MiRCerkin zivot se mijenja naglavacke!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ins

#1 MiRCerkin zivot se mijenja naglavacke!

Post by ins »

Ode Fukodrom.... :D
SARAJEVO - Metju Rajkroft, ambasador Velike Britanije u BiH, i Besim Mehmedić, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, juče su potpisali ugovor o početku pripremnih radova za gradnju novog objekta Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

Ambasada će biti izgrađena između hotela "Bristol" i "Elektroprivrede BiH", na površini od 3.000 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost investicije je 50 miliona KM.

"Gradnja Ambasade počet će u proljeće 2009. godine. Useljenje je planirano za ljeto 2011. Nova ambasada je potvrda posvećenosti Velike Britanije BiH i regionu. Mir i sigurnost u BiH, ali i u čitavom regionu bitni su za Veliku Britaniju, što potvrđuju i naše diplomatske aktivnosti na ovom području", istakao je Rajkroft.

Dodao je kako je cilj Velike Britanije, kao investitora, da u Sarajevu bude izgrađena moderna ambasada s kombinacijom britanskog i bosanskohercegovačkog.

"Ovo će biti prvi put kako će britanska ambasada biti namjenski napravljena za profesionalni rad. Imat će veliku baštu sa puno drveća, različite ulaze za različite namjene", rekao je Rajkroft.

Mehmedić je naglasio kako će zemljište sa svom potrebnom komunalnom infrastrukturom i saobraćajnicama biti pripremljeno za godinu.

"Vrijednost ovih radova je oko 4.870.000 KM. Sve aktivnosti ćemo raditi u skladu sa Zakonom o građevinskom zemljištu", kazao je Mehmedić.
Dori

Post by Dori »

Ode Husnija u diplomate :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

čuh neki dan ali nisam nista htio govoriti :D :?
Umjetnik a

#4 Re: MiRCerkin zivot se mijenja naglavacke!

Post by Umjetnik a »

ins wrote:Ode Fukodrom.... :D
SARAJEVO - Metju Rajkroft, ambasador Velike Britanije u BiH, i Besim Mehmedić, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, juče su potpisali ugovor o početku pripremnih radova za gradnju novog objekta Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

Ambasada će biti izgrađena između hotela "Bristol" i "Elektroprivrede BiH", na površini od 3.000 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost investicije je 50 miliona KM.

"Gradnja Ambasade počet će u proljeće 2009. godine. Useljenje je planirano za ljeto 2011. Nova ambasada je potvrda posvećenosti Velike Britanije BiH i regionu. Mir i sigurnost u BiH, ali i u čitavom regionu bitni su za Veliku Britaniju, što potvrđuju i naše diplomatske aktivnosti na ovom području", istakao je Rajkroft.

Dodao je kako je cilj Velike Britanije, kao investitora, da u Sarajevu bude izgrađena moderna ambasada s kombinacijom britanskog i bosanskohercegovačkog.

"Ovo će biti prvi put kako će britanska ambasada biti namjenski napravljena za profesionalni rad. Imat će veliku baštu sa puno drveća, različite ulaze za različite namjene", rekao je Rajkroft.

Mehmedić je naglasio kako će zemljište sa svom potrebnom komunalnom infrastrukturom i saobraćajnicama biti pripremljeno za godinu.

"Vrijednost ovih radova je oko 4.870.000 KM. Sve aktivnosti ćemo raditi u skladu sa Zakonom o građevinskom zemljištu", kazao je Mehmedić.
:x :x :x :x :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ins ovo ces mi platiti krvlju, kontam sta se desilo da ne znam :D

mah, pocinju radove 2009, uselice 2011, a ja do tada planiram sadit mrkve u australiji i cesljat ovce...
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Umjetnice, jel' belaj :D :oops: :oops: :oops:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Prpa.ba wrote:Umjetnice, jel' belaj :D :oops: :oops: :oops:
jest
karanana

Post by karanana »

Jao meni. Haj dobro sto cu morati naci novo mjesto za fukanje, ali gdje cu sada ulje mjenjati?
video

Post by video »

Sto se mene tice-sve betonirati.Trave neka bude samo u smotuljcima,naravno :D :D :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

I da je rizla lako dostupna :run:
Jara

Post by Jara »

mIRCerka wrote: mah, pocinju radove 2009, uselice 2011, a ja do tada planiram sadit mrkve u australiji i cesljat ovce...
:lol: To bi bila baš promjena naglavačke...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote:Jao meni. Haj dobro sto cu morati naci novo mjesto za fukanje, ali gdje cu sada ulje mjenjati?
Mogla bih ti se ja potpisati sa sve maticnim brojem kljucem po limariji :D:D:D:D

Jara wrote:
mIRCerka wrote: mah, pocinju radove 2009, uselice 2011, a ja do tada planiram sadit mrkve u australiji i cesljat ovce...
:lol: To bi bila baš promjena naglavačke...
Samo ce bit belaj kad bude enterokolitisa, sve ce mi u oci ici...ma dok ne zakopaju bagerima ja im nista ne vjerujem i tacka...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

mIRCerka wrote:ins ovo ces mi platiti krvlju, kontam sta se desilo da ne znam :D

mah, pocinju radove 2009, uselice 2011, a ja do tada planiram sadit mrkve u australiji i cesljat ovce...
Ja sam vec pomislio da si ti pokrenula temu da nam priopstis da se bum udajes :lol: U najmanju ruku. Ili da je sta na putu...
Nego nam javi na vrijeme za razglednice ako ih kontas vise dobijati 8-)
tbaharis

Post by tbaharis »

daduli_sa wrote:
mIRCerka wrote:ins ovo ces mi platiti krvlju, kontam sta se desilo da ne znam :D

Ja sam vec pomislio da si ti pokrenula temu da nam priopstis da se bum udajes :lol: U najmanju ruku. Ili da je sta na putu...
uze mi komentar iz tastature :lol: :lol: :lol: jesam titami mislio da se udaje....
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

izgleda da su sve britanske ambasade dosad pravljene za neprofesionalan rad, ali ovo ce biti ekstra, nesto u viktorijanskom stilu, k'o da gledam, engleski vrt u sred Sarajeva, da podsjeti na kolonijalni sarm imperije u kojoj sunce nikada ne zalazi. Konacno mjesto gdje ce se moci popiti caj u pet i pojesti koji after eight :lol:
bpsang

Post by bpsang »

karanana wrote:Jao meni. Haj dobro sto cu morati naci novo mjesto za fukanje, ali gdje cu sada ulje mjenjati?
zar si dvaput istu radnju radio??? :D

i fukao i mjenjao ulje :D
ifbbpro

Post by ifbbpro »

Hajmo sada pokrenuti temu kako se trebaju praviti parkovi :oops:
Bolje i ambasada nego fukodrom :D
Last edited by ifbbpro on 07/11/2007 08:00, edited 1 time in total.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

tbaharis wrote:
daduli_sa wrote:

uze mi komentar iz tastature :lol: :lol: :lol: jesam titami mislio da se udaje....
I ja. :D Joj sto ins dobar naslov postavi.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

vrt how yes no...puko beton ko livada...

maxline se iselio, Bristol ima novog vlasnika, drugacijih moralnih nacela od ove omlaTine, tako da mislim da je fukodrom i prije izgradnje ambasade proslost...
Jara

Post by Jara »

Možda bolje britanska nego talijanska ambasada... O Talijanima se priča da vole mačke...da jedu... :D
( Predrasuda, garant! :-) )
sirotanovic

Post by sirotanovic »

basta sljezove boje wrote:"Ovo će biti prvi put kako će britanska ambasada biti namjenski napravljena za profesionalni rad. Imat će veliku baštu sa puno drveća, različite ulaze za različite namjene", rekao je Rajkroft.

izgleda da su sve britanske ambasade dosad pravljene za neprofesionalan rad, ali ovo ce biti ekstra, nesto u viktorijanskom stilu, k'o da gledam, engleski vrt u sred Sarajeva, da podsjeti na kolonijalni sarm imperije u kojoj sunce nikada ne zalazi. Konacno mjesto gdje ce se moci popiti caj u pet i pojesti koji after eight :lol:
:thumbup:
Lace

Post by Lace »

Dena wrote:Ode Husnija u diplomate :lol:
ma jok..u rezidenciji vec zivi jedan veliki macak :)
Post Reply