MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
SENAD-BEGIC

#1 MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by SENAD-BEGIC »

Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC i njeno ponasanje sa strankama !!!

Tesko mi je i poceti ovu tuznu pricu,ali sam primoran jer zelim da zna Bosna,i njeni Bosanci,naravno i cijeli svijet kako se docekuje stranka koja trazi pomoc od pretpostavljenih koji rade u nasoj "Bosanskoj Ambasadi VASHINGTON,DC,u razgovoru sa svim ostalim koje poznajem,koji su trazili istu pomoc,ili nesto slicno docekani su na isti nacin na koji sam i ja docekan.

Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC koja obavlja odgovarajucu duznost u pomaganju po svim pitanjima iskljucivo PASOSA .

Prije dva mjeseca sam osjetio potrebu da trebam djeci zamjeniti pasose,pronasao sam sve informacije koje su mi neophodne kao broj telefona,adresu:

2109 E Street, NW
Washington, D.C. 20037 USA
Tel. (1 202) 337-1500
Fax (1 202) 337-1502
E-mail: [email protected]

Sa radnim osobljem koji se trenutno nalaze u ovom krugu:

Consular Department Staff

Mr. Svetozar Miletic-Minister Counselor,Head of the Department

Ms. Mirsada Arnaut-First Secretary

Mr. Haris Hadzibegovic-Consular Agent 2

Mrs. Seyla Garza-Consular Agent 2

Naravno pozvao sam broj upisan vec ovdje javila mi se osoba po imenu :Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC prvo sto je rekla prije nego sto sam se predstavio bilo je citiram: Bosanska Ambasada sta treba ali je to bilo u jezivom zargonu izgovoreno,onako zbunjen nisam vise znao sta da kazem uspio sam reci citiram:trebam zamjenu stare pasose za nove djeci.,istog momenta bio sam prekinut sa odgovorom opet onim jezivim zargonom:imas broj od faxa faxiraj sta ti treba i prekida vezu sa recenicom:dovidzenja.

Onako iznenadzen dodzem kuci pozovem komsiju koji je vec prije mene slao za pasose,pitam njega dali ista zna sta trebam da uradim da bih to zavrsio jer moram poslati prije nego sto isteknu stari pasosi,moja sreca imao je sacuvan papir sta sleduje osobu koja mjenja pasos,i dvije aplikacije,raznih stavki je bilo ali ono sto meni treba imao sam sve jer u papiru pise osobe koje posjeduju stare pasose koji jos nisu istekli duzni su poslati ih zajedno sa urednom aplikacijom,jednom slikom,i mani orderom u iznosu zavisi o starosnom dobu.

Ja sam poslao sve to brzom postom jer mi se zuri starije djete stio poslati u posjetu u Bosnu tj:Sarajevo.

Posle 15 dana dobivam obavjest da za starijeg sina moram dostaviti rodni list-orginal,uvjerenje o drzavljanstvu-orginal,i poslat mi je formular da ispunim posebno par pitanja,uredu postujem pravila su pravila bez ikakve price naravno uz velike muke Zovi u Bosnu da salju:Rodni list,uvjerenje o drzavljanstvu.

Nakon 17 dana dobivam potrebnu dokumentaciju iz Bosne-Sarajeva, istog dana saljem za VASINGHTON,DC Bosansku Ambasadu.

Sest (6) dana posle dolazim kuci sa posla majka mi govori da je zvala:Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC,naravno istog momenta sam zvao ali bezuspjesno jer ako se neko javi to je velika sreca uz svaki poziv se ukljuci sekretarica:Dobili ste Ambasadu Bosne i Hercegovine za pitanja pritisnite-1-za razgovor sa Ambasadorom pritisnite-2,onda slijedi ostavite poruku nakon preslusane poruke bicete pozvani sto sam i ucinio ali sam ovog puta ostavio poruku za Ambasadora.
Citiram: Ja sam otac od Fehima Begica zovem jer neznam u cemu je sad problem,molim vas nazovite me,prekidam poruku za par minuta opet nazovem,ova poruka je bila u smislu molbe-citiram: Molim vas ako mozete da obavite razgovor sa osobama koje rade na telefonu javljanja jer stvarno je nemoguce sa njima pricati jer bahato se ponasaju,i ne dozvoljavaju stranki da prica sa njima,rekao sam u mnozini jer opet nisam htio da odajem identitet doticne: Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC .

Drugi dan pokusavam opet 7 puta zvati bez ikakvog uspjeha i odustanem,na moju srecu dali su vidili da sam uporan ili je slucajno bilo uglavnom pozvonio je moj Cellular vidio sam da zovu oni iz Bosanske Ambasade i pocinje razgovor izmedju mene i Mirsade:

Mirsada:dobar dan

ja:dobar dan

Mirsada:jesi li ti senad Begic

ja:jesam

Mirsada:Gospodine Begicu kakve ti poruke ostavljas

ja:mislim da nisam nista ruzno rekao

Mirsada:ruzne ito kako sta ti mislis da mi imamo samo tvoj slucaj da rjesavamo ko da nemamo drugog posla

ja:meni je vazan moj slucaj zato i zovem,a sta nevalja u poruci koju sam ostavio?

Mirsada:kritikujes osoblje sa kojim pricas na telefonu

ja:jeli nisam u pravu?

Mirsada:naravno da nisi dali ti znas da tvoja adresa koju si napisao ovdje nije tacna sa adresom u starom pasosu?

ja:pa naravno da nije tacna jer sam zamjenio adresu stanovanja u sarajevu nije vise Nedzarici kako pise u starom pasosu,sad je Sokolje,kako sam naveo u aplikaciji.

Mirsada:nemoze to tako kako se tebi cejfne,znasli ti koliko mi imamo imena sa istim imenom i prezimenom SENAD-BEGIC odakle mi znamo ko je otac ove djece

ja:kako to tako pricas ko je otac ove djece,jesi li dobila rodni list u kojem pise djete od oca,tog i tog,od majke te i te uporedi u svom kompijuteru moje podatke i podatke sa njegovog rodnog lista i vidjeces ko je otac te djece

Mirsada:nemoj ti mene uciti o mom poslu

ja:ama zenska glavo sa vama se nemoze pricati zasto takvim glasom pricas samnom,ja sam ipak vasa stranka trebas se ponasati kako dolikuje sluzbenoj osobi

Mirsada:eto ti me nauci kako cu se ja ponasati nego kad si rodzen?

ja:6-7-1970

Mirsada:mjesto rodzenja?

ja:Vratar-Opstina Rogatica

Mirsada:Kad ti treba pasos djetetu?

ja:za 20 dana

Mirsada:dobices ga

ja:mogu li znati vase cjenjeno ime

Mirsada:ja sam Mirsada Arnaut prvi sekretar u Ambasadi

ja:pa zasto se tako ponasas sa takvim tonom samnom,i tako razgovaras takvim zargonom?

Mirsada:Tices me uciti iz Vratara kako cu se ja ponasati

Ja:kako to kazes iz Vratara jeli ja trebam da budem rodzen u gradu da bi samnom pricala finim tonom

Mirsada:Nemam ja vremena pricati stobom besposlice treba li ti jos nesto?

ja:netreba nista ni taj pasos netrebas slati ako tako zelis,nije ni cudo sto nas ovoliki narod uzima Americko drzavljanstvo kad se tako ponasate sa strankama

Mirsada:stvarno

ja:stvarno ti kazem Mirsada ovo treba staviti u novine,i televiziju ovakvo tvoje ponasanje

Mirsada:zovni me kad budem na televiziji da se gledam-dovidzenja-(i tu je prekinula svaku vezu samnom)

Pitam se dragi moji Bosanci,i uopste svakog ko procita ima li svrhe ovaj razgovor ovakav koji sam vodio sa gospodzom:Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC kao sluzbenom osobom od koje ocekujemo da nas doceka na telefonu sa finim uputama i da nam pomogne.

Zasto smo takvi zasto jedna osoba kvari cio ugled nase zemlje,zasto moze gospodza:Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC sebi dozvoliti da tako razgovara sa strankama koje u istinu trebaju pomoc??

Dali je to zbog njenih licnih problema kojih ima u privatnom zivotu,ili je takva rodzena,ako je takva osoba zasto je onda na tom radnom mjestu da kvari u istinu ugled naseg predstavnistva.

Hvala vas redovan citalac:SENAD-BEGIC nastanjen u SAD bivsi branitelj Bosne i Hercegovine-Logoras-izbjeglica,i sve sto me moglo ruzno desiti u proteklom ratu zajedno sa mojom obitelji.
Sounder

#2 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by Sounder »

hahahah super!!!!
melb26sa

#3 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by melb26sa »

Ti si barem pricao sa nekim iz ambasade. Ja ovima u Chicago konzulatu poslala email, poslala faks ima 8 mjeseci i nikakvog odgovora. Dobiti ih na telefon ni ne mozes - rade sa strankama od 10-2 i kad god nazovem kaze da je osoba zauzeta. Ostavim voicemail ali na to niko ne odgovara.
homar

#4 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by homar »

U potpunosti te razumijem gospodine Senade, slična je situacija u odnosima sa strankama i ovdje u BiH. No protiv toga se trebamo boriti, jer u tim administrativnim službama rade familijarni klanovi, koji su zaštićeni kao međedi, primaju dobre i zagarantovane plate i ne interesuje ih stranka, to im dođe kao uznemirujuće, zašto im neko narušava harmoniju i lijep dan.

Ja ti predlažem da službeno uputiš jednu predstavku Ministru vanjskih poslova BiH u Sarajevu i opišeš ovaj slučaj "uvažene Mirsade Arnaut", te da zahjevaš da se ova bezobrazna osoba sankcioniše i povuče iz ambasade.

Ostaj mi zdravo i ne posustaj da se boriš i dalje za BiH a ovoga puta je to borba protiv primitivizma i bezakonja.
by the way

#5 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by by the way »

Svaka cast,
Neka si ovo objavio, samo nemoj posustati..posalji u Sarajevo u MIP (Ministarstvo Vanjskih Poslova).
Samo da znas...prezime Arnaut...je vrlo "postovano" u MIP ,
raspitaj se o njenoj familiji.
Gray

#6 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by Gray »

Imao sam "čast" da upoznam gospođu Arnaut prilikom jedne posjete SAD-u gdje je moja grupa sa kojom sam posjetio D.C. došloa kod ambasadora na prijem, i moram reći da se slažem sa ocjenom op-a o njenom ponašanju. Gospođa je vrlo arogantna i bahata.

Kada smo došli sjedili smo u nekoj vrsti prijemne kancelarije, kada je onda došla i pita nas ko smo Kada smo objasnili, rekal je vrlo bahatim tonom "A što ste došli?" kao da smo njoj kući došli a ne u instituciju BiH.

S druge strane, njen sin Damir Arnaut ostavlja dojam dosta finog momka, poptuna suprotnost od nje. On je savjetnik Harisa Silajdžića.
homar

#7 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by homar »

Kako se može doći do podataka o familijarnim klanovima u administraciji na svim nivoima vlasti u BiH. Ja mislim da bi podaci pokazivali da je stanje gore nego u Saudijskoj Arabiji. Dok grđane svađaju oni uživaju u privatnoj državi BiH.
motormate

#8 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by motormate »

Nesto mi upade u oci , Haris Hadzibegovic, nije li to moj vrli ratni " drug vezista" nije linije vidio cijeli rat samo po komandi "spajo" , masala fino napredovo rodi ga majka.
melb26sa

#9 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by melb26sa »

Meni najvise upada u oci ovo bhembassy.org. Zar nismo vec imali temu zasto MVP ima ovakve web adrese? Mislim i da su ih prozivali zbog toga i po novinama.

Ako im je ko isao na web stranicu veoma se istice dio pod consular services - immigration attorneys gdje ocito neko svog bratica, sestrica, X clana familije advokata gura. Neki Serifovic.
SENAD-BEGIC

#10 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by SENAD-BEGIC »

Ja sam znao i prije da je uvazena gospodza majka Damira Arnauta,i mislim da uvazeni Damir Arnaut ozbiljno treba popricati sa svojom majkom,jer ozbiljno kvari njegov ugled,a sto se tice svega upoznao sam i "Ministarstvo unutrasnjih poslova" o ovom slucaju,i ako ne bude rijesen slucaj u vezi Mr.Mirsade Arnaut ici cu do kraja,jer moja cast i ugled su osteceni.

Nisam zasluzio onakve rijeci da mi izgovori to nije bio prvi put, i prije nekoliko puta zadnjih godina dozivljavao istu agoniju ali sve se svodilo na tome hajde "nema veze" medzutim ona je presla sve granice.

Ako sam ja jedini sa kojim se tako ponasala nek meni sude,a ako nisam trazim od svih medzunarodnih zajednica za ljudska prava da se kazni iskljucenjem iz posla jer takva osoba kvari ugled nase zemlje,naseg naroda,pa cak ugled i svog sina Damira arnauta-savjetnika Harisa Silajdzica.

Boreci se za hljebom moje djece,da negledam njihove posleratne patnje nasao sam smiraj ovdje mada me dusa moja boli za svima vama u Bosni,svaki dan ovdje u SAD je meni godina,zivim iz dana u dan venem za Bosnom venem za svojom kucom koju imam tamo sve patnje koje sam prosao kroz rat zajedno sa svim nasim Bosancima,glad,strah,logorske patnje,djete koje mi je operisano od ratnih stradanja,ja koji sam obolio od rata-logora,kad mi je najsladze bilo da zivim u mojoj 22 godini zivota pocetkom ratnog vihora izgubio vise od 30 mojih bliznjih iz famelije,moja zena rodom iz Srebrenice sve sto je imala preko 100 uze famelije ukljucujuci i dva brata,jos treba tamo neka:Mirsada Arnaut jos u drzavnoj ustanovi da mi kaze ma sta ces ti meni reci ti si iz Vratara-Zepe.

Na obraz nek ti bude gospodzo Mirsada i znam da se tvoj sin stidi tebe kad sve ovo vidi,i sve komentare drugih ljudi cak i sluzbenika -evo koliko vidim ovdje od Gospodina koji je bio u posjeti u Dc,Washingtonu-Bosanskoj Ambasadi dozivio je iste strasne glogote i ruzne rijeci iz tvojih usta.

Na kraju bez obzira koliko bila takva i nakon 11 godina provedenih u SAD-u neces me natjerati da uzmem Americki pasos ja sam Bosanac kao i moja djeca hocu da ponosno pricam mojim unucima bio sam u Americi zivio toliko godina,mogao sam ali nisam nikad stio da uzmem njihovo drzavljanstvo,jer ja sam Bosanac i takav cu da umrem,da bi i oni mogli slijediti moj put.

Ja jesam rodzen na selu ali imam karakterno ponasanje u domenu koje covjeku dolikuje,i kulturno obrazovan i sa zavrsenom skolom visokog obrazovanja,nisam taj kojim si me ti smatrala i znam cijeniti ljude ma kakvog karaktera i ponasanja bili,ma ko da su,covjeku u nevolji koliko mogu pomognem,sirotinji koja pruzi ruku dam sta imam,i dragi Allah-Dzelesanuhu mora i meni dobro dati-a staces ti Bona nebila-ZIVOT BRZO PRODZE valja nam sjesti na sudnjem danu i odgovarati za nasa djela????

Stara izreka kaze koju cu prevesti na nekoliko jezika:

. Jutrom se sjeti Boga, u podne zadovoljno blaguj svoj hljeb, uvečer
se razmisli da ćeš umrijeti, noću spavaj slobodan od svih briga.

. صباح اليوم لتذكر الله ظهر له راضيا يأكل الخبز والمساء هو أن تعتقد أنك ستموت ، واضطجع في ليلة خالية من جميع المخاوف.

. Morning to remember God at noon satisfied eats his bread, the evening is that think you will die, and lie down at night free from all worries.

. Morgen nicht vergessen, Gott zu Mittag isst zufrieden sein Brot, am Abend ist, dass denke, Sie werden sterben, und liegen in der Nacht frei von allen Sorgen.

. Günaydın noon memnun onun ekmek yiyor Tanrı hatırlamak, akşam size ölecek, ve tüm endişeleri den gece serbest de yalan.

Dragi moji zemljaci i cjenjeni citaoci ja sam poslao na sve strane moje zalbe prvo sam objavio na Dnevni avaz na forumu posjetite sledeci link i ukljucite se u diskusiju :

http://www.dnevniavaz.ba/forum/viewtopi ... 0a35c173c2

takodze na Facebook je postavljeno,- i naravno o svim rezultatima bit ce te obavjesteni
Last edited by SENAD-BEGIC on 23/05/2009 01:59, edited 17 times in total.
macan prvi

#11 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by macan prvi »

SENAD-BEGIC wrote:Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC i njeno ponasanje sa strankama !!!

Tesko mi je i poceti ovu tuznu pricu,ali sam primoran jer zelim da zna Bosna,i njeni Bosanci,naravno i cijeli svijet kako se docekuje stranka koja trazi pomoc od pretpostavljenih koji rade u nasoj "Bosanskoj Ambasadi VASHINGTON,DC,u razgovoru sa svim ostalim koje poznajem,koji su trazili istu pomoc,ili nesto slicno docekani su na isti nacin na koji sam i ja docekan.

Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC koja obavlja odgovarajucu duznost u pomaganju po svim pitanjima iskljucivo PASOSA .

(...)

Drugi dan pokusavam opet 7 puta zvati bez ikakvog uspjeha i odustanem,na moju srecu dali su vidili da sam uporan ili je slucajno bilo uglavnom pozvonio je moj Cellular vidio sam da zovu oni iz Bosanske Ambasade i pocinje razgovor izmedju mene i Mirsade:

Mirsada:dobar dan

ja:dobar dan

Mirsada:jesi li ti senad Begic

ja:jesam

Mirsada:Gospodine Begicu kakve ti poruke ostavljas

ja:mislim da nisam nista ruzno rekao

Mirsada:ruzne ito kako sta ti mislis da mi imamo samo tvoj slucaj da rjesavamo ko da nemamo drugog posla

ja:meni je vazan moj slucaj zato i zovem,a sta nevalja u poruci koju sam ostavio?

Mirsada:kritikujes osoblje sa kojim pricas na telefonu

ja:jeli nisam u pravu?

Mirsada:naravno da nisi dali ti znas da tvoja adresa koju si napisao ovdje nije tacna sa adresom u starom pasosu?

ja:pa naravno da nije tacna jer sam zamjenio adresu stanovanja u sarajevu nije vise Nedzarici kako pise u starom pasosu,sad je Sokolje,kako sam naveo u aplikaciji.

Mirsada:nemoze to tako kako se tebi cejfne,znasli ti koliko mi imamo imena sa istim imenom i prezimenom SENAD-BEGIC odakle mi znamo ko je otac ove djece

ja:kako to tako pricas ko je otac ove djece,jesi li dobila rodni list u kojem pise djete od oca,tog i tog,od majke te i te uporedi u svom kompijuteru moje podatke i podatke sa njegovog rodnog lista i vidjeces ko je otac te djece

Mirsada:nemoj ti mene uciti o mom poslu

ja:ama zenska glavo sa vama se nemoze pricati zasto takvim glasom pricas samnom,ja sam ipak vasa stranka trebas se ponasati kako dolikuje sluzbenoj osobi

Mirsada:eto ti me nauci kako cu se ja ponasati nego kad si rodzen?

ja:6-7-1970

Mirsada:mjesto rodzenja?

ja:Vratar-Opstina Rogatica

Mirsada:Kad ti treba pasos djetetu?

ja:za 20 dana

Mirsada:dobices ga

ja:mogu li znati vase cjenjeno ime

Mirsada:ja sam Mirsada Arnaut prvi sekretar u Ambasadi

ja:pa zasto se tako ponasas sa takvim tonom samnom,i tako razgovaras takvim zargonom?

Mirsada:Tices me uciti iz Vratara kako cu se ja ponasati

Ja:kako to kazes iz Vratara jeli ja trebam da budem rodzen u gradu da bi samnom pricala finim tonom

Mirsada:Nemam ja vremena pricati stobom besposlice treba li ti jos nesto?

ja:netreba nista ni taj pasos netrebas slati ako tako zelis,nije ni cudo sto nas ovoliki narod uzima Americko drzavljanstvo kad se tako ponasate sa strankama

Mirsada:stvarno

ja:stvarno ti kazem Mirsada ovo treba staviti u novine,i televiziju ovakvo tvoje ponasanje

Mirsada:zovni me kad budem na televiziji da se gledam-dovidzenja-(i tu je prekinula svaku vezu samnom)

Pitam se dragi moji Bosanci,i uopste svakog ko procita ima li svrhe ovaj razgovor ovakav koji sam vodio sa gospodzom:Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC kao sluzbenom osobom od koje ocekujemo da nas doceka na telefonu sa finim uputama i da nam pomogne.

Zasto smo takvi zasto jedna osoba kvari cio ugled nase zemlje,zasto moze gospodza:Ms. MIRSADA ARNAUT First Secretary u Ambasadi Bosne i Hercegovine VASHINGTON DC sebi dozvoliti da tako razgovara sa strankama koje u istinu trebaju pomoc??

Dali je to zbog njenih licnih problema kojih ima u privatnom zivotu,ili je takva rodzena,ako je takva osoba zasto je onda na tom radnom mjestu da kvari u istinu ugled naseg predstavnistva.

Hvala vas redovan citalac:SENAD-BEGIC nastanjen u SAD bivsi branitelj Bosne i Hercegovine-Logoras-izbjeglica,i sve sto me moglo ruzno desiti u proteklom ratu zajedno sa mojom obitelji.

:shock: :shock: Nevjerovatno. Da nije tragicno, bilo bi smijesno... :roll: I ja ti preporucujem da se barem zalis MVP-u u Sarajevu, ali me isto tako zivo zanima (pa te molim da postiras) hoces li uopste dobiti odgovor... :roll:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#12 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by Nosferatu »

E moj prijatelju, nema nista bez Americkog pasosa. Platis $80, 10 godina slobode. Gdje god ici, bez vize, ostati koliko hoces, niti te ko gleda ni pita, najcesce samo korice pogledaju i vrate ti pasos, nece ni da ga otvori.

Nemoj imati s fukarama posla, jel tebi jasno kakva je misija BiH konzulata ovdje?

Misija je da nas koji smo otisli sto vise opljackaju i u mozak, dok jos mogu.

Ja ti preporucujem sljedece. Ako ikad budes blizu ili prolazio kroz Washington, fino pred ambasadu, pa kad zavrse negdje oko 3-5 popodne, ko god izadje iz ambasade i konzulata, a ti po samarcinu jednu. I reci im, ovo vam je od Americkog gradjanina, nosi dalje da se bolje primi.

Nas 300.000 u Americi ima - nema 1 insana normalnog, koji ce reci, da ga ti hahari, samo ako nisu mogli, nisu zeznuli, ili su pare trazili (po $200 za pasos koji ces opet mjenjati za godinu-dvije), ili su ti drzali govorancije, ili nece da se jave, ili nece da odgovore, ili nece da te registruju za izbore u BiH, uglavnom, nece da rade, i jos uzimaju nase pare, krvavo zaradjene, iz fabrika, s baustela, od kamiondzija, od djece koja rade part-time poslove za mizeriju i prave se da su oni ovdje - u svom na svom a ne ti.

Ti si ovdje - u svom i na svom. I trebao si joj majke joj se sjetiti i reci da ces doci da je nadjes, da joj ne pomogne ni Sulejman Tihic ni Valentin Visoki, reci da si ljeceni borac, da imas PTSD, da te zena ostavila, i da sjedas vecers na Greyhound samo s jednom misijom, da nadjes Mirsadu u Washingtonu. To samo zna - jezik sile. Budi uvjeren. A, ako ces se fino ponasati sa njima - mozes, ali da budes donji. Samo donji. To ako si planirao, trebao si odmah reci, velecasna, uzvisena, vasa visosti (jer oni kad u BiH dodju - vole svi da kazu kako rade u Americkoj jel, ambasadi i konzulatu, odmah su u mahali, visoko na rang listi).
Bolonjac

#13 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by Bolonjac »

hehe bolje ne dolazi u BiH ovdje imas Mirsadu na svakom salteru u svakoj drzavnoj firmi izuzetci su rijetkost i ljudi se chude :)
Tj. valjda navikla u BiH na to ponasanje i nemoj joj zamjeriti donosi malo stranka zaBiH mentaliteta u SAD - nesposobnost i drskost
bez toga ne bi vjerodostojno bosnu predstavljala tj. trenutnu vlast ;)
macan prvi

#14 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by macan prvi »

Bolonjac wrote:hehe bolje ne dolazi u BiH ovdje imas Mirsadu na svakom salteru u svakoj drzavnoj firmi izuzetci su rijetkost i ljudi se chude :)
Tj. valjda navikla u BiH na to ponasanje i nemoj joj zamjeriti donosi malo stranka zaBiH mentaliteta u SAD - nesposobnost i drskost
bez toga ne bi vjerodostojno bosnu predstavljala tj. trenutnu vlast ;)
Tacno... nazalost. :roll:
Budala

#15 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by Budala »

Mirsada vam svima salje tople pozdrave :-)

Image
Vares City

#17 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by Vares City »

Ehhh,da je Mirsada jedina sa takvim ponasanjem,....
Duboko vjerujem da ce takvima ubrzo doci kraj,a to se moze desiti samo publiciranjem ovakvih osoba i njihovog ponasanja i prestankom sa davanjem MITA,koverti sa lovom,raznim poklonima,....
Nek' rade svoj posao za koji su vec jednom placeni :x
bevomill77

#18 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by bevomill77 »

[quote="Bolonjac"]hehe bolje ne dolazi u BiH ovdje imas Mirsadu na svakom salteru u svakoj drzavnoj firmi izuzetci su rijetkost i ljudi se chude :)
bez toga ne bi vjerodostojno bosnu predstavljala tj. trenutnu vlast ;)[/quo

Tacno tako Bosanski mentalitet, ali sto mene najvise cudi da ovi cimbenici misle da se mogu ponasati i prosipati svoju aroganciju kao da su u Bosni. Ja sam ti bolan navikla na Americku ljubaznost ,osmjeh, strpljenje, ja kad pocnem nesto naglabati kad mi neke stvari nisu jasne samu sebe umorim a nekamoli onoga skim razgovaram,ali mi nikad niko nije rekao niti da sam naporna niti snalazi se sama nego mi ljudi strpljivo objasne sto me interesuje.Cula sam ja za ove nase pisonje u Ambasadi.
Zato sam ja fino lijepo sad Americki gradjanin, nece mene niko za moje pare plus skuplje kolko hoces od Americkog potcjenjivati i istresati svoju arogantnost. Ali takvi su nasi ljudi "'oni koji su odrasli u Bosni '" pa su dosli ovamo i sad su na nekom mjestu uvazenom oni misle da se mogu ondnositi prema strankama kao manje vrijednim.

Ja sam ti od jedne nase pisulje koja prevodi dokumenta uzela svoj rodni list koji mi je trebao za polaganje drzavljanstva i rekla joj nek se tako ponasa skim moze sa mnom nece moci samo zato sto me gospodja pustila da cekam nekih 10m niti me upitala sta mi treba kao sto je obicaj u Americkim ustanovama , jer je meni samo trebala da da komad papira koji je vec bio zavrsen i placen unaprijed a znala je ko sam i zasto sam dosla , ali su gospodji bile vaznije druge musterije od kojih je trebala tek da uzme novac a ja sto sam vec unaprijed platila nisam bila vazna ,ja sam mogla cekati dok se ona smilluje da mi da popisani papir.

Po njenu nesrecu pogresno mi je navela datum rodjenja pametnjakovicka, kaze ona meni idite vi nekom drugom neka vam prevodi.Rekoh gospodjo gora sam ja sto sam vam dosla tesko onom ko je primoran da vam dolazi ja nemoram.Hvala allahu pa pricam i razumijem ovaj drugi jezik pa se nemoram moliti ovim nasim vaskama i nemoram trpjeti njihovo ponizavanje.Hoce insan svom da pomogne da sta zaradi iako nije prinudjen a ono umjesto da to cjeni on te ponizava .

Nikom nisam isla niti sam trazila rodni list iz Bosne kao sto mi je preporuceno,odnijela svoj vjencani medjunarodni list koji officir nije ni pogledao, ja polozila i sad sam ponosni vlasnik Americkog pasosa .

Boli me dzon sta neko prica za nas sto smo se ODREKLI Bosanskog drzavljanstva OVO je taj razlog zasto se ljudi uzimaju tudje drzavljanstvo. Ja se nisam odrekla svog drzavljanstva ja samo uzela pasos od kojeg me nece glava boljeti i skojim necu imati problema kad mi nesta treba . Ovi iz konzulata treba da trce za nama i da pitaju izvolite sta vam treba jesmo li zadovoljili sve vase potrebe ? hvala vam za buisness, hvala vam sto nam se obracate za uslugu, nisu oni jedini hvala bogu pa imamo izbor zbog njih smo pobjegli iz Bosne treba bogu da se mole sto jos imaju skim raditi jer imaju gdje zaraditi koru hljeba
Last edited by bevomill77 on 09/06/2009 17:28, edited 8 times in total.
Sounder

#19 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by Sounder »

Moja familija i ja imamo Americko drzavljanstvo zbog ambasade, jedan jedini i istinski razlog.
Vares City

#20 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by Vares City »

@bevomill77
Za razliku od vas koji se odricete,meni ne pada na pamet da se odreknem BiH drzavljanstva,na protiv trudim se da dovedem(ima nas jos puno,...)u "suru"kojekakve gospode a pogotovo gospodice pa i neke glavonje koji misle da samo oni taj posao mogu i znaju raditi,...
Evo jednog primjera,prije dvije godine sam trebao novi pasos,..najavim se,..zakazem termin,dobijem fax-om potvrdu termina,uzmem slobodan dan,..
Dolazim u Bern kad tamo neka krmeljava dama,...ja njoj tako i tako,..ona meni:"Nema vas na listi za danas" :!:
Ja ponovo probam,pokazem na kraju potvrdu termina,....jok nema me,....kaze IZADI NE SMETAJ,...
I onda ja :x :x :x :x
Dreknem tako da me je valjda i "glavni"cuo cim se tu stvori,....
Par minuta i rijesen problem,a krmeljiva dama se odmah isparila,bio sam jos nekoliko puta poslije tog dogadaja u Ambasadi,nisam je vidio,a pokusavao sam i telefonom,neki muski glas,pravo prijatan,..
Brisbane

#21 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by Brisbane »

Bez veze je prica o odricanju drzavljanstva kada u sutini masa zemalja uopste ne trazi da se odreknes BiH drzavljanstva od RH i Srbije, do USA i Australije....
Nista nisam izgubio samo sam dobio..... :thumbup:
malizeleni

#22 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by malizeleni »

Vares City wrote:@bevomill77
Za razliku od vas koji se odricete,meni ne pada na pamet da se odreknem BiH drzavljanstva,na protiv trudim se da dovedem(ima nas jos puno,...)u "suru"kojekakve gospode a pogotovo gospodice pa i neke glavonje koji misle da samo oni taj posao mogu i znaju raditi,...
Evo jednog primjera,prije dvije godine sam trebao novi pasos,..najavim se,..zakazem termin,dobijem fax-om potvrdu termina,uzmem slobodan dan,..
Dolazim u Bern kad tamo neka krmeljava dama,...ja njoj tako i tako,..ona meni:"Nema vas na listi za danas" :!:
Ja ponovo probam,pokazem na kraju potvrdu termina,....jok nema me,....kaze IZADI NE SMETAJ,...
Par minuta i rijesen problem,a krmeljiva dama se odmah isparila,bio sam jos nekoliko puta poslije tog dogadaja u Ambasadi,nisam je vidio,a pokusavao sam i telefonom,neki muski glas,pravo prijatan,..
Prijatan muski glas kazes jel :D :lol:
shadow

#23 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by shadow »

Brisbane wrote:Bez veze je prica o odricanju drzavljanstva kada u sutini masa zemalja uopste ne trazi da se odreknes BiH drzavljanstva od RH i Srbije, do USA i Australije....
Nista nisam izgubio samo sam dobio..... :thumbup:
Upravo tako! Dok nisam dobio americku sharu (2001 godine) nadavao sam se para ovim nashim klosharima, nakon toga samo ga izvadim kad sam u Sarajevu, nije da mi treba ali hocu da imam. Nema nikakvog faxiranja, telefoniranja, peglanja a i puno je jeftinije, cini mi se da sam tranciku zadnji put platio?!
bevomill77

#24 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by bevomill77 »

[quote="Vares City"]@bevomill77
Par minuta i rijesen problem,a krmeljiva dama se odmah isparila,bio sam jos nekoliko puta poslije tog dogadaja u Ambasadi,nisam je vidio,a pokusavao sam i telefonom,neki muski glas,pravo prijatan,..[/quote

Hahahahahaha!!!
Nek si se bas dreknuo oni i neznaju nizasto drugo osim za grubost, ali ja stvarno neimam snage za to njihovo sikaniranje iznova . Dosadilo mi je da budem tretirana kao gradjanin drugog reda od strane svojih sopstvenih sugradjana u zemlji gdje sam stranac ali se prema meni odnose kao sa njima ravnima ,Doktori ,Advokati ,Policajci,insurance agencije itd,da ne nabrajam sve su to ljudi obrazovaniji od mene ali me niko nije diskriminirao tako sto me je nazivao da sam nepismena ili da dolazim iz tamo nekog zabacenog sela iz neke vukojebine iz tamo neke Bosne od kojih samo rijetki znaju gdje se nalazi na mapi .

Ti ljudi koji posjeduju znanje tri puta veceg od mog se odnose prema meni sa punim postovanjem,vrijedjanje i ponizavanje sam dozivjela jedino od strane nasih sugradjana koji za malu sitnicu posezu za uvredama tipa seljacino nisi zavrsio cetiri osnovne a nesta glumis ili tome slicno.Sta ja imam od toga sto je tamo neki sluzbenik ili neko zavrsio neki fakultet to samo njemu koristi i sta je nekoga briga koliki je stepen mog obrazovanja nece njemu skoditi ali eto nas mentalitet je takav ljudi vole da se busaju svojim zvanjem i da ponizavaju druge sto meni smeta jer se u zemlji gdje zivim kao sto rekoh prema meni odnose s punim postovanjem.
Takav se odnos prema ljudima samo kod nas moze primjetiti. Ja nemogu da shvatim da ljudi koji provedu 10g u nekoj zemlji i da se i dalje ponasaju na nacin kao da su tek stigli ako su oni ostali isti nismo mi, mi smo prihvatili ili vecina nas je prihvatila sistem zivota u zemlji gdje zivi pa tako i odnos sluzbenika prema strankama tako da isto ocekujemo i od nasih ambasadora i ostalih da se prilagode sredini , a ako nisu ustanju da se prilagode ili ih treba smjeniti ili im treba trening kao pocetnicima , da nauce kako treba postupati sa strankama i ljudima uopste.

Sto mene najvise cudi je prica kao dijaspora neglasa, dijaspora nije aktivna, a zasto se nezapitaju koliko su oni ucunili da se to poboljsa ili pogorsa jer ako ovako nastave ostace oni bez dijaspore vrlo brzo
Last edited by bevomill77 on 25/05/2009 05:44, edited 6 times in total.
Vares City

#25 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje

Post by Vares City »

malizeleni wrote:
Vares City wrote:@bevomill77
Prijatan muski glas kazes jel :D :lol:
Da,...sta ti nije jasno?...da nisi derpe :D
Post Reply