Miris benzina na auspuhu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hopi

#1 Miris benzina na auspuhu

Post by hopi »

ford mondeo 1998 godina, 2.0 16v 96kw, 109 hiljada km. Znači na auspuhu se osjeti miris benzina i to prilično jak, i na hladan i topao motor čini mi se i jače. Potrošnja je isto skočila otpilike 1l u prosjeku ne znam tačno. Vuče, ubrzava jednako kao i prije barem nisam primjetio razliku u tome. Motor fino pali, mirno radi na leru (sa i bez klime), tiho radi, nema nikakvih zvukova trzaja i sl. Lambda sonda nije, prikopčana je dijagnostika, nikakvih grešaka pa ni lambda sonde jer je prva sumnja ona bila. Svjećice zamjenjene na 80 000km. Servisi ulja i filtera redovni, baš neki dan zamjenjeni i nikakvih promjena. Pregledan motor na njemu nema nikakvih tragova benzina da pušta niti da crijevo negdje pušta (a i ne osjeti se miris benzina nigdje osim na auspuhu). Nema i nije imao ugrađen plin. Šta bi još moglo biti šta dalje provjeravati?
Better Man

#2 Re: Miris benzina na auspuhu

Post by Better Man »

Moj ti je savjet da umjesto što postavljaš pitanje ovdje na forumu lijepo odeš u servis i majstori će ti odmah ustanoviti problem! ovdje češ čuti milion raznih teorija, a ne znaš koja je tačna!
530i

#3 Re: Miris benzina na auspuhu

Post by 530i »

Moguća greška u ubrizgavanju, tj. smjesi. Nekad se skidanjem svjećica moglo utvrditi stanje i način sagorijevanja, odnosno može i danas...
palamuda

#4 Re: Miris benzina na auspuhu

Post by palamuda »

hopi wrote:ford mondeo 1998 godina, 2.0 16v 96kw, 109 hiljada km. Znači na auspuhu se osjeti miris benzina i to prilično jak, i na hladan i topao motor čini mi se i jače. Potrošnja je isto skočila otpilike 1l u prosjeku ne znam tačno. Vuče, ubrzava jednako kao i prije barem nisam primjetio razliku u tome. Motor fino pali, mirno radi na leru (sa i bez klime), tiho radi, nema nikakvih zvukova trzaja i sl. Lambda sonda nije, prikopčana je dijagnostika, nikakvih grešaka pa ni lambda sonde jer je prva sumnja ona bila. Svjećice zamjenjene na 80 000km. Servisi ulja i filtera redovni, baš neki dan zamjenjeni i nikakvih promjena. Pregledan motor na njemu nema nikakvih tragova benzina da pušta niti da crijevo negdje pušta (a i ne osjeti se miris benzina nigdje osim na auspuhu). Nema i nije imao ugrađen plin. Šta bi još moglo biti šta dalje provjeravati?
bobina pa radi na 2 ili 3 klipa i nema kako treba sagorijevanje ili se leptir ler gasa zaprljao ili ne daj bože (poskupo) riknuo (mada mislim da nije do njega jer je auto mirno i ne trza), al ipak idi majstoru
Edin H.

#5 Re: Miris benzina na auspuhu

Post by Edin H. »

Better Man wrote:Moj ti je savjet da umjesto što postavljaš pitanje ovdje na forumu lijepo odeš u servis i majstori će ti odmah ustanoviti problem! ovdje češ čuti milion raznih teorija, a ne znaš koja je tačna!
Pa valjda je bio, kaze da je prikopcavao na dijagnostiku.
Masu puta mi se desilo da odem kod majstora i cim je nesto malo zeznutije, ne znaju ni oni, a i nece da se zamaraju.
Majstori najvise vole mijenjati ulje, filter, auspuh, stvari oko kojih ne moraju puno mozak zamarati.
Post Reply