SARAJEVO - Metju Rajkroft, ambasador Velike Britanije u BiH, i Besim Mehmedić, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, juče su potpisali ugovor o početku pripremnih radova za gradnju novog objekta Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.
Ambasada će biti izgrađena između hotela "Bristol" i "Elektroprivrede BiH", na površini od 3.000 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost investicije je 50 miliona KM.
"Gradnja Ambasade počet će u proljeće 2009. godine. Useljenje je planirano za ljeto 2011. Nova ambasada je potvrda posvećenosti Velike Britanije BiH i regionu. Mir i sigurnost u BiH, ali i u čitavom regionu bitni su za Veliku Britaniju, što potvrđuju i naše diplomatske aktivnosti na ovom području", istakao je Rajkroft.
Dodao je kako je cilj Velike Britanije, kao investitora, da u Sarajevu bude izgrađena moderna ambasada s kombinacijom britanskog i bosanskohercegovačkog.
"Ovo će biti prvi put kako će britanska ambasada biti namjenski napravljena za profesionalni rad. Imat će veliku baštu sa puno drveća, različite ulaze za različite namjene", rekao je Rajkroft.
Mehmedić je naglasio kako će zemljište sa svom potrebnom komunalnom infrastrukturom i saobraćajnicama biti pripremljeno za godinu.
"Vrijednost ovih radova je oko 4.870.000 KM. Sve aktivnosti ćemo raditi u skladu sa Zakonom o građevinskom zemljištu", kazao je Mehmedić.
MiRCerkin zivot se mijenja naglavacke!
-
ins
#1 MiRCerkin zivot se mijenja naglavacke!
Ode Fukodrom....
-
Umjetnik a
#4 Re: MiRCerkin zivot se mijenja naglavacke!
ins wrote:Ode Fukodrom....![]()
SARAJEVO - Metju Rajkroft, ambasador Velike Britanije u BiH, i Besim Mehmedić, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, juče su potpisali ugovor o početku pripremnih radova za gradnju novog objekta Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.
Ambasada će biti izgrađena između hotela "Bristol" i "Elektroprivrede BiH", na površini od 3.000 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost investicije je 50 miliona KM.
"Gradnja Ambasade počet će u proljeće 2009. godine. Useljenje je planirano za ljeto 2011. Nova ambasada je potvrda posvećenosti Velike Britanije BiH i regionu. Mir i sigurnost u BiH, ali i u čitavom regionu bitni su za Veliku Britaniju, što potvrđuju i naše diplomatske aktivnosti na ovom području", istakao je Rajkroft.
Dodao je kako je cilj Velike Britanije, kao investitora, da u Sarajevu bude izgrađena moderna ambasada s kombinacijom britanskog i bosanskohercegovačkog.
"Ovo će biti prvi put kako će britanska ambasada biti namjenski napravljena za profesionalni rad. Imat će veliku baštu sa puno drveća, različite ulaze za različite namjene", rekao je Rajkroft.
Mehmedić je naglasio kako će zemljište sa svom potrebnom komunalnom infrastrukturom i saobraćajnicama biti pripremljeno za godinu.
"Vrijednost ovih radova je oko 4.870.000 KM. Sve aktivnosti ćemo raditi u skladu sa Zakonom o građevinskom zemljištu", kazao je Mehmedić.
-
Umjetnik a
jestPrpa.ba wrote:Umjetnice, jel' belaj![]()
![]()
![]()
- uvjek dobar gost
I da je rizla lako dostupna 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Mogla bih ti se ja potpisati sa sve maticnim brojem kljucem po limarijikaranana wrote:Jao meni. Haj dobro sto cu morati naci novo mjesto za fukanje, ali gdje cu sada ulje mjenjati?
Samo ce bit belaj kad bude enterokolitisa, sve ce mi u oci ici...ma dok ne zakopaju bagerima ja im nista ne vjerujem i tacka...Jara wrote:mIRCerka wrote: mah, pocinju radove 2009, uselice 2011, a ja do tada planiram sadit mrkve u australiji i cesljat ovce...To bi bila baš promjena naglavačke...
- daduli_sa
Ja sam vec pomislio da si ti pokrenula temu da nam priopstis da se bum udajesmIRCerka wrote:ins ovo ces mi platiti krvlju, kontam sta se desilo da ne znam
mah, pocinju radove 2009, uselice 2011, a ja do tada planiram sadit mrkve u australiji i cesljat ovce...
Nego nam javi na vrijeme za razglednice ako ih kontas vise dobijati
-
tbaharis
uze mi komentar iz tastaturedaduli_sa wrote:Ja sam vec pomislio da si ti pokrenula temu da nam priopstis da se bum udajesmIRCerka wrote:ins ovo ces mi platiti krvlju, kontam sta se desilo da ne znam
mah, pocinju radove 2009, uselice 2011, a ja do tada planiram sadit mrkve u australiji i cesljat ovce...U najmanju ruku. Ili da je sta na putu...
Nego nam javi na vrijeme za razglednice ako ih kontas vise dobijati
-
basta sljezove boje
izgleda da su sve britanske ambasade dosad pravljene za neprofesionalan rad, ali ovo ce biti ekstra, nesto u viktorijanskom stilu, k'o da gledam, engleski vrt u sred Sarajeva, da podsjeti na kolonijalni sarm imperije u kojoj sunce nikada ne zalazi. Konacno mjesto gdje ce se moci popiti caj u pet i pojesti koji after eight
izgleda da su sve britanske ambasade dosad pravljene za neprofesionalan rad, ali ovo ce biti ekstra, nesto u viktorijanskom stilu, k'o da gledam, engleski vrt u sred Sarajeva, da podsjeti na kolonijalni sarm imperije u kojoj sunce nikada ne zalazi. Konacno mjesto gdje ce se moci popiti caj u pet i pojesti koji after eight
- rajvosa^
I ja.tbaharis wrote:uze mi komentar iz tastaturedaduli_sa wrote:Ja sam vec pomislio da si ti pokrenula temu da nam priopstis da se bum udajesmIRCerka wrote:ins ovo ces mi platiti krvlju, kontam sta se desilo da ne znam
mah, pocinju radove 2009, uselice 2011, a ja do tada planiram sadit mrkve u australiji i cesljat ovce...U najmanju ruku. Ili da je sta na putu...
Nego nam javi na vrijeme za razglednice ako ih kontas vise dobijati![]()
![]()
jesam titami mislio da se udaje....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
vrt how yes no...puko beton ko livada...
maxline se iselio, Bristol ima novog vlasnika, drugacijih moralnih nacela od ove omlaTine, tako da mislim da je fukodrom i prije izgradnje ambasade proslost...
maxline se iselio, Bristol ima novog vlasnika, drugacijih moralnih nacela od ove omlaTine, tako da mislim da je fukodrom i prije izgradnje ambasade proslost...
-
sirotanovic
basta sljezove boje wrote:"Ovo će biti prvi put kako će britanska ambasada biti namjenski napravljena za profesionalni rad. Imat će veliku baštu sa puno drveća, različite ulaze za različite namjene", rekao je Rajkroft.