Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post Reply
Banksy

#451 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Banksy »

Danguba wrote:
wolf07 wrote:Otkud sad ova profesorica izroni jbt! Pa ova je prespavala bar zadnjih 30 godina, i bas danas da se probudi. E jesmo baksuzi. Trebalo bi je samo priupitati gdje je ona bila kad su Tudjman i Milosevic cerecili Bosnu u Karadjordjevu, kad je Uzicki korpus ulazio u Istocnu Bosnu, kad su otvarani konc-logori za Bosnjake, kad nam je HVO zabio noz u ledja, pa onda Dodik-Covic... Jok, nista to, drzavu su rasturili SDA i Islamska zajednica.
Bila kod babe i pravila pite arkanu i legiji.
Ne znam o kome govorite, ni šta, samo pitanje: Otkad je ''bila kod babe'' diskvalifikacija?

SDA, Demokratska fronta i Laburisti čine novu Skupštinsku većinu na Unsko - sanskom kantonu
wolf07

#452 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by wolf07 »

Ako je bila kod The Babe tj. Fikreta Abdica onda to objasnjava svu njenu moralnost, postenje etc. I da @Banksy, to je itekako diskvalifikuje u ocima vecine Bosnjaka u cije ime pokusava da govori.
jao_situacije

#453 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by jao_situacije »

Hajmo ovako čisto zbog ovih koji se izmotavaju i prave naivni, a znam da nisu ni glupi ni naivni.
Danas se proziva SDA lik jer smeta Radnočiću, da li će sutra neko drugi biti prozivan jer smeta meni ? Ja kažem imam 15641564165164 dokumenata o ratnom zločinu muje pričam ovoj televiziji onoj itd. samo zato jer mujina firma meni pravi konkurenciju. Govorim ukoliko se dokaže da nije bilo odgovornosti za ratni zločin, a meni vuče ka tome, i ukoliko tužilaštvo ne pokrene postupak protiv Radnočića Kebe i Dodika.
Ne znam šta tu ne bi bilo jasno jel treba svaki borac ARBIH da strahuje da će ga neko prozvati sutra iako se časno borio. Ovo je opasna praksa koja se na mala vrata uvodi u BH pravosuđe. Sjetimo se Ganića u Londonu..
Ne zanima mene SDA B.I., nek idu u zatvor što se mene tiče ali za korupciju zloupotrebu položaja i sl., mene zanima svaki borac ARBIH.
Ne mješajmo najteže pravne kvalifikacije u neki negativan stav o političkoj stranci ili ličnosti, obiće se o glavu nama bošnjacima sutra.
eifel

#454 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by eifel »

wolf07 wrote:Ako je bila kod The Babe tj. Fikreta Abdica onda to objasnjava svu njenu moralnost, postenje etc. I da @Banksy, to je itekako diskvalifikuje u ocima vecine Bosnjaka u cije ime pokusava da govori.
Kao što reče The Sharlock Holmes: kada se iskoriste sve logične činjenice onda ostaju sasvim nelogične pretpostavke.
Alija i Fikret su uvijek bili jedna stran, antibosanska. To je samo na prvi pogled nemoguće
Banksy

#455 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Banksy »

wolf07 wrote:Ako je bila kod The Babe tj. Fikreta Abdica onda to objasnjava svu njenu moralnost, postenje etc. I da @Banksy, to je itekako diskvalifikuje u ocima vecine Bosnjaka u cije ime pokusava da govori.
Pa ako SDA nema nikakav problem s babinim kadrom, evo ulaze s njima jučer u koaliciju, zašto bi to bio problem njihovim glasačima? Bakiru ne smeta, vama smeta?
wolf07

#456 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by wolf07 »

Banksy wrote:
Pa ako SDA nema nikakav problem s babinim kadrom, evo ulaze s njima jučer u koaliciju, zašto bi to bio problem njihovim glasačima? Bakiru ne smeta, vama smeta?
Joj kad mi neko tumaci necije postenje i nepostenje kroz podatak ko s kim ulazi u koaliciju zlo mi dodje. Pa koja to stranka ne bi volila 100% vlasti na teritoriji cijele BiH? U koalicije se ulazi jer se mora a ne zato jer se to voli.

@eifel - na tragu si da zajebes onog Jovana Deretica koji kaze da su Srbi otkrili Ameriku! Samo nastavi!
Banksy

#457 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Banksy »

wolf07 wrote:
Banksy wrote:
Joj kad mi neko tumaci necije postenje i nepostenje kroz podatak ko s kim ulazi u koaliciju zlo mi dodje. Pa koja to stranka ne bi volila 100% vlasti na teritoriji cijele BiH? U koalicije se ulazi jer se mora a ne zato jer se to voli.
Nema parcijalno i s duplim kriterijima. Sam kažeš:
wolf07 wrote:
Ako je bila kod The Babe tj. Fikreta Abdica onda to objasnjava svu njenu moralnost, postenje etc. I da @Banksy, to je itekako diskvalifikuje u ocima vecine Bosnjaka u cije ime pokusava da govori.
;-)
Danguba

#458 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

jao_situacije wrote:Hajmo ovako čisto zbog ovih koji se izmotavaju i prave naivni, a znam da nisu ni glupi ni naivni.
Danas se proziva SDA lik jer smeta Radnočiću, da li će sutra neko drugi biti prozivan jer smeta meni ? Ja kažem imam 15641564165164 dokumenata o ratnom zločinu muje pričam ovoj televiziji onoj itd. samo zato jer mujina firma meni pravi konkurenciju. Govorim ukoliko se dokaže da nije bilo odgovornosti za ratni zločin, a meni vuče ka tome, i ukoliko tužilaštvo ne pokrene postupak protiv Radnočića Kebe i Dodika.
Ne znam šta tu ne bi bilo jasno jel treba svaki borac ARBIH da strahuje da će ga neko prozvati sutra iako se časno borio. Ovo je opasna praksa koja se na mala vrata uvodi u BH pravosuđe. Sjetimo se Ganića u Londonu..
Ne zanima mene SDA B.I., nek idu u zatvor što se mene tiče ali za korupciju zloupotrebu položaja i sl., mene zanima svaki borac ARBIH.
Ne mješajmo najteže pravne kvalifikacije u neki negativan stav o političkoj stranci ili ličnosti, obiće se o glavu nama bošnjacima sutra.
:thumbup:

a za boldirano :thumbup: :thumbup:

@Banksy,
pa naravno da joj je interes blacenje bivsih pripadnika ARBiH.

p.s. kako to da do sada taj isti Dzaferovic nije smetao Dodiku i Radoncicu nego ga se sjetili bas sada. Taj isti Kebo pravio je svoje performanse i ranije(cini mi se u februaru) pa je ispalo NISTA. Velike su to i prljave igre koje ne idu u prilog drzavi.
Hajvan

#459 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Hajvan »

Mirsad je jedno obično smrdljivo govno.
Nadam se da će neko se sjetiti pustiti vodu.
Banksy

#460 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Banksy »

Danguba wrote:
Velike su to i prljave igre koje ne idu u prilog drzavi.
A ''država'' su ovi iz dosjea?
Ali Kemal

#461 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Ali Kemal »

Banksy wrote:
Tako ti je to, SDA i SDS u koaliciji, sjede skupa, piju, jedu, a raja se i dalje prepucava po forumima :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#462 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by japin_mutapi »

Ali Kemal wrote:
Banksy wrote:
Tako ti je to, SDA i SDS u koaliciji, sjede skupa, piju, jedu, a raja se i dalje prepucava po forumima :D
a SNSD i SBB u opoziciji tj. bez fotelja a KEBO savjesni neće biti ministar sigurnosti, a raja se prepucava po forumima
almir90

#463 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by almir90 »

Četnik Kebo u koaliciji sa četnikom Radončićem, ali pravda će pobijediti, a smeće uvijek nađe svoj put do smetlišta. :D
Streptokok

#464 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Streptokok »

almir90 wrote:Četnik Kebo u koaliciji sa četnikom Radončićem, ali pravda će pobijediti, a smeće uvijek nađe svoj put do smetlišta. :D
klasični parazit. čitavu svoju karijeru je proveo bez da je ikad išta konkretno uradio. A ovo sada je za povratiti, bošnjacima izdajnika nikad nije falilo. No lijepo je što se sada skupljaju oko radončića, barem znamo ko su.
razonoda

#465 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by razonoda »

Streptokok wrote:
almir90 wrote:Četnik Kebo u koaliciji sa četnikom Radončićem, ali pravda će pobijediti, a smeće uvijek nađe svoj put do smetlišta. :D
klasični parazit. čitavu svoju karijeru je proveo bez da je ikad išta konkretno uradio. A ovo sada je za povratiti, bošnjacima izdajnika nikad nije falilo. No lijepo je što se sada skupljaju oko radončića, barem znamo ko su.
:shock: I ono sto je najbitnije ---da ce se pokazati i dokazati i da vise nece biti dileme ko je bio i ko je danas gosp Izetbegovic. OTAC ILI TI BABO nase lijepe BiH.
(O parazitima -poslije procesa)
starisalko

#466 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by starisalko »

Streptokok wrote:
Kakve je nekad SDA bosnjake imala
Streptokok

#467 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Streptokok »

starisalko wrote:
Streptokok wrote:
Kakve je nekad SDA bosnjake imala
da, što je alija znao okupiti ekipu...
almir90

#468 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by almir90 »

Ja koliko mogu zaključiti (to je samo moje mišljenje, što ne znači da je tačno), sa ovakvim postupcima Kebe i sličnih njemu, oni samo jačaju poziciju SDA među narodom. Da li se to u saradnju svjesno radi (političari između sebe), ili posrijedi nešto drugo, to je misterija. Ali, definitivno da ovakvim postupcima jačaju poziciju SDA, jer većina ih brani, a malo ko pljuje.
Innovation

#469 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Innovation »

razonoda wrote:da ce se pokazati i dokazati i da vise nece biti dileme ko je bio i ko je danas gosp Izetbegovic. OTAC ILI TI BABO nase lijepe BiH.
(O parazitima -poslije procesa)
Onda i oznaceno poslije "procesa" :mrgreen: /ako "procesa" uopste bude/. :oops:
pumica

#470 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by pumica »

IZ ARHIVE DNEVNOG AVAZA: "Kebo je dežurni vikend policajac, uža mu je specijalnost pisanje krivičnih prijava!"
“Dežurni vikend policajac u Federaciji BiH, potpredsjednik većeg bh. entiteta, član Glavnog odbora i Kolegija SDA, Mirsad Kebo nedavno je ustvrdio kako se na predstojećim općim izborima u BiH neće kandidirati ni na jednoj kandidatskoj listi SDA, niti za jedan nivo vlasti. Jedan od motiva ovom Kebinom potezu, naravno, nije to što on tvrdi da želi stvoriti prostor za afirmaciju mladih ljudi, nego je pravi razlog taj što se on ne smije kandidirati”…

Baš kao što nije smio ni na prošlim općim izborima 2006. godine. Nije smio tad, a niti smije sad, isključivo zbog teškog poraza doživljenog 2002., kada je na općim izborima bio nosilac liste SDA za Federalni parlament i to u izbornoj jedinici 11 Kantona Sarajevo koja je tada obuhvatala 125.940 birača (Ilijaš, Vogošća, Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo).

Prijavio sebe

Međutim, Mirsad Kebo, iako prvi na listi, tada uopće nije prešao prag, niti uspio osvojiti poslanički mandat, jer je pobrao tek mizerna 3.434 glasa!? Prešišali su ga tada Bakir Izetbegović sa 5.971 glasom, te Avdo Hebib, kojeg je SDA stavila na deveto mjesto svoje liste, a osvojio je 3.535 glasova.

Uhljebljenje je vječiti demagog Kebo pronašao nakon što ga je SDA lansirala na mjesto državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice, a poslije tog mandata i izbora 2006., političkim dogovorom, Parlament FBiH izabrao ga je za potpredsjednika Federacije.

Bio je Kebo i u raznim drugim kombinacijama. Dva puta se laktao za mjesto ministra sigurnosti BiH, ali mu se nije posrećilo. Na tu poziciju je, osim nakon izbora 2006., sam sebe pokušao progurati i poslije smjene Tarika Sadovića, ali ga je ovaj podsjetio da bi za Kebu “kompromitirajuća činjenica bila to što je on podnio krivičnu prijavu protiv samog sebe”.

Pisanje krivičnih prijava, inače, Kebi je uža specijalnost, pa je tako na njega i nedavno pao prljavi zadatak da montira optužnice protiv boraca koji su na protestima ispred zgrade Vlade FBiH 21. aprila tražili ispunjenje svojih opravdanih zahtjeva za ostanak njihovih osnovnih egzistencijalnih prava. A, upravo je Kebo prije dvije godine sam sebe tobože prijavio Tužilaštvu u Sarajevu, prosipajući šuplju priču o tome kako treba ispitati i njegovu odgovornost za zastoj u isplatama naknada demobilisanim borcima.

Brojna pratnja

Ova kategorija boračke populacije ni do danas nije dobila desetak svojih mjesečnih naknada od po mizernih 150 KM na koje su imali pravo za vrijeme nezaposlenosti, a o kakvim se Kebinim spletkama i podmetanjima radilo dovoljno govori podatak da je Zakon o pravima demobilisanih boraca u međuvremenu potpuno ukinut!?

Svojevremeno je Kebo, inače, poznat i po svojim borilačkim i streljačkim vještinama, najavljivao i da će stupiti u štrajk glađu ako ne bude riješen problem decertificiranih policajaca. Kebinog štrajka, naravno, nikada nije bilo, a decertificirani policajci nikada nisu vraćeni na posao.

Šta je sve za ličnu vlast Kebo spreman uraditi i to po klasičnim udbaško-rankovićevskim metodama, dovoljno govori i podatak da je krivičnu prijavu lani podmetnuo i poznatom goraždanskom biznismenu Redži Bekti. Lažno je prijavio Bektu da je on tobože dao milion KM za likvidaciju Kebe i Sulejmana Tihića.

Ne treba zaboraviti ni da je Kebo iz zatvora u Širokom Brijegu spašavao navijače Sarajeva nakon ubistva Vedrana Puljića, a potom se izvinjavao glavnom federalnom tužiocu Zdravku Kneževiću zato što je slagao da je imao njegovo odobrenje za posjetu pritvorenim navijačima.
Stručnjak za krizne situacije nije propustio nijednu jedinu priliku, tačnije tuđu nesreću, da na lice mjesta trkne pod pratnjom brojnih tjelohranitelja (za koje je također svojevremeno tvrdio da ih se odriče) i to u “audiju” vrijednom stotinjak hiljada maraka, a samo kako bi se uslikao u medijima i dao lažna obećanja da će se u svojoj stranci SDA-Sulejman Tihić založiti da pomogne gladnima i unesrećenima.

Baš onako kako je pomogao i demobilisanim borcima – ukidanjem njihovog zakona.
Od privatizacije, seks-afere, autoputa do boraca

Pokušavajući sebe predstaviti dobročiniteljem za građane i prikriti činjenicu da se upravo on nalazi u vrhu stranke koja već 15 godina bezočno osiromašuje stanovništvo Bosne i Hercegovine, Kebo se godinama miješao i u privatizacijske poslove. Petljao se u “Agrokomerc”, “Feroelektro”, Fabriku duhana Mostar… Svaka od njih i dan-danas su simboli najkriminalnijih metoda privatizacije, pljačke i propasti nekadašnjih privrednih giganata.

Reagirao je Kebo čak i na seks-aferu na Pravnom fakultetu u Sarajevu, najavljujući kako će “upotrijebiti sva ustavna i zakonska ovlaštenja da se utvrdi odgovornost svih koji su zloupotrijebili poziciju profesora”. Kao što je poznato, još nikada nijedan profesor nije osuđen zbog ove afere.

Da bi se što više dodvorio narodu, otvorio je Kebo čak i svoj blog, ali je na njemu “zaboravio” ostaviti bilo kakav komentar već godinu i po, tačnije od 24. decembra 2008.

No, nije zaboravio nastaviti davati lažna obećanja, od onih da će tokom 2008. biti završeno 60 kilometara autoputa Zenica – Mostar do posljednjih datih borcima 21. aprila ove godine da će se lično založiti da u roku od tri dana Vlada ispuni njihove zahtjeve. Na sjednicu Vlade otišao je s pet dana zakašnjenja, ali na njoj nije progovorio niti jedne jedine riječi!

Kritike na ulici: “Sram vas bilo, dokle ste doveli ovaj narod”

Možda je Kebo odlučio da se ne pojavi ni na jednoj stranačkoj kandidatskoj listi, niti za jedan nivo vlasti, prije nekoliko dana kada je na vlastitoj koži osjetio gnjev naroda prema njemu i SDA.

Naime, dok je Kebo sa Sulejmanom Tihićem, uz gardu tjelohranitelja, šetao pored “Slatkog ćošeta” u srcu starog dijela Sarajeva jedan stariji građanin glasno ih je kritizirao.

“Sram vas bilo, dokle ste doveli ovaj narod”, “Idite s vlasti, pustite mlade ljude da rade”, “Kako vas nije sramota…” – samo su neki od komentara upućeni Tihiću i Kebi. Ogorčenog dedu u kritikama dvojca iz SDA podržali su i drugi građani povicima: “Tako je!”, “Lopovi, lopovi…”.

Na sve ovo Tihić se pravio da uopće ne čuje šta narod misli o njemu i stranci koju vodi, dok je Kebo, kako se prepričava, nakon svega djelovao prilično “loše”.

Autor: M. Kukan, Dnevni Avaz, 15. 5. 2010.

:lol: :lol: :lol:

http://m.avaz.ba/clanak/158367/savjestan-gradanin

:roll:
Danguba

#471 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

Šta je sve za ličnu vlast Kebo spreman uraditi i to po klasičnim udbaško-rankovićevskim metodama, dovoljno govori i podatak da je krivičnu prijavu lani podmetnuo i poznatom goraždanskom biznismenu Redži Bekti. Lažno je prijavio Bektu da je on tobože dao milion KM za likvidaciju Kebe i Sulejmana Tihića.
Napisa hAvaz po Scepinom diktatu onom istom udbaskom. :izet:
Bosanac sa dna kace

#472 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Bosanac sa dna kace »

Kebo necemo ti halalit.....
Mirsad Kebo cinkario Peti korpus i generala Atifa Dudakovića
Više nema nikakve dileme da je Mirsad Kebo dobio zadatak od velikosrpske politike da svojim političkim autoritetom i lažima o počinjenim ratnim zločinima nad Srbima prebaci fokus krivice na Armiju R BiH i bošnjački narod. Nakon što je dostavio dokumente o navodnim zločinima na Vozućoj, Mirsad Kebo je sada krenuo na Peti korpu i generala Atifa Dudakovića. Kako javlja Gls Srpske, Mirsad Kebo je jučer dostavio Tužilaštvu BiH dokumente o odgovornosti Petog korpusa i generala Atifa Dudakovića za ratne zločine. “On je juče Tužilaštvu predao dodatnih 1.000 stranica dokumenata među kojima su i dokazi za zločine koje su nad Srbima počinili pripadnici Petog korpusa ARBiH, čiji je komandant bio Atif Dudaković. – Očekujem da će mi građani dostaviti i dokumenta o zločinima počinjenim oko Goražda i Livna, što ću takođe proslijediti Tužilaštvu”, kaže Kebo za Glas Srpske koji priznaje da su dokumenti koje Kebo dostavlja davno predati u Tužilaštvo BiH. Glas Srpske priznaje da je Kebina uloga privlačenje pažnje javnosti na spomenute predmete. “Glas Srpske” nezvanično saznaje da je veliki dio dokumentacije koju je Kebo do sada predao, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ranije već proslijedilo Tužilaštvu, ali da je Kebo svojim potezom, zbog funkcije koju obavlja i zato što ta dokumentacija u Tužilaštvu godinama nije čak ni pregledana, dodatno uzburkao bošnjačku političku scenu” konstatira ovaj velikosrpski glasnik.
Saff
Hajvan

#473 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Hajvan »

rip mirsad kebo.
jao_situacije

#474 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by jao_situacije »

Ja mu dženazu neću klanjati.
SkyLimit

#475 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by SkyLimit »

Šta se tačno krije iza ovoga?

Ja baš i ne vjerujem da je Kebo iz čistog čovjekoljublja i žalosti prema Srbima nad kojima su počinjeni ratni zločinci odlučio treću životnu dob provesti u istraživanju zločina nad Srbima. Nemam ja ništa protiv da se svi zločini istraže, ali dozvolite mi da posumnjam u njegove iskrene namjere.

Iznenadila me SDA, može im se prigovoriti ovo ili ono ali ja sam je uvijek zamišljao kao moćnu i ozbiljnu organizacaciju.

A ispade da su oni godinama u njedrima držali čovjeka koji će ih mnoge pokušati poslati iza rešetaka. Koja sramota za stranku.
Post Reply