Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post Reply
Dozer

#226 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Dozer »

Moke ba...
Svi se oni medjusobno imaju u sakama radi necega, to je valjda jasno. E, upravo zato se svi oni vrlo dobro slazu. Kebo je ovdje ispao iz nekog tala, ocito, i sad se sveti.
Pored toga, koliko je meni poznato on je imao i dva infarkta do sad, pa je moguce da ga treci pokosi. Zasto je toliko nevjerovatno da u ovome sto on iznosi ima istine, koju svi mi ionako odavno znamo?

To se do sad nije znalo ko je sve i kako vani prikupljao sredstva za odbranu?
Ne znamo ko je sve to uzimao tamo, potpisivao cifre i cifre po kojekakvim listicima i sl.?
Ne znamo ko je ovdje vedrio i oblacio za sve i svasta?
Zasto se onda praviti blesav i sad, kad je neko sve to dokumentovao, mi cemo zatvoriti okice i reci - ma ja, on je u talu s "onima anamo". Smijesno...
moke_31

#227 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by moke_31 »

Dozer wrote:Moke ba...
Svi se oni medjusobno imaju u sakama radi necega, to je valjda jasno. E, upravo zato se svi oni vrlo dobro slazu. Kebo je ovdje ispao iz nekog tala, ocito, i sad se sveti.
Pored toga, koliko je meni poznato on je imao i dva infarkta do sad, pa je moguce da ga treci pokosi. Zasto je toliko nevjerovatno da u ovome sto on iznosi ima istine, koju svi mi ionako odavno znamo?

Ne znamo ko je sve to uzimao tamo, potpisivao cifre i cifre po kojekakvim listicima i sl.?
Zasto se onda praviti blesav i sad, kad je neko sve to dokumentovao, mi cemo zatvoriti okice i reci - ma ja, on je u talu s "onima anamo". Smijesno...
Je li ti zaista misliš da u toj dokumentaciji ima nešto NOVO što do sada nisu znale strane obavještajne službe, Sud u Hagu i sl., bar kad su u pitanju zločini?

I ja bih volio da vidim kakav autentičan dokument o donacijama iz arapskih zemalja ali se bojim da toga nema.
Dozer

#228 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Dozer »

Ma za zlocine sve znaju, naravno.
Ali, zna se sve i za donacije.
moke_31

#229 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by moke_31 »

Bodkin wrote:
moke_31 wrote:
Dozer wrote:Nesto su ga nagazili, vjerovatno, i sad se on sveti. Mozda covjek konta da nece jos dugo, pa mu proradila savjest, zasto da ne? Ne bi bio ni prvi ni poslednji takav.
A da on zna sve ko, kad, koliko, kome i kako - zna.
Nazalost, i pored svih dokumenata i svega ostaloga, nista se promijeniti nece jer upravo "optuzeni" kontrolisu zatvoreni krug na relaciji policija-sudstvo-tuzilastvo, tako da se sve ovo moze posmatrati i nazvati samo kao - Kebino pranje licne savjesti 20 godina kasnije.

Svi mi koji smo bili ovdje i imali godina da u svemu ucestvujemo, znamo i sjecamo se kako je sve to islo. Nemamo sve moguce detalje, ali generalnu sliku imamo i znamo. I za Cengica, i Aliju i Bakira, i Alispahica ili, jednom rijecju, SDA. Znamo sta je i kako je bilo, a vidimo i sta je i kako je sad. A proste matematicke operacije tipa 2+2=4 znamo svi. E, jedini problem je da li smo u stanju to i prihvatiti. Nazalost, mnogi nisu.
Sigurno je savjest u pitanju :-) :-) :-)

Ne mogu da vjerujem da se ljudi prave ludi i ne kontaju da ovo sve kuha Šćepo iz tornja, a ovaj Kebo je samo pijun koji se sveti SDA i pokušava da još opstane u političkom životu.

Još jednom ponavljam ABiH, odnosno rahmetli Delić, je odgovarao za zločine počinjene nad zarobljenicima u Vozući i slučaj je zatvoren. Ne može se dva puta suditi za istu stvar, posebno ne drugim ljudima.

Šćepi dosadilo biti u vječitoj opoziciji pa je spreman na sve da SDA izbaci iz vlasti, još pri tome se udružio sa SNSD-om koji mu zdušno pomaže u medijskom širenju Kebinih laži :evil:

http://cikportal.blogspot.de/2015/01/mi ... vrdio.html
ha? kakva je ovo priglupa logika?
Zašto je priglupa? Mislio sam, naravno, na komandnu odgovornost. Odgovarao je najviši zapovjednik po komandnoj odgovornosti i nisam siguran da se ponovo može suditi istim ljudima koji su bili niži rang u lancu komandovanja za istu stvar!?

Nisam ekspert za ovo i možda se i može suditi, a ti ako si stručnjak objasni a ne odma dijeliti raznorzne atribute.
TheWatcher

#230 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by TheWatcher »

POTPREDSJEDNIK FBIH PROGOVORIO O RATNIM ZLOČINIMA
Kebo: Mudžahedini su borcima nudili od 1.000 do 1.500 KM da kolju Srbe

Kebo je naveo da se i u ovim dokumentima najviše govori o odgovornosti ratnog komandanta Trećeg korpusa Armije BiH Sakiba Mahmuljina, koji je imao apsolutnu kontrolu nad odredom "El mudžahid", kao i tadašnjeg načelnika službi bezbjednosti Šefika Džaferovića, koji je predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH.

On je naveo da je od pripadnika Trećeg korpusa Armije BiH dobio pismo u kojem navode da su stravične zločine nad Srbima činili mudžahedini, koji su, uz znanje nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, došli u BiH, javlja Srna.

udri ih Mirsade :lol: :lol:
Bodkin

#231 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Bodkin »

moke_31 wrote:
Zašto je priglupa? Mislio sam, naravno, na komandnu odgovornost. Odgovarao je najviši zapovjednik po komandnoj odgovornosti i nisam siguran da se ponovo može suditi istim ljudima koji su bili niži rang u lancu komandovanja za istu stvar!?

Nisam ekspert za ovo i možda se i može suditi, a ti ako si stručnjak objasni a ne odma dijeliti raznorzne atribute.
cuj atribute. pa nisam tebi rekao da si glup ako ti je logika priglupa :D evo da ti pokusam docarati. ako osude mladica, jel to znaci da ostale ispod njega ne mogu tuziti i suditi im? ipak je odgovarao najvisi zapovjednik
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#232 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by hrasno38 »

Bodkin wrote:
moke_31 wrote:

cuj atribute. pa nisam tebi rekao da si glup ako ti je logika priglupa :D evo da ti pokusam docarati. ako osude mladica, jel to znaci da ostale ispod njega ne mogu tuziti i suditi im? ipak je odgovarao najvisi zapovjednik
Po toj logici @moke za Srebrenicu bi bilo dovoljno da je samo odgovarao Mladic i to je to a ja koliko znam vec ih je dosta osudjeno za Srebrenicu ukljucujuci i trenutno sudjenje Karadzicu, pa Jovici Stanisicu, pa Beara i jos njih bruka jer odgovoran je kompletan zapovjedni lanac i naravno politicki vrh. U ratu svi nose odgovornost jer postoji zapovjedni lanac i ako niko od tog zapovjednog lanca nista ne ucini povodom ovakvih dijela svi su krivi od onoga ko je ubijao do onoga ko je sjedio u fotelji i bolio ga ...... za ono sto je radio ovaj prvi.
Bodkin

#233 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Bodkin »

hrasno38 wrote:
Bodkin wrote:
moke_31 wrote:

Po toj logici @moke za Srebrenicu bi bilo dovoljno da je samo odgovarao Mladic i to je to a ja koliko znam vec ih je dosta osudjeno za Srebrenicu ukljucujuci i trenutno sudjenje Karadzicu, pa Jovici Stanisicu, pa Beara i jos njih bruka jer odgovoran je kompletan zapovjedni lanac i naravno politicki vrh. U ratu svi nose odgovornost jer postoji zapovjedni lanac i ako niko od tog zapovjednog lanca nista ne ucini povodom ovakvih dijela svi su krivi od onoga ko je ubijao do onoga ko je sjedio u fotelji i bolio ga ...... za ono sto je radio ovaj prvi.
pa to i ja govorim. znaci napravis genocid i isporucis predsjednika i sve je ok. ipak je on na vrhu komandnog lanca
Dozer

#234 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Dozer »

S tim da bi tada, ako se glavnokomandujucem dokazala krivica, automatski trebali odgovarati i svi podredjeni koji su ucestvovali u izvrsenju, a eventualni rezultati izvrsenja bi se trebali ponistiti.

To bi bila prava pravda. Ovo ostalo je njesta kroz stogu njegra.
BHCluster

#235 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by BHCluster »

Dozer wrote:S tim da bi tada, ako se glavnokomandujucem dokazala krivica, automatski trebali odgovarati i svi podredjeni koji su ucestvovali u izvrsenju, a eventualni rezultati izvrsenja bi se trebali ponistiti.

To bi bila prava pravda. Ovo ostalo je njesta kroz stogu njegra.
:thumbup:
OldMayor

#236 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by OldMayor »

Kad je poceo rat bio sam dijete, ali ne toliko malo dijete da znam s kim je moj otac dijelio zemunicu. Tu je bilo i Sava, i Mirka, Čedomira a bogami i Safeta, Mirsada itd.

Nedugo poslije, mi smo na tv-u mogli gledati postrojavanje i tekbiranje? Sad sa ove distance kad gledam, pa ne mogu da vjerujem da je to dozvoljeno. Kao pravis Bosnu, pravis drzavu, znas dobro da Bosna ne moze biti Bosna bez srba, bez hrvata i ti pravis vojsku i tekbir ti pozdrav!?

Pa vjerovatno su i vasi ocevi, kao i moj, bili iznenadjeni kad su morali tekbirat, a i sami nisu bog zna kakvi vjernici. A muslimani su. E sad zamislite kako je bilo jednom Mirku, jednom Čedomiru kad ga general postroji i vikne TEKBIR!

:-)

Ja znam da hrvata i srba nije bilo puno u armiji, ali ih je bilo i bilo bi ih jos vise da se krenulo sa razvojem jedne normalne, multinacionalne, multireligijske drzave. Al jok, ej u jeku rata tebi dolazi sacica nekakvih bradonja sa nozevima da ti 'pomognu'...Pa je li neko jos vjeruje u tu pricu da takva kolicina vojske nesta moze promjeniti, narocito sto su to sigurno bili isprani mozgovi i balavurdija ista ona kakva sada odlazi u siriju i glumi glinene golubove. Niko od njih nema v od vojnog obrazovanja, al ko da je to problem, lati kalas i noz i kolji...

A jos mi je smijesnija prica eto da se cetnici i dan danas useru od tih bradonja... Eto oni nam obezbjedili slobodu, a ne moj otac, vas otac i ostali suborci koji su se borili zbog svoje porodice, zbog mene, a ne zbog toga sto im je neko rekao idi pogini i otices na ahiret, ili sto im je dao kesu dolara...
Edin H.

#237 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Edin H. »

93-ca u Sarajevu, ne sjecam se koji mjesec, kad odjednom vidim mudzahedine, trojica, cini mi se.

Zapitah se odakle i kako su ovi dosli. :shock:
moke_31

#238 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by moke_31 »

hrasno38 wrote:
Bodkin wrote:
moke_31 wrote:

Ok. Objasni onda zašto nije u Hagu suđeno, Mahmuljinu, Džaferoviću ili Brzini? Sud mrzi Srbe? Šta je u pitanju?

Počeli porediti Srebrenicu sa Vozućom. Relativizacija izgleda nema granice :-) :-) :-)

Ja koliko se sjećam rahmetli Delić je odgovarao zato što je znao za počinjene zločine u Vozući (komandni lanac po kojem je dobio ove informacije je funkcionisao - drugim riječima ovi ispod Delića su odradili svoj posao) ali nije učinio ništa da se oni spriječe, odnosno nije naredio da se sankcionišu izvršioci.

Trial Chamber I today sentenced Rasim Delić to three years imprisonment for crimes committed by the El Mujahed Detachment of the Army of Bosnia and Herzegovina against captive Bosnian Serb soldiers during the 1992-1995 conflict in the Balkan state.

Delić, the former Commander of the Main Staff of the Army of the Republic of Bosnia and Herzegovina (ABiH), was found guilty by majority, Presiding Judge Moloto dissenting, of failing to take the necessary and reasonable measures to prevent and punish the crimes of cruel treatment committed by the El Mujahed Detachment (EMD). Specifically, Delić was held responsible for crimes committed in the village of Livade and in the Kamenica Camp, within the central Bosnian municipality of Zavidovići, in July and August 1995. In specific instances 12 captured members of the Bosnian Serb Army (VRS) were subjected to various kinds of maltreatment, including severe beatings and electric shocks. The captives were also forced to kiss the severed heads of other detainees.

Delić was acquitted of three other counts of murder and cruel treatment. Delić was charged with responsibility for the crimes committed by the foreign Muslim fighters, also known as the Mujahedin, in three separate incidents between 1993 and 1995.
Last edited by moke_31 on 19/01/2015 13:13, edited 1 time in total.
Red Wolf

#239 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Red Wolf »

palermo wrote:
Red Wolf wrote: Dzaferovicu mogu prisiti svasta sto i pokusavaju al da je islamista-radikal to ne ni u ludilu,prije je to kebo
Ja ne kažem da je Džaferović islamista-radikal, ja samo kažem da je Mr-Yes dobro secirao pozadinu priče. I pri tom je prilično nevažno kakav je ko u stvarnosti. Ukoliko priča prođe.

Valjda ti je jasno iz mojih postova da se ja nadam da neće proći. Zbog različitih razloga se nadam, prvo mislim da bi dolazak Fahre na valst značio da smo dosegli civilizacijsko dno, a drugiu razlog je što mislim da ovoj zemlji nikako ne trebaju daljnje radikalizacije, a ovakvi pokušaji (posebno ako makar dijelom uspiju) su super gorivo za takve stvari....
ma sve mi je poznato, potenciram na krivom odabiru i krivom etiketiranju al u datom momentu jedinom mogucem u ovoj igri koju igraju al providno,keba je tu samo ljevo smetalo i protocni bojler koji ce se na kraju price promjeniti novim,a stari pa zna se
Bodkin

#240 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Bodkin »

evo je, jedna od top 3 najdraze i najvise koristene rijeci na forumu. uz to nenadjebiva argumentacija. RELATIVIZACIJA 8-)
Red Wolf

#241 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Red Wolf »

Bodkin wrote:evo je, jedna od top 3 najdraze i najvise koristene rijeci na forumu. uz to nenadjebiva argumentacija. RELATIVIZACIJA 8-)
naivno sa tvoje strane,kaze se PODMETANJE
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#242 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by hrasno38 »

moke_31 wrote:Počeli porediti Srebrenicu sa Vozućom. Relativizacija izgleda nema granice :-) :-) :-)
Sta sad znaci ako je u Srebrenci bi najveci zlocin i genocid u XX vijeku da sve ostale zlocine uopste ne treba spominjati?????? Niko nije nista uporedjivao ali je zlocin zlocin pa ubile se hiljade ljudi ili jedan. Upravo ti svojom teorijom relativiziras zlocine. Delic je odgovoroao zato sto su vjerovatno tada bili jedini dostupni dokazi. E pa sad ima novih dokaza i imena koji se ne zovu Rasim Delic i treba da izadju na vidjelo pravde.
Ja sam bio borac A BiH od prvog dana i ta je armija ma koliko ko poricao ili ne bila multinacionalna za vrije Sefeta Halilovica. Kasnije je postajala sve vise i vise islamizirana pogotovo dolaskom Rasima Delica a pogotovo radom iz sjene Muslimovica, Cengica, Alispahica i slicnih. Onaj ko kaze da su strani borci dolazili mimo znanja vrha drzave je stvarno smijesan a jos smijesniji je onaj koji kaze da se nisu mogli drzati pod kontrolom i da se kao nije znalo sta su radili. Pa Zenicom u sred rata su sprovodili teror nad civilima svih nacija i vjera i to kao nije znala SDA kao vodeca politicka partija u to vrijeme. Pa ima slika i slika Alije i ostalih vojnih starjesina sa mudzahedinima sto znaci da su imali odlicne kontakte. Alije je tada bio na celu drzave i vojske a Bakir je bio sef njegovog kabineta i samo bi malouman pomislio kako eto oni jadni nemaju blage veze sa desavanjima u ratu.
Svako ama bas svako treba da se suoci sa pravdom ko je direktno ili indirektno uprljao ruke u ratu i to je poenta cistih racuna i podvlacenja crte.
kanocale

#243 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by kanocale »

moke_31 wrote:
Dozer wrote:Moke ba...

Je li ti zaista misliš da u toj dokumentaciji ima nešto NOVO što do sada nisu znale strane obavještajne službe, Sud u Hagu i sl., bar kad su u pitanju zločini?

I ja bih volio da vidim kakav autentičan dokument o donacijama iz arapskih zemalja ali se bojim da toga nema.
ma,nema,gdje bi bilo... :lol:
ovi bogatasi iznikli sa psenicom. :roll:
moke_31

#244 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by moke_31 »

Heheheh.... šta da kažem, počnemo sa Kebom i Šćepom a vi temu skrenete do Vozuće i Srebrenice, dovodite u pitanje odluke haškog suda, karakter prošlog rata, haman ABiH bila ko i ISIL, u pet deka :D

Plus balite o nekakvim novim dokazima koji vam se ne mogu pojaviti ni u najmokrijim snovima :lol: :D
Bodkin

#245 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Bodkin »

moke_31 wrote:Heheheh.... šta da kažem, počnemo sa Kebom i Šćepom a vi temu skrenete do Vozuće i Srebrenice, dovodite u pitanje odluke haškog suda, karakter prošlog rata, haman ABiH bila ko i ISIL, u pet deka :D

Plus balite o nekakvim novim dokazima koji vam se ne mogu pojaviti ni u najmokrijim snovima :lol: :D
ajde moke ne bilo ti mrsko nadji nam ove citate. znaci redom:

1. dovodjenje u pitanje odluka iz haga
2. karakter proslog rata :D
3. abih kao isil :lol: ova je prejaka

da te vidimo moke
saibaba

#246 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by saibaba »

Cudno mi je da neko ko je u vrhu SDA dvadeset i kusur godina tek sad kad je pred kraj karijere nesto pokazuje upire prstom prijeti ...

Mislim da je Kebo zreo za jednog psihijatriskog vjestacenja ...
kanocale

#247 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by kanocale »

OldMayor wrote:Kad je poceo rat bio sam dijete, ali ne toliko malo dijete da znam s kim je moj otac dijelio zemunicu. Tu je bilo i Sava, i Mirka, Čedomira a bogami i Safeta, Mirsada itd.

Nedugo poslije, mi smo na tv-u mogli gledati postrojavanje i tekbiranje? Sad sa ove distance kad gledam, pa ne mogu da vjerujem da je to dozvoljeno. Kao pravis Bosnu, pravis drzavu, znas dobro da Bosna ne moze biti Bosna bez srba, bez hrvata i ti pravis vojsku i tekbir ti pozdrav!?

Pa vjerovatno su i vasi ocevi, kao i moj, bili iznenadjeni kad su morali tekbirat, a i sami nisu bog zna kakvi vjernici. A muslimani su. E sad zamislite kako je bilo jednom Mirku, jednom Čedomiru kad ga general postroji i vikne TEKBIR!

:-)

Ja znam da hrvata i srba nije bilo puno u armiji, ali ih je bilo i bilo bi ih jos vise da se krenulo sa razvojem jedne normalne, multinacionalne, multireligijske drzave. Al jok, ej u jeku rata tebi dolazi sacica nekakvih bradonja sa nozevima da ti 'pomognu'...Pa je li neko jos vjeruje u tu pricu da takva kolicina vojske nesta moze promjeniti, narocito sto su to sigurno bili isprani mozgovi i balavurdija ista ona kakva sada odlazi u siriju i glumi glinene golubove. Niko od njih nema v od vojnog obrazovanja, al ko da je to problem, lati kalas i noz i kolji...

A jos mi je smijesnija prica eto da se cetnici i dan danas useru od tih bradonja... Eto oni nam obezbjedili slobodu, a ne moj otac, vas otac i ostali suborci koji su se borili zbog svoje porodice, zbog mene, a ne zbog toga sto im je neko rekao idi pogini i otices na ahiret, ili sto im je dao kesu dolara...
ne znam ko se usere,al ove snimke cete sigurno nisu napravile. kad ih pogledas,svakom normalnom bi izazvale zebnju i gnusanje a o osudi da ne govorim.
Image

Image

Image
zgembomaratonac

#248 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by zgembomaratonac »

kanocale wrote: ne znam ko se usere,al ove snimke cete sigurno nisu napravile. kad ih pogledas,svakom normalnom bi izazvale zebnju i gnusanje a o osudi da ne govorim.
Image

Image

Image
Četnici okusili vlastitu medicinu :izet:
zgembomaratonac

#249 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by zgembomaratonac »

OldMayor wrote:zamislite kako je bilo jednom Mirku, jednom Čedomiru
:bih:
moke_31

#250 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by moke_31 »

Bodkin wrote:
moke_31 wrote:Heheheh.... šta da kažem, počnemo sa Kebom i Šćepom a vi temu skrenete do Vozuće i Srebrenice, dovodite u pitanje odluke haškog suda, karakter prošlog rata, haman ABiH bila ko i ISIL, u pet deka :D

ajde moke ne bilo ti mrsko nadji nam ove citate. znaci redom:

1. dovodjenje u pitanje odluka iz haga
2. karakter proslog rata :D
3. abih kao isil :lol: ova je prejaka

da te vidimo moke
Ovo što sam napisao je samo preuranjeni zaključak onoga što neki forumaš pokušavaju kroz ovu temu dokazati, naravno na jedan suptilan način i ne direktno.
Post Reply