1450*12(mjeseci)*20(godina)=348 000€.prog321 wrote:Matematika ne štima.
Objasni kako možeš imati mjesečnu ratu 1450 eur na vrijednost kuće od 380 hiljada na 20 godina??
Ispade da je kamata negativna.
1450*12(mjeseci)*20(godina)=348 000€.prog321 wrote:Matematika ne štima.
Objasni kako možeš imati mjesečnu ratu 1450 eur na vrijednost kuće od 380 hiljada na 20 godina??
Može,.. uz učešće od 20 % plus ostatak duga do 20% koji se rješava jednokratnom uplatom ili novim kreditom.The BEN10 wrote:1450*12(mjeseci)*20(godina)=348 000€.prog321 wrote:Matematika ne štima.
Ispade da je kamata negativna.
Stima matematika kad imas od tog 96 milja Landesdarlehen (max) kad ti je nekretnina Niedrigstenergie. Osim toga kamate su sad haman u minusu, Euribor nikad nizi nije bio.prog321 wrote:Matematika ne štima.
trebao bi pazljivije citat swanove postove, mislim da covjek uopce ne misli na to... kartice i banke su u danasnje vrijeme postale nuzno zlo, nesto bez cega se ne moze, jeste zvuci banalno jer smo primorani "kupovati" novac, ako cemo preciznije vrijeme (ti platis kamatu za novac koji trenutno nemas, ali imat ces ga npr sljedeci mjesec dok ti placa ne legne), ali ako je to nepohodno da bi poslao dijete na ekskurziju ili kupio mu knjige (znam da zvuci banalno, zasto ne platiti dodatnih marku, dvije, pet - 10).Nepass wrote: pa kod mene je mozdani sklop takav da ja te pare imam ako hocu na putovanje
i ja sam ljetovanje platio 3k ali sam dao kes, nema kredita. ako ce biti kredit necu ni ici
evo opet swan spominje knjige 30km i izlet djetetu preko shoping kartice ili limita.
ja razmisljam tako da ako ne mozes djetetu priustiti knjige za skolu u vrijednosti od 30km daj ga na usvajanje, bice mu bolje
Pa ako je neophodno naravno, ali po meni te pare treba unaprijed imati. Ne oslanjati se na minussedma_7 wrote:trebao bi pazljivije citat swanove postove, mislim da covjek uopce ne misli na to... kartice i banke su u danasnje vrijeme postale nuzno zlo, nesto bez cega se ne moze, jeste zvuci banalno jer smo primorani "kupovati" novac, ako cemo preciznije vrijeme (ti platis kamatu za novac koji trenutno nemas, ali imat ces ga npr sljedeci mjesec dok ti placa ne legne), ali ako je to nepohodno da bi poslao dijete na ekskurziju ili kupio mu knjige (znam da zvuci banalno, zasto ne platiti dodatnih marku, dvije, pet - 10).Nepass wrote: pa kod mene je mozdani sklop takav da ja te pare imam ako hocu na putovanje
i ja sam ljetovanje platio 3k ali sam dao kes, nema kredita. ako ce biti kredit necu ni ici
evo opet swan spominje knjige 30km i izlet djetetu preko shoping kartice ili limita.
ja razmisljam tako da ako ne mozes djetetu priustiti knjige za skolu u vrijednosti od 30km daj ga na usvajanje, bice mu bolje
Netacno. Da probam ja: Nezaduzuje se samo onaj ko nezna kako da servisira dug. Zaduzuje se onaj ko zna kako vratit dug i pored tog zaradit.Black swan wrote:ne zadužuje se onaj ko ima već onaj ko nema![]()
![]()
![]()
nisam samo mi beze pričaSodom1 wrote:Nisi ti meni moj labude dobar,nesto si mi isfrustiran
Grunfovski nema staBlack swan wrote:bolje 100 godina živjeti u obilju nego sedam dana u bijedi

Posto na stranici u meniju pregled naknada stoji ista stura stavka Naknada za prolongaciju prekoračenja 10,00 KM jednokratno otici cu do banke da provjerim da li tako namjeravaju uzimati naknadu za ovo sto je dosad bilo automatsko produzenje prekoracenja koje meni odobre svake godine u isto vrijeme bez ikakvog obavjestenja, pitanja i slicno, dakle da li da ocekujem da su se ovim ogradili da mi za taj minus koji rijetko koristim namjeravaju svake godine tiho uzeti 10 KM bez ikakvih obavjestenja, pitanja i konsultovanja mene.Postovani, pocev od 01.02.16.g. naknada za prolongaciju prekoracenja iznosi 10 KM. Vise informacija dostupno na www.sberbank.ba kao i poslovnicama Banke.
Svake godine cenerdobar osjecaj wrote:SMS od Sberbanke me podsjetio na ovu temu opet. Naime, danas sam dobila SMS od Sberbanke u kojem pise:
Posto na stranici u meniju pregled naknada stoji ista stura stavka Naknada za prolongaciju prekoračenja 10,00 KM jednokratno otici cu do banke da provjerim da li tako namjeravaju uzimati naknadu za ovo sto je dosad bilo automatsko produzenje prekoracenja koje meni odobre svake godine u isto vrijeme bez ikakvog obavjestenja, pitanja i slicno, dakle da li da ocekujem da su se ovim ogradili da mi za taj minus koji rijetko koristim namjeravaju svake godine tiho uzeti 10 KM bez ikakvih obavjestenja, pitanja i konsultovanja mene.Postovani, pocev od 01.02.16.g. naknada za prolongaciju prekoracenja iznosi 10 KM. Vise informacija dostupno na http://www.sberbank.ba kao i poslovnicama Banke.
I onda prvog legne plata od 7 stoja i dodjes opet na 500 minusa.shheff wrote: ↑18/07/2020 07:50 Ono što je ugl pravilo je 12%godišnja, tj. 1%mjesečna kamata na minus. Ako si cijeli mjesec 1000 u minusu 10KM je kamate (1%). Ali minus se mijenja svaki dan, tj. zatreba još malo parica, banka minus obračunava po danu tj ovaj 1% podijeljen na 30 (nekad 28)
Prvih deset dana si bila u minusu 500, za cijeli mjesec je 1% tj 5, a za 10 dana je 5/30*10=1.66
Zatim si slijedeci 15 dana bila u minusu 1000, za cijeli mjesec je 1% tj 10, a za 15 dana je 10/30*15=5
I zadnjih 5 dana si bila u minusu 1200, za cijeli mjesec je 1% tj 6, a za 5 dana je 6/30*5=1
I ukupno na ovaj primjer imaš kamatu 1.66+5+1=7.66 mjesec.