Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
htcxone

#2351 Re: Miralem Pjanić

Post by htcxone »

porediti engleza i pjanića :lol: :lol: uh...

ko prati igre pirla i pjanića tu može da vidi veliku sličnost, vole igrati na kratke pasove a onda baciti jednu kroz/preko odbrane .... znaju se i vratiti i ganjati protivnika (pirlo najvise pretrcao par kola u ligi prvaka sa 33 godine, oko 12,5 kilometara) a razlika je ta sto je pirlo ovako proigrao sa 30-ak (u milanu realno je bio na 60% onoga sto je odigrao u juveu za ovo vremena) a pjanke imam 22 i vec ogromno iskustvo i u LP i u repki
ultima_palabra

#2352 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

htcxone wrote:porediti engleza i pjanića :lol: :lol: uh...

ko prati igre pirla i pjanića tu može da vidi veliku sličnost, vole igrati na kratke pasove a onda baciti jednu kroz/preko odbrane .... znaju se i vratiti i ganjati protivnika (pirlo najvise pretrcao par kola u ligi prvaka sa 33 godine, oko 12,5 kilometara) a razlika je ta sto je pirlo ovako proigrao sa 30-ak (u milanu realno je bio na 60% onoga sto je odigrao u juveu za ovo vremena) a pjanke imam 22 i vec ogromno iskustvo i u LP i u repki
Odigrao je Pirlo sjajnih sezona i u Milanu, samo što se kasnije bio zasitio.

Objektivno Miralem mora još puno pure da pojede da bi bio blizu Pirla... u Romi još uvijek ne može da kontroliše utakmicu onako kako radi za BiH. Potencijal naravno nije sporan.
Logovan

#2353 Re: Miralem Pjanić

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote:Procitah danas da se spekulise da Mancini konkurise za posao u Romi. :shock: :cry: :run:
Bježi Pjaniću, bježi. :-) Nek' te noge što brže nose iz Rome. :run:
Pismonosa

#2354 Re: Miralem Pjanić

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 10:05, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2355 Re: Miralem Pjanić

Post by Admir_1984 »

Pismonosa wrote:Ovu zadnju utakmicu protiv Sampdorie je Pjanić odigrao prilično loše :roll: Pored jednog promašenog zicera imao je i dosta pogrešnih dodavanja i nekoliko jeftino izgubljenih lopti. A zadnjih 25-30 minuta je jednostavno ispario. Doduše, ostali su bili isti, možda i gori od njega.
Problem kod Rome godinama je isti, nakon preglupo primljenih golova ili npr juce poslje fule penala onog majmuna ekipa se jednostavno raspadne, psihološki padne i vrlo teško se diže. Ako im krene i udju prve dvije/tri šanse nema te ekipe koju ne mogu dobiti, a isto tako 4+ primati od raznih caljarija i slicnih nije ništa strano.
Micaha

#2356 Re: Miralem Pjanić

Post by Micaha »

Po meni najbolji igrac svjetskog u Njemackoj... Mislim na Pirla... A prije toga 5-6 sezona na tom nivou... Daleko je Pjanic od Pirla komsija
MOSALJOZE

#2357 Re: Miralem Pjanić

Post by MOSALJOZE »

Micaha wrote:

Po meni najbolji igrac svjetskog u Njemackoj... Mislim na Pirla... A prije toga 5-6 sezona na tom nivou... Daleko je Pjanic od Pirla komsija
ali da moze biti kao pirlo to niko ne moze osporiti
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2358 Re: Miralem Pjanić

Post by Slo Burner »

_terminaš_ wrote:
jeza u ledja wrote:Procitah danas da se spekulise da Mancini konkurise za posao u Romi. :shock: :cry: :run:
Bježi Pjaniću, bježi. :-) Nek' te noge što brže nose iz Rome. :run:
Nije da ga nesto volimo, ali Mancinijev koncept bi kod Pjanica mogao i fercerati
Logovan

#2359 Re: Miralem Pjanić

Post by Logovan »

Slo Burner wrote: Nije da ga nesto volimo, ali Mancinijev koncept bi kod Pjanica mogao i fercerati
Nemoj mi Boga ti njegovog koncepta i sličnog. :-) :lol: Ne zna čovjek, nije za trenera, nek' se "proba" u potpuno drugom poslu (ništa oko fudbala) i tačka. Zamisli Pjanić propadne zbog njega... :run: :roll:
MOSALJOZE

#2360 Re: Miralem Pjanić

Post by MOSALJOZE »

E jbg ja vas navodim da nije došao gledati JEDNOG IGRAČA nama u romi jako bitnog al niko ne skonta
htcxone

#2361 Re: Miralem Pjanić

Post by htcxone »

roma je pala povratkom Lamele, lik gusi igru rome... to je vidljivo iz aviona
swarley_s

#2362 Re: AW: Miralem Pjanić

Post by swarley_s »

MOSALJOZE wrote:E jbg ja vas navodim da nije došao gledati JEDNOG IGRAČA nama u romi jako bitnog al niko ne skonta
Pa otvori si temu o De Rosiju i opleti
Nego tri nevetane teme spamas sa svojim sugestijama
:grin::grin::grin:
swarley_s

#2363 Re: AW: Miralem Pjanić

Post by swarley_s »

Dupli
MOSALJOZE

#2364 Re: Miralem Pjanić

Post by MOSALJOZE »

Muhamed Đakmić

#2365 Re: Miralem Pjanić

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:

Objektivno Miralem mora još puno pure da pojede da bi bio blizu Pirla... u Romi još uvijek ne može da kontroliše utakmicu onako kako radi za BiH. Potencijal naravno nije sporan.
Ne može kontrolisati jer timski duh ili kako to već nazvati, možda je bolja riječ kohezija, nije na istom nivou kao u našoj reprezentaciji, i Pjanić se ne posmatra kao jedini playmaker u ekipi, svako bi da nešto kreira. Pjanić se nevjerovatno dobro prilagodio jer ga guše Totti i Lamela. Totti nevjerovatno puno doprinosi ekipi, ali Lamela je sebičnjak da Bog sačuva. Ja ne znam ima li Argentinca da igra prvenstveno za ekipu, a ne za ličnu statistiku. Aguero, Lamela, Lavezzi, Tevez, Zarate, svima daj loptu i nek imaju glavnu ulogu u ekipi, pa će biti dobro.
ultima_palabra

#2366 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

Lamela je meni preopušten nekakav... ko biva eto ja ću probati predriblati tipa svojim fensi driblingom, ako uspijem dobro i jest, ako ne uspijem onda se vi jebavajte oko toga kako ćemo opet uzeti loptu :-)
Muhamed Đakmić

#2367 Re: Miralem Pjanić

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:Lamela je meni preopušten nekakav... ko biva eto ja ću probati predriblati tipa svojim fensi driblingom, ako uspijem dobro i jest, ako ne uspijem onda se vi jebavajte oko toga kako ćemo opet uzeti loptu :-)
Jašta, razlika između njega i Aguera je što Aguero makar kad izgubi loptu pravi presing na protivnike :D
vryzas

#2368 Re: Miralem Pjanić

Post by vryzas »

Sarajevo1946 wrote:
ultima_palabra wrote:

Ne može kontrolisati jer timski duh ili kako to već nazvati, možda je bolja riječ kohezija, nije na istom nivou kao u našoj reprezentaciji, i Pjanić se ne posmatra kao jedini playmaker u ekipi, svako bi da nešto kreira. Pjanić se nevjerovatno dobro prilagodio jer ga guše Totti i Lamela. Totti nevjerovatno puno doprinosi ekipi, ali Lamela je sebičnjak da Bog sačuva. Ja ne znam ima li Argentinca da igra prvenstveno za ekipu, a ne za ličnu statistiku. Aguero, Lamela, Lavezzi, Tevez, Zarate, svima daj loptu i nek imaju glavnu ulogu u ekipi, pa će biti dobro.

U sridu :thumbup:
ajvaz_dedo

#2369 Re: Miralem Pjanić

Post by ajvaz_dedo »

Ja ne znam ima li Argentinca da igra prvenstveno za ekipu???

A mesi je kao bugarin...
rumFo

#2370 Re: Miralem Pjanić

Post by rumFo »

Imal na tv-u prenos roma-juve?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2371 Re: Miralem Pjanić

Post by -LIBERO- »

rumFo wrote:Imal na tv-u prenos roma-juve?
Ima na Arena 4.
Mali_Vuk

#2372 Re: Miralem Pjanić

Post by Mali_Vuk »

Sastavi za večeras:

Roma: Stekelenburg; Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Marquinho; Lamela, Totti; Osvaldo.

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Vucinic, Matri.

http://www.asroma.it/en/schedule_result ... chid=55921
tataćusak

#2373 Re: Miralem Pjanić

Post by tataćusak »

Veceras P :dance: janic dere gozove staroj dami
shake69

#2374 Re: Miralem Pjanić

Post by shake69 »

Kakav gol Tottija, kakva igra Miralema. Veceras nas veznjak kao Iniesta. Sjajan.
karanana

#2375 Re: Miralem Pjanić

Post by karanana »

dobro igra miralem. prava je steta sto igra sa debilima tipa osvalda ili lamele.
Post Reply