Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

megaman4

#1 Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by megaman4 »

Kako stvari stoje SDS ce kandidirati Mirka Sarovica za predsjednistvo BiH.

Da li je na pomolu pad Milorada Dodika?
General War

#2 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by General War »

Steta je Sarovica stavljat na mjesto u predsjednistvu koje ne sluzi nicemu...ne znam je li moguce ali ga stavit u vijece ministara umjesto zvizdica...
megaman4

#3 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by megaman4 »

General War wrote:Steta je Sarovica stavljat na mjesto u predsjednistvu koje ne sluzi nicemu...ne znam je li moguce ali ga stavit u vijece ministara umjesto zvizdica...
Slazem se. Vise bi bio od koristi da sjedne na celo vlade. Pored njega, Ognjen Tadic ce biti konkurent Cvijanovicki. Kako god, polako dolazi do smjene struktura SNSD-a koje su najvise stete nanijele citavoj BiH, pored dvojca SDA i HDZ.
It_is_a_Leclerc

#4 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako se Dodik odluči kandidirati za člana Predsjedništva BiH, mislim da je to, što bi se reklo, safe bet, i da tu nema konkurencije. Vagat će SNSD još, jer im je puno komfornije da bude premijer Vlade RS, ali, ako vladu formira SDS, onda Dodik ostaje bez posla, tako da im je to malo nesigurno.

U sadašnjoj konstalaciji odnosa, izgleda će Šarović biti kandidat za Predsjedništvo, a Ivanić za predsjednika RS. I mislim da će obojica izgubiti. SNSD će imati većinu u držanvom parlamentu, a u NSRS će biti u blagoj prednosti.
megaman4

#5 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by megaman4 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako se Dodik odluči kandidirati za člana Predsjedništva BiH, mislim da je to, što bi se reklo, safe bet, i da tu nema konkurencije. Vagat će SNSD još, jer im je puno komfornije da bude premijer Vlade RS, ali, ako vladu formira SDS, onda Dodik ostaje bez posla, tako da im je to malo nesigurno.

U sadašnjoj konstalaciji odnosa, izgleda će Šarović biti kandidat za Predsjedništvo, a Ivanić za predsjednika RS. I mislim da će obojica izgubiti. SNSD će imati većinu u držanvom parlamentu, a u NSRS će biti u blagoj prednosti.
Ovaj put ce SNSD izgubiti obje funkcije. I to uz pomoc stranaca tj. Amerike, koja ce ga zestoko kaznuti zbog lizanja sa rusima.

Ne smijemo zaboraviti da je 2006 upravo zahvaljujuci Amerima, dosao na celo vlade RS-a. Brzo je zaboravio ko mu je dao moc.

Kod Bosnjaka ce takodjer doci do promjena, dok ce jedino HDZ biti siguran pobjednik kod Hrvata. Medjutim, sve zavisi ko ce biti opozicija Covicu ako je uopste i ima?
Maraschino

#6 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by Maraschino »

Ako Pavicu ne obeca nestA, mogao bi pomutiti mnoge racune.
SNSD bez koalicije je malo jaci od SDS-a. Njima zivota nema bez koalicije i zato pokusavaju da obezbijede rezervu kroz Stevandicevu stranku. Stevandica su ohrabrivali da likuje Paviceve poslanike i clanove sto je u jednom dijelu i uspio i zato je Pavic kivan na ovoga. Zna Pavic ko stoji iza toga ali isto tako zna dok ne ojaca ili ne nadje dobrog koalicionog partnera valja mu trpiti Dodika.
It_is_a_Leclerc

#7 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

To su vaše iluzije, bojim se.

Dodik je, bez daljnjeg, najpopularniji političar u BiH, ako ćemo gledati po broju glasova, i tu ne treba imati nikakve dileme.

Uostalom, činjenica da su mnogi glasači Saveza za promjene 2014. godine glasali za Dodika umjesto za "svog" kandidata Ognjena Tadića, dovoljno vam govori o njegovoj popularnosti. Prosta matematika. On će bez ikakvih problema pobijediti svakog svog protukandidata, osim ako ga neko ne uhapsi do izbora, ma na koju se funkciju kandidirao.

I sa druge strane, bitno je reći da se popularnost SzP predimenzionira u sarajevskim medijima. Vidjeli ste na lokalnim izborima da je ta grupacija u padu zbog krimena "saradnje sa SDA" i taj će se trend nastaviti. Tim više što Dodik snažno stimulira unutrašnje neprijatelje poput Stevandića i Tadića koji će otkinuti dio glasova.

U najkraćem, od te priče kako će neko doći i skloniti Dodika nema više ništa. Ta je prilika propuštena. Sad nam je deverati s njim, i sa Majkićkom, Milicom i ostatkom debila u naredne četiri godine.
PM72

#8 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by PM72 »

Ispade Mirko Šarović "melek"...
a u ratu bio "gospodar života i smrti" na Grbavici a zvanična funkcija bila mu je načelnik opštine srpsko Novo Sarajevo,volio se šepuriti sa četničkim vojvodom Aleksićem i popom Vojom...
A pričao mi jedan Srbin da je suvlasnik rogatičke mesnice Vizon (inače je rogatičanin) a ako je to stvarno tačno onda mi ima smisla njegovo zalaganje za izvozom mesa za Tursku jer značajnu cifru upravo izvozi pomenuta industrija mesa iz Rogatice.

Promjenio četo retoriku a Bošnje odmah pišnule...
doktor78

#9 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by doktor78 »

Rasturice ih sve Mile k'o bugarsku skupstinu. Dzaba sve kad je on svaka 2-3 dana u Beogradu,gostuje na nekoj od televizija,patrijarh i Vucic se utrkuju ko ce ga vise nahvaliti,da mu kandiduju Karadzica kao protivkandidata,u ovoj konstelaciji odnosa on pobjedjuje.
General War

#10 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by General War »

PM72 wrote:Ispade Mirko Šarović "melek"...
a u ratu bio "gospodar života i smrti" na Grbavici a zvanična funkcija bila mu je načelnik opštine srpsko Novo Sarajevo,volio se šepuriti sa četničkim vojvodom Aleksićem i popom Vojom...
A pričao mi jedan Srbin da je suvlasnik rogatičke mesnice Vizon (inače je rogatičanin) a ako je to stvarno tačno onda mi ima smisla njegovo zalaganje za izvozom mesa za Tursku jer značajnu cifru upravo izvozi pomenuta industrija mesa iz Rogatice.

Ma nema toga ko u medu nije bio a meda nije lazno...nego sta je alternativa?
cadburry

#11 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by cadburry »

Ako bude Šarović protiv Dodika i ako još SDP izađe sa svojim kandidatom, kao predvodnik nekog trećeg bloka tu, znamo da su se za male pare prodali Dodiku. Da su pametni i da žele dobro ovoj zemlji, podržali bi Šarovića. Bez obzira kakve šanse ima Šarović.
PM72

#12 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by PM72 »

o
General War wrote:
PM72 wrote:Ispade Mirko Šarović "melek"...

Ma nema toga ko u medu nije bio a meda nije lazno...nego sta je alternativa?
Mile je prejak a drži ključeve od sehare u svom džepu...
baxul

#13 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by baxul »

dodik je dobio akcize. rasturit će izbore na svim nivoima.
General War

#14 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by General War »

Znaci ko i dosad, rahat patnja.
sinuhe

#15 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by sinuhe »

Sto ti je politika. Nema ni pocetka ni kraja.
General War

#16 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by General War »

sinuhe wrote:Sto ti je politika. Nema ni pocetka ni kraja.
Ma nije ovo vidilo politike, mozes glasat, mozes neglasat isti racqu na kraju.
GeeTnT

#17 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by GeeTnT »

..kao srpski pogled na referendum prije rata...
mO k3

#18 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by mO k3 »

baxul wrote:dodik je dobio akcize. rasturit će izbore na svim nivoima.
nije dodik dobio akcize , nego je tako trazito a bosnjacki politicari ako su bez ikakvog kompromisa aminovali , onda ih jebat
PM72

#19 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by PM72 »

to znači da se u ovoj usranoj zemlji stvari mogu promjeniti jedino ako onaj budalaš iz Sjeverne Koreje okine atomsku na Ameriku pa ne dobaci i dotonira je iznad Bosne...ili cunami u Neumu ,zemljotres u Banja Luci...
A najpoželjnija mi je varijanta da avion (i to kakav golem) sa članovima Predsjedništva,parlamentarcima iz oba entiteta i članovima entitetskih vlada zapuca u kakvo brdo pa da ih oplakujemo...
General War

#20 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by General War »

PM72 wrote:to znači da se u ovoj usranoj zemlji stvari mogu promjeniti jedino ako onaj budalaš iz Sjeverne Koreje okine atomsku na Ameriku pa ne dobaci i dotonira je iznad Bosne...ili cunami u Neumu ,zemljotres u Banja Luci...
A najpoželjnija mi je varijanta da avion (i to kakav golem) sa članovima Predsjedništva,parlamentarcima iz oba entiteta i članovima entitetskih vlada zapuca u kakvo brdo pa da ih oplakujemo...
Djubrad imaju sto zivota, najbolja varijanta je da drug kim derne jednu termonuklearnu...ali znamo da zohari podnose i radijaciju...tako da i to bi imalo ograniceni efekat.
El_comadante

#21 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by El_comadante »

vjerovatno Šarović i Ivanić idu na megdan ispred saveza za promjene vidjet čemo ko za koju funkciju, interesantno koga če izbaciti Dodik i šta če Pavić tražiti.
Heller

#22 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by Heller »

PM72 wrote:to znači da se u ovoj usranoj zemlji stvari mogu promjeniti jedino ako onaj budalaš iz Sjeverne Koreje okine atomsku na Ameriku pa ne dobaci i dotonira je iznad Bosne...ili cunami u Neumu ,zemljotres u Banja Luci...
Oplako bi al od smijeha. Jedino bi mi Genjca bilo žao.
DonieBrasco

#23 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by DonieBrasco »

I da se onda opstruira potraga i pomoc ako bude prezivjelih. :lol:
General War

#24 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by General War »

DonieBrasco wrote:
I da se onda opstruira potraga i pomoc ako bude prezivjelih. :lol:
Nema sta, da budu prilagodili let uslovima na putu :mrgreen:
DonieBrasco

#25 Re: Mirko Sarovic (SDS) za clana Predsjednistva BiH

Post by DonieBrasco »

To je taj mentalitet i razmisljanje pojedinaca "ne valja opozicija kakva god da je", hajde mi da damo jos jedan mandat ovima na vlasti.

I u FBiH i u RS.
Post Reply