Mirsad Kebo

a.sudo

#26 147

Post by a.sudo »

Špekulira se raznim brojevima,Udruženje decertificiranih policajaca čiji sam i ja član u svom članstvu ima oko 200 članova , od kojih smo nas 147 podnijeli tužbe protiv Bosne i Hercegovine upred Sudom za ljudska prava u Strazburu.
A brojka se kreće do čak neki oko 500 ljudi.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

sicky wrote:
karanana wrote:Izgleda da je ovaj strajk gladju pravo u modi ovih dana. I fercera meni se cini.
fercera dok štrajkač ne presahne :roll:
koliko još fore ima čika Šešelj :?
Nevezano za Mirsada, no danas je Haag navodno odlučio Šeška šopat' k'o gusku :D
Dezze

Post by Dezze »

Jimmy_The_Saint wrote:
sicky wrote:
karanana wrote:Izgleda da je ovaj strajk gladju pravo u modi ovih dana. I fercera meni se cini.
Nije navodno, vec stvarno. I treba tako. A ne k'o oni u HR, da mu udovolje zahtjevima i puste ga iz zatvora. Idiotluk! :x
sicky

Post by sicky »

Jimmy_The_Saint wrote:
sicky wrote:
Hoće li ga Karla hranit' flašicom ili :?

:)
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

sicky wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
sicky wrote: fercera dok štrajkač ne presahne :roll:
Hoće li ga Karla hranit' flašicom ili :?

:)
Ako te pomisao uistinu zabavlja, slobodno si vizualiziraj kako mu uvaljuje siku.... :lol:
SA 071

Post by SA 071 »

Liberalism wrote:Ministar neke vlade ako nema nikakav drugi argument za diskusiju osim da kaze, ako to ne uradite ja strajkujem gladju, je obicni kreten i idiot.

Ova njegova izjava je samo jos jedan primjer svima kakva smo mi zemlja i kakav je ovo narod kad bira takve ministre. I mi se nesto pitamo zasto ova zemlja nema nikakvog kredibiliteta vani (ako vam je lakse shvatiti obratitge pažnju da i bebe stare 2 godine moraju licno predati dokumente za vize - ni bebama stranci ne vjeruju).

Drugo je pitanje problema decertificiranih policajaca. Ko je bio protiv procesa kojim je UN provjerio (na kakav takav naćin) 10-tak hiljada policajaca u Bosni i Hercegovini kada je taj proces pokrenut?

Od tog broja nekima je zaslužno a nekima nezaslužno oduzeta dozvola da se bave policijskim poslovima. Naravno kao i svaki proces i ovaj je pravio greske i tu se svi slazemo. Pitanje je kako te greske ispraviti.

I Bosna i Hercegovina, umjesto da pripremi detaljan plan i strategiju za korekciju navedenih gresaka i da taj plan predlozi Vijeću sigurnosti UN sta nasi politicari rade? Prijete tim istim institucijama štrajkom glađu?

Hoce li strajk gladju dati odgovor na pitanje Vijeću sigurnosti UN da su Bosanci spremni uci u cijeli proces hladne glave i identificirati sve greške procesa koji je vodio UN te napraviti korekcije koje su u interesu svih?

Ako vi mislite da će se u UN prepasti nas grdno se varate. Vijeće sigurnosti je jasno reklo ako domaće vlasti urade bilo sto u vezi vraćanja policajaca na posao kojima je UN uzeo policijske akreditacije. grdno se varate. Ako bi BiH to uradila, prekrsila bi Rezoluciju UN.

Evo jedno logicno pitanje koje se meni postavlja. Ko garantuje da se ovim zahtjevom koje traze vlasti u BiH (i zbog kojeg Kebo gladuje) nece na posao vratiti neki (ili bar jedan) policajac koji je u ratu u BiH pravio ratne zlocine ili koji je zbog njegove ratne uloge izgubio certifikat za obavljanje policijskih poslova?
Bravo. Veliki broj njih koji su ostali bez certifikata, ostali su bez njih sa razlogom. A jedan manji broj je neopravdano izgubio certifikate. Umjesto da se ministar pobrine da ovi koji su neopravdano izgubili certifikate dobiju certifikate nazad, a oni koji su ih neopravdano dobili da ih izgube, on se zalaze za sve u paketu i naravno da to UN nece nikada dopustiti. Pa onda jos prijeti strajkom gladju. Ma nek' crkne kada je nesposoban. A oni ispravni (koji su manjina) medju ovim decertifikovanim policajcima su zrtve sudbine kriminalaca koji i nisu zasluzili da dobiju certifikat.
Post Reply