Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Korisnicko ime

#2651 Re: Miralem Pjanić

Post by Korisnicko ime »

Mikady wrote:Pored strucnjaka Murinja na forumu imamo i vrhunske vidovite doktore :lol:
Image

A Mire ce biti OK...mora... :thumbup:
todd_smith

#2652 Re: Miralem Pjanić

Post by todd_smith »

Nije da noga strašno boli, ma joj ne znam ni sam šta da kažem. Razmišljam samo o toj utakmici sa Grčkom i da nije ništa opasno sa zglobom. Daj Bože samo da ozdravim što prije i da nije ništa ozbiljno - Miralem Pjanić
ma bice sve ok, kakvu ste hajku digli neko bi rekao odrezali mu nogu
It_is_a_Leclerc

#2653 Re: Miralem Pjanić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ljudi, braćo, pa ne zavisi proces oporavka od težine povrede, koliko od snage organizma da određeni defekt nadoknadi, ispravi... Da se meni ovo desilo, ja dva mjeseca ne bih mogao na noge, al' kad se to desi sportašu - onda su kudikamo veće šanse da se spremi za dvije-tri sedmice.
Idemo slati malo pozitivne energije i dova :D
shalla

#2654 Re: Miralem Pjanić

Post by shalla »

Majke mi moje, da mi je neko reko evo zaželi želju koji igrač da se ne povrijedi pred ovakvu tekmu ko iz topa bih ispalio Pjanić tj. neki redoslijed bi bio Pjanić, Begović, Spahić, Džeko...
I onda ovo...
Jebo mater mene raja čudno gleda kad ja kažem za naše igrače da mi je drago kad igraju po 15-20 minuta, pa grci osvojiše EP iz tog razloga, igrači im bili neiscrpljeni, svi redom zdravi, očuvani...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mikady

#2655 Re: Miralem Pjanić

Post by Mikady »

limeni wrote:mi smo se i sa litvanijom mucili dok pjanic nije proradio :( za 20% smo slabiji bez njega..
Mucili smo jer smo imali igraca manje.. tj. Pjanica dok se nije aktivirao.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2656 Re: Miralem Pjanić

Post by Slo Burner »

Gdje je ona Agatha da baci graha
MOSALJOZE

#2657 Re: Miralem Pjanić

Post by MOSALJOZE »

Nije lom to znaci kraca pauza sigurno.Sad ligamenti :sad: .Vidjecemo sretno miretu vazan je ali ako ne bude mogao bogami misketa i onda tući grke koliko mozemo
MOSALJOZE

#2658 Re: Miralem Pjanić

Post by MOSALJOZE »

cindrlimindrli

#2659 Re: Miralem Pjanić

Post by cindrlimindrli »

Meni ovo nije jasno, k'o da su ga narucili za CT snimak u travnickoj bolnici pa sad treba cekati dva mjeseca na red, kako ne znaju o kakvoj se povredi radi?
MOSALJOZE

#2660 Re: Miralem Pjanić

Post by MOSALJOZE »

cindrlimindrli wrote:Meni ovo nije jasno, k'o da su ga narucili za CT snimak u travnickoj bolnici pa sad treba cekati dva mjeseca na red, kako ne znaju o kakvoj se povredi radi?
i to sto kazes
DaysleepeR

#2661 Re: Miralem Pjanić

Post by DaysleepeR »

cindrlimindrli wrote:Meni ovo nije jasno, k'o da su ga narucili za CT snimak u travnickoj bolnici pa sad treba cekati dva mjeseca na red, kako ne znaju o kakvoj se povredi radi?
pa vjerovatno mora otok da spadne ili kontuzija malo da se smiri da ne bi bilo pogrešnog očitavanja na rezonanci
cindrlimindrli

#2662 Re: Miralem Pjanić

Post by cindrlimindrli »

Pa sta ga ima slikati kad oteklina nestane, valjda bi to trebalo znaciti da je ozdravio? Ovoliko raje na forumu i da nam se ne javi ni jedan doktor? :D
MOSALJOZE

#2663 Re: Miralem Pjanić

Post by MOSALJOZE »

http://scsport.ba/vijest/51340
izvor italijanski mediji copy/paste
dinty2

#2664 Re: Miralem Pjanić

Post by dinty2 »

cindrlimindrli wrote:Pa sta ga ima slikati kad oteklina nestane, valjda bi to trebalo znaciti da je ozdravio? Ovoliko raje na forumu i da nam se ne javi ni jedan doktor? :D
miralem nije ozbiljnije povrijedjen. Sutra rati magnetnu da se sa sigurnošću ustanovi ispravan tretman i terapija.
slijedi mirovanje od 7 dana i onda lagano trčkaranje,a za dvije sedmice će već moći ući u 80% otni trenažni proces.
To bi značilo da će biti spreman za grke ali rovit i sa tri sedmice bez utakmice u nogama.
pozdrav od doktora kapića
MOSALJOZE

#2665 Re: Miralem Pjanić

Post by MOSALJOZE »

dinty2 wrote:
cindrlimindrli wrote:Pa sta ga ima slikati kad oteklina nestane, valjda bi to trebalo znaciti da je ozdravio? Ovoliko raje na forumu i da nam se ne javi ni jedan doktor? :D
miralem nije ozbiljnije povrijedjen. Sutra rati magnetnu da se sa sigurnošću ustanovi ispravan tretman i terapija.
slijedi mirovanje od 7 dana i onda lagano trčkaranje,a za dvije sedmice će već moći ući u 80% otni trenažni proces.
To bi značilo da će biti spreman za grke ali rovit i sa tri sedmice bez utakmice u nogama.
ma on nama treba samo 20 sek.Da udje izvede slobodni i vrati se na klupu ha ja
Mali_Vuk

#2666 Re: Miralem Pjanić

Post by Mali_Vuk »

Igrat će Mire protiv Grka, jest da će biti rovit, ali neka odigra 80% od svojih mogućnosti nama valja. Ostali će morati malo više da potegnu i podignu guzo*ve.

Sinoć sam nakon što je Pjanić krivo nagazio odmah prebacio kanal :cry: Nisam imao herca ni da pogledam usporeni snimak :roll: Ali hvala bogu ipak nije tako ozbiljno kao što je izgledalo :bih:
Artest

#2667 Re: Miralem Pjanić

Post by Artest »

MOSALJOZE wrote:
dinty2 wrote:
ma on nama treba samo 20 sek.Da udje izvede slobodni i vrati se na klupu ha ja
Kako bi bilo da nas postedis ovakvih umotovorina, i inace 100 postova dnevno na ovom pdf-u?

Frajer se navio k' da je kokosju guzicu poj'o. Samo opleti c/p i nicim izazvane upadice.
jeza u ledja

#2668 Re: Miralem Pjanić

Post by jeza u ledja »

:D
Rob_Atl

#2669 Re: Miralem Pjanić

Post by Rob_Atl »

Vala bas kolko moraju da cekaju dva dana :shock: . Malo ozbiljniji klubovi to imaju u svlacionicama i odma te skeniraju , uslikaju i znas odma sta je problem , al' eto nadajmo se boljem sutra
kamen spoticanja

#2670 Re: Miralem Pjanić

Post by kamen spoticanja »

Rob_Atl wrote:Vala bas kolko moraju da cekaju dva dana :shock: . Malo ozbiljniji klubovi to imaju u svlacionicama i odma te skeniraju , uslikaju i znas odma sta je problem , al' eto nadajmo se boljem sutra
ev doktora...doduse za zube al se ko biva malo razumijem :D
dakle ako planiraju magnet hematom u mehkim tkivima moze dati pogresno ocitanje i zato se kod ovakvih stvari praktikuje cekanje dok otok ne bude u prihvatljivoj i jasno ogranicenoj konturi
a magnet upravo rade zbog mehkih tkiva...dakle misici,ligamenti,krvni sudovi i sl...e sad diagnoze mogu biti dosta varijabilne...od istegnuca do kompleksnih ruptura...i oporavak moze trajati razlicito...od 7 dana do prekida karijere...
ali zelje su da bude sto prije...pjanic je fajter i bice ok
m1x

#2671 Re: Miralem Pjanić

Post by m1x »

kamen spoticanja wrote:
Rob_Atl wrote:Vala bas kolko moraju da cekaju dva dana :shock: . Malo ozbiljniji klubovi to imaju u svlacionicama i odma te skeniraju , uslikaju i znas odma sta je problem , al' eto nadajmo se boljem sutra
ev doktora...doduse za zube al se ko biva malo razumijem :D
dakle ako planiraju magnet hematom u mehkim tkivima moze dati pogresno ocitanje i zato se kod ovakvih stvari praktikuje cekanje dok otok ne bude u prihvatljivoj i jasno ogranicenoj konturi
a magnet upravo rade zbog mehkih tkiva...dakle misici,ligamenti,krvni sudovi i sl...e sad diagnoze mogu biti dosta varijabilne...od istegnuca do kompleksnih ruptura...i oporavak moze trajati razlicito...od 7 dana do prekida karijere...
ali zelje su da bude sto prije...pjanic je fajter i bice ok
:shock: :shock: :run:
Logovan

#2672 Re: Miralem Pjanić

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:http://scsport.ba/vijest/51340
izvor italijanski mediji copy/paste
Sad kad sam pročitao ovaj tekst, uvjeren sam da će Pjanić igrati protiv Grčke. :thumbup: :bih:
kamen spoticanja

#2673 Re: Miralem Pjanić

Post by kamen spoticanja »

amaaaan
od citavog posta on primjeti samo onu zadnju mogucnost
takve fatalne povrede obicno budu kod skijasa zbog specificnosti sporta...i vrlo cesto kod kosarkasa...zbog tjelesne tezine sportiste
fudbaleri obicno samo razvuku ligamente koje 7 dana bole ko vrag a nakon 7 dana nestane otok ,malo zavoja i opet na trening
hebo ga vi ,ko da nikad na terminu niste izvrnuli zglob :-)
Muhamed Đakmić

#2674 Re: Miralem Pjanić

Post by Muhamed Đakmić »

Poplavila mi noga, kont'o da sam je otkinuo. Za dvije sedmice igrao lopte. Ali je prvih dana bilo grozno :x
hary

#2675 Re: Miralem Pjanić

Post by hary »

Ja nisam imao takvih povreda, al vjerujem da je Pjana dobro :D
Post Reply