prozivaju, vidi sa de nema više snage i da ga nešta sputava..u prvim utakmica doigravanja je skako ko lud, ali ga je povreda sustigla do kraja..
Teško je razumjeti da nam najbolji igrač ne igra u kvalifikacijama, ali mislim da momak ima debeli razlog..košarkaši su stvarno prebukirani, dvije lige istovremeno igraju, pa ako si u kakom jakom klubu kao Mirza kraj sezone dočekaš slomljen i fizički i psihički, a onda se od tebe očekuje da odradiš pripreme i igraš osam utakmica u kvalifikacijama, a odmah poslije toga prvestvo i evropska liga..
Jebajiga..
Je li moguce da je to Mirza na parketu sa bh. zastavom?

-
- just principe