Mirsad Jusufovic Sarajevo

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Mirsad Jusufovic Sarajevo

Post by mIRCerka »

Obzirom da se stalno zlouotrebljavaju javno ojbavljeni nalazi bolesnih ljudi, ja cu ovdje postirati samo jedan od nalaza, a koga interesuje sta vise, nek mi se javi na mail [email protected]
Image
Last edited by mIRCerka on 03/08/2007 14:43, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

novac mu je potreban za lijekove, racun na koji mozete uplatiti je

Vakufska banka Sarajevo
1602008500027088
5061-10-228496
Vingo

Post by Vingo »

Da ne peglam vise Mirci...

Mirsad Jusufovic

Vakufska banka Sarajevo
1602008500027088
5061-10-228496

Ovaj covjek mi je dolazio neki dan. Kao sto vidite u nalazima tesko je bolestan. Tuga ga je vidjeti...Ne radi, na birou je, a lijek koji uzima protiv bolova kosta 17 maraka. I naravno nije na esencijalnoj listi. Lijek se zove Tramadol - to su kapi koje imaju svojstva slicna morfiju pa ne znam moze li bez recepta...Mirsad je udovac, ima dvije kcerke, na birou je....prima neku socijalnu crkavicu...
Pa ako mu ko moze pomoci...Mirsad zivi u koletktivnom smjestaju na MIhrivodama - u Alije Nametka (ne znam broj)

(Ps mirci nadam se da si sacuvala onu poruku gdje je adresa - ja je nemam)
Vingo

Post by Vingo »

Hvala draga - ipak nadjoh poruku...Alije Nametka 13
buba

#5 re

Post by buba »

Povodom ove price bih da podijelim svoje licno iskustvo, pa neka svako odluci kako zeli.
Taj covjek je dosao kod nas u firmu prije neke 2 godine i ispricao skoro istu pricu, dakle ima 2 kcerke, sam, boluje od karcinoma, zive u barakama, nema grijanja, kad imaju drva, griju se na to, primanja nista...
Od tada sam mu rekla da dodje svaki mjesec i da cemo uvijek ponesto skupiti i dati mu. Tako je i bilo..iz mjeseca u mjesec. Jednom prilikom sam ponudila da mu donesem odjecu za kcerke, na sto je rekao kako im odjeca ne treba (dobili u humanitarnoj pomoci)..pa iako mi je bilo malo cudno da odbije, nisam pridavala znacaj veci. Sam od sebe zaista, zaista izgleda jadno, tako da mi je bilo cudno da moze na nogama dolaziti uopste svaki mjesec.
Do jednog momenta, kad je moja kolegica s posla, koja inace zivi na Pirinom Brijegu, odvukla s autom neka drva koja su joj ostala, pa eto zauhar je da ih oni iskoriste, jer njoj nije vise trebalo.
Kad se pojavio, te kcerke nije vidjela, bio je sam i rekao joj da nece drva, kao ne trebaju mu, ide odatle ubrzo svakako, pa kud ce s njima?!
Ovoj je to bilo pocudno..pozdravila se i krenula nazad. Kako je izlazila na put, zaustave je cuvari (rade na gradilistu u sklopu tih baraka gdje ovaj covjek zivi valjda) i pitali dokle ste to vi isli gospodjo? Kaze ona: do ovog dede u baraci, da mu odnesem nesto, al ne htjede, kaze ubrzo ce iseliti odavde.
Kazu ljudi: Gdje ce iseliti? Nema on gdje, sve je prokocko svakako. Ova se pravo zacudi. I tako na neka pitanja njena, kazu ljudi da on jeste bolestan, da je to istina, ali i da je sam i da nema kcerke uopste, da znaju da su i drugi ljudi dolazili i da uzima novac od ljudi, ali to ode sto na alkohol sto na kocku, nikakvi ljekovi, hrana, odjeca.
Tako su mi se malo kockice poklopile i kada je odbio odjecu koju sam nudila i ovo od kolegice, jer svaki put kad sam htjela ponuditi nesto drugo, rekao bi kako njima nista ne treba, samo novac za ljekove i hranu.
Tako da sam ostala frapirana :shock: ..ali ni previse iznenadjena. Sto se mene tice, sve sto sam dala, bilo je halal, ali sam odlucila ne vise, ipak bih radije da to dobije neko kome ce zaista trebati za lijek, hranu, odjecu. :((
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Buba, mene to uopste ne cudi.
Meni je zao, ali me fakat ne cudi.

Tebi hvala sto si nam javila.
Post Reply