Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post Reply
Banksy

#751 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Mister Yes wrote:Sa druge teme ali izvrstan post:
Banksy wrote: Sve je tako i sve je tačno.
Na koncu ostaje samo žal za onima koji su '92. - '95. ni za što i ni za koga i bukvalno ostali bez glave i za njihovim familijama koje ih i danas oplakuju, žal za nama i našom mladošću koja u tom trenutku nije znala prepoznati da smo prodati i prije nego je počelo i da su naše žrtve od početka uzaludne, od starta osuđene na propast, žal što smo brutalno iskorišteni drugima poslužili kao štit i argument za halapljivo bogaćenje, žal što nismo pažljivije čitali Krležu i slične koji su ono što smo prošli nekidan još davno opisali i prepričali, sve predviđajući u detalj ono što će nam se zbiti i kako će završiti, žal što smo bili beznadežno glupi i naivni, žal jer ovo kako ide danas, ne može i neće izaći na dobro, a mi smo kratkovido svoje egzistencije i sudbine vezali za ovo, samo žal i ništa drugo ...
Postoji generacija ljudi koja je stasala u SFRJ kojima je mladost prekinuta i oduzeta, i ostaje žal kako je nekada bilo bolje. Sve ovo poslije im je bezveze i strano. Poenta je da nije bilo bolje ni u SFRJ i rat se nije mogao izbjeći. A samosažalijevanje je jedna od najgorih emocija.
Postoji generacija ljudi kojoj je rečeno da se bore za multietničku, multinacionalnu, multikulturnu, jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. Ostali su tu, neki s puškom u ruci, neki na radnoj obavezi, neki ranjeni, neki živi, a neki pod zemljom.
I onda su se jednog jutra probudili pa vidjeli da su izdani i prevareni, da nije bilo namjere da Bosna ikada bude takva, da su bili dio jedne od tri priče, svrstani u jedan tor, iskorišteni, potrošeni i prevareni, osiromašeni i raspamećeni, a pored njih zdravi i sretni oni s ''vrećom za mog Bakira''. I lako ćemo za nas koji smo tu, još mrdamo, s manjim ili većim posljedicama i traumama, otiđi familijima onih ubijenih i prognanih, pa im objasni danas za šta, za koga i za čije interese su se ono borili i i izginuli od '92. do '95.
It_is_a_Leclerc

#752 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by It_is_a_Leclerc »

Kad te pohvali RTRS i SNSD, to je kao da te Eichman i Goebels pohvale.... Radije bih se priklao nego dočekao takvu veleizdaju.
Skijaš

#753 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:Sa druge teme ali izvrstan post:
Banksy wrote: Sve je tako i sve je tačno.
Na koncu ostaje samo žal za onima koji su '92. - '95. ni za što i ni za koga i bukvalno ostali bez glave i za njihovim familijama koje ih i danas oplakuju, žal za nama i našom mladošću koja u tom trenutku nije znala prepoznati da smo prodati i prije nego je počelo i da su naše žrtve od početka uzaludne, od starta osuđene na propast, žal što smo brutalno iskorišteni drugima poslužili kao štit i argument za halapljivo bogaćenje, žal što nismo pažljivije čitali Krležu i slične koji su ono što smo prošli nekidan još davno opisali i prepričali, sve predviđajući u detalj ono što će nam se zbiti i kako će završiti, žal što smo bili beznadežno glupi i naivni, žal jer ovo kako ide danas, ne može i neće izaći na dobro, a mi smo kratkovido svoje egzistencije i sudbine vezali za ovo, samo žal i ništa drugo ...
Jedno je predati se, drugo je pozivati i druge na predaju. Ako ste vas dvoje složni da je stvar gotova, ima i drugih podforuma, ne morate zamarati druge svojim defetizmom. Uvijek će biti onih koji se neće predati i koji će nastaviti braniti univerzalne vrijednosti tolerancije i suživota.
Skijaš

#754 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Skijaš »

Banksy wrote:otiđi familijima onih ubijenih i prognanih, pa im objasni danas za šta, za koga i za čije interese su se ono borili i i izginuli od '92. do '95.
Koja patetika. Ja sam imao gubitke u porodici i imao sam ih ne zato što smo se kao mi htjeli boriti za nešto nego zato što se nije htjelo prihvatiti čizmu Beograda za vratom. Pogotovo nakon Vukovara. Naša je borba više bila protiv nečeg nego za nešto, bila je iznuđena. Nego, eto MisterYes kaže da su Bošnjaci trebali biti velikosrpski vazal pa zajedno sa ostalim srpskim plemenima zajebati Hrvate, je li to i tvoj stav ?
Banksy

#755 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Banksy »

Skijaš wrote:
Jedno je predati se, drugo je pozivati i druge na predaju. Ako ste vas dvoje složni da je stvar gotova, ima i drugih podforuma, ne morate zamarati druge svojim defetizmom. Uvijek će biti onih koji se neće predati i koji će nastaviti braniti univerzalne vrijednosti tolerancije i suživota.
U posljednje vrijeme ne odgovaram ti na postove jer su kontradiktorni i puni besmisla, a komunikacija s tobom čisto gubljenje vremena.

Žao mi je, ne mogu ti uslišiti želju, stavi me na ignore, pozdrav.
Biene Maya

#756 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Biene Maya »

Mister Yes wrote:
York Light 100`s wrote: Nije ali preko 600.000 Srba se ne distancira od naziva Republika Srpska koja je nastala genocidom nad nesrpskim stanovništvom, što više većina je ponosna na RS i način kako je nastala
RS je nastala u Daytonu kao dio mirovnog sporazuma. I ja sam ponosan na način kako je nastala RS a vjerujem i svaka druga normalna osoba jer je nastala sporazumno. Ponosan sam da se prekinuo rat i da je razum pobjedio mržnju. Da je bogdom ranije došlo do mirovnog sporazuma bio bih još ponosniji. :(
A ja mislim da si ti najvise ponosan sam na sebe, plus na genocidnu tvorevinu! Jer toliko vremena si ovdje uspio glumiti Bosnjaka, a ti nisi ni slovo B od toga. Ja ovaj forum pratim od 2003 godine, (a nedovno sam se registrovala bas zbog takvih poput tebe "Mister Yes") a kroz forum je proslo bezbroj likova, ali mislim da nijedan nije bio tako perfidan kao ti! Kako ti vise ne dosadi? Kako te bolan vise nije sramota? Kako ti nije zao izgubljenog vremena?" PRESTANI NAJZAD GLUMITI BOLESNA MAJMUNA"! To ti je moj dobronamjerni savjet....
Sezam

#757 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Sezam »

Jebi ga, prenijelo ga malo na krilima antivehabizma :mrgreen:
MarcusM

#758 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by MarcusM »

It_is_a_Leclerc wrote:Kad te pohvali RTRS i SNSD, to je kao da te Eichman i Goebels pohvale.... Radije bih se priklao nego dočekao takvu veleizdaju.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
tandmand

#759 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by tandmand »

Mešihat Islamske zajednice Hrvatske i Slovenije i Krizni stožer muslimana Hrvatske zatražili su u srpnju 1992. od načelnika hrvatske Obavještajne sigurnosne agencije Josipa Perkovića da dozvoli prolazak četiri kamiona naoružanja za BiH, potvrđuju dokumenti koje je potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo predao Tužiteljstvu BiH. Kamioni su stigli na odredište iako je u to vrijeme postojala zabrana trgovine i uvoza naoružanja u BiH.
Bosnjaci i Hrvati su krsili embargo jer se nisu mogli "legalno" kao Srbi naoruzati koristeci mehanizme JNA i TO.
Kebo kao da je u ulozi Borisava Jovica, za vrijeme afere Špegelj a ne potpresjednik jednog entiteta BiH na koju je izvrsena agresija sa genocidom.
Mister Yes

#760 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

daddy-kool wrote:Ja to stvarno ne vidim.
Činjenica je da su narodi manje pomiješani nego ranije - što je bio direktni cilj agresije, ali nacionalizam, islamizam?

Za jednoumlje mi je još manje jasno, ili gdje vidiš toliku mržnju?
Dovoljno je pogledati reakcije na Pariz pa da vidiš koliko je islamizam uzeo maha. Ne govorim samo o internetu već i o reakcijama ljudi sa kojima pričam na poslu, u porodici u društvu. Nevjerovatan procenat onih koji smatraju da su novinari sami krivi za ono što ih je snašlo. Selefija je sve više ali oni su opet tek možda 3% kod Bošnjaka. Puno je više onih koji su antizapadno orjentisani znači protiv USA protiv zapada i uopšte protiv svega onoga što predstavlja slobode i normalan svijet. SDA je praktično pozicionirana na tom fonu i dobija izbore. Ovo društvo sve više tone u primitivizam tako karakterističan bliskom istoku. Vidio ti to ili ne.

A što se tiče jednoumlja pa dovoljno je pogledati evo zadnje dvije stranice ove teme i kakve reakcije dobija moja umjerena priča. Sve što nije 100% onako kako Borg kaže odmah se proglašava izdajom :lol:
Mister Yes

#761 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote:
Banksy wrote:Nego, eto MisterYes kaže da su Bošnjaci trebali biti velikosrpski vazal pa zajedno sa ostalim srpskim plemenima zajebati Hrvate
Ne kažem. Više sam puta napisao da je Alija donio dobru odluku ako se gleda interes bošnjačkog naroda. Ali ako se gleda šta je bilo ljudski i pošteno onda je trebao ostati sa Srbima. Alija je izabrao nepoštenu opciju ali ta opcija je zaista bila najbolja za Bošnjake strateški gledano.

Moja poenta je da Bošnjaci uopšte nisu žrtve istorije već pobjednici. Barem do sada.
tandmand

#762 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by tandmand »

Mister Yes wrote:Selefija je sve više ali oni su opet tek možda 3% kod Bošnjaka. Puno je više onih koji su antizapadno orjentisani znači protiv USA protiv zapada i uopšte protiv svega onoga što predstavlja slobode i normalan svijet. SDA je praktično pozicionirana na tom fonu i dobija izbore. Ovo društvo sve više tone u primitivizam tako karakterističan bliskom istoku. Vidio ti to ili ne.
Ako to i jeste tako, ne zacudjuje. Ne moze se ocekivati od naroda nad kojim je izvrsen genocid i agresija na njegovu domovinu, kome su ruke vezali embargom a nakon svega domovinu mu podijelili i strpali ga u geto, da se ponasa kao Hippy pokret koji ne vidi stvarno stanje stvari.
Agresija je nagradjena od strane zapada. Da EU i USA imaju neki veliki strah od Selefija, radili bi na tome da se od BiH napravi gradjanska drzava.
Radikalizacija je posljedica getoizacije i segregacije u BiH drustvu, tj. svega onoga protiv cega se navodno bori taj zapad.
Sloboda, gradjanska prava i ostalo su vrijednosti rezervirane samo za EU a Bosnjacima su ostavili palestinizaciju.
klixo

#763 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by klixo »

Ko da cetnici pisu po forumu :run:
Mister Yes

#764 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

Biene Maya wrote:A ja mislim da si ti najvise ponosan sam na sebe, plus na genocidnu tvorevinu! Jer toliko vremena si ovdje uspio glumiti Bosnjaka, a ti nisi ni slovo B od toga. Ja ovaj forum pratim od 2003 godine, (a nedovno sam se registrovala bas zbog takvih poput tebe "Mister Yes") a kroz forum je proslo bezbroj likova, ali mislim da nijedan nije bio tako perfidan kao ti! Kako ti vise ne dosadi? Kako te bolan vise nije sramota? Kako ti nije zao izgubljenog vremena?" PRESTANI NAJZAD GLUMITI BOLESNA MAJMUNA"! To ti je moj dobronamjerni savjet....
Obično izbjegavam Maje (zbog jedne iz mladosti) ali tebi ću odgovoriti jer mi djeluješ jako sexi. A i registrovala si se zbog mene a ja volim kada cure pokažu inicijativu.

Znači ovako Majo, svaki čovjek svoj identitet veže za više stvari. To što se ja osjećam Bošnjakom je samo jedan dio moje ličnosti i to prilično mali u odnosu na neke druge dijelove (nije to što misliš vragolanko ;) tu sam čisti prosjek). Ja sam recimo puno više ateista nego što sam Bošnjak. Puno mi je više stalo do ljudskih sloboda i do zapadnih vrijednosti nego do svih Bošnjaka na planeti zajedno. I tako Majo, kada Bošnjaci počnu da se ponašaju kao Talibani ja se počnem pitati kojeg vraga sam ja skakao po rovovima 4 godine? Jesam li to radio kako bi islamisti odavde sijali strah po Evropi? Jesam li to radio zato da moja djeca žive među bombašima? Nisam Majo.

Ti primjetiš da na nekim temama imam vatrene diskusije sa četnicima i ustašama i onda sad kontaš "vidi kako je glumio da je Bošnjak". Naravno da nisam ništa glumio nego se u normalnim uslovima mogu baviti tim perifernim prepucavanjima na relaciji Bošnjaci-Srbi-Hrvati. Ali nedavna događanja (premlaćivanje imama u VK, odlasci na ratište u Siriji, reakcije na terorizam u Parizu, reakcije na ovu Kebinu priču) imaju na mene uticaj isto kao da pijanca otrijezniš i onda prestanem pričati o perifernim stvarima tipa Srbi-Hrvati i uđem u puno važniji mod. Važniji za moju spoznaju svijeta i za moje poimanje opasnosti po moje vrijednosti. Ova zajebancija sa ulogom žrtve je otišla predaleko. Sve se prašta jer pobogu mi smo žrtve genocida. To je model za propast i to samo sljepci ne vide.

Eto Majo. Nemoj šta zaamjerit. Ja sam oženjen i tako to ali drago mi je da malo čampri sa tako zgodnom curkom :kiss:
Ali Kemal

#765 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Ali Kemal »

Interesantno je da ovi sto pljuju po Kebi i proglasavaju ga izdajnikom Bosnjaka, uopce ne barataju nikakvim cinjenicama, ignorirajuci na hiljade strane dokumentacije itd.
Spekulacije da ce nesto da dobije time, kao i biser da ima vikendicu u RS :lol: kao da se ovakve stvari rade zbog vikendice i jos bezbroj pogrdnih naziva, samo pokazuju stepen zaostalosti bosansko-hercegovackog drustva.
Sta god pisali, Kebo je vec postao historijska licnost, jedan od najhrabrijih poteza kod domacih politicara sto se do sada mogao vidjeti. :thumbup:
Mirsad Kebo je nada da Bosna moze da postane normalna drzava :bih:
Alkos

#766 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Alkos »

Mister Yes wrote:
daddy-kool wrote:Ja to stvarno ne vidim.
Činjenica je da su narodi manje pomiješani nego ranije - što je bio direktni cilj agresije, ali nacionalizam, islamizam?

Za jednoumlje mi je još manje jasno, ili gdje vidiš toliku mržnju?
Dovoljno je pogledati reakcije na Pariz pa da vidiš koliko je islamizam uzeo maha. Ne govorim samo o internetu već i o reakcijama ljudi sa kojima pričam na poslu, u porodici u društvu. Nevjerovatan procenat onih koji smatraju da su novinari sami krivi za ono što ih je snašlo. Selefija je sve više ali oni su opet tek možda 3% kod Bošnjaka. Puno je više onih koji su antizapadno orjentisani znači protiv USA protiv zapada i uopšte protiv svega onoga što predstavlja slobode i normalan svijet. SDA je praktično pozicionirana na tom fonu i dobija izbore. Ovo društvo sve više tone u primitivizam tako karakterističan bliskom istoku. Vidio ti to ili ne.

A što se tiče jednoumlja pa dovoljno je pogledati evo zadnje dvije stranice ove teme i kakve reakcije dobija moja umjerena priča. Sve što nije 100% onako kako Borg kaže odmah se proglašava izdajom :lol:
Čega ba 3%?? :shock: Ti ko da se družiš s Dževadom Galijaševićem... :mrgreen:
Mister Yes

#767 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

Ali Kemal wrote:Mirsad Kebo je nada da Bosna moze da postane normalna drzava :bih:
Ti ga ne znaš pa zato to pišeš. Ko god poznaje Kebu zna da se radi o izrazito nemoralnom liku. Na stranu to što ovo o čemu on priča treba biti tema u BiH ali radi se o probisvjetu i negativcu prve klase.
Drinski

#768 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Drinski »

Mister Yes wrote: ..premlaćivanje imama u VK,
--odlasci na ratište u Siriji,
..reakcije na terorizam u Parizu,
..reakcije na ovu Kebinu priču
Mogu li ja sta progovoriti?
1. osuda
2. osuda
3. i jedni i drugi su dobili ono su trazili.
4. Kebo prica bezze, kada vise ne bude potpred. FBIH, samo ce moci gostovati sa Galijasevicem a Avaz bas nije tako naivan.
luckylaka

#769 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by luckylaka »

Ali Kemal wrote:Interesantno je da ovi sto pljuju po Kebi i proglasavaju ga izdajnikom Bosnjaka, uopce ne barataju nikakvim cinjenicama, ignorirajuci na hiljade strane dokumentacije itd.
Spekulacije da ce nesto da dobije time, kao i biser da ima vikendicu u RS :lol: kao da se ovakve stvari rade zbog vikendice i jos bezbroj pogrdnih naziva, samo pokazuju stepen zaostalosti bosansko-hercegovackog drustva.
Sta god pisali, Kebo je vec postao historijska licnost, jedan od najhrabrijih poteza kod domacih politicara sto se do sada mogao vidjeti. :thumbup:
Mirsad Kebo je nada da Bosna moze da postane normalna drzava :bih:
Tebi kebo ko neka familija :-) Bujrum.,,Poziv Kebi iz Kladuše: Dođite i pokažite nam gdje je "kamp Isil-a"!

Načelnik Velike Kladuše Edin Behrić pričekao da policija USK-a i SIPA zvanično demantuju izjave potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe, te oštro reagirao na „ovo okaljavanje
Mister Yes

#770 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

Alkos wrote:Čega ba 3%?? :shock: Ti ko da se družiš s Dževadom Galijaševićem... :mrgreen:
50.000 ili 3% Bošnjaka BiH. U tih 50.000 naravno ulaze bradati/pokrivene i njihova djeca bez obzira što djeca možda još nemaju stav o tome. Naime kada se govori koliko ima Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH onda se uzimaju brojke koje računaju i djecu bez obzira što djeca nemaju pojma o tome. Na isti način se mora računati i broj selefija. Znači 50.000 uzimajući u obzir djecu. To je 5.000 parova sa po 4 djece. Lokacije:

http://s17.postimg.org/vczd0964d/vehabi ... legend.png
luckylaka

#771 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by luckylaka »

Jos malo iz Krajine,,SIPA: ISIL-ov kamp se ne gradi kod Velike Kladuše

SIPA-a nema saznanja da se u Velikoj Kladuši gradi ISIL-ov teroristički kamp za obuku regruta, potvrđeno je bh. novinskoj agenciji Patria iz Državna agencija za istrage i zaštitu. Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izjavio je u intervjuu...
luckylaka

#772 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by luckylaka »

I jos malo ,,Policija USK-a nema informacija o Kebinom ISIL-ovom kampu u Velikoj Kladuši

Policija nema saznanja da se u Velikoj Kladuši gradi veliki ISIL-ov kamp za obuku terorista, o kojem posljednjih dana javno govori Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH, potvrđeno je za bh. novinsku agenciju Patria iz MUP-a USK. No,...
Alkos

#773 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Alkos »

Mister Yes wrote:
Alkos wrote:Čega ba 3%?? :shock: Ti ko da se družiš s Dževadom Galijaševićem... :mrgreen:
50.000 ili 3% Bošnjaka BiH. U tih 50.000 naravno ulaze bradati/pokrivene i njihova djeca bez obzira što djeca možda još nemaju stav o tome. Naime kada se govori koliko ima Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH onda se uzimaju brojke koje računaju i djecu bez obzira što djeca nemaju pojma o tome. Na isti način se mora računati i broj selefija. Znači 50.000 uzimajući u obzir djecu. To je 5.000 parova sa po 4 djece. Lokacije:

http://s17.postimg.org/vczd0964d/vehabi ... legend.png
Eh to je druga stvar, računao si djecu... :mrgreen: Kad neko kaže 3% ili 50.000 vehabija/selefija U BIH, to fakat izgleda napuhano i zastrašujuće, što je očigledno i cilj onim koji plasiraju te (dez)informacije.
luckylaka

#774 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by luckylaka »

A sa ovim si kebica zajebao I seselja,arkana I ostalu slicnu gardu,,Mirsad Kebo cinkario Peti korpus i generala Atifa Dudakovića

Više nema nikakve dileme da je Mirsad Kebo dobio zadatak od velikosrpske politike da svojim političkim autoritetom i lažima o počinjenim ratnim zločinima nad Srbima prebaci fokus krivice na Armiju R BiH i bošnjački narod. Nakon što je dostavio dokumente... [više]
Mister Yes

#775 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

Alkos wrote: Eh to je druga stvar, računao si djecu... :mrgreen: Kad neko kaže 3% ili 50.000 vehabija/selefija U BIH, to fakat izgleda napuhano i zastrašujuće, što je očigledno i cilj onim koji plasiraju te (dez)informacije.
Teško da će djeca "zastraniti" to jest da neće biti selefije :D Prave po 4 djece i počinju ih praviti sa 20. Znači za 20-30 godina ovih 40.000 "juniora" (20.000 parova) će napraviti 80.000 budućih malih selefija. Plus oni koji će u međuvremenu "doći tobe". Realno je računati na 200.000 selefija za 20-30 godina. Ovo najozbiljnije mislim.
Post Reply